Gå til innhold

MrLuggage

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MrLuggage

  1. Jeg var så dum at jeg bestilte en Nokia N95 8gb annonsert på finn, uten å sjekke om firmaet virket seriøst. Naiv som jeg er trodde jeg at det var en viss beskyttelse i at telefonen ble sendt i oppkrav. :blush:

     

    Fra begynnelsen: Min kone ble frastjålet sin kjære Nokia N95 i oktober. Hun tok det tungt og som en god ektemann ville jeg kjøpe en ny telefon til henne. Jeg kikket litt rundt omkring og fant en annonse på finn for nye N95 8gb til 2999. Selger var et firma som kalte seg DVB Service. Jeg sendte en epost og spurte om det var norsk versjon av telefonen, og når jeg fikk bekreftet at det var det så bestilte jeg en telefon.

    Noen få dager senere ankom pakken postkontoret og jeg gikk og hentet den. Jeg ville egentlig betale oppkravsbeløpet med kredittkort, for å ha en ekstra sikkerhet hvis det skulle være noe, men betalingsterminalen på postkontoret tok ikke kredittkort. Jeg betalte med vanlig Visa debetkort og fikk utlevert pakken. Når jeg åpnet den så jeg at esken til telefonen ikke så ny ut. Oppi esken viste det seg at hverken kabler, batterier eller lader var originale Nokia-deler. Telefonen så ok ut ved første øyekast.

    Når jeg kom hjem og viste telefonen til min kone så hun med en gang at noe var galt. Etter å ha studert den litt ble vi enige om at den sannsynligvis var falsk. Jeg kontaktet umiddelbart posten, men som alle som er mindre naive enn meg vet, så kan ikke de gjøre noe etter at man har betalt for en oppkravspakke.

    Vi ringte Nokia kundeservice og ble oppfordret til å ta telefoen med til et serviceverksted. Jeg kontaktet også Finn, som ba om en skriftlig bekreftelse på at telefonen ikke var ekte. Turen gikk først til Nordialog, som såvidt gadd å sjekke imei-nummeret på telefonen. Imei-nummeret var ukjent, så da var det ikke en Nokia telefon. Noen skriftlig bekreftelse var det uaktuelt for dem å gi meg. Noe oppgitt bestemte jeg meg for å prøve Network Norway i stedet, og der fikk jeg all den hjelp de kunne gi meg. Tekniker undersøkte telefonen nøye og skrev ut en bekreftelse på at dette ikke var en Nokia telefon. Stjerne i margen til Network Norway og en stygg rød strek til Nordialog.

     

    Hjemme igjen forsøkte jeg å finne kontaktdetaljer til DVB service og gjorde det jeg burde gjort før jeg bestilte telefonen. Det var ikke registrert noe firma med det navnet i brreg, og det var heller ikke noe å finne i telefonkatalogen. Jeg kontaktet Finn på nytt, det de kunne gjøre var å stenge brukeren ute fra Finn. Hvis jeg sendte dem en kopi av politianmeldelse. De hadde ingen muligheter til å gi meg noen kontaktinformasjon.

    Siden det var eneste muligheten til å få kontakt med selger så sendte jeg en epost med krav om å få pengene tilbake. Ganske raskt fikk jeg til svar at jeg kunne returnere telefonen på angrefrist, det var bare å sende den tilbake i oppkrav. Telefonen ble sendt dagen etter.

    En liten uke senere så jeg på pakkesporingen at mottaker hadde nektet å ta imot pakken, og den ble derfor returnert til meg. For å få ut pakken på posten måtte jeg betale returporto, så nå hadde selger klart å pådra meg ytterligere 300 kroner i tap.

    Etter dette har det ikke vært mulig å få tak i selger. Når jeg sender epost til [email protected] får jeg et autosvar om at de "har problemer med internett og svarer så fort de kan". Jeg har også sendt et brev med krav om heving av kjøpet til samme adressen som jeg returnerte telefonen til.

     

    Jeg har skrevet de nødvendige papirer for å sende saken til forbrukerrådet. Jeg kommer nok også til å levere en politianmeldelse om kort tid. Er det noen som har noen andre tips til hva jeg kan gjøre? Det er surt å tape 3500 kroner, det er enda surere om svindleren slipper unna med det. Jeg har som sagt ikke mye informasjon om selger, kun et (ikke-eksisterende) firmanavn, en adresse på Geilo og et kontonummer pengene ble overført til etter at jeg hadde betalt oppkravsbeløpet. Jeg får ingen treff på adressen på Geilo i telefonkatalogen og jeg bor for langt unna til at jeg kan reise dit og se hvem som holder til der.

  2. Men jeg får ikke til å ha power chords på lead guitaren og det er faktisk et problem for det blir jo nesten ikke noe kule toner:( Noen som vet hvordan man ordner det?

     

     

    Man kan ikke spille akkorder på lead guitar. Har ikke lekt noe særlig i studioet selv, men har fått med meg misnøye med akkurat dette på Guitar Hero forumet. Sorry :(

  3. Jeg opplevde akkurat det samme i dag. Kontrolleren funket når den var koblet til med usb, men mistet kontakten når den ble koblet fra. For meg hjalp det heldigvis å slå og på PS3'en. Du kan jo teste om du får slått på konsollen ved å trykke på PS-knappen på kontrolleren? Hvis ikke det virker så tyder det jo på at bluetooth har sluttet å virke :(

     

    --

    Luggage

  4. Det ser ut til at alle som vil ha Rock Band de nærmeste månedene må belage seg på å importere, uansett hvilken konsoll man har. Følgende uttalelse kom fra en Hamonix-ansatt på det offisielle Rock Band forumet når han ble spurt om utgivelse utenfor Tyskland, Frankrike og UK:

     

    "We won't be releasing outside of those three countries in the immediate future, but we will continue to monitor how Rock Band does in Europe. I can't say more than that, since it really is just an unknown at this point.

     

     

    -HMXJohnlok"

     

    Jeg har heldigvis en Special Edition underveis fra USA til min PS3. Xbox-eiere vil vel kunne importere f.eks fra UK etter utgivelse der. Men det ser altså ut til å være lenge til man kan gå på Elkjøp og kjøpe Rock Band :(

     

    --

    Luggage

  5. har alltid hatt gode erfaringer med play.com. som oftes bestilt for under 200,-. De gangene jeg har bestilt en pakke som var over har jeg måttet betale toll.

    Men på pakken jeg fikk i dag så hadde play.com av en eller annen grunn skrevet over dobbelt verdi på utsiden av pakken (kostet egentlig 17.99 men der stod det 38 pund), så jeg måtte betale toll hvis jeg ville ha den ut. Gikk til play sine nettsider for å sende en mail om dette, men der har de ingen email adresse som jeg kan kontakte dem på (finner den ihverfall ikke, noen som har den?). Synes dette var ganske dårlig, men alltid hatt gode erfaringer før..

     

    Jeg opplevde noe lignende med en pakke fra Amazon. Jeg kontaktet postens kundeservice utland og ble bedt om å ta med dokumentasjon på pakkens egentlige verdi (faktura, kontoutskrift eller lignende) på postkontoret. Postkontoret kontaktet så Ks utland og fakset over dokumentasjon og etter litt frem og tilbake fikk jeg ut pakken uten å betale.

     

    Når det gjelder Play så har jeg også bare gode erfaringer med dem, har dog kun kjøpt ting til under 200 fra dem.

     

    --

    Luggage

  6. Last ned og prøv demoer av Ratchet & Clank og Uncharted så ser du fort om det er noe for deg (begge virker veldig bra men er bare ikke min type spill). Kikk på andre demoer også, der er vel en del flere hvis du lager konto på US PSN. Selv spiller jeg mest Burnout Paradise (heftig bilkjøring) og High Velocity Bowling (kjøpt fra PSN) akkurat nå.

     

    --

    Luggage

  7. Nå er Ps3'en reparert og på plass i stuen. Totalt kostet det meg ca 1100 kroner i frakt og tok ca en måned. Servicen til Videogamesplus har vært helt ok, men ikke noe å rope hurra for. Men det meste er glemt nå, storkoser meg både med Blu-ray-filmer, Burnout Paradise og diverse nedlastede småspill fra PSN.

     

    --

    Luggage

  8. Det er fint lite poeng i å kjøpe kun spill til ps3.. siden GH3 gitaren ikke funker på rock band..

    Dette er du helt sikker på? I så fall så blir jeg veldig lei meg :(

    Jeg leser daglig Rockband-forumene og kan bekrefte dette. Guitar Hero-kontrollere fungerer med Rock Band på 360 men ikke på Ps3. Beklager.

     

    --

    Luggage

  9. Fikk en feil mld nå når jeg skulle logge meg på Potbs nå. "Cannot reach UDP falling back to TCP". Og noe med at brannmuren min gjør at de ikke får kontakt.Spilte Betaen og har spilt engang før idag uten dette problemet, så tviler i grunn på at det er brannmuren?

    Er det flere som får denne feilen?

    Ser på forumet deres at de har et problem med høy last på en katalog, det fører til problemer med å vise serverlisten i klienten. http://www.burningsea.com/forums/showthread.php?t=6136

     

    --

    Luggage

  10. Spillet ser ikke ut til å være tilgjengelig på station.com for øyeblikket. Etter å ha prøvd to forskjellige visa-kort fikk jeg nå endelig til å kjøpe med Mastercard på Direct2drive. Kanskje jeg skrev noe feil i adresse-infoen som må oppgis i forhold til det som er registrert på kortene, det er ikke alltid like lett å fylle inn norske adresser i amerikanske skjema (f.eks hva skriver man egentlig i et obligatorisk felr for state/province, navn på fylket man bor i?)

     

    Jeg er lite imponert over svaret jeg fikk fra Direct2drive support:

    "I sincerely apologize that you've been inconvenienced. Because we are a no-card-present merchant there are conditions under which we restrict purchasing. We are experiencing a problem with verifying your credit card and cannot authorize the purchase under these circumstances. "

     

    Men, nå skal det lastes ned :D

     

    --

    Luggage

  11. Jeg prøvde å kjøpe spillet online i går, men fikk bekjed om at ordren var satt på vent og måtte verifiseres først. Har ikke hørt noe fra dem enda. Jeg har lest litt og har lyst til å prøve meg som Freetrader, men er usikker på valg av server og land. Å være engelsk er liksom det åpenbare valget, men kanskje man skulle unngå å bare være en til i saueflokken.

     

    --

    Luggage

  12. Beskrivelsen ligner på feilen jeg fikk på min Ps3 som jeg bestilte fra Canada. Den virket litt til å begynne med, men crashet ofte, og etter en liten stund var det helt slutt på å få bilde. Før jeg sendte den tilbake undersøkte jeg litt ang. reperasjon i Norge. Jeg fikk tips om Servicekompaniet i Bergen: http://www.elesco.no/?ref=plugin/elesco/me...amp;memberId=22

     

    De skulle ha 300 kroner for å undersøke hva som var galt, og kunne ikke anslå noe om hvor dyr en reperasjon kunne bli.

     

    --

    Luggage

  13. Jasså?? Noen tips til kontroll?

     

    Jeg ville prøvd å få tak i en Dual Shock 3 hvis jeg skulle kjøpt en ekstra håndkontroll nå. Den er bare ute i Japan, men fås kjøpt i nettbutikker og på Ebay osv.

     

    --

    Luggage

  14. Må nok forvente at det tar lenger enn en måned. Selv om de nok er raskere på selve reperasjonen i amerika, så tar det nok nesten en måned for meg som skal fikse en liten softwarefeil her i Norge.

     

    Ifølge VGP var det vanlig at reperasjonen tok 1 til 2 uker. Lagt sammen med tid til sending dit og hit så blir det ca en måned. Men jeg holder ikke pusten...

     

    --

    Luggage

  15. Vær også obs på at det har vært til dels mye problemer med både gitaren og trommene og at det kan bli problematisk å reklamere på hardware over lange avstander. En kikk på forumene på rockband.com gjorde at jeg slo fra meg tanken om å bestille fra utlandet.

     

    --

    Luggage

  16. Mulig jeg spør litt dumt osv, men hvordan foregår betalingen til VGP? Og hvor finner jeg den pakken inkludert Spiderman Blu-ray til 3k?

     

    Edit; Fant den.. Si at jeg vil kjøpe den pakken her?

     

    http://www.videogamesplus.ca/product_info....oducts_id=13559

     

    Hvordan går jeg frem?

     

    Klikk "In cart" for å legge den til, velg "Checkout" og fyll ut det du blir bedt om. Den klart enkleste måten å betale er med kredittkort, men du kan også betale med Paypal hvis du har en konto der med bekreftet adresse.

     

    Lykke til.

     

    --

    Luggage

  17. Hvor billig snakker vi her? Toll og slike ting?

     

    Ser ut til at man kan få en 40gb med Spiderman på Blu-ray til ca 3000 kroner levert. Men som sagt, vær obs på at du sliter hvis noe er galt med den. De aller fleste har ingen problemer, men jeg holder på å pakke ned og sende min til Canada for reperasjon, noe som nok tar omtrent en måned og koster meg en drøy tusenlapp.

     

    På den andre siden, hvis alternativet er å betale 3900 i Norge så er det kanskje en risk man kan ta.

     

    Når det gjelder toll så er har jeg ikke hørt om noen som har måttet betale toll på Ps3 fra Videogamesplus. De sender som gave og med lav verdi. Levering tar neppe mer enn en uke, for meg tok det to døgn fra de sendte pakken til DHL-mannen leverte den hos meg.

     

    Uansett hva du velger har du nok en fungerende Ps3 før meg :(

     

    --

    Luggage

  18. Har fått nytt svar fra VGP:

     

    "With console returns our suppliers are told by all makers (sony, nintendo, microsoft) that warranty issues are to be handled by the customer. In cases like these we handle the return for you as you can not do it as you are an international customer.

     

    Please send it back to :

     

    VGP

    934 Wilson Ave

    Toronto, Ontario

    M3K 1E7

    Canada

     

    Please mark it as a defective return and with a low value and as a gift so we do not get customs duty.

     

    Please include order number and situation. Once it arrives I will test it out ot make sure the problem occurs for me as well. I will then set up the repair with sony on your behalf."

     

    Garantibetingelsene deres gjelder altså ikke på kjøp av konsoll. Man må returnere defekt konsoll til dem, vente på reperasjon, og betale frakt begge veier. Frakt ser forøvrig ut til å komme på rundt 1400 kroner.

     

    Nå må jeg bare innrømme at jeg angrer sterkt på at jeg ikke kjøpte fra en norsk butikk :(

     

    --

    Luggage

×
×
  • Opprett ny...