Gå til innhold

barkebrød

Medlemmer
  • Innlegg

    298
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av barkebrød

  1. 4K skjerm i en gaming PC til under 15000 kr....glem det først som sist. Det krever Titan X Pascal for "god nok" ytelse, og bare det skjermkortet koster 13K. Man kan kjøpe 2 stk 1070 kort for en lavere pris, men inn i totalsummen for denne maskina blir det også for mye. Til denne prisen snakker vi 24 tommer skjerm med 1080p oppløsning. For hva du bør velge av komponenter i en slik PC, ta en titt her.

    Tror du Black Refinery ville møtt mine behov som beskrevet i denne tråden?

  2. Hei, jeg har etter flere år uten å ha spilt noe særlig (etter at den forrige stasjonære pcen ble ødelagt) bestemt meg for å kjøpe meg gaming-pc igjen, og ser derfor etter noen råd fra dere erfarne pc-folk.

     

    Jeg har tenkt til å bruke PCen til gaming og dagligdagse ting i heimen, og kanskje også litt musikkproduksjon. Jeg kommer til å trenge full pakke med skjerm, tastatur, mus og trådløst kort.

     

    Siden det er så lenge siden jeg har hatt gaming-pc, så var planen å få spilt gjennom noen av spilltitlene jeg har gått glipp av de siste årene. Eksempler vil da være Fallout 4, The Witness, XCOM 2 og Overwatch. Jeg har også lyst til å spille Minecraft.

     

    Jeg ønsker gjerne en PC som yter godt og lar meg spille de overnevnte spillene uten noe problem. Det er en fordel om den lar seg lett oppgradere i framtiden når det skulle trengs. Jeg er åpen for å bygge selv, men det hadde kanskje vært aller deiligst om den kom ferdigbygget. At PCen ikke bråker så mye er noe jeg setter pris på.

     

    Økonomisk sett så håper jeg at jeg kan få alt sammen til en pris på i hvert fall ikke mer enn 15000, men kanskje helst ikke mer enn 13000 heller.

     

    Kunne gjerne tenke meg å få PCen allerede i løpet av neste uke, da jeg har lyst til å spille en del i romjula.

     

    Er det noen som har noen innspill? Tusen takk på forhånd!

  3. Spoilere fra bok 5 under.

     

    Jeg tror sesong 5 kommer til å ta igjen femte bok for ganske mange av parallellene. Blant annet hendelsene på the Wall i slutten av bok 5 også kommer til å være slutten av sesong 5. Antakelig hendelsene i King's landing også. Kanskje vi til og med får vite litt om hva som skjer videre, f.eks. Cersei sin trial by combat.

     

    Selv om mange av hendelsene i sesong 4 er hentet fra bok 3, er jo mange hentet fra bok 5, blant annet det som skjer med Bran og Theon. Bran og Sansa sine paralleller har jo nesten nådd slutten av bok 5 allerede, så i sesong 5 av serien får vi kanskje Winds of Winter-materiale for disse to.

     

    Tror det nesten ikke vil være noe bokmateriale igjen etter sesong 5, så sesong 6 vil være nesten kun basert på Winds of Winter. Men nå har jo ikke denne boka kommet ut ennå (og kommer sikkert ikke ut i tide heller), og serien vil neppe settes på vent til GRRM skriver ferdig bøkene, så serien kommer til å fortsette på egen hånd - noe som suger ganske hardt, egentlig.

  4. The Hound dør...? Har du ikke lest bøkene? The Hound blir riktignok skrevet ut, men Brienne og Pod møter ham jo på The Quiet Isle, selv om de ikke kjenner ham igjen.

     

    Er ikke det bare en teori? Er selvfølgelig noen teorier som er mer åpenbart sanne enn andre. Hvis teorien om Hound er av den sorten så hadde jeg ikke fått det meg med i hvert fall.

  5. Episode 10 kommer nesten til å ha for mange fantastiske ting i seg, spesielt nå som de utsetter Stannis sin ankomst ved the Wall til episode 10. Episoden vil da inneholde:

     

    1. Jon drar for å forhandle med Mance, og Stannis redder the Wall. Er rimelig sikker på at dette skjer i denne sesongen, sjekk 1.38 i denne traileren https://www.youtube.com/watch?v=xZY43QSx3Fk De rytterne kan vel ikke være noen andre enn Stannis sine styrker. Tidligere tenkte jeg at Jon kanskje kom til å bli valgt til Lord Commander i slutten av sesong 4, men etter at de utsatte Stannis til ep10 tror jeg det simpelthen blir for mye av hendelsene ved the Wall stappet inn i én episode.

     

    2. Bran møter the Children og Bloodraven. Episoden heter The Children, noe som bør være bevis nok. Beskrivelsen av episoden på IMDB sier også "Bran learns more about his destiny". http://www.imdb.com/title/tt3060860/?ref_=ttep_ep10 Jeg er veldig spent på hvordan the Children og Bloodraven vil se ut i serien!

     

    3. Daenerys får vite at dragene hennes har spist et menneskebarn, og lenker dem fast. Det er dette de fleste spekulerer i på ulike forum. I beskrivelsen av episoden på IMDB står det blant annet "Daenerys must face harsh realities".

     

    4. Brienne og Pod-scene der Brienne biter av øret til en eller annen. Intervju der hun sier dette: https://www.youtube.com/watch?v=N8EsX9Re17k. Brienne og Pod kommer antakelig til å møte Arya og The Hound, siden begge er på vei til/fra Eyrie. Kanskje blir det en kamp mellom Brienne og Hound, og kanskje er det Hound som får øret bitt av?

     

    5. Tyrion blir befridd og dreper Tywin og Shae. Ikke mye mer å si her, det kommer garantert til å skje i denne episoden.

     

    6. Sesongen endes med en Lady Stoneheart-scene. Det er mange som er usikre på om hun kommer til å være med, men jeg er ganske overbevist. Vi har jo dette bildet fra Lena Headeys instagram (skuespilleren til Cersei) http://instagram.com/p/nEeNM0PA3L/.

     

    Er også en video med previews fra all musikken i sesong 4, der én av sangene heter "Oatthkeeper". https://www.youtube.com/watch?v=hd-RBTvLhI4 Ganske sikker på at denne musikken ikke har vært i noen av episodene så langt, og den er jo perfekt til introduksjon av Stoneheart. Navnet kan jo også tilsi at Brienne og Pod vil møte henne, da Catelyn i bøkene mener Brienne har brutt løftet om å redde døtrene hennes. I så fall vil Brienne sin story ha blitt forhastet en del.

     

    Alt i alt kommer denne episoden til å være full av overraskelser for de som ikke har lest bøkene, kanskje litt for mange? Gleder meg i hvert fall vilt til å se ansiktsuttrykket idet mange av disse tingene skjer.

     

    EDIT: Som FBEN skrev nedenfor så glemte jeg å nevne en viktig hendelse:

     

    7. Arya drar til Braavos! (Og the Hound dør, enten på grunn av det såret, eller kanskje han blir dødelig skadet i en eventuell kamp mot Brienne)

     

    Skuespilleren som spiller the Mountain skal visst også spille i tre episoder, så vi vil antakelig få en scene der han sakte men sikkert dør av giften til Oberyn, kanskje med Qyburn som gjør eksperimenter på ham.

    • Liker 1
  6. Ser ut til at det blir analytisk tallteori, kompleks analyse, topologi og mangfoldigheter på meg neste semester. Noen synspunkt på fagene, mtp arbeidsmengde og morsomhet?

    Generell topologi er obligatorisk i hvert fall. Vet ikke om Richard skal undervise det neste semester eller om Nils tar over, men håper egentlig at de lar Richard beholde det kurset. Han er jo genial som foreleser, så det kan bidra til å øke interessen for topologi blant mattestudenter at han foreleser i det som typisk er det første topologifaget man tar.

     

    Kompleks analyse fikk ikke jeg så mye ut av. Hvis du skal ta faget anbefaler jeg å bruke en annen bok enn Gamelin, den er fæl.

  7. Det er vel for tidlig med førsteåret, men andreåret? Har du noen anelse om dette bare vil være et engangstilfelle?

    Hvis du har gått et år på mattematikk e.l. vil jeg tro du har det formelle grunnlaget for å ta dette kurset, men det spørs hvor interessant det blir. Hvis man ikke allerede har vært utsatt for matematikk på høyere nivå (algebra, topologi, etc.) og sett hvordan alt formuleres ved hjelp av mengder, så kan nok aksiomatisk mengdelære oppfattes som litt kunstig. Jeg vil tro at studenter som har vært utsatt for litt abstrakt matematikk vil få mest ut av dette emnet.

×
×
  • Opprett ny...