Gå til innhold

NekoJ

Medlemmer
  • Innlegg

    105
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av NekoJ

  1. Hei. 

     

    Etter å ha installert SSD på min Macbook Pro 15" fra tidlig 2011 skulle jeg legge inn Windows 7 på nytt via Boot Camp. Forrige gang jeg gjorde det i 2011 gikk det problemfritt, men nå får jeg det ikke til. 

     

    Jeg har en Windows 7 iso-fil lastet ned fra Windows sine sider. Først var planen å legge det inn med minnepenn og jeg lagde en installeringsdisk ved hjelp av Boot Camp. Det funket frem til maskinen starter på nytt for å starte installeringen av Windows. Da får jeg beskjeden "No bootable device, insert boot disk and press any key". Etter litt googling fant jeg ut at problemet kanskje var at jeg brukte en USB 3.0-pinne, og ikke 2.0. Jeg prøvde på nytt med USB 2.0, men samme problem. 

     

    Deretter fant jeg ut at min maskinen min ikke støttet boot via USB, og jeg brente en DVD-disk med iso-filen. Prøvde på nytt, men fortsatt samme problem. 

     

    Et annet tips var å holde inne options-knappen under oppstart for å kunne velge oppstartsdisk, men her kan jeg kun velge den vanlige SSDen med OSX. 

     

    Oppsummert har jeg altså:

    -Lagd minnepenn for Windows med USB 2.0

    -Lagd minnepenn for Winows med USB 3.0

    -Brent DVD med Windows

    -Holdt inne Options under oppstart, kan kun velge OSX

     

    Nå er jeg ganske rådvill. Er det noen med tips til hva jeg kan gjøre for  å få installert Windows? :)

  2. Jeg skal kjøpe meg ny bærbar maskin Maskinen skal hovedsaklig brukes til skole- og hverdagsting. Det vil si tekstbehandling, internettsurfing, streaming av musikk og film mm. I tillegg spiller jeg en gang i blant, men ikke de nyeste og mest avanserte spillene. Jeg har alltid hatt 15-tommers maskin og har aldri plagdes  med det, men har lyst å prøve en som er hakket mindre siden jeg jo skal ha den med på skolen nesten daglig og det kanskje er mer praktisk.
     
    Jeg ser for meg en pris på rundt 8000 kroner og jeg vil ha en maskin med prosessor i i-serien til Intel fremfor m-serien. Nå står det mellom mellom disse Acer-maskinene: https://www.komplett.no/k/kcp.aspx?sku=856643&sku=862826.

     

    Nesten 2000 kroner i forskjell for litt større skjerm, mulighet til å vri skjermen alle mulige måter og 2 gig ram.

     

    Jeg har mest lyst på den dyreste av de, R5-modellen, men jeg vet ikke om det faktisk er verdt de ekstra kronene. Først og fremst liker jeg utsenedet mye bedre og liker at skjermen er litt større. I tillegg virker det kjekt med 2 i 1-funkskjonen med skjermen, men jeg kjenner egentlig ikke noe behov for det. Litt mer RAM er jo bra, men det kan jo etterinstalleres.

     

    Jeg og har sett på Multicom sine Talisa-maskiner (link under), men har lest meg til at SSDen de bruker er treg (til SSD å være). Vet dog ikke hvor merkbart det er, forhåpentlig vis noen her som har det :)

    http://www.multicom.no/multicom-talisa-u731-133-full-hd/cat-p/c100559/p10632082

     

    Er det noen med tanker vedrørende dette? Evt. har forslag til andre maskiner i denne kategorien og prisklassen?

     

    På forhånd takk for hjelp.

  3. Hei.

     

    Jeg skal kjøpe meg ny laptop på 13,3 eller 14 tommer til rundt 7000 kroner. Det varierer litt hvordan prosessor som sitter i disse maskinene, de fleste har enten i5 eller m5. Jeg har fått det for meg at jeg må ha en i5-maskin fordi disse er kraftigere og dermed begrense laptopen mindre.

     

    Maskinen skal hovedsaklig brukes til skole- og hverdagsting. Det vil si tekstbehandling, internettsurfing, streaming av musikk og film mm. I tillegg spiller jeg en gang i blant, men ikke de nyeste og mest avanserte spillene. Mest COD4 og Pro Cycling Manager. Mtp. spilling er kanskje den integrerte grafikken hakket bedre på i5?

     

    I tillegg tenker jeg at siden i5 skal være kraftigere, vil den "vare lengre" ved at den mindre begrensende om f.eks to år.

     

    Hva tror dere? Gjør jeg rett i å kun vurdere maskiner med prosessor i i-serien, eller vil en m-prosessor funke like bra for meg?

  4. Hei.

     

    Kort forklart: skal søke nye studier og er veldig interessert i idrett, trening, ernæring osv. Har tidligere vurdert å søke noe i den gata som idrett og samfunnsvitenskap, bevegelsesvitenskap, folkehelsearbeid o.l, men har lagt det fra meg fordi jeg sliter med å se for meg hva jeg skal gjøre etter endt utdanning. Akkurat idrettslærer ser jeg ikke for meg å bli, men er egentlig åpen for det meste. Er det noen som har noen gode tips eller forslag til hva man gjør etter denne type studie?

  5. På android kan du trykke på avsendernavnet på toppen av skjermen når du leser meldingene og trykke på den grønne telefonen, så ringer du opp nummeret. Da kommer ihvertfall det virkelige nummeret opp for meg. Avslutter samtalen før den går igjennom.

     

    Prøvde dette, men nummeret som kommer opp er tallrekken til bokstavene som er brukt, hvis du skjønner Uansett, ikke noe vits å bruke noe mer energi på dette. Takk for hjelpa :)

  6. Hei.

     

    La ut en annonse på Finn i går, og har fått en melding av en person som tilsynelatende er interessert. På meldingsskjermen får jeg ikke opp et vanlig nummer, bare et navn. Som når det sår "S.O." fra Samordna opptak eller "djuice" når jeg får melding fra mobiloperatøren.

     

    Greia er at meldinga er skrevet på veldig dårlig norsk, der jeg blir bedt om å ta kontakt på en epostadresse. Det jeg vil frem til, er om dere tror det er noen "risiko" ved å ta kontakt med denne avsenderen? Går det an å finne ut hvilket nummer som står bak smsen jeg fikk? Har prøvd å google både epostadresse og avsendernavn.

     

    Mulig jeg overreagerer her, men man vet aldri i disse dager.

  7. Hei.

     

    Har en Ps3 av eldre type, 80 gb, som svartner når jeg skal starte NBA 2k13. Spilte det senest i går, men nå skjer det ingen ting når jeg skal starte det. Trykker på spillet, men da blir skjermen bare sort. Har prøvd å slette datafilene tilknyttet spillet og prøvd på annen bruker på Playstationen, uten at det utgjorde noen forskjell. Har også prøvd med ett annet spill som starter som det skal.

     

    Noen forslag til hva problemet kan være?

     

    Edit:

    Nå startet spillet ca 20 min etter jeg trykte start, men ting går tregt og ikke helt som det skal.

     

    Edit2:

    Fant ut at det er pga nettet har vært nede i dag. Talentløst å lage et spill som ikke fungerer skikkelig uten nett.

  8. Er selvfølgelig åpen for andre ting også. Skal lese på motorolaen :)

     

    Aner ikke hvor lang tid det tar fra de blir presentert til de er til salgs. Kommer hvertfall ikke til å kjøpe noe før den 10. neste måned. Har vel ikke noe maksgrense på hvor lenge jeg kan vente. Skjermen er knust på galaxyen jeg har nå, men den fungerer, så det er ikke veldig stress. Kjenner bare meg selv godt nok til å vite at når jeg først har bestemt meg for å kjøpe slike ting, blir jeg fort utålmodig ;)

  9. Takk for svar. Det blir kanskje feil å kalle nexusen avansert, bare fikk inntrykk av at den var litt upraktisk utifra testen her på amobil. Ser likevel ut som en meget rå telefon, så skal ikke utelukke den heller.

     

    Windows Phone er ikke noe jeg har tenkt på, nei. Dette må vel være litt mere begrenset med tanke på apps o.l. i forhold til iOS og Android?

     

    Når det er messe i slutten av februar blir det vel presentert modeller som kommer senere på året? Så det som blir presentert nå kommer til sommeren/høsten? Eller? Så lenge gidder jeg hvertfall ikke vente.

  10. Hei

    Har klart å knuse skjermen på min Samsung Galaxy S, og tenker å benytte muligheten til å kjøpe ny telefon. I utgangspunktet spiller ikke pris så stor rolle, er villig til å bruke opp mot 6-7 lapper på det.

     

    Har som nevnt Samsung Galaxy S(1) nå, og har vært veldig fornøyd med den, og ser derfor først og fremst på Samsung. Galaxy S2 begynner vel å bli litt "utdatert" nå, hvis man vil ha det nyeste? Har blitt litt forelska i Galaxy Note, men lurer på om den kanskje blir litt stor. Mobilen er med på treningsturer mange dager i uken, og den kan vel bli litt upraktisk å dra med seg overalt. Jeg må dra innom en butikk og se størrelsen irl.

     

    Galaxy Nexus virker litt for avansert for mitt bruk, så tror ikke den er aktuell.

     

    Ellers er jo alltid iPhone et alternativ. Er litt skeptisk til om jeg kommer til å like den etter to år med Android som jeg har vært veldig fornøyd med. Men det er jo unektelig en bra telefon, og i.o.m jeg bruker Mac, vil jo disse komme bedre overens enn hva min Samsung gjør.

     

    Eller burde jeg vente med å kjøpe? Noe som kommer de neste ukene/månedene? Er forsåvidt ikke noe jeg må ha med en gang.

  11. Hei

    Har fryktelig lyst til å studere i utlandet, og da er de engelskspråklige landene som USA, Australia og UK selvsagt de mest aktuelle. Er dog ganske stødig i spansk og det kunne sikkert vært interessant å studere i et spansktalende land óg.

     

    Det hadde vært fint om folk som studerer eller har studert i de forskjellige landene kunne fortalt litt om positive og negative sider. Om noen har erfaringer fra flere forskjellige plasser hadde det vært flott. Tenker på hva ting koster? Når starter og slutter semesterene? Muligheter for jobb ved siden av studiene? Forskjeller på krav, arbeidsmenger o.l? Lettere å komme enkelte plasser? etc.

  12. Hei

     

    Er på sisteåret VGS og vurderer å søke PHS om et år eller to. I mellomtiden har jeg fryktelig lyst å dra til utlandet og sture litt, som et halvår med ex.Phil på Bali, et halvår engelsk i Austrslia osv.

     

    Er det noen som har tips til hvilke fag det kan lønne seg å ta for å knytte dette opp mot politiutdannelse? Jeg har problemer med å finne hva som kan være relevant.

  13. Tenker på ikke så veldig grafikkrevende spill når jeg sier enkle. "Problemet" er at jeg spiller sære spill som Pro Cycling Manager og NBA som jeg sitter med i ledige stunder, og vil gjerne ha muligheten til å spille disse på en eventuell Mac.

  14. Hei

    Vurderer å kjøpe meg MacBook Pro, og tenker å innstallere Win7 via Bootcamp for å ha muligheten til å spille noen enkle spill.

     

    Spørsmålet mitt er om Bootcamp virkelig er så enkelt som de gir uttrykk for? Er det bare å innstallere Windows, så kan man velge ved oppstart om man vil bruke Win7, og det skal så fungere knirkefritt? Noen som bruker dette som kan forklare?

×
×
  • Opprett ny...