Gå til innhold

fome

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fome

  1. Spør du meg er PvP i AOC nærmere noe bra enn den er i War. Bare så synd det preges av one-shotting og ubalanse generelt. I war er man tilbake til det klassiske tank, dps, healer systemet. De prøver å lage variasjon, men faktum er at selv om man spiller hybrider så gjør man det best ved å konsentrere seg om én av disse. F.eks er det lagt opp til at Shamaner skal kunne gjøre dmg, men en shaman som går for dps vil bare oppnå en promille av samme skade som en ren dps klasse, samtidig som de vil heal dårlig. Det vil derfor alltid være bedre for en gruppe å velge en ren healer eller en ren dps. Det ser ikke ut til å være noe som helst slags utility-classer heller, så alt føles likt og kjedelig ut imho

  2. Er det bare meg eller virker gameplayet i warhammer litt kjedelig og trivilet? Det føles så lite skillbasert, og alle klassene føles egentlig veldig like.

     

    Sammenlignet med wow så føltes det i wow som om taktikkene var mye mer varierte, my pga av at klassene hadde mange forskjellige egenskaper til rådiget, og man brukte forskjellige egenskaper avhengig av situasjon. I warhammer føles det som om man gjør akkurat det samme nesten uavhengig av situasjonen.

     

    Jeg har foreløpig ikke spillt noen klasser lengre enn lvl 10, men en titt på lister over hvilke abilities man får etterhvert, ser det ikke ut til å være så mye som forandrer seg i løpet av de neste 30 lvlene.

  3. Jeg har noen spørsmål angående PvP aspektene ved Warhammer.

     

    1. Er klassene 1v1 balanserte? Dvs har enhver klasse i det minste en sjangs mot enhver annen klasse med tilsvarende lvl/utstyr?

     

    2. Hvor lenge varer en gjennomsnitlig kamp? Er det mye one-shotting? (noe som gjorde AOC pvp dødskjedelig)

     

    3. Kan man spille Warhammer uten å være avhengig av å bruke masse tid/være i en aktiv guild osv?

     

    4. (Kanskje noe litt annet) Finnes det klasser med mye utility? Jeg liker å spille klasser som har massevis av egenskaper som gjør mye forskjellig. Ikke bare x egenskaper som alle bare er forskjellige måter å angripe på.

     

    Det er ikke det at jeg er i mot å spille med andre, men jeg er en casual spiller som ikke vil ha tid til å legge inn 20t spilling i uka for å si det sånn. Jeg har ganske mye erfaring med WoW og AoC så dere kan gjerne sammenligne der det er fornuftig.

     

    Takk for alle gode svar :)

  4. Tja... Det er jo et eller annet interessant i dette. Jeg har ikke noe problem med å skjønne at folk som ikke spiller data syntes dette høres ille ut. Jeg har jo selv spillt så mye at jeg har blitt helt blind for volden, men jeg tror jeg hadde hatt problemer med å spille et spill hvor hovedpersonen f.eks skulle voldta folk, og dette var laget på en realistisk måte, evt et torturspill e.l. Det er jo bare snakk om gradsforskjeller her. På samme måte er jo conan bare gradsforskjellig fra å leke cowboy og indianer (pow, pow, du er død!).

     

    Når det gjelder hvorvidt dette _faktisk_ er skadelig eller ikke, så ser det ut til at forsøkene sier forskjellige ting hver gang de blir gjennomført, så enhver person som uttaler seg sikkert om hvorvidt voldelige dataspill påvirker folk eller ikke er bare ignorant.

     

    Når det gjelder sammenligningen med filmer så er det noe i dette. I et slikt dataspill så er man jo selv den personen som utfører volden, i filmen så er det gjerne "de slemme" som gjør det. Noen ganger så utfører kanskje helten "rettferdig vold" hvor han banker de som "fortjener det". I tillegg så er det nok antagelig slik at folk som ikke liker voldelige dataspill heller ikke er så glad i voldsfilmer.

  5. Ettersom jeg enda ikke har fått noe spill fra play.com (møkka tollvesen) så sitter jeg å lurer på om det vil være mulig å kjøpe et sånn game time kort og bruke dette til å spille på kontoen min til spillet ankommer, og da etter 60 dager bruker serial fra spillet slik at jeg får de 30 dagene gratis. Jeg kommer sikkert til å spille i 3 mnd uansett så om jeg betaler for to mnd nå og så får 30 dager gratis har ikke så mye å si. Noen som har noe peiling på dette?

     

    Sendte en mail til funcom også, men ser for meg at de har så mye å drive med at jeg ikke kommer til å få svar med det første.

  6. Så nå mens jeg ikke får spillt fordi CD-en fra play.com aldri kommer (er det forresten noen som har prøvd å kontakte tollvesenet og spurt hva de driver med) så sitter jeg å lurer på å rerolle igjen.

     

    Etter å ha blitt lei av og spille i gjennom tortage en 8-9 ganger, så tenkte jeg at jeg skulle spørre litt før jeg bare "tester" en klasse igjen.

     

    Det jeg er ute etter er egentlig klassen med størst "utility". Jeg liker å kunne ha masse forskjellige situasjonsbetingede valg, og ikke bare være en sånn som bruker 2-3 knapper uansett hvilke situasjon man havner i. Jeg kommer til å spille på en PvP server, og satse mest på pvp. Jeg bryr meg ikke det minste om: hvordan de ser ut, hvilke våpen de bruker, lore, fatalityanimasjoner, eller andre ting som ikke direkte påvirker spillbarheten.

     

    Foreløpig ser det ut til at Guardian eller Bear Shaman er de som passer best til mine krav. Jeg har forøvrig spillt en conqueror til lvl 28 og den passer også forsåvidt ganske bra, men føler liksom det er noe som mangler. Heller mot Bear Shaman ettersom både melee og healing allerede sier en del om hvor variert den kan være.

     

    Noen med erfaring fra litt høyere lvl som kan utdype litt om klassen sin, og hvor variert den føles (og hvorfor). Så får jeg håpe jeg klarer å bestemme meg før jeg får spillet, men det ser jo ut til å kunne ta litt tid...

  7. Har vel omtrent like mykje å passe på som andre klasser.

    Velge riktig target.

    Bytte targets i rett øyeblikk for å gjør mest mulig skade.

    Ikkje overextende.

    Beskytte casterane.

    Ikkje la seg kite.

    osv. osv.

     

    Men dette handlet altså om tanking, og der skjønner jeg at det er mye å gjøre. Jeg snakket kanskje mer om 1v1 pvp eller noe slikt, eller i hvert fall litt mer uorganisert pvp.

  8. Hepp!

     

    Før dere blir fornærma så vil jeg allerede nå påpeke at jeg ikke påstår noe som helst, jeg er genuint nysgjerrig. Så over til spørsmålet :)

     

    Når det gjelder melee klassene i AoC, kreves det egentlig noen ferdigheter for å spille med dem? Det virker som om man bare løper til en fiende og trykker divrese komboer til han er død. I tillegg ser det ut til at i hvertfall 5 av klassene (alle soldatklassene + asassin + barb) gjør akkurat dette.

     

    Når det gjelder andre klasser som f.eks ToS PoM Demo Necro osv så må man i hvertfall blande litt CC og løping unna fiende osv inn i kampene.

     

    Føler liksom at man kan gjøre melee kamper i blinde... (Med mindre man møter en av de overnevnte da, da må man vel prøve å løpe etter dem)

     

    Jeg regner med at mange kommer til å mene at jeg tar totalt feil når det gjelder dette, så jeg håper at noen som har spillt melee klasser et stykke på vei kan fortelle meg hvorfor det _ikke_ er slik jeg beskriver. (Jeg tenker mest på PvP, men si gjerne noe om PvE også)

     

    Nok en gang vil jeg påpeke at jeg ikke har peiling på dette, det er bare det inntrykket jeg har fått.

  9. Jeg må si jeg er litt skuffet. Jeg syntes rett og slett at kampsystemet virker litt kjedelig. Jeg må innrømme at jeg ikke har spillt noen klasser til over lvl20, men til gjengjeld har jeg prøvd en 5-6 stk. Når jeg ser på det som ligger av spell/combo lists på nett så ser det ikke ut til at det bedrer seg heller.

     

    Det virker rett og slett som om det er litt mangel av variasjon. Ja, man har mange forskjellige comboer, men de skiller seg ikke på noen særlig annen måte enn at de heter noe annet og har litt annen animasjon. Det samme gjelder caster-classene. I mange tilfeller er det ikke noen store forskjeller mellom classene heller. Jeg skal banne i kirken og sammenlikne med WoW; Der får man i hvert fall inntrykk av at de forskjellige klassene har egenskaper som er veldig forskjellig fra hverandre. I tillegg har (i hvert fall mange av klassene) mange/varierte spell/abilites.

     

    Jeg ser ikke helt for meg hvordan man skal kunne ha varierte strategier når mulighetene for variasjon ikke er tilstedet.

     

    Jeg lever fortsatt i håpet om at dette bare er en illusjon, og at spells og comboer man får etter lvl 20 ikke _bare_ er oppgraderinger av det man har fra før, og satser nå på at min demonologist skal blir spennende etterhvert...

  10. Prøv å gi dem 2.0v, som sagt er Nforce sære og vrange greier.

     

    Prøvde dette uten hell...

     

    Jeg får bare vente til den nye ram'en kommer og se om det hjelper. Hvis ikke ser det ut til at jeg må bytte hovedkort. I såfall har jeg skjønt at nForce baserte kort ikke er tingen. Er det andre ting jeg evt bør passe på? Håper på å slippe å returnere halvparten av delene jeg kjøper ;)

  11. Kan like godt være hovedkortet, det er et Nforce 650i basert kort og et av de mange problemene som plager Nforce kort er defekte eller "skrullete" ramslotter - med mindre du har eller er sikker på du skal ha to skjermkort hadde jeg skaffet meg et mye bedre hovedkort med Intel chipset.

     

    Så er det noen mulighet til å finne ut av om det er slottene, eller chippene det er noe galt med? (Hvis ikke rambrikke nummer 3 heller fungerer så tyder det vel kanskje på at det slottene...)

  12. Lag deg en UBCD. http://www.ultimatebootcd.com/

    Hvis du kan boote denne så prøver du å kjøre MemTest86.

     

    Ubuntu Live CD-en har faktisk MemTest86 så jeg kjørte den derfra. Etter et par minutter hadde den funnet noe sånt som 200k feil, så det er mulig det er dette som er problemet :)

     

    Prøvde å bruke bare én av de to rambrikkene jeg hadde kjøpt, men det ser ut til å være feil på begge to (maks uflaks). Bestilt nå RAM fra komplett nå, så får vi se om det løser saken.

     

    Takk for hjelp så langt! :)

  13. Jeg har nettopp oppgradert maskinen med nytt hovedkort (Abit Fatal1ty FP-IN9), prosessor (Intel core 2 duo 3ghz) og skjermkort (nvidia 8800GT). Men jeg klarer ikke å installere noe på maskinen.

     

    Alt ser ut til å fungere helt fint, maskinen booter og finner det den skal finne. Jeg booter fra Vista cd-en og den progressbaren hvor det står "Windows is loading files..." tikker oppover. Det er når den har gjort seg ferdig at jeg får en feilmelding. Den forteller meg at "it's possibly because of a recent change in hardware or software". Den forteller meg også at det er noe galt med /windows/system32/boot/winloader.exe og at den er "possibly corrupt" og at "it's header checksum does not match the computed checksum"

     

    Tilsvarende feil skjer når jeg prøver XP CD-en også (den loader filene, og så gir den meg BSOD). Ubuntu klikker etter at jeg har valgt Install, i tillegg klikker den hvis jeg prøver å "Try ubuntu without installing".

     

    Det er garantert ikke noe galt med install cd'ene da det ikke er lenge siden jeg har brukt alle 3. Har aldri vært borti noe lignende så jeg aner ikke hvor jeg skal begynne for å finne ut av hva som er galt. Håper noen snille sjeler klarer å hjelpe meg :)

     

    Jan-Fredrik

  14. Hvis hovedkortet ditt likevel har 3 spor er det bare å kjøpe en ny 1GB DDR400, og vips så har du 2 GB. Før du gjør det er det kanskje likevel lurt å laste ned CPU-Z og sjekke hvilken type minne du har. CPU-Z finner du her: http://www.cpuid.com/cpuz.php Siste versjon er 1.42. Hvilken type minne du har i maskinen finner du så under fane SPD.

     

    CPU-Z sier jeg har 2 stk PC3200 (200MHz) brikker. Hvis jeg da f.eks kjøper denne http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=123697 så skulle det funke greit å sette den inn i siste slot, sant?

     

    Forøvrig takk for all hjelp!

  15. Dvs. at du kan benytte 2 brikker, hver på en GB. Da får du ikke brukt de 2 brikkene du har fra før. Riktig minne finner du her: https://prisguiden.no/vis_kategori.php?c...mp;submit=S%F8k

     

    Men det vil mest sannsynlig gå fint med å bytte ut en av de du har inne med en ny 1GB DDR400. Hvis din gamle brikke er foreks. DDR333 så vil den nye også bli oppfattet som det samme.

     

    Dette skjønner jeg ikke. Hvis jeg bare kan benytte to rambrikker, hvorfor er det da 3 slots i hovedkortet?

  16. Hei, jeg har en rimelig gammel PC som jeg tenkte jeg skulle oppgradere med litt mer RAM. Hovedkortet er et VIA® K8T800 (info her: http://global.msi.com.tw/index.php?func=pr...mp;cat2_no=171)

     

    I følge manualen så kan jeg ha PC3200/DDR400, PC2700/DDR333, PC2100/DDR266 eller PC1600/DDR200 unbuffed DIMM modules.

     

    Jeg har allerede 2x512mb brikker inne, men vet ikke hva slags typer det er (ser ikke ut til at det står noe på selve brikken). Det virker som om man ikke bare kan kombinere hva som helst av brikker, så jeg ble litt usikker på hva jeg skulle gjøre. Kan jeg bare kjøpe en 1GB brikke og plassere inn i den siste slotten? Og kan jeg kjøpe DDR400?

     

    Takk for all hjelp :)

×
×
  • Opprett ny...