Gå til innhold

Stirner

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stirner

  1. Herlig spill. Men for lette og for få oppdrag. Skjønner ikke at det skal være så jævla vanskelig å lage mange flere oppdrag for et spill med så stort spillområde. Dette spillet kunne enkelt fått en spilletid på 40-50 timer, men de måtte selvfølgelig gjøre det kort og enkelt.

     

    Ellers var selve spillbarheten dritkul, spør du meg.

     

    Neste blir vel i India da, med kashmirkonflikten mellom pakistan og india som bakteppe. To atommakter i krig er alltids populært i denne serien virker det som.

  2. Sierras eventyrspill representerer nok en historisk epoke i spillhistorien. Jeg spilte aldri Quest for glory av en eller annen grunn, men tilbragte mye tid med police quest, kings quest, space quest of ikke minst den kuleste av dem alle leisure suit larry. Flott at jeg nå får muligheten til å oppleve denne serien også. Jeg må si meg enig i at tekstbaserte adventurespill var i sin tid best.

     

    Jeg liker retrofokuset på Gamer.no. Fortsett slik!

  3. Ahh.. Minner. Det er nok et av de spillene som har gjort mest inntrykk på meg. Morro den dag i dag til og med! Hvorfor lager man ikke spill som setter standarden for nye genrer i dag, slik dette spillet i sin tid gjorde? Jeg savner denne tida da disse store grensesprengende spillene kom etter hverandre ut på markedet.

     

    I dag handler det om å lage "trygge" mainstream produksjoner etter en oppskrift som man vet har vært suksessfull før slik at man ikke skremmer bort investorer.

  4. Ahh.. Dette viser igjen hvorfor spill var bedre før. Vi har rett og slett ikke så stort spekter av nyskapning i dag. Det er for mye penger og prestisje på spill til at produsentene ikke tør å satse på annet enn strømlinjeformede mainstream formater som har vært grinda på siden C64-tiden.

     

    Selv om jeg må si det er mange spennende titler som kommer ut i nær fremtid enn det har vært på lenge.

  5. Det er gjort flere forsøk som kobler aggresiv oppførsel i tiden etter man har sett på media til voldelig media. At du ikke har lest denne forskningen er greit, men det er empiri som underbygger påstanden.

     

    Link/referanse? Jeg er skeptisk. Hadde det vært komplette data som konkluderer at mediavold fører til vold så hadde vi vel ikke trengt å debattere dette. Men jeg vil gjerne se studien du sikter til.

     

    Og blir man utsatt for mer vold i mediene i feks Japan? Har du noe som underbygger det, eller er det genrell spekulasjon? Og mener du det er ett fett hva slags tye media det er snakk om?

     

    Se japansk TV og du skjønner hva jeg mener. Jeg snakker generelt om alle medier her. Det er helt sikkert forskjell mellom mediene i hvordan de påvirker folk, og det er et interessant spørsmål.

     

    Forøvrig er det mange interessante aspekter og forskjeller mellom "vesten" og "østen". Som kan føre til diverse forskjeller, uavhengig av media.

     

    Her har du et godt poeng. Ikke bare mellom vesten og østen, men mellom alle kulturer, subkulturer, lokale demografiske grupper og sosiale og økonomiske skikt, etc. Men jeg prøver egentlig bare å snakke generelt her.

     

    Medias påvirkning er komplekst! Det er naivt å påstå at man ikke blir påvirket av medier, men som sagt så mener jeg det ikke har blitt påvist noen sammenheng mellom mediavold og virkelig vold.

  6. Forskeren har kanskje ikke engang faatt med seg at det finnes alersgrenser eller hvorfor disse aldersgrensene eksisterer?

     

    Nei, gutt, er det en akademisk oppgave du skriver der, må du nok forholde deg til det faktum at ingen har påvist en direkte sammenheng mellom medievold og vold.

     

    Det er ingenting av empiri som underbygger påstanden om at medievold er farlig. Jeg har i hvertfall ikke lest noe forskning av den karakter.

     

    Voldsforskning er komplekst og det er mange grunner til vold, og det er mulig at media har en viss påvirkning, men det er da altså ikke påvist i noen studier. Og det er gjort mange studier som iherdig prøver å påvise akkurat dette, tro meg.

     

    Personlig tror jeg ikke medievold avler ekte vold. Menneskesinnet er rasjonelt nok til å skille medievirkeligheten fra virkeligheten, til og med små barn. Foreldre og ansvarlige institusjoner har et ansvar om å guide barn i deres mediebruk og forklare hva som skjer på TV/data.

     

    Du snakker om å bruke fornuft: Japan og Korea de landene som forbruker mest media per kapita i verden. TV og data er full av voldelige filmer, anime, manga og dataspill som barn eksponeres for i tidlig alder. Disse landene har også lav voldsstatestikk.

     

    Fra et personlig perspektiv kan jeg si at jeg spilte wolfenstein 3d og Doom og så filmene Robocop, madmax og total recall når jeg var 5-6 år. Jeg digga det men jeg kan ikke si det har påvirket min rasjonalitet i forhold til vold.

     

    edit: leif

  7. Det er no snart 11 år sidan dette spelet vart kunngjort. Er det verkeleg nokon som fortsatt går og ventar i spenning?

     

    Kay

     

    Selvfølgelig er det det!

     

    Quoted For Truth!

     

    Spillet skal kjøpes uansett om det flopper eller ikke, er jo tross alt Duke Nukem Forever :D

     

    Steller meg i rekken her. Duke Nukem er dataverdenens Arnold Schwartzenegger, bare mye råere. Jeg minnes tiden da jeg spilte det første DN spillet på Commander Keen sin tid. Og DN3D var revolusjonerende ved at det hadde grensesprengende grafikk, og tok med masse humor, vold, sexuelle og populærkulturelle referanser og den feteste multiplayeropplevelsen noen sinne.

×
×
  • Opprett ny...