Gå til innhold

elektr0

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av elektr0

  1. Hei.

     

    Jeg jobber som lærling i StatoilHydro nå (elektro, offshore) og begynte nå i høst.

     

    Det kreves ikke et karaktergjennomsnitt på 5, men det bør være tilnærma 5. Karakterene i studieretningsfagene (eller hva det heter) er viktigst. Du må og oppgi gjennomsnittet på disse karakterene i søknaden.

     

    I StatoilHydro er kravet for å bli lærling på landanleggene de samme som for å bli lærling offshore. På intervjuet sier du om du helst vil jobbe offshore eller hvilket landanlegg du vil jobbe på. En del får 1. valget sitt, mens noen får tilbud om andre anlegg.

     

    Viss du kommer inn til intervju, så er gjennomføringa av intervjuet veldig viktig for å få jobben.

     

    Ormen Lange er ikke StatoilHydro operert (er Shell som er operatør her), så jeg vet ikke hva krav de stiller. Men tror de skal ta inn lærlinger i automatikerfaget der også.

     

    Tror at de vil trenge automatikere de kommende årene også ;)

  2. Gratulerer! Kvar fekk du plass?

     

    Hei igjen :)

     

    Fekk berre vite at eg hadde fått plass av dei offshore. Det var ikkje klart endå kva for felt / plattform det blir. Dei skulle kansje trekke ut kven som blir plassert på kva plattform, ellers så skulle dei berre plassere oss tilfeldig. Men går utifrå at eg får vite det om ikkje så altfor lenge ;)

     

    Skulle få tilsendt kontrakta iløpet av eit par dagar. Uansett kva for platform det blir, så trur eg at det kan bli ei veldig bra lærlingtid :thumbup:

     

    Til gromit190

     

    Gratulerer! Kjempebra at også du fekk plass :thumbup:

  3. Til Stian Andre

     

    Hei :)

     

    Gjorde du eit veldig bra intervju i fjor? Eller var det ikkje så veldig mykje som skulle til?

    Eg var på intervju hjå StatoilHydro for eit par dagar sidan, og synest intervjuet mitt gjekk bra. Men veit ikkje om det var bra nok, i forhold til dei andre som har vore på det sama intervjuet. Skulle få svar innan to veker ;)

  4. Takk for det ;)

     

    Dette er det 2. intervjuet eg er på. Eg var på intervju hjå BP på Forus for ca. 3 veker sidan, anngåande stilling som elektrikarlærling på Ula feltet. Utifrå det du har fortalt høyrest det ut som intervjua er nokolunde like. Einaste forskjellen var at det ikkje var noko faglege spørsmål, utover det som har med HMS å gjere.

    Eg blei intervjua av han som hadde med rekrutering og ho som var vedlikehaldssjef for Ula-feltet.

     

    Sjølve intervjuet gjekk eigentlig bra. BP tok 5 kandidatar inn til intervju, der 2 av dei fekk tilbod om læreplass.

     

     

    Det var ein god nyheit at StatoilHydro skulle ta inn 11 offshore og 5 på land. Etter det eg har høyrt tidligare i år, trudde eg at det nesten var motsett.

     

    Trur eg skal vera litt forsiktig med argumenta, ellers kan det vera fort å virka litt for agressiv og bestemd. Men viss dei spør om grunnar til at eg føretrekk offshore, så kan eg heller nemna noko då.

     

    Sa han noko om kva for felt dei skulle ta ut lærlingar til i år?

  5. Oki. Etter de jeg har hørt ifra de i år, kaller de inn 30 til intervju og 15 av de får tilbud om kontrakt. Da jeg snakket med de tidligere i år, fikk jeg beskjed om at de ikkje skulle ta inn så veldig mange elektrikerlærlinger offshore i år. Så jeg visste ikke eksakt hvor mange det var snakk om offshore, men jeg gikk ut ifra at det dreide seg om ca.6-8stk.

     

    Har på følelsen at det kan hjelpe å gi et inntrykk av at en er veldig bevisst når det gjelder HMS.

     

    Hvor hadde du lærlingtiden din Zeph?

  6. Hei igjen! :)

     

    Takk for gode svar.

    Jeg er med på det at dette med argument og grunner kan virke litt for aggressivt. Er sikkert bedre å være positiv, og heller vise at en er opptatt av sikkerhet o.l.

     

    Viss jeg er for bestemt på intervjuet er risikoen større for at jeg får ingenting. Og det er sikkert helt greitt å være lærling på Mongstad også, med tanke på at opplæringa der kan være bedre og sjansen for å komme offshore etterpå er like stor (sa dei).

     

    Er det forresten noen som vet eksakt hvor mange elektrikerlærlinger de tar inn offshore (har gått utifra at det er ca.6-8)?

  7. Hei! :grin:

     

    Jeg har fått innkalling til jobbintervju hos StatoilHydro, i Bergen den 07.04.08, angående lærlingplass i elektrikerfaget. Jeg er derfor veldig interressert i å få vite aktuelle spørsmål som kan dukke opp på intervjuet?

     

    Jeg ønsker å få lærlingtiden offshore, og interressert i å vite om det er vanskeleg å komme offshore, og hva som avgjør om en kommer offshore eller blir plassert på landanlegg?

     

    Viss det er jobbintervjuet som bestemmer hvor en blir stasjonert, så har jeg en del argument jeg kan nytte; jeg bor i en landsby et helt stykke fra de aktuelle landanleggene, og jeg ønsker å bo på hjemplassen min, samtidig som jeg er veldig interressert i å jobbe for StatoilHydro offshore og det er det jeg vil satse på i fremtiden.

     

    Fint om det er noen som har flere argument for å få lærlingtiden på en offshore-installasjon.

     

     

    På forhånd tusen takk!

  8. Hei! ;)

     

    Jeg har også fått innkalling til jobbintervju hos StatoilHydro, i Bergen den 07.04.08, angående lærlingplass i elektrikerfaget. Jeg er derfor veldig interressert i å få vite aktuelle spørsmål som kan dukke opp på intervjuet?

     

    Jeg ønsker å få lærlingtiden offshore, og interressert i å vite om det er vanskeleg å komme offshore, og hva som avgjør om en kommer offshore eller blir plassert på landanlegg?

     

    Viss det er jobbintervjuet som bestemmer hvor en blir stasjonert, så har jeg en del argument jeg kan nytte; jeg bor i en landsby et helt stykke fra de aktuelle landanleggene, og jeg ønsker å bo på hjemplassen min, samtidig som jeg er veldig interressert i å jobbe for StatoilHydro offshore og det er det jeg vil satse på i fremtiden.

     

    Fint om det er noen som har flere argument for å få lærlingtiden på en offshore-installasjon.

     

    Til gromit190

    Hvordan gikk det med intervjuet ditt? Og hvordan var prosessen angående valg av lærlingsted (offshore /landanlegg)?

     

    På forhånd tusen takk!

  9. [name=Vbrattla' date='17/12-2007 : 11:54' post='10136546]

    Jeg hadde snitt på 4.4 da jeg søkte og 5.0 da jeg gikk ut av skolen. Det er julekarakterene du søker med. Det som ofte er missforstått er det at mange tror at karakterene betyr alt når man skal søke læreplass offshore. Det jeg satt igjen med etter jobbintervjuet var at hvordan du er som menneske samt hva du gjør på fritiden spiller hvertfall like stor rolle. Jeg er veldig aktiv innen idrett og dette var pluss for meg.

     

    I år tok copno inn 4 automatiker lærlinger og 4 elektriker lærlinger.

     

    Jeg vet ikke hvordan elektrikerene jobber men vi driver hovedsakelig på med vedlikehold. Det skal også sies at du bestemmer selv hvordan du vil ha opplæringen din. Vil jeg gå med ett kontraktør firma en tur å drive montasje eller drive HVAC så får jeg lov til det. Jeg kan også spørre om å f.eks dra på andre platformer å se der om jeg vil. Altså læretiden en fullt opp deg til hva du gjør ut av. En annen ting som er bra er at du får en del kurs, samt veldig god oppfølging før fagprøven. Jeg har fagprøve jul neste år, og jeg skal allerede inn til stavanger i januar mest sannsynelig, og øve 1 uke på modulene vi får.

     

    håper det var til hjelp.

     

     

    Hei igjen!

     

    Takk for svaret du skrev, fikk vite det jeg ville;) Men nå lurer jeg på et par ting til.. Er lærlingelønnen offshore større enn det den er ved en onshore lærlingeplass?, eventuelt hvor mye? Og kan en jobbe overtid som lærling offshore?

  10. Hei igjen.

     

    Jeg kan vel begynne med at jeg ikke er ingeniør. Har læretid i nordsjøen som Automatiker i firmaet ConocoPhillips. Det er veldig vanskeligt for meg og si om det er etterspørsel eller ikke, men slik det er idag så er det mest sannsynelig at det ikke er noe problem å få jobb som Ingeniør i ett offshore firma. Jeg vil faktisk tro at de er villig til å betale offshore kurset om du skriver en kontrakt med dem (Om du selvfølgelig har Ingeniør utdannelse). Dette er jo som sagt bare noe jeg tror,, men slik som de fleste vet så er det utrolig mangel på folk for tiden.

     

     

    Du kan blant annet spørre i firmaene;

     

    -ConocoPhillips.

    -Statoil.

    -Norsk Hydro.

    -Aker.

     

    Dette er vel firmaene som har rigg på sokkelen ?, kan være flere men de vet jeg dessverre ikke om.

     

    Vil til slutt bare si at jeg ville heller hørt med firmaene enn å tro på det som står i avisen. De med Bore og rigg kurs jobber slik jeg vet på dekk, og tviler sterkt på at de bruker ingeniører på denne slags jobber.

     

     

    Hei.

     

    Eg går nå på VG2 el-energi, og har planer om å være lærling som elektriker fra neste år. Og har veldig lyst til å være lærling i Nordsjøen. Skal søke hos StatoilHydro, ConocoPhillips og BP.

     

    Og siden du jobber hos ConocoPhillips, lurer jeg på følgende; Var det vanskelig å komme inn hos ConocoPhillips? kor høg gjennomsnittskarakteren bør en ha? og som ca. hvor mange tar de inn hvert år?

     

    Lurer også på om arbeidet er variert? flere jeg har snakket med sier at det kan vere mye vedlikeholdsarbeid og rutinekontroller, og at en ikke lærer så mye som en burde som lærling...

×
×
  • Opprett ny...