Gå til innhold

hayq

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hayq

  1. Oftest går oppdatering av systemet ganske bra for seg, men ja, en webløsning kunne kanskje vært en ide. Noe sånt finnes ikke i Norge. I Danmark har de den type journalsystem og der kan også pasientene logge seg inn og få innsyn i journalen hjemmefra.

    Å ha journalen sin på nett høres umiddelbart veldig skummelt ut og skal nok gå mange år før Norge er der, men det spørs om det ikke er uunngåelig. Man kan jo allerede idag logge inn på nett og sjekke e-reseptene sine (og via medisiner ser man også indirekte hva pasienten har av sykdom).

     

    Jeg tenker også mest ut i fra arbeidshverdagen min. Å ha et system som er lett å bruke og navigere seg i. At antall museklikk begrenses og ting gjøres lettere å få tak i. F.eks at jeg ikke må gå å huske at jeg må klikke her, så der, så der, så der og så der før jeg kan sende en legeerklæring eller en henvisning. Noe så enkelt som et søkeverktøy (som f.eks find/søk i word dokumenter) i journalnotatene hadde gjort masse underverk. Mange ganger får man pasienter som sier at de "for så så mange år siden har hatt den og den skaden eller fått den og den diagnosen eller medisinen". Det hadde vært fint at istedet for å sitte og rulle ned gjennom hele journalen og lese gjennom alle notater at man kunne bare ta å søke på "skaden/diagnosen/medisinen" og fått det fort frem.

    Noe annet som er irriterende er at noen ganger så finnes det en god del smart løsninger i systemene, men de er gjemt bort og ikke lett å finne.

     

    Men ja, det er ikke lett å starte et nyt journalsystem og det letteste vil være å sende råd/ønsker til eksisterende journalleverandører og håper at de gjør noe med det.

  2.  

    Leverandøren av systemet? PC-dokotr'n? (Men de er kanskje opptatt med å oprerere ... ?)

     

    Vel og bra med fine brukergrensesnitt, men det hjelper kun litt når organiseringen er feil. At akkurat du klarer å bruke en hjemme-pc kan ikke generaliseres til at alle leger skal klare å drifte sine egne it-løsninger selv. Det er bortkastet og uforsvarlig.

    Leverandøren av systemet sitter ofte i en by og legekontoret er på et helt annet sted av landet. Man får veiledning/hjelp via fjernhjelp som oftest funker veldig bra, men jeg har sjeldent vært bort i at noen PC-doktorer kommer fysisk og hjelper med f.eks oppgradering. Kun på kommunale legekontorer hvor man ha en IT ansatte i kommunen at man få slik hjelp. Som sagt er de alle fleste legekontorer privat drevet og legen har mang flere funksjoner en bare legearbeidet. De få ganger det kommer en PC-doktor fysisk til kontoret for å hjelpe er når systemet er helt crashet ned.

     

    My point exactly. Bare fordi jeg klarer det betyr ikke at alle leger kan og derfor må systemet være så enkel og lett å "lære/styre" at selv de med minimal kunnskap kan klare det uten å måtte tilkalle akutt PC-doktor på besøk.

  3. @hayq : Det virker som du er en person med initiativ. Det trenger helsevesenet. Særlig i forhold til IT. Men jeg lurer på om dette er den mest effektive måten å anvende engasjementet ditt på? Få heller med deg kolleger, så mange som mulig, og begynn å stille krav til leverandørene av den programvaren dere allerede bruker. Jeg tror nok det er mer effektivt, sjansen for at gründerprosjekter strander er tross alt stor.

     

    Deretter, ta et alvorlig blikk på hvordan it-drift er organisert på legekontorene rundt om. Nå har jeg i høst lest flere artikler om problemer med e-resept, og det som går igjen er at man skylder på sendrektig oppgradering rundt omkring på legekontorene. Eks: http://www.nrk.no/ostafjells/telemark/frarader-a-ikke-oppgradere-1.10861353 : "Legen skulle oppgradere ...". Jeg blir helt matt. Hvorfor i svarte skal legen oppgradere? Legen skal behandle, ikke oppgradere! Dette er så håpløst at det fullt ut rettferdiggjør Rosengrens famøse Norge-er-den-siste-sovjetstat, for dette høres jo fullstendig skakk-kjørt ut.

     

    Crappy software er ikke stas, innen helsevesenet kan det være livsfarlig, men det er det jaggu når legene ikke kan bruke tiden sin på behandling også. Det er mer enn nok adm-oppgaver for leger som det er om det ikke skal lesses på med ikt-drift i tillegg. Jeg tror du har mye bedre forutsetninger for å angripe den problemstillingen enn du har for å gründe et softwareprosjekt.

    Der har du et godt poeng og det har jeg også prøvd, men før noe skal endres skal det virkelig mye til og endringene er ofte veldige små. Det jeg tenker er helt radikal endringer av systemet. I business går man veldig etter prinsippet "why fix it when it (somehow) works" og det gjelder ekstra her. Og hver gang man prøver å si at "hei dette vet vi de har fått til i .f.eks Danmark" får man svaret "ja,men danskene er alltid litt foran oss så" og det er ikke et godt nok svar.

     

    Leste artikkelen og en med litt sunn fornuft skulle ikke oppgradert systemet midt på en travel dagtid, det gjør man etter slutten av arbeidsdagen eller over helgen (det igjen fører til ekstra overtidsarbeide og hvem skal betale for det?). Men du spør hvorfor legen skulle oppgradere?! Hvem skulle da ellers?

    På sykehuset har de egne data avdelinger ansvarlig for dette. I små kommuner ute i distriktene har de fortsatt beholdt noen kommunaldrevne legekontorer (der kommunen skaffer lokal, ansetter helsepersonell, ha IT folk osv) hvor legen gjør kun legejobben. Men de all ALL fleste legesentrer i landet drives privat. Du skal tenke på disse legekontorer som mini firmaer der legen din ikke kun er lege, men også daglig leder, driftsleder, adm leder, personalansvarlig, daglig regnskapsfører osv. Det er ingen legesentret meg bekjent som har egne IT ansatte. Man kjøper journalsystemet sitt og bruker den supportavtalen som kommer med den. Er det noe galt så blir man via fjernhjelp guidet gjennom problemstillingen. Det kommer ingen faktisk IT person og gjøre slike ting for deg. Og når de skriver at "legen oppdaterte" så er det ofte ikke engang legen selv men en helsesekretær som har fått underdelegert dette ansvaret. Så derfor er det veldig viktig at datasystemet for primærhelsetjenesten er så simpel og så "idiot"sikret som mulig.

     

    Må være slik som programmene er til hjemmebruk. Jeg har hatt data (fra stasjonær til nå bare bærbar) hjemme i over 10-15år. Aldri har jeg hatt behov for å ringe til support eller ta maskinen til verksted for at de skal hjelpe meg med installasjon/oppgradering. Selvfølgelig hender det at folk gjør det, men de fleste programmer til den generelle befolkningen er laget så enkelt at alt man skal bare følge instruksene på skjermen og skal ikke være avhengig av en manuell instruks som kan rotes bort.

     

    Det jeg ser for meg er et radikalt endring av brukergrensesnittet hvor ting blir forenklet så mye som mulig og er også visuelt sett appellerende (de fleste journalsystemer ser ut til å komme fra windows 95 tida). Mange klager over Apple systemet (tar som et eksempel, og nei, jeg har selv ingen Apple produkter). Fordelen er at den er veldig simple, ulempen er at den er veldig låst. Jeg tror at nettopp det ville fungert bra på et legekontor. Det er veldig få leger som er så datainteressert (og de få som er) har jeg ikke tid til å fikle med funksjonene på jobb. Så får de alle fleste vil det være bra at ting er allerede låst opp og lagt til rette så vi kan kan gjøre de fleste oppgaver med en enkel klikk. Apple vant mye på slik tankegang. Lagde visuelt tiltrekkende maskiner/programmer som vekket interessen hos folk og gjøre bruken av dem så enkel som mulig (design og brukervennlighet går ofte hånd i hånd).

  4. Med all respekt å melde, men for å trekke den analogien litt lengre så er du huskjøperen uten peiling på arkitekt eller byggtekniske krav som kommer til husbyggeren med en drøm på ett papir som du har tegnet selv. Og det er i seg selv flott - mye rart og flott har grobunn der. Men uten en arkitekt(utvikler) som kan være med deg fra starten av og lage ideene/tegningene så blir det vanskelig å realiserer.

     

    Så det du er på jakt etter er en utvikler som vil putte masse tid i ett prosjekt du har tenkt ut, uten å ha noen garanti for at vedkommende får _noe som helst_ ut av det. Det finnes sikkert noen der ute som vil dette, men ha i bakhodet at du risikerer å få med deg en utvikler uten erfaring, kompetanse, tid eller engasjement. Og da hjelper det ikke å friste med ei gullgruve av enden av prosjektet, som kanskje lar seg realisere.

     

    Ett slikt prosjekt du ser for deg har fort ei kostnadsramme på flere millioner. Og her ønsker du å få noen til å bidra gratis, til å begynne med. Eller har eg misforstått noe her?

    Jeg forstår veldig godt at det ikke er like enkelt som startsinnlegget mitt, men startsinnlegget var ment til å gi en ide om hva jeg er ut etter. Det er ikke kun det medisinske og data faglige problemstillinger knyttet til et slikt prosjekt, men senere også mange juridiske aspekter som skal tenkes over. Og som det er med livet så er det ikke ingen garantier for suksess, men med tålmodighet og hardt arbeide så har mange et godt utgangspunkt.

     

    Angående det økonomiske så er jeg klar over at det fort kan være snakk om mange millioner, men jeg er ikke ut etter ansatte. Jeg er ut etter grundere, folk som vil være med og starte dette sammen. Å være med i et slik prosjekt vil også koste meg penger (indirekte). Den liten fritiden jeg kan jeg jo bruke til å ta flere legevakter og tjene flere tusen kroner, men jeg vil heller investere tiden min i en slik prosjekt. Så jeg er egentlig ut etter med-grundere. Men igjen jeg vet ikke om jeg er på viktig side, så hvis noen her har noen tips om mer relevante nettsider (kanskje noen fagtidsskrifter som har diskusjonsforum?) så må dere gjerne fortelle.

  5. Dette kan absolutt være en realistisk businessidé, men jeg tror du bør servere litt mer strukturerte planer enn å være helt i starten av ideefasen om du ønsker å tiltrekke utviklere på et forum som diskusjon.no. Kan selvsagt hende jeg tar feil, men slik det er nå er det veldig vanskelig å vite hva man går til og kan virke lite seriøst.

     

    Uansett lykke til!

    (Jeg er ikke selv en profesjonell utvikler).

    Takk for svaret.

     

    Jeg er i starten av idèfasen, men har likevel en del strukturerte tanker om hvordan dette bør går frem. En enkel måte å forklare det på blir å bruke "arkitekt og byggingeniør" eksempelet: jeg ser på meg som "arkitekten" som har tegnet bygningen men jeg trenger byggingeniører som kan for det første bygge det og for det andre (og dette er veldig viktig for å komme videre fra idè fasen til utviklingsfasen) fortelle hvor realistisk evt urealistisk tegningene mine er.

     

    Hvis noen har tips om hvilke andre nettsider jeg kan henvende meg til for å få litt mer profesjonell respons så må dere gjerne dele dem med meg.

     

    Takk på forhånd

  6. Jeg vil bare presentere meg kort og si at jeg vet ingenting om data programmering. Kan bruke data/internett til daglig, but that`s it.

     

    Jeg lurte på hvordan jeg kan finne noen seriøse data programmører som er så gode og har heldigvis tid til å bli med å utvikle et nyt journalsystem for en fastlegekontor.

     

    Jeg er lege og har brukt så mange forskjellige programmer, WinMed, InfoDoc, Profdoc og System X, Ingen av disse ser ut til å være laget etter år 2000. Det meste ser visuelt ut som windows95 og er like dårlig på brukervennligheten. Jeg synes det er litt merkelig at i 2013 skal jeg bruke moderne dataprogrammer som ser og fungerer helt antikk ut. Journalsystemet er mitt største og mest brukte arbeidsverktøy i løpet av arbeidsdagen og jeg er veldig fristet til å lage en ny en. For dette trenger jeg hjelp fra en eller helst flere kompentente data folk som er villig til å ofre tida si. Hvis det slår gjennom kan vi kanskje søke om etableringsstøtte fra Innovasjon Norge eller av private aktører senere. Så noen som kan hjelpe meg?

     

    Hilsen

    Frustrert lege.

  7. Har gått inn på settings--&--#62; utvikleralterntiver--&--#62;tving gpu gjengivelse og satt den på 2d

    Dette er en direkte grunn til at hjemmeskjermen din tegner seg opp på nytt ofte, med denne påslått vil ALLE applikasjoner du bruker kreve 8MB ekstra minne, per applikasjon, selv om de ikke trenger GPU. De applikasjoner som trenger GPU spesifiserer dette spesifikt. Slå den av.

     

    Har også endret Touchwiz til Go launcher, men synes med touchwiz var det kjappere enn go launcher.

    Hvorfor bruker du da GO Launcher, når det du klager på er hastighet og TouchWiz er kjappere?

     

    Opplever også dårlig lyd under samtaler selvom lyden er slått på max.

    Slå av støyreduksjon, jeg har ikke telefon foran meg akkurat nå, men det er nevnt flere ganger i tråden her hvordan du gjør det. Det vil ofte gi bedre samtalekvalitet.

     

    Edit: Fjernet unødvendig sitering...

     

    Takk for svaret.

    Brukte den innstilling fordi jeg leste et sted på nettet hvor noen anbefalte det som en løsning, men merket ikke noe forskjell.

    Bruker Go Launcher fordi den ser bedre ut, så det er pga ren estetikk

     

    Men hva med at selve det at å ringe et nr skjer også med forsinkelser noen ganger? man slår nr så skjer det ingenting på mobilen, så ser man få sek senere at telefonen har nå begynt å ringe

  8. hei, jeg har aldri skrevet her før så her we go

     

    Jeg har hatt telefonen helt siden den kom ut, i blå farge. Det jeg er overrasket over er at alle sier at den er så kjapp og responsiv, men slik opplever jeg den ikke så lurer på om det er bare min mobil eller om alle android telefoner er sånn.

     

    Den er treig, ikke alt skje med en gang. Når jeg f.eks går fra låseskjerm til start skjerm, så ser jeg hvordan ikonene holder på å lastes inn/vises en etter en. Veldig sjeldent at hele skjermbilde kommer opp med en gang uten "halting". Har også endret Touchwiz til Go launcher, men synes med touchwiz var det kjappere enn go launcher. Mange ganger opplever jeg også at jeg taster inn tlf nr og trykk på ring så skjer det ingenting i flere sekunder. Da prøver jeg å slå inn nr igjen og så ser jeg at nå begynner telefonen å ringe. Det samme om jeg bare trykker på en allerede eksisterende mobil. Noen ganger skal jeg trykke på flere ganger og så skjer handling med forsinkelse. Opplever også dårlig lyd under samtaler selvom lyden er slått på max.

    Har gått inn på settings--> utvikleralterntiver-->tving gpu gjengivelse og satt den på 2d, satt størrelse på vindusanim. og arminasjonsstørrelse ved overgang, begge på 0,5x. Ingenting av det hjelper. Fjernet aktivering av S-voice ved hjemmetasten osv. Prøvd alt, men alt føles fortsatt litt hakkete. Er Android rett og slett så dårlig? har nyeste oppdatering BLH3

     

    Takk på forhånd

     

    Har du prøvd å gå på oppgavebehandling og tømt minne? Ta en omstart? Merker selv noen ganger fra låst skjerm til start skjerm at ikonene lastes opp på nytt en etter en, men det hender etter når jeg har tømt minne. Men tar heller ikke mer enn et sekund.

     

    Jeg har prøvd det, tømmer minner nesten hver gang jeg låser opp skjermen og har tilbakestilt på fabrikinnstillinger flere ganger. Opplever det samme, så lurer på hvordan dere opplevelser er. Er det jeg som krever for mye av tlf eller er det noe galt med min? Vanlig at ikoner laster ned/vises en etter en hver gang man låser opp skjermen? skjer godt nok i løpet av noen få sek. men langsom nok til at man merke det. Samme med ringing, man ringer tlf nr noen ganger så skjer handling med noen få sek. forsinkelser. Er dette HW/selve tlf eller android eller bare min mobil?

  9. hei, jeg har aldri skrevet her før så her we go

     

    Jeg har hatt telefonen helt siden den kom ut, i blå farge. Det jeg er overrasket over er at alle sier at den er så kjapp og responsiv, men slik opplever jeg den ikke så lurer på om det er bare min mobil eller om alle android telefoner er sånn.

     

    Den er treig, ikke alt skje med en gang. Når jeg f.eks går fra låseskjerm til start skjerm, så ser jeg hvordan ikonene holder på å lastes inn/vises en etter en. Veldig sjeldent at hele skjermbilde kommer opp med en gang uten "halting". Har også endret Touchwiz til Go launcher, men synes med touchwiz var det kjappere enn go launcher. Mange ganger opplever jeg også at jeg taster inn tlf nr og trykk på ring så skjer det ingenting i flere sekunder. Da prøver jeg å slå inn nr igjen og så ser jeg at nå begynner telefonen å ringe. Det samme om jeg bare trykker på en allerede eksisterende mobil. Noen ganger skal jeg trykke på flere ganger og så skjer handling med forsinkelse. Opplever også dårlig lyd under samtaler selvom lyden er slått på max.

    Har gått inn på settings--> utvikleralterntiver-->tving gpu gjengivelse og satt den på 2d, satt størrelse på vindusanim. og arminasjonsstørrelse ved overgang, begge på 0,5x. Ingenting av det hjelper. Fjernet aktivering av S-voice ved hjemmetasten osv. Prøvd alt, men alt føles fortsatt litt hakkete. Er Android rett og slett så dårlig? har nyeste oppdatering BLH3

     

    Takk på forhånd

  10. Her er svaret jeg fikk av Neonode for sms problemene mine:

     

    Dear XXX

     

    Thank you for contacting Neonode regarding the SMS-issue with yout N2.

     

    Please make sure that you have got the latest software from Neonode. Visit www.neonode.com and find it under Support.

     

    You can also remove the battery from the phone for approximately 3 minutes, this might have an effect.

     

    Please, also be sure of the possibility of this being a network-issue.

     

    If we can be of any further assistance please do not hesitate to contact us.

     

    Regards,

     

    Neonode Customer Service

     

    Jeg har den nyeste software versjonen, så det kan ikke være det... får prøve å ta batteriet ut og inn og se om det hjelper.

  11. Fant dette på en netside:

     

    Other interesting feature at Neonode N2 is called WRR “Web Radio Recorder“. It allows you to download tracks from internet radio stations to play back later, and records only music and strips out the speech, and presumably ads. It’s a good deal for consumers but probably not a good for the radio station. To use WRR, you need to connect the N2 up to a PC running the WRR client.

     

    Noen som har vet noe mer om WRR? hvor man evt kan laste det ned og bruke det?

  12. Så har jeg endelig kjøpt min egen Neonode N2. Kjærlighet ved første blikk:) hehe

     

    så jeg satt opp mms og gprs instillingene og sendte en mms til broren min som gikk greit, men så fikk jeg en mms tilbake av han. Jeg åpnet for å se den, men da skrev tlf bare Laster... men ingen kom opp... sånn stod skjerm i flere min, så jeg lukket programet og prøvde å åpne meldingen litt senere igjen, men da fikk jeg dette opp:

     

    Application Messaging.exe has performed an illegal operation and will be shut down. If the problem preisits contact the program vendor.

     

    Noen som vet hva dette betyr? har dere andre opplevd noe lignende? Hva er problemet?

     

    kunne ikke fjerne/lukke denne meldingen, så ble nødt til å slå tlf av og på igjen

  13. Telefonen funker fint uten simkort. Om du plukker ut simkorte vil den søke etter dekkning med full styrke, så det er ikke serlig lurt åp bruke det som flymodus :) Selvsakt kan du jo si at den har flymodus til eventuelle kabinansatte som skulle klage, og bevise dette ved å sende en SMS ( noe som ikke går, dermed tror den eventuelle kadinansatte som klage tro at den har flymodus) :!:

     

    Hva med den andre alternativen han forslår? Kommunikasjon -> Telefon -> Bytt nettverk... -> Avregistrer. vil dette funke som "flymlodus"?

  14. Jeg har ihvertfall ikke funnet flymodus på den.

    Er vel bare å starte den opp uten simkort?

    Eller så kan man gå inn på (høyre sweep oppover) -> Kommunikasjon -> Telefon -> Bytt nettverk... -> Avregistrer. :)

     

    Hvis du starter den uten sim kort kan du så bruke mp3 funksjonen og sånt? for de fleste mobiler går jo ikke an å starte uten noe sim kort

  15. Jeg bestilte samtidig som jeg bestilte telefon fra elprice.no, men det ser ut til at det tar en god del tid før den kommer til norske nettbutikker ja. trist men sant!

     

    uansett, her er linken min ihvertfall: http://www.elprice.no/Product/ProductInfo.aspx?id=29991

     

    Også er terningkastet satt ned til 4. Hva er det for noe tull... kan man stole på de som skriver anmeldelsene her eller?!... makan.

     

    Jeg har angret at jeg kjøpte min så har den til salg hvis noen av dere her ikka kan vente til nettbutikkene få dem på lager. Den er satt til salg på qxl (sjekk den ut der eller send en mail)

  16. Etter å ha prøvd telefonen et par timer, så kjenner jeg på meg at jeg angrer litte grann.........jeg hadde nok litt høye forventninger etter alle skriveriene.

     

    Jeg har også angret kjøpet, men nok mest pga utseendet og designet, er alt for stor til meg, hadde forventet at den skulle være som Prada, den har finere design, så hvis det er noen som er interessert så er min til salg på qxl (sjekk det ut eller send meg mail)

  17. Jeg bruker den som MP3-spiller og hører vel rundt 3-4timer musikk hver dag med den og da er batteriet nesten halvfullt.

     

    Nå vet jeg ikke hvor tyk D500 er, men N2 er ca. like tykk som et DVD-cover.

     

    Ok, takk for svaret

    Et DVD cover er ikke så tykk egentlig, men den ser jo mye tykkere ut en det på alle bilder og video jeg har sett. hmm...

     

    Batteritiden er jo bra da hvis den kun er halvfullt etter 3-4timers musikk, er det bare hos deg eller hva sier dere andre? er batteritiden så god da? for nesten alle tester jeg har lest om den så er det mest batterien de klager på

  18. Hei

     

    Vurderer å kjøpe den, men lurer på et par ting før jeg bestille den.

     

    Jeg vil bruke mobilen mest som mp3 spiller og litt sms-ing. Pleier alltid å laden mobilen min hver natt, så kan det la seg gjøre med denne mobilen? vil batteriene holde det ut eller må man lade den flere ganger om dagen?

     

    og så lurte jeg på tykkelsen. Jeg vet at den er utrolig liten, men hvor tykk er den egentlig? på bilder og video ser den jo veldig tykk ut. jeg har en gammel samsung d500 her, er den like tykk som den?

×
×
  • Opprett ny...