Gå til innhold

KristineS

Medlemmer
  • Innlegg

    479
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KristineS

  1. Hei

     

    Jeg har i det siste prøvd å finne en serie fra barndommen, tror den må ha gått på NRK på tidlig 90-tallet men er ikke bombesikker. Er mulig at det er noe som har gått på svensk TV; SVT1 SVT2 eller TV4.. 

    Det handlet om et sykehus (hovedsaklig med barn, barneavdeling tror jeg). Tror det var et program for barn/ungdommer - kanskje noe som gikk typ etter Barne TV på lørdager. Husker at det var en som lå i koma en husker ikke veldig mye mer enn det..

     

    Innbiller meg at serien var fransk/belgisk eller noe men det kan godt hende den er fra et helt annet land.. 

     

    Er et skudd i mørke dette men hadde vært utrolig morsomt om jeg hadde funnet ut av det..

     

    Er det mulig at det kan være denne: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Odyssey_(TV_series)?

     

     

  2. Mest sannsynlig et skudd i blinde, men er det noen her som tilfeldigvis vet om et godt social guild på The Sha'tar - alliance? 
    Foretrekker å levle/spille solo, men synes det er kjekt med en aktiv guildchat å delta i. Har funnet et supert guild på horde, men alliance-karakterene føler seg en smule ensomme :p

  3. Jeg kjenner flere som har tatt bachelor/master i engelsk. Flesteparten av dem har tatt PPU(praktisk-pedagogisk utdanning) etterpå og endt om som lærere. Mens ei har fått seg jobb i England som oversetter. Men slike oversetterjobber vokser ikke akkurat på trær. 
     

    Ellers har jeg ikke så mye kjennskap til akkurat hva man kan bruke ei engelskutdanning da jeg har studert annet selv.

    • Liker 1
  4.  

    Hei.

     

    Jeg leter etter en serie som gikk på nrk rundt 2000/2001/2002. Det var en norsk serie som handlet om en gutt som kunne reise tilbake i tid. Husker spesielt en episode hvor han tok på et vikingskip og dro tilbake i tid. Var også en gang han så en "heks" bli brent på bålet.

     

    Noen som vet hva serien heter? :)

    Bump, leter etter noe lignende jeg og. Mener gutten hadde reist til en festning også.

     

    Ble nysgjerrig på dette selv da det hørtes vagt kjent ut. Og etter iherdig leting tror jeg at jeg fant den: Ansur.

    http://arkiv.nrk.no/programoversikt/avansert/indexdf15.html

     

  5. Jeg har ikke direkte noen erfaring fra statsvitenskap eller lektorutdanninga, men holder selv på med PPU(praktisk-pedagogisk utdanning) etter en bachelor for å bli lærer.

     

    Når det gjelder jobbmuligheter som lærer er det en ting som går igjen som anbefaling uansett om man har realfag eller humanistiske fag. Og det er at man bør ha ett av de tre kjernefaga i grunnskolen/videregående: Norsk, engelsk og matte. Og så et eller annet skolefag i tillegg. 

  6. Hei og god kveld!

     

    Jeg vet man blir adjunkt ved å følge et 4-årig program på høgskoler/universitet.

     

    Men, jeg har også hørt at man kan ta en bachelorgrad + PPU og oppnå tittelen, stemmer dette?

    Og fungerer det på samme måte at man tar en bachelorgrad (3 år) + PPU (1år) + Fks Historie (1år) så oppnår man tittelen adjunkt med tilleggsutdanning?

     

    Setter stor pris på sikre svar!

     

    Det stemmer som du sier :)

    Jeg har selv fullført en bachelorgrad + et årsstudium og skal det neste året ta PPU. Jeg vil da få tittelen adjunkt med tillegg. 

     

    Brukte en del tid på å sette meg inn i det selv og, men litt spørring og graving hos studieveileder var til god hjelp.

    • Liker 1
  7. Er det bare jeg som fikk litt vibber til at de har tatt deler av Jon Conningtons karakter/story og gitt til Jorah i stedet? Da tenker jeg spesifikt på det at i bøkene redder han Tyrion fra å drukne på et sted befolket av "stone men" som var beskrevet veldig likt som det vi fikk se i serien, og at han selv blir smittet av greyscale der.

  8. Jepp, avgiften er betalt. Jeg hadde vel ikke fått kort i hele tatt om den ikke hadde vært det? Betalte forrige mandag og den var registrert onsdag i forrige uke. Har sendt mail til byggsikring også, får se hva de sier...

    Stemmer at du ikke hadde fått kort om det ikke var registrert. Om du ikke kommer deg inn dit du skal er det enklest å ta kontakt med instituttetditt , så sender de over ei liste til Byggsikring med hvilke tilganger du skal ha som evt. mangler, men i utgangspunktet skal de adgangene som hører til ditt studie ligge på kortet automatisk.

     

    Hilsen ei som jobber på Byggsikring ;)

  9. Kristiansundsdialekta kommer under det trønderske målområdet. I hovedsak sier man at hovedskillet mellom trøndersk og vestlandsk går i Romsdalen. På Sunnmøre er dialektene klart vestlandske, på Nordmøre er de klart trønderske, mens i Romsdalen finner man et "kaosområde" dialektmessig med trekk fra både vestlandsk og trøndersk.
    Det er noen år siden jeg hadde dialektologi selv så jeg får dessverre ikke kommet med så mye konkret når det gjelder kjennetegn, men noe har jeg da.

     

    Mye palatalisering.

     

    Av infinitiver har vi kløyvd infinitiv med både apokope og tiljamning. Jmfr. "kast", "spis", "værra", "spælla".

     

    Pronomen: 1.p.sg - "æ"(jeg), "dokker"(dere) og "dæm"(de) som skiller seg fra bokmål.

     

    Også er det verdt å merke seg at det brukes "na", "ta", og "sa" for "den/denne", "det/dette" og "disse". Dette er noe som finnes igjen svært få plasser ellers i det trønderske mål området.

    Lite eller manglende monoftering.

×
×
  • Opprett ny...