Gå til innhold

DellDude

Medlemmer
  • Innlegg

    169
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DellDude

  1. Dell tilbyr noe som heter "Out of Warranty Repair" (OWR). Dette er inkluderer deler, arbeid og et års garanti på hele maskinen fra reparasjonsdagen - når det er snakk om dyre ting som skjerm og hovedkort, kan dette lønne seg.

     

    Alternativt kan du bestille en "løs" TFT-skjerm fra spareparts, og installere denne selv.

     

    I begge tilfeller må du ringe Dell for priser...

  2. Hmmm her må det visst litt mer forklaring til :-)

     

    6711 6882 (09-17, hverdager) er vanlig telefonsupport - gratis i maskinens levetid. (bludern tuller...)

    800 10 177 (08-22 alle dager) er for de som har kjøpt maskinen via jobben, bruttolønnsordning.

     

    Du får ikke support uten å oppgi serienummer. (Dell må vite historikken på utdsyret vi selger, samt at det gjør det mer kronglete for de som f.eks. har kjøpt stjålne maskiner...)

  3. Det er ihvertfall fire maskiner på markedet (i Norge) hvor det er fysisk mulig å oppgradere skjermkortet:

     

    * Dell Inspiron 8600C

    * Dell Inspiron 9100

    * Dell Latitude D800

    * Dell Precision M60

     

    Er det lønnsomt? Neppe.

    Er det enkelt? Ikke spesielt.

    Er det supportert? Overhode ikke.

     

    Ingen av disse har integrert skjermkort, så svaret på det opprinnelige spørsmålet er: Nei, men...

  4. Inspiron 8600 er nylig blitt endret til 8600C (For Consumer), antageligvis for å gjøre den mer konkuransedyktig på pris...

     

    Forskjellen mellom Inspiron 8600C og D800 er da (kort fortalt) at D800:

     

    * Har IR-port

    * Har Tri-Metal Chassis

    * Har Seriellport

    * Har Parallellport

    * Har Track-Stick (Kun touchpad på 8600C)

    * Har SPDIF (Kun S-Video på 8600C)

    * Har Express Charge (Raskere batterilading)

    * Har "Warm Swap" batteri

    * Har bedre og mer omfattende support

  5. Dell har, som jeg har nevnt tidligere, også combodrev som passer, men de koster vel mer enn de 1500 ene DVD-spiller koster...

     

    Anyway, servicemanualen til din maskin ligger på CD'n som fulgte med da du kjøpte maskina. Hvis du ikke har CD'n lenger, finnes manualen også her..

     

    Hint: Se under removing and replacing parts.

     

    Du må gjerne kjøpe spilleren fra andre enn Dell, men ikke hiss deg opp på meg eller mine kolleger hvis du ikke får det til å virke :-)

  6. Noen fakta:

     

    Dell kommer ikke hjem til deg hver gang du har problemer, omtrent 98% av de som ringer har problemer med virus, spyware og oppsett av windows. Dette er problemer som løses på telefon, og da er det ikke vits i å sende ut noen. Det tar mye lengere tid, og koster mye mere penger. (Som ville gitt dyrere maskiner uten at kundene generelt ville fått mer igjen for det.)

     

    Disse vilkårene er ganske grundig beskrevet her.

     

    Når det gjelder ditt spesifikke problem er Dell avhengig av å finne årsaken for hva som skjer før de kan gjøre noe. Dersom det skjer igjen bår du notere ned hendelsesforløpet, og oversende dette til Dell. Du har en historikk hos support, basert på din servicetag, og dersom det kan påvises at dette gjelder en HW-feil, vil dette bli reparert...

     

    Lykke til!

  7. det stemmer faktisk det  dere sier der.. Er forskjell på Notebook og laptop. MEEEN!

     

    ligger  nå med en Asus Notebook på fanget. Temperaturen er på 38grader.. Hører ikke vifta. Er forresten en p4 2.67 ghz osv osv.

     

    Men så henter jeg dama sin. En DELL / DULL som jeg plasserer på fanget. 5 minutter og temperaturen sier hele 59 grader. Og som den bråker..

     

    Ikke nok med det. Men sjekk med produsentens hjemmeside. DULL notebooken er kjøpt på grunnlag av det som står på hjemmesiden om at den skal kunne brukes hvor som helst "when youre on the go". Dette er ikke mulig..

    DELL/DULL? Fant du på den selv? Gøyalt. Kreativt. Opplysende!

     

    Jeg tror ikke noen i Dell vil nekte for at det finnes maskiner som har andre temperaturkurver enn Dell Inspiron, ei heller at man finner maskiner med vifter som bråker mer enn andre. Mitt poeng er at dersom man ikke er helt sikker på hva man skal kjøpe, så bør man kontakte salg og få tilleggsopplysninger basert på de behov man har - det er ikke sikkert at et produkts "slagord" er det beste hjelpemiddelet i innkjøpsprosessen.

     

    Når jeg bruker såpass store beløp som det er snakk om her ser jeg som regel på langt mer enn en enkel setning før jeg slår til. (Men jeg er nok ikke helt representativ - jeg sjekker til og med ingrediensene i Müsli før jeg kjøper sånt...)

  8. Altså... Hvis man kjøper en bærbar / flyttbar maskin med Desktop prosessor, f.eks. Pentium 4, må man være klar over at man ofrer lang batterilevetid og lav varmeutvikling til fordel for lavere pris per MHz og (forhåpentligvis) høyere ytelse.

     

    Du skriver jo selv at maskinen er en desktoperstatter - da er den lagd for å erstatte en desktop, og slike er det ikke mange som har i fanget...

     

    Dersom man er usikker er det lurt å snakke med en selger på telefon før man kjøper bærbar - de får opplæring i å finne riktig produkt for kundene, slik at man unngår at folk blir skuffet over å ha valgt et produkt som ikke passer til deres bruksområde. (Denne gang var det HP som fikk svi, neste gang er det vel Dell, siden vi lager noe av det heteste som leveres i slepbar form: Inspiron 9100!)

  9. Dette lyder faktisk litt merkelig! :p

     

    Er lyden høy? Eller må du ha øret rett over tastaturet for å merke den? Det kan være støy fra komponentene, men da må du virkelig spisse ørene for å merke noe.

     

    Dersom du vil ha IR - og lyden er irriterende - er det kanskje verdt bryet å kontakte support?

  10. Jeg har kjøpt en i8600 på internett og fått tilbuds-vedlegg pr mail. Men der stod det ikke noe ordrenummer, så jeg brukte tilbudsnummeret i tillegg til kundenummeret for å sjekke status på internett (dell.no), men det fungerer ikke :s

    Det står at nummerene ikke stemmer overens. Noen som har noen forslag til hva som kan være galt?

    Det som er galt er vel at at du bruker tilbudsnummer i stedet for ordrenummer...

     

    Mail selgeren din og be om ordrenummer så går det nok bedre!

  11. hehe... bare en liten bikomentar.

     

    kjører 2x batteri på den gamle laptopen min (celly 700mhz 128mb ram, 20gb 4200rpm disk, ati mobility 128 16mb). Det ene er delvis fucka, så det har i overkant av halvert kapasitet samt at det måler feil (er egen test-knapp og indikator på batteriet!).

     

    Når jeg kjører opp windows 2000, blir pcn automatisk drept av win2k fordi den mener at "batteriet er tomt".

     

    Hvis jeg booter opp slackware etterpå, lever denne i over en halvtime før pc'n dør av sult.

    Nå vet jeg ikke om du har gjort dette, men under strømkontrollen på maskina kan du selv definere når vindows skal gå i stand-by, hvis du sette nedre grense til 1% burde du få lengere "levetid" på batteri?

  12. Skal du ha skikkelig support*: Kjøp Latitude.

    Skal du bruke Linux: Kjøp Latitude.

    Skal du ha skikkelig chassis: Kjøp Latitude.

     

    * Utover basic windowshjelp og åpenbare garantisaker.

     

    Skal du ha en hjemme-PC til spill og surfing: Kjøp Inspiron.

     

    Forresten: Hvis du har som hobby å trykke bak på skjermen for å se om LCD-pannelet reagerer: Finn noe annet å bruke tida di på.

  13. Det er så og si det samme, men uansett hva man kaller det: Men med en Pentium 4 inni, blir maskina varm. VARM. Og da spiller det ingen rolle om maskina heter 5150 eller 9100, varmeutviklingen blir så stor at Dell IKKE kaller dem laptops...

     

    Som nevnt i andre tråder: Maskinene tar neppe skade av å ligge i fanget ditt, da Intel-prosessorene klokker ned når de blir for varme.

×
×
  • Opprett ny...