Gå til innhold

Bjotte

Medlemmer
  • Innlegg

    200
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bjotte

  1. Hei.

    vurderer å dra på en kamping turkamping tur i sommer for å gjenopplive en gammel tradisjon. Vet ikke helt varighet men tanken er ca. en helg til en uke lang tur. Problemet er å finne en plass der man kan kampe uten at det er en camping med masse folk. Ønsket er at det ligger i Hedmark, ved et vann i et skogområde med fiskemuligheter og fremkommelig med bil. Om det er andre fasiliteter som gapahuk og koie spiller ingen rolle, men ting som utedo er ikke dumt.

    Planen er å kunne både sette opp telt men også sove bak i bilen. Da filming og fotografering kommer til å skje under kampingen hadde det vert fint med et fint landskap men dette kommer ikke som første prioritering.

     

    Har du noen tips til et sted som passer disse tingene som jeg har nevnt? Kom gjerne med forslag til steder helst med kart. Kom også gjerne med forslag til ting man må/bør ha med på kamping har en ganske stor liste over ting men det er sikkert noe jeg har glemt.

     

    Her er lista jeg har til nå.

     

    - Øks

    - Kniv

    - Lighter/fyrstikker

    - Ved

    - Kull

    - parafinkubber

    - Stormkjøkken

    - Rødsprit

    - Primus m/propan

    - Telt

    - Luftmadrass

    - Sovepose

    - Lykter

    - Pute

    - Dynamo radio

    - Batterier

    - Kaffe

    - Ris/potet

    - Vannflasker

    - Brød

    - Pålegg

    - 12v kjøleboks

    - Frossent kjøtt til en eller 2 middager

    - Kamera

    - Tripod

    - Fiskestang

  2. Ok, takk for svaret. Det er såpass med støy? Har du noen andre merker du heller vil anbefale? ;)

    har 17 tommeren forrige gen med ivy-bridge og den er toppers til kraftig skole arb. og medium til kraftig gaming avhengig av hvilket spill du spiller. med litt viftestøy mener jeg at den suser om men kjører den hardt men det er ikke noe som et par med hodetelefoner vil maskere. til vanlig kontor bruk/surfing er den helt stille. jeg vet ikke om 15" er merkbart mer bråkete.

    om du klarer å bruke hodetelefoner under gaming er dette en kurant PC.

    ut fra de to PCene du har linket til vil jeg påpeke at selv om de har samme prosessor er multicom PCen langt mer kraftig med tanke på specs. ut fra det jeg kan se med tanke på pris klasse er det ingen ting som slår Multicom PCen hvis du skal ha en PC med SSD fra fabrikken.

     

    om du går for multicom PCen vil jeg anbefale sterkt å kjøpe med en ekstra HDD og selvsagt en kopi av windows da dette ikke følger med multicom PCene.

  3. sitter her med en multicom PC som jeg er superfornøyd med. dette er kraftige og stabile PCer. noen av dem kan bråke litt. det varierer med bruken du har. ved normal surfing og "kontor arbeid" lager den ikke en lyd. det kommer noe susing ved tunge oppgaver der den bruker det dedikerte grafikkortet men ikke noe du ikke overdøver med normal spill lyd.

     

    i din prisklasse ville jeg anbefalt http://www.multicom.no/Kunshan-P170S-17e3-Full-HD-Matt-Intel-Core-i7-4700MQe-8GBe-180GB-SSD-750GB-Hdde-GeForce-GTX-770M-3GBe-DVDRWe-Uten-operativsystem-Multicom/cat-p/c1000042/p10625759 om den ikke faller i smak ville jeg sett på de andre maskinen til multicom. husk at dem ikke leveres med OS så du må kjøpe en lisens til windows.

  4. om du skal drive med redigering antar jeg at du også driver med rendering. dette går jo fortere med et dedikert grafikkort. om du må ha en laptop til denne oppgaven hadde jeg ventet til jeg kunne skaffe en kraftigere PC en 7000 kroner vil gi. det er ikke mye som kreves før du kan kjøpe en av multicom sine gaming/kraftig bærbar. disse starter på rett rundt 8000 men krever at du har windows lisens selv eller kjøper ny. om du ikke kan vente og det ikke er utrolig viktig at du driver med video editering på en laptop ville jeg anbefalt deg å kjøpe en veldig billig laptop til de bruksområdene du trenger en laptop til og heller gått for en stasjonær PC da du kan få mye mer kraft til video editering på en stasjonær. denne PCen vil også kunne forbedres etter behov framfor en bærbar som må skiftes ut om du skulle trenge en kraftigere PC.

     

    Om laptop + stasjonær høres bra ut og du lurer på hva du burde gå for kan du bare poste her med dine behov som er kunn laptop relaterte og hva du forventer av en PC til video editering så kan folk hjelpe deg bedere. jeg personelig ville ikke gått for noen av alternativene over, som sagt ville jeg heller ventet til jeg kunne legge rundt 8000 (helst 9 eller 10 tusen) i en laptop om det er helt nødvendig med det.

  5. om du er villig til å kjøre en core server (kun tekst basert) kan du få hyper-v server gratis av MS her: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=3512

    enkleste administrasjons mulighet er å installere RSAT (Remote Server Administration Tools).

    Dette er da kun en hyper-v server som ikke kan brukes til andre oppgaver som du vanligvis ville brukt MS Server OS til (domene controller, DNS. DHCP, ol.).

  6. Hei.

    ser på denne disassembly guiden at det er hintet til at man kan sette inn en mSATA disk istedenfor et 3G kort om man ønsker dette(s. 81). er det noen som har prøvd det med denne maskinen? er det eventuelt noen som kan prøve å se om det virker? om det virker hadde det jo vert kult å kjørt 3 SSDer i RAID0 om kontrolleren støtter dette.

  7. Om skjermkortet "produserer" lyden vet jeg ikke, det kommer mest sannsynligvis an på hva amd eller nvidia har gjord. den eneste ulempen med å eventuelt sende lyden gjennom skjermkortet kan være et lite tap av grafikkytelse hvis det er noen form for lyd prosessering i skjermkortet.

    Det skal derimot ikke ha noe å si på lydkvaliteten da det er kun digitale lydsignaler som går over HDMI kabler og receiveren din vil fungere som DAC.

  8. Seriøst? Nå har det gått forlangt med idiotiske tullete artikler her. om det ikke kommer en fantastisk artikkel i morgen kommer det ikke penger fra meg den 10. Jeg vil påstå at det per dags dato ligger kun 4 artikler unders ekstra som fortjener å ligge der. (hadde vert 5 om VPN artikkelen ikke hadde vært så forferdelig gjennomført mtp. informering om prøve versjoner.)

     

    og for å komme de tankeløse kommentarene om at det bare er 30 kr i forkjøpet vil jeg si som jeg har sagt før. Det spiller ingen rolle hvor mye produktet koster hvis man ikke får det man betaler for. hvor er de spennende og lærerike artiklene? Dette er agurknytt ala ITavisen en nettside som ikke ser trafikk fra meg grunnet total usaklighet og fanboy war skapende artikler. Jeg mener at dette er en forkastelig oppførsel av redaksjonen på hardware.no som viser at dem kun tenker penger og nekter å tenke på de trofaste leserne. som andre brukere her sier så konkurrerer HW med andre nettsider som toms HW og andre store internasjonale tech sider. dette itillegg til alle som driver med tech nyheter på Youtube og lignende.

     

    skjerp dere.

     

    - Bjotte

    • Liker 4
  9. Hei.

     

    Driver fortiden å planlegger en kombinert NAS og Server for annen bruk som spill og andre små prosjekter.

     

    Spillene blir Minecraft (FTB), Cubeworld, mulig CS, killing floor og andre Half-life source spill.(alle serverene kommer ikke til å kjøre samtidig.)

     

    Itillegg til dette vil jeg kjøre en NAS for backup, nettverks share ol.

     

    Maskinen jeg har tenkt til å bruke har følgende specks:

    AMD phenom II X4 965

    8 GB RAM

    nVidia 210gt

    Gigabyte GA-870A-USB3 HK

     

    Jeg mangler bare diskene til NAS bruk det blir antageligvis 4x2TB WD RED disker om jeg ikke finner et godt tilbud på noen andre NAS disker.

    utenom disse diskene kommer jeg til å putte inn en liten HDD eller en 60 GB SSD alt ettersom softwareløsninga som blir valgt.

     

    Så kommer det til punktet jeg trenger hjelp til, valg av software. jeg kunne brukt FreeNAS men jeg vet ikke hvordan det er med det å kjøre andre applikasjoner som spill servere på dette. jeg kunne brukt en annen linux distro men noen av spillserverene jeg kjører er bre tilgjengelig for Windows (Cubeworld). da er FreeNAS og andre linux distroer ute og da er det bare Windows igjen. Finnes det NAS software til Win7 som ikke koster skjorta eller er gratis? eventuelt hadde muligheten vert å kjørt Hyper-V serveren man får gratis av MS og lagt inn FreeNAS på en virtuell maskin og win 7 på en annen for å kjøre spillservere.

     

    For å kjøre Hyper-V må det antageligvis legges på mer ram men det er ikke noe problem RAM er så billig at man bare dobler mengden.

     

    Så hva tror dere at den enkleste løsningen administrativt er?

  10. Hvem sier at extra stoffet skal være kun for teknisk interesserte? Jo mer de putter inn i extra kategorien, jo bedre for oss som betaler, for det betyr jo at de kan leve på oss som betaler.

     

    Jeg vil da her svare med det at Hardware.no og mediehuste Tek reklamerer med at dette er "spennende og lærerike artikler".

     

    Dette reklamerer de med på Hardware.no ovenfor sine trofaste lesere. Disse leserne er personer som må antas å være ganske tekniske da hardware.no ikke er en publikasjon som har menigmann i gata som hoved publikum. Det sies tilogmed på hardware.nos egen side at de er en av Norges største datarelaterte nettsider noe som jeg vil tilsi at de mener at mål publikumet er personen med mer en middels teknisk innsikt og interesse. artikler som da skal være spannende og lærerike må da nødvendigvis ha en viss standard og ikke være jevngode med en How-to for personer som ikke har kunnskaper innen for feltet.

     

    Og jeg vil også for siste gang påpeke at det er ikke selve kostnaden på abonnementet jeg er imot da jeg gjerne hadde betalt mer, men det er forholdet mellom innholdets kvalitet og pris jeg er imot. jeg mener at det skulle være unødvendig for meg å betale for slike artikler som ikke stemmer med produktbeskrivelsen.

  11. Herregud, det er snakk om 29kr mnden, og jeg synes det ikke er nødvendig at de skal skrive om banebrytene nyheter hver gang.

    Hvor mye det koster har ingenting med saken å gjøre. Dette er en prinsippsak. Jeg gidder ikke å betale for noe jeg mener at jeg ikke får. som jeg sier i den forrige posten min så mener jeg at dette er skive bom med tanke på publikum, dette grunnet at vi som betaler for ekstra abonnementet er folk som har mer en middels kunnskaper om data. jeg sier ikke at det ikke finnes fork som ikke har ekstra som ikke her data guruer men brorparten av abonnementene er mer en middels opptatt av data og har gode kunnskaper om data. da er dette kjedelige og mer eller mindre ubrukelige artikler som vi ikke burde ha behøvd å betale ekstra for. Denne atrikelen burde vert stemplet guide og vert offentlig for alle på hardware.no jeg forlanger ikke banebrytene nyheter heller men litt mer enn en hovedkort for dumies er å foretrekke.

    • Liker 6
  12. personlig erfaring tilsier at 16:9 skjermer er det beste på kontoret om du jobber med dokumenter eller andre ting spiller veldig liten rolle. på en 16:9 skjerm er det plass til 2 dokumenter side ved side om man trenger det. om man skal bruke explorer til fil sortering er også 16:9 gunstig da du faktisk ser hva du driver med. selvsakt hadde det beste vert 2 eller flere 16:9 skjermer om du jobber innen for visse felt.

  13. Hei.

     

    Etter å ha hørt mye forskjellig om dedikerte lydkort bl.a om at de er bedre enn on-board lyd på hovedkort og hvordan dette vil øke lydkvaliteten undres jeg på noe som jeg ser ikke blir snakket så mye om, er det noe poeng å bruke et dediket lydkort om du skal bruke en digital overføring som optisk eller koaksial S/PDIF. Vill ikke dette bli det samme signalet uansett om du bruker de digitale portene på hovedkortet eller om du bruker de digitale portene på det dedikerte lydkortet? det er jo da eventuell receiver i andre enden som tar deg av DAC funksjonen eller tar jeg helt feil?

     

    PS: prøvde å søke på dette men fant ikke noe link gjerne til eventuelt en plass der det er allerede svart på dette spørsmålet.

     

     

    - Bjotte

  14. Slik jeg ser det med SSDer er det absolutt verdt å kjøpe. Under en LinusTechTips stream nevne Linus på det at under testing har noen funnet ut at de fleste SSDer må man skrive 3 til 6 TB per dag i 4 eller 5 år før flash-brikkene begynner å dø. Jeg husker ikke om han nevnte en kilde på dette men dette er en person jeg absolutt er villig til å stole på når det kommer til teknologi.

     

    ang. Samsung sin garanti på 5 år er jo dette forstålig ettersom Samsung binner de beste flash chipene til selg selv.

  15. At bruktspill blir et faktum kun på PS4 er og blir en deal breaker for min del. PS4 havner nok under tv'en så fort den kommer ut.
    Deal breaker betyr at du ikke vil ha produktet.

     

    Deal breaker kan brukes begge veier. det kan bety at det er en ting som må være med for at det skal være aktuelt eller at om den ene tingen er med eller ikke med gjør at du ikke går inn for tingen.

     

    men back on topic for min del:

    Ja om prisen er riktig kan det hende det blir kjøp, men slik som prisen ligger nå på 5999 i Norge kommer jeg ikke til å kjøpe konsoll denne runden. Får vel se om jeg ikke har jobb i utlandet om noen måneder der den ikke vil koste så mye.

     

    Slik jeg leser prisene havner Xbox one havner på 500? mens PS4 skal ligge 100? under noe som betyr at den havner på omtrent 3200 kr. Utrolig at vi skal betale dobbelt pris i Norge hvis dette er riktig.

    • Liker 2
  16. Hvis du ikke har sett ett svart mini-ITX hovedkort så må jeg nesten le litt. Er mange svarte ITX kort der ute, du må bare lete litt. Dette er svart http://www.komplett....aspx?sku=771400 MEN det har jo blå ekspansjonsspor da. Dette http://www.komplett....aspx?sku=760433 er mer svart :p Zotac har hatt MANGE kule ITX kort. Problemet nå er at de aldri ble veldig populære, lavt salg = ut av butikken.

     

    Hvis du vil ha masse ting på ett hovedkort så er ikke ITX noe for deg. De har som regel ett PCI-X spor. Begrenset med RAM, ikke så mye hdd tilkoblinger osv osv. De har rett og slett ikke så mye stash på seg. Dette er jo hele meningen med ITX. Du visste sikkert dette, sorry hvis jeg er teit folkens :p

     

    Takk for meg

     

    Det har ikke så mye å si at ITX-kort ikke har så mye funksjoner eller like utbredte funksjoner som mindre ram og mindre antall sata porter. saken er jo at mange hovedkort i ITX klassen er rett og slett stygge. ja det er svarte kort, og det finnes sikkert kule kort som ikke har solgt godt så dem blir tatt ut av butikkene, men du skal lete litt etter et kort som ikke ser stygt ut i kabinettet med tanke på vinduet i dette kabinettet. om jeg skal ha en PC med vindu i kabinett så skal det se pent ut og det er ikke mange av kortene jeg har sett som ville ha blitt pent i dette kabinettet. Dette er dog et subjektivt tema om hva som er pent eller ikke.

  17. Så på listen din, så god ut den, men hvem 200mm vifte hadde du lagt på? :)

     

    da jeg ser på specs for 200mm vifta er ikke det veldig mye å tjene på støy ved å bytte den ut da dette er en god vifte mtp. støy men det er mulig å bytte den ut med to mindre 140mm vifter av samme sort som frontviftene jeg nevnte: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=756842

     

    jeg vet ikke om dette vil hjelpe mye med tanke på støy da jeg ikke har byttet ut 200mm vifta mi, kansje noen andre vet. men vil anbefale å bytte ut front viftene da disse bråker mye (min erfaring).

     

    PS: om su går for den lista jeg satte opp med H70 og vifter husk at vifter merket med SP skal på radiator og AF er vanlig kabinett vifte eller i dette tilfelle med dette kabbinettet er det de viftene du skrur fast i HDD burene.

     

    en annen ting å tenke på er å sette en motstand på 200mm vifta hvis du velger å beholde den da dette vil minske hastighet og støy. ikke nødvendig men kan hjelpe. du kan prøve litt forskjellig å se hva som blir best. evt. kjøpe en vifte kontroller som vil gi deg styring på enkelt vifter eller om du har et av de nyere asus hovedkortene har jo disse et program som styrer slikt.

  18. kommer med egen erfaring her:

    har samme kabinett som tråd starter bare svart versjon uten vindu. har selv montert en H70 med 2 av corsairs SP quiet ed. i push pull. dette er så stille at når jeg kjører alle vitene i kabinettet helt til bunns med den innebygde vifte kontrolleren hører jeg nesten ingen ting likevell er CPUen kjølig og fin.

     

    om du er slik at du vil ha en stille og rolig men kjølig PC vil jeg anbefale å gå for en all-in-one vannkjøler med SP viftene til corsair og bytte ut frontviftene med AF vifter fra corsair: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=756831

     

     

    jeg hadde kjøpt denne lista http://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1227251&su=0B4D407C-F929-4403-8B91-06DF2AEDB952

     

    mulig jeg hadde lakt på en ny 200mm vifte i tommen men det er ikke nødvendig det er mye frontviftene som bråker.

  19. Hei.

    trenger litt hjelp av noen som har erfaringer med laptop bagger. Det ser ut til at jeg kommer til å kjøpe meg en 17,3" laptop og trenger da en bag som er stor nokk til å ta denne men samtidig også holde noen bøker da jeg begynner på skolen til høsten. så med andre ord trenger jeg en romslig PC veske som jeg kan stappe full.

     

    Sekk er ikke aktuelt.

  20. Ville heller ha vurdert 15-tommeren hvis den skal dras med fram og tilbake mellom hjem og skole daglig. Ellers skulle jeg tro den vil være utmerket til formålet du beskriver, særlig da hvis du går for i7 prosessor og SSD.

    det at det er en 17" spiller liten rolle da håpet er å ha bil så det blir ikke så langt den skal bæres. dessuten vil jeg tro at det vil være greit med den ekstra rammen i 17". er det noen som vet hvor mye ram disse maskinene tar? stopper det på 16GB eller vil man kunne oppgradere dem til f.eks. 24 eller 32 GB?

     

    Ønsker også 17" da 15" kan bli litt lite om man skal drive med mye på engang.

  21. Hei.

    Skal ha meg en ny Laptop til høsten da jeg begynner på fagskole og den 5 år gamle PC-en fra videre gående ikke lenger henger med selv etter oppdatering og kjærlig bruk. Har da sett på denne hovedsakelig grunnet mulighet for 2 disker. PC-en vil da bli brukt til spilling på fritid, men på skole vil jeg bruke den til simulering, virtualisering ol. Vil dere anbefale denne PC-en til dette formålet?

    Lys i tastatur som mange nevner her ikke noe problem da dette ikke kommer til å være min primære spill PC. Denne kommer til å bli brukt til spill i ferier og noen helger.

    Høyttalere er heller ikke noe problem da jeg ikke kommer til å bruke dem. (jeg er godvenn med Headsetet mitt. Dessuten har man andre høyttalere.)

    Ser på bildet til W370E at det er 3 jack porter på venstre side men kan bare finne ut hva to av dem er i beskrivelsen, er det noen som har peiling på hva den 3 er eller finnes ikke den på det faktiske produktet?

    Er det noen som anbefaler en god PC veske med god plass til bøker ol. som passer til denne PC-en? Regner med at det blir noen av dem som skal fraktes fremm og tilbake.

    Om du har ett bedre alternativ kom gjerne med anbefaling men tenk på at jeg har et budsjett på max 10 000 kr.

     

    Angående pixler som er stuck, er det noen som har prøvd å massere disse for å se om de begynner å virke? Jeg har gjort dette før med flere skjermer og det har alltid fungert.

×
×
  • Opprett ny...