Gå til innhold

RogerD

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av RogerD

  1. Samsung Galaxy S var en skikkelig møkkatelefon. Joda, den var fin når den var ny. Men tok omtrent 2 måneder før alt begynte å gå tregt og telefonen stadig hang. Det verste var hvordan den kunne henge seg opp på enkeltting som feks klokka, uten at det var noen andre synlige feil. Telefonen kunne tilsynelatende være på, og fungerte fint. Men alarmen jeg hadde satt for å rekke et viktig møte ringte aldri fordi klokka sto fast på 05:36. Eller jeg kunne få spørsmål når jeg kom hjem om hvorfor jeg ikke svarte når noen ringte fordi telefondelen av softwaren hadde fryst. Burde sikkert ikke dømme et helt selskap på grunn av en dritt-telefon, men jeg har prøvd mange merker og telefoner gjennom årene og aldri opplevd i nærheten av frustrasjonen jeg hadde med Galaxy S.

  2.  

     

    Vel, for ti år siden kostet de rimeligste dum-telefonene rundt tusenlappen. Smart-telefoner startet på 5-6000 kr. I dag får du en smart-telefon til 500 kr, og en dum-telefon til 99. Klart du fremdeles får dyre produkter også, men prisen generelt er gått ned.

     

    Eller hva med en PC?

    I 2006 måtte du ut med minst 10 000 kr for å få en grei laptop...

     

     

    Vel, gå litt lengre tilbake så er ting ganske rimelige nå. Kjøpte en pentium 90 pc i 1993 for kr. 31.500,- og en Motorola Classic mobiltelefon på supertilbud kostet 5.800,- som var ca. halv pris av hva nest billigste mobiltelefon kostet den gangen. Tjente vel mellom 85-90 ,- kr. timen på jobben jeg hadde da. Elektronikk er generelt blitt fantastisk mye billigere enn før.

  3. Hva, noobPhone tapte?

    Trodde Apple betalte godt for å få terningkast 6 her jeg.

     

    Er vel Sony som har betalt mest da?

    Eller kanskje ingen har betalt og Sony bare var bedre.

     

    Men er litt merkelig de benchmarkene. Ser du på Anandtech så er Iphone testet med 3d Mark unlimited, Basemark x, Sunspider javascript benchmark, Mozilla kraken benchmark, Google octane benchmark og Browsermark. Iphone knuser stort sett all konkuranse i disse testene.

    Det er tross alt forskjell på en 64 bits og en 32 bits prosessor.

    Men Amobil har selvsagt funnet andre benchmarks hvor iPhone scorer dårligere, og 64 bit ikke har så stor betydning.

     

    Jeg tror likevel iPhone er den som vil oppleves som moderne lengst. Både pga. 64 bits prosessor, og fordi Sony (og Androidprodusenter generelt) har en lei tendens til å droppe oppdateringer på eldre modeller etter et år eller to.

     

    Men om jeg hadde vært i markedet for ny telefon nå så ville begge to stått høyt oppe på lista. Har iPhone nå, men en av de telefonene jeg har best minner om fra tidligere er T39.

    • Liker 2
  4. Den er vel strengt tatt ikke lettere? Og batteriet har mindre kapasitet. Om chassiset er bedre kan vel diskuteres, har ikke prøvd Aceren, men macbook air har endel forbedringspotensieale der.

     

    AtW

     

    Du har rett på vekt. Denne er 1.32. Macbook air er 1,33. Jeg var nok litt kjapp der. Men Mac'en har lettere strømforsyning :)

     

    Macbook air har lengre batterilevetid. 510 minutter mot 325 minutter for Acer. Som vist i denne testen. Ganske vesentlig forskjell for folk på farten det.

     

    Dessuten har Macbook air raskere trådløst ettersom den støtter 802.11ac.

  5. Sikkert mye bedre å kjøpe denne istedenfor en "sinnsykt overpriset Apple".

     

    Macbook air med i7 processor, 8 gb ram og 256 gb ssd koster hele kr 12.350,00.

    Da får du bedre batteri, bedre chassis, bedre tastatur, bedre pekeplate, bedre grafikk-kort, lavere vekt og (noen vil også hevde) bedre operativsystem.

    Acer er vel bare bedre på skjerm og et hakk vassere på lesehastighet fra disk.

    Kan ikke helt se at denne forsvarer prisen. Koster jo 14.000,- "alle vet jo" at Apple legger på prisene 50%. Så det betyr at denne fra Acer burde kostet ca. 6.000,- (altså halvparten av MacBook air :-)

  6. Er denne testen noe hw.no tok initiativet til selv, og er den uten vederlag fra Apple eller andre kommersielle interessenter? Virker som en pussig begrensning å utelukkende sammenligne Apple-produkter i mine øyne.

     

    Funker fint for meg i allefall. Bortsett fra at den godt kunne kommet for et halvt år siden. Men når jeg var på jakt etter bærbar for noen måneder siden så var et av hovedkriteriene at jeg ikke ønsket å støtte Microsoft. Jeg har IT utdannelse og har brukt Microsoftware i mer en 20 år. Gjennom årene har jeg også blitt vant til Microsoft bugs, bloatware og manglende drivere. Jeg har også sett hvordan de gang på gang har kopiert/stjålet andres ideer og hvordan de har presset produsentene. Det er ikke uten grunn at Microsoft har tapt rettsaker både mot EU og den amerikanske kongressen. Etter å ha testet noen nyere Apple-maskiner og Linux Ubuntu, Mint og Pear på noen eldre bærbare ble jeg overbevist om å gå for Mac. Endte til slutt opp med en Macbook air med i7 prosessor og 8gb ram, men vurderte lenge om jeg skulle gå for en macbook pro isteden. Valget falt til slutt ned på Air pga. pris og ønske om best mulig batteri. En slik artikkel som dette er glimrende i mine øyne. Så får de som har Apple fobi holde seg til "the Dark Side" :-)

  7. Må vel oppdatere denne tråden og takke for alle svar.

    Jeg kjøpte en Macbook air 13" med 8 gb minne og i7 prosessor.

    Godt mulig jeg hadde tjent på å legge i enda et par tusen og fått pro med retina. Men har nå hatt maskinen et par uker, og kan ikke si jeg plages av at skjermen har dårligere oppløsning. Synes den er klar og fin i bruk.

     

    Angrer litt på at jeg ikke valgte større harddisk. Men syntes prisen for å gå opp i størrelse var for drøy. Har derfor bare 128 gb. Er litt tilvenning å måtte tenke på diskplass igjen, men er aktiv bruker av dropbox hvor jeg har 100gb ekstra å lagre på, samt at jeg har en server med 4 tb stående hjemme. Så dette handler bare om å venne seg til å bruke den riktig.

     

    Ellers er overgangen fra windows til OSX ganske grei. Blir stadig overasket over ting som bare fungerer. Kjøpte en Apple TV også, og det er ganske imponerende når jeg kan kjøre hd film fra serveren trådløst via macbook'en til AppleTv og det flyter uten hakking eller noe problem. (Asus RTn66u ruter og programmet beamer).

    Koblet til en projector på jobb som har hatt irriterende flimring når jeg brukte den med min gamle Acer pc. Med Macbook var bildet stødig, og presentasjonen kom opp automatisk. Mye mer elegant med keynote enn powerpoint.

    Uvant å finne frem til filer i Finder da. Har holdt på med datamaskiner i mer enn 20 år og alltid systematisert ting i mapper og undermapper etc. Var vanskelig å finne igjen ting til å begynne med. Men det går seg til etterhvert som jeg forstår bedre hvordan finder funker (pluss at jeg la inn Totalfinder).

     

    Til og med fått testet litt spilling, og kjører Borderlands 2 helt greit. Vifta går på fullt, maskina blir varm og batteritiden synker raskt. Men har alltids en stikkontakt i nærheten om jeg vil spille. Funker uten problemer å koble til skjerm, eksternt tastatur og mus (var litt usikker på om mus ble støttet da det er en Logitech G700). Men litt nedtur at ikke Logitech G35 headsettet er støttet. Er uansett ikke noe stort problem da spilling passer bedre på min stasjonære pc, enn macbook'en. Likevel greit å se at maskina drar spillet.

     

    Har også prøvd litt videoredigering med noen GoPro klipp, og synes iMovie var lett å finne ut av, og maskinen håndterte store filer lett så lenge det er plass til dem på harddisken:-)

     

    Deilig hvordan ting kobles sammen og bare fungerer. Nettsider jeg har oppe på macbook finner jeg igjen på ipad og iphone. Når jeg tar med macbook'en et sted hvor jeg har brukt ipad eller iphone før, så er maskina automatisk på nett. At slike ting kunne fungere så enkelt av seg selv har jeg bare hørt snakk om før.

     

    Alt i alt er jeg veldig fornøyd med macbook air.

    Eneste virkelige minuset er at jeg får lyst på så mye annet Apple-utstyr når jeg først har kommet inn i menigheten :-)

    • Liker 1
  8. Komplett prøver å kvitte seg med forrige generasjon, som ble fjernet fra Apples nettbutikk samtidig som nyeste generasjon ble lansert. Det er verdt å merke seg at dette er en ganske annen maskin. Legg spesielt merke til at det er en annen CPU i den nye som blant annet gir betydelig bedre batterilevetid, og uten at jeg har satt meg spesielt inn i spesifikasjonene til den nye så antar jeg at den bruker PCI-E til SSD (samme som siste generasjon Air) som gir langt bedre hastighet for SSD-en. I tillegg er det støtte for f.eks. raskere trådløst nettverk.

    Da ble mine mistanker bekreftet. Takker for godt svar!

  9. Oppdaget at Komplett kjører tilbud:

    Apple MacBook Pro 13" Retina Display
    Dual-Core i5 2.5GHz, 8GB, 128GB flash, HD Graphics 4000
    MD212H/A
    -13%
    Førpris 11.490,-
    Nå 9.990,-
    Og bare for å oppklare litt. Selv om jeg er ukjent med Mac føler jeg meg ikke helt kompatibel med betegnelsen "hvermansen". Har noen års datautdannelse og flere år i IT-bransjen som bakgrunn. Riktignok jobber jeg i en helt annen bransje nå. Men jeg kan nok mer om hvordan en datamaskin fungerer enn folk flest. Det betyr ikke at jeg føler meg mer kompetent enn folk her inne, men bare for å forklare at jeg setter litt mer krav til en maskin enn gjennomsnittsbrukeren.
    Så til tema. Maskinen som Komplett selger finnes ikke på Apple sine sider. Maskiner med Retina-skjerm har Intel Iris grafikk, Maskinen uten retina har Intel HD graphics 4000.
    Hva er det da Komplett selger?
  10. Apple har over 80 000 ansatte, noe som er enormt bra til å være en bedrift i den størrelsen. At du ser på et høyt antall ansatte i forhold til omsetning som en positiv ting er jo ganske latterlig i seg selv.

    Mindre produktspekter har de, så det er sant. Men vi får se hva som skjer videre her da. Apple kommer nok til å komme inn i flere nye markeder de nærmeste 2-3 årene.

    Apple har en enormt stabil stab, enormt stabile kunder og en markedssituasjon alle konkurrentene drømmer om å få. Apple har høyeste overskudd pr antall ansatte sammenlignet med konkurrentene. De har aller høyest omsetning pr kvadratmeter av alle retail-butikker i verden. De scorer konsekvent høyest på kundetilfredshet. Apple har heller ikke noe gjeld what-so-ever. Jeg er økonom og fordelene med gjeld er store, så jeg vil ikke si at det nødvendgvis er en smart ting å gjøre, men det er en del av Apples kultur at de ikke skal ha gjeld. Det gjør dem jo veldig uavhengige.

     

    At du mener aksjen er overpriset sier jo sitt. Du kan jo ta en kikk på hva investorlegenden Carl Icahn sa:

    - Apple er ekstremt underpriset, men du vet vel kanskje bedre?

     

    Jeg har lyst å notere meg ned denne posten og ta den opp igjen om noen år. Akkurat det samme gjorde jeg når iPad kom og flesteparten her inne på forumet mente den kom til å feile stort fordi det ikke var noe bruksområde for den.

     

    Samsung har over 200 tusen ansatte minst.

    Du får notere så mye du vil. Jeg tror folk flest ønsker å kjøpe seg avansert elektronikk fra samme produsent som lager vaskemaskiner og støvsugere. Det ser man også i at Hifi-butikker forsvinner og Elkjøp vokser. Folk ønsker å vurdere minst mulig når de handler. Skal de ha mat er kvalitet underordnet pris, samme gjelder nok elektronikk for mange. På mobiler ser det ut til at det viktigste er skjermstørrelse og prosessorhastighet.

    Jeg er bare glad for at det finnes alternativer slik som Apple (dette skrives på en IPad 2). Men om Apple kan stå imot en industrigigant som Samsung i lengden gjenstår å se. Microsoft greide å få tilnærmet monopolsituasjon på 90-tallet gjennom tvang og utpressing av pc-produsenter (ref. Rettssaken mellom Microsoft og den amerikanske kongressen). Samsung ser ut til å bygge et voldsomt momentum gjennom å pøse ut vannvittig mange produkter og har samtidig klart å bygge seg opp en fanklubb større og mer misjonerende enn Apple noen gang har klart. Så vidt jeg vet har det ikke skjedd tidligere at en stor industrigigant har klart dette kunststykket like godt. Apple bygde seg tross alt opp fra å være en bitteliten outsider med noen usle prosenter av markedet. Samsung greier å bli glorifiserer i sine tilhengeres øyne uten å gjøre noe særlig annet enn hva store, profittjagende industriselskaper alltid har gjort. Pøse ut produkter og øke omsetningen.

  11. Er 10% økning i pris mye eller lite? Trenger du de ekstra tilkoblingsmulighetene? Er vekt en faktor som kan bety noe etter et flertall med reiser og sleping på en datamaskin?

     

    Til kontorarbeid og surfing holder en Macbook Air i massevis. Jeg har en Air, men skulle veldig gjerne hatt en MBPr 13".

     

    Jeg anbefaler å dra et sted hvor du kan se og ta på begge maskinene, og kjøpe den som tiltaler deg mest utseendemessig.

    Nei 10% økning i pris er ikke mye. Men forsåvidt nok penger å bruke på en datamaskin så det trenger ikke bli dyrere. Har Ipad 2 fra før og elsker den. Men den er mindre egnet til å skrive notater eller lage presentasjoner på. Har aldri hatt en Mac. Men har en brukbar stasjonær-pc hjemme og en gammel bærbar Acer som jeg ikke gidder å dra på lengre. Derfor fristet MacBook air i utgangspunktet. Lav vekt og batteri (pluss en maskin hvor jeg slipper windows-knot). Men det virker nesten merkelig at Pro og Air er så likt priset når ytelsene er såpass mye bedre på Pro.

    Når det er sagt, så er jeg usikker på om ytelser og oppløsning vil ha noe betydning når man er på farten. Sånn sett er kanskje Air mest egnet til mitt bruk.

  12. Etter lanseringen av nye macbook pro retina ble jeg litt i tvil.

    Hva egner seg best som bærbar pc til møter og reiser?

     

    En 13" MacBook air med 8 gb ram og 256 gb disk koster 11.150,- hos Apple

    En 13" MacBook pro retina med 8 gb ram og 256 gb disk koster 12.790,- hos Apple.

     

    Pro har mye høyere oppløsning, raskere prosessor, bedre grafikk og flere porter.

    Air er lettere og har bedre batteri.

     

    Er litt usikker på om det siste oppveier fordelene med pro.

    Hva tror folket?

  13. Outsiderfirma? Du vet at Apple ligger og kniver med ExxonMobil om å være verdens mest verdifulle private selskap uavhengig av bransje? Pengene Apple har på bok er nok til å kjøpe "giganten" Sony over 6 ganger.

    Mange færre ansatte i Apple enn i Sony eller Samsung.

    Mye mindre produktspekter. Færre ben å stå på.

    Har vært underdog i mange ti-år. Lite mulighet til å bygge opp stabil stab i den antallet som Microsoft eller Samsung har.

    Mye av verdisettingen kommer fra unaturlig høyt prisede aksjer.

     

    At de har greid å gjøre det så bra de siste årene er nesten naturstridig og fortjener respekt. Men at det vil vare er vel også usannsynlig. Rangeringer kan vise mye forskjellig, men Samsung er en enormt stor industrigigant som har klart å få utrolig mange fans og selger vanvittige mengder produkter. Apple blir små i forhold.

  14.  

    Såvidt jeg kunne se, så manglet 90% av alle de sidene kilder til sine påstander, eller bevis.

     

    Eh! Gikk du gjennom hele referanselisten på Wikipedia og mener det er påstander tatt ut av løse luften? Mener du New York Times artikkel om rettsaken er oppspinn?

    Trenger du kilder for å bekrefte hva PSN magazine skriver fra et intervju med en av Sony-sjefene?

     

    Jeg kan skjønne at du er kritisk til en artikkel som har tittel "why I hate Microsoft" (Hele artikkelen her http://www.vanwensveen.nl/rants/microsoft/IhateMS.html)

    Men teksten har mange linker som underbygger de fleste påstander godt.

     

    Det er lenker til noen av verdens største og mest troverdige aviser og nyhetskanaler. Det er rettsdokumenter.

    Om det ikke holder så vet ikke jeg.

     

    Ps! Jobber du for Microsoft?

    • Liker 1
  15.  

    Størst på forbrukerstyring og lureri er vel Microsoft?

    De har jo vært oppe i kongressen, EU etc. flere ganger over flere ti-år for monopolvirksomhet og skittent spill.

    Mange firmaer som har gått dukken og folk som har mistet jobber opp gjennom årene etterhvert som Microsoft stjal ideer.

    Apple har stort sett historikk for å kjøpe opp de smarte løsningene. Microsoft stjeler ideene og kjører opphavsmennene konkurs.

    Men jøss: Join the Dark Side!

     

    Link til artikler med BEVIS på alt det, takk! :)

    Her er noen få:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_litigation

    http://www.nytimes.com/2000/04/04/opinion/microsoft-s-illegal-monopoly.html

    http://www.vanwensveen.nl/rants/microsoft/IhateMS_5.html

    http://www.pff.org/issues-pubs/pops/pop7.4microsoftmonopolyfacts.html

    http://ethics.csc.ncsu.edu/commerce/anticompetitive/dominance/microsoft/study.php

    http://www.psu.com/forums/showthread.php/21382-Kaz-Hirai-talks-about-Microsoft

    • Liker 1
  16. Størst på forbrukerstyring og lureri er vel Microsoft?

    De har jo vært oppe i kongressen, EU etc. flere ganger over flere ti-år for monopolvirksomhet og skittent spill.

    Mange firmaer som har gått dukken og folk som har mistet jobber opp gjennom årene etterhvert som Microsoft stjal ideer.

    Apple har stort sett historikk for å kjøpe opp de smarte løsningene. Microsoft stjeler ideene og kjører opphavsmennene konkurs.

    Men jøss: Join the Dark Side!

    • Liker 2
  17. Går fint å hoppe andre veien også.

    Brukte Android tidligere og har hatt noen fine HTC telefoner, samt en kronisk ustabil Samsung Galaxy S før jeg byttet til Iphone.

    For min del var det ingen problem. Bare sørg for at alle kontakter, mail og SMS er lagret på Gmail. Da har man det tilgjengelig på Iphone også.

     

    Forøvrig er det synd å si det. Men etter mange mobiler og opperativsystemer. Har kjørt både offisiell og uoffisielle release på android telefonene. Har testet både standard oppsett og sterkt tweakede varianter. Men nå begynner jeg å bli seriøst Apple-frelst.

    Klart man savner mulighet til å installere bedre keyboard og sånt. Men fy pokker hvor deilig det er med en telefon som bare funker.

    • Liker 2
  18. I lengden er det nok optimistisk å tro at et lite outsiderfirma som Apple vil kunne holde seg så høyt oppe som de har gjort i noen år nå. Giganter som Samsung, Sony og Microsoft har tross alt vært dominerende i mange forskjellige bransjer gjennom mange år.

    Når man i tillegg ser hvor mange som heier på disse gigantfirmaene så er det vel bare et spørsmål om tid.

    Historikken har vel også vist at i teknologi bransjen er det ingen som spiller "fair".

  19.  

    Tusen takk for raske og gode svar:)

    Er ikke lett å finne ut av hva jeg trenger. Er helt blank på systemkamera. Men ønsker å bruke det til både barnebilder og til actionfoto (motorsykkel). Synes forøvrig at bildene jeg får med powershot S100 er veldig bra, men ønsker mer zoom, skikkelig "burst-mode" som kan gi mer enn 8 bilder og mer detaljer i actionbilder.

     

    Budsjett er begrenset og ca. 5000,- som tilbudet hos komplett.no koster er allerede dyrt nok føler jeg.

     

    Vil den pakken funke til mine behov?

  20.  

     

    Poenget var uansett at jeg ser dette argumentet bli brukt mye rundt omkring i disse krigene, men jeg forstår virkelig ikke hvor det kommer fra. Tilogmed min htc desire med htc sense var bunnsolid, riktignok noen hiccups, men aldri noe store problemer. Selvfølgelig, er jo de som har problemer med telefoner og whatnot, men for meg virker dette mer som et telefonproblem (Enkelte enheter) i motsetning til å være et osproblem. Altså, random resets etc.

     

    Men, skal selvfølgelig ikke utelukke at jeg har vært heldig med mine telefoner og produktene jeg har valgt. :)

     

    Det er godt mulig det har like mye med flaks/uflaks å gjøre som det har med os/produsent. Men faktum er at av alle mobiltelefoner jeg har hatt siden 1993, så er Samsung Galaxy s den mest ustabile telefonen jeg har opplevd, og det med stor margin. Jeg klager ikke på de HTC telefonene jeg hadde før og etter Samsung. jeg er også stort sett positiv til Android. var selv early adopter der med HTC magic. Men er mer happy nå med IPhone 5.

×
×
  • Opprett ny...