Gå til innhold

Kongeskipet

Medlemmer
  • Innlegg

    1 045
  • Ble med

Innlegg skrevet av Kongeskipet

  1.  

    Eh, du vet hvem som har dødd for dine synder? Finn en god menighet og returner til Gud?

    Det er dessverre ikkje så enkelt. Eg har prøvd det meste. Bibellesing, bøn, anger, teneste osv. Gud er og blir borte. Grunnen til dette er:

     

    1. Eg har begått den utilgivelege synd.

    2. Nådetida er slutt for meg. Eg hadde 9500 dagar på å verte frelst. Den siste dagen greidde djevelen å ta sigersprisen min. No er døra til himmelen stengd, jfr likninga om bruremøyene i Matt 25.

    3. Eg er for gammal til å verte frelst. Livet er på same måte som Narnia. Ein må vere under ein viss alder for å kome inn. Guds rike høyrer borna til.

    4. Eg er åndeleg ekskludert frå fellesskap med Gud. Ein vert ikkje hamburger av å gå på McDonald's, ei heller kristen av å gå i menighet. Eg har imidlertid møtt djevelen fleire gongar på "kristne" møter i ettertid. Difor er eg idag litt redd for å gå på kristne møter.

     

    For meg virker det som at du prøver å gjøre noe for å bli frelst i stedet for å ta imot frelse som en gave.

     

    Det er sant at en ikke automatisk blir kristen bare av å gå i menighet. Men jeg tror det kan være godt for deg å snakke med en pastor om dette. Jeg vet det er fryktelig vanskelig når en føler at Bibelen sier alt håp er ute. Jeg tenker at hvis djevelen ikke ønsker at du skal på kristne møter kan det være fordi det fortsatt er håp. Håper denne videoen kan være til motivasjon for deg:

     

    • Liker 1
  2.  

    [...]

    Du svarte ikke på det første spørsmålet mitt. Jeg vil gjerne gi deg mulighet til å svare det også før jeg svarer deg, slik at det ikke blir glemt.

     

    Vil først rette litt på meg selv. Var ikke meningen at det skulle oppfattes som jeg krever svar på alle spørsmål, det ville vært urimelig. Men når jeg stiller et spørsmål og får til svar "Det er selvsagt ikke sånn...", så synes jeg det kunne vært fint å få forklart hva som ikke er sånn.

     

     

    Hmm, så er spørsmålet om det er et gode at noen blir kristne da. Jeg mistenker at vi er uenige angående det spørsmålet.

    Jeg mistenker at du har rett angående uenighet. Jeg mener det er et gode når noen blir frelst.

     

    Jeg tror vi er litt uenige her. Jeg er sikker på at det finnes positive eksempler og muligheter ved at kristendommen har spredd seg i et samfunn. Samtidig så er jeg sikker på at det finnes negative eksempler og muligheter ved det samme. Jeg er mest interessert i den totale effekten, eller den vanligste effekten. Men siden det finnes så mange forskjellige samfunn (for ikke å nevne varianter av kristendommen) så anser jeg det som usannsynlig at man vil kunne slå fast en fasit for dette med noen merkbar grad av sikkerhet.

    Nå forstår jeg mer hva du mener. Tenker du efffekten blandt kristne, ikke-kristne eller hele befolkningen?

     

    Dette kan bli fascinerende. Jeg har ved anledninger vært ukomfortabel rundt kristne ved noen anledninger. Men det har sjeldent, om noensinne, vært spesifikt på grunn av innholdet i den kristne troen. Vi kan gjerne snakke litt rundt det, hvis du er interessert.

    Det ville kanskje vært mer riktig å si "kristne og/eller deres budskap". Jeg vil veldig gjerne snakke rundt det, men er ikke så komfortabel med å gjøre det her i offentlig diskusjon. Kan vi ta det på PM?

     

    Å beskrive det som et intenst behov var litt hyperbolsk av meg, så jeg beklager det. Det jeg egentlig vil frem til er heller det at en ideologi som fremmer at alle, fra fødselen av, er "dårlige" eller "syndige" mennesker er en forkastelig ideologi.

    Hva gjør dette forkastelig? Det er vel ingen som trenger å lære barn å lyve, krangle eller være ulydige mot foreldre. Jeg synes det ville vært forkastelig om jeg hadde sagt at folk kan gjøre seg fortjent til himmelen basert på egne gjerninger når det ikke er mulig.

     

     

     

     

    Det overrasker meg heller ikke at folk/grupper som kaller seg kristne har gjort og vil gjøre mye dumt, det er Bibelen tydelig på. Men her handlet det vel om det finnes positive muligheter/eksempler.

    Ikke folk som kaller seg kristne. Folk som er kristne. Mye mer kristen enn du noen gang kommer til å bli.

     

    Du har selvfølgelig rett. De fleste, inkludert kristne, kan gjøre mye dumt. Beklager at jeg var så upresis. Dette er de jeg mente her:

     

    Mange skal si til Meg på den dag: «Herre, Herre, har vi ikke profetert i Ditt navn, drevet ut demoner i Ditt navn og gjort mange kraftige gjerninger i Ditt navn?». Men da skal Jeg bekjenne for dem: «Jeg har aldri kjent dere. Gå bort fra Meg, dere som driver med lovløshet!» (Matt7,22-23)

     

    Men jeg lurer litt på hvordan du måler hvor kristen jeg er. Kan du fortelle mer om det? Kjenner du meg? Kan du forklare hvordan du kom fram til antakelsen om hvor kristen jeg kommer til å bli?

  3. Det var vel strengt tatt ikke en påstand fra din side, og jeg presiserte også at hvis du mente det som en påstand så krever det en begrunnelse. Hvis du derimot ikke mente det som en påstand, og kun som et spørsmål, så blir jo det en helt annen sak.

    Du sa det helt riktig og det var jeg som overreagerte. Ønsker bare ikke at min oppførsel skal bidra til å gjøre det vanskeligere for noen å komme til tro. Innrømmer også at jeg kan være noe perfeksjonist.

     

    Spekulativt så vil jeg tro at det er veldig sannsynlig at de som sverger til en ideologi har lett for å fremme historier om de positive konsekvensene av denne ideologien. Uavhengig av hvorvidt disse historiene er sanne eller ei. Derfor overrasker det meg ikke hvis det, for eksempel, finnes en del historier som sier at vekst av kristendommen har ført til mer moralsk adferd. [...]

    Det overrasker meg heller ikke at folk/grupper som kaller seg kristne har gjort og vil gjøre mye dumt, det er Bibelen tydelig på. Men her handlet det vel om det finnes positive muligheter/eksempler.

     

    Ei heller vil jeg bli særlig overrasket dersom en spredning av en ideologi medfører endret adferd i en befolkning - heller det motsatte.

     

    Men det følger da ikke at (i) disse historiene er sanne, (ii) at hvis de er sanne, så er de representative for hva som skjer der kristendommen sprer seg, og (iii) standarden som brukes for å si om adferden er bedre er noe mange vil si seg enige i.

    Nå vil jeg ikke si at befolkningen rundt en voksende kirke er garantert å oppføre seg bedre. Tror også det kan ha motsatt effekt om folk/krefter vil hindre Kirken fra å vokse eller føler seg ukomfortable rundt kristne og deres budskap.

     

    Det er jo godt å høre. Jeg hoppet til en antakelse om at du var kristen, og beklager hvis jeg bommer der. Kommentaren min kommer av at det er min oppfatning av mange (de fleste?) kristne mener at alle mennesker er født syndige (arvesynden).

    Selv om jeg er kristen betyr ikke det at jeg "føler noe intenst behov for å be om tilgivelse for å ha blitt født, eller for å eksistere.". At vi ble født med syndig natur fritar oss ikke fra ansvaret for egne synder.

     

     

     

    [...]

    Du svarte ikke på det første spørsmålet mitt. Jeg vil gjerne gi deg mulighet til å svare det også før jeg svarer deg, slik at det ikke blir glemt.
  4. Vi vet at moralen til de som skrev bibelen var dårlig iforhold til moralen vi har idag.

    Jeg vet ikke det. Kan du forklare hvordan du fikk vite det slik at jeg også kan vite det?

     

     

     

    [...]

    Når det er sagt, så tror ikke jeg på moral. Moral er litt som sjel. Et ord vi benytter på noe vi ikke vet hva er. Årsaken til at vi ikke koker og eter hverandre er en inngrodd / instinktiv konsekvenstanke, av samme grunn som vi ikke liker helt ufarlige edderkopper og slanger.

    [...]

    Forståelig om du kommer til den konklusjonen fra et ateistisk perspektiv. Men hva mener du da med "de minst moralske mennesker vi kjenner til"? Betyr det dårligere instinkter?

     

    Alle skriftene (Toraen, bibelen og koranen/haditene) er en samling anekdoter. Disse, sammen med andre historiske skrifter, forteller om hvilke verdier forfatterne holder. Mennesker har ingen egenverdi (slaveri, tortur), det er ikke likestilling (kvinner eller fariseere), og det eneste som hindrer mennesker i å drepe hverandre er frykten for autoriteter (guder eller keisere).

    [...]

    Det er riktig at Bibelen forteller noe om verdiene til i hvertfall noen av de som skrev den. Men er anekdoter (lignelser?) den beste plassen å finne slik info?

     

    Kan du forklare litt nærmere hvilket slaveri som står i veien for at bibeltroende kan oppføre seg bedre? Jeg kan ikke så mye om det, men vil gjerne lære. Vet at ord som blir oversatt til slave også kan bety trell, tjener og i noen tilfeller arbeider. Men jeg vet lite om hvordan de hadde det, hvorfor de var i den situasjonen, og hvilke rettigheter de hadde. Jeg sier ikke at det er riktig, men det er ikke sikkert det var så ille som du tror. Så var de også mennesker som kunne gjøre feil.

     

    Jeg vil også gjerne lære mer om hva Bibelen sier angående tortur og påstanden om at autoriteter er det eneste som hindrer folk fra å drepe hverandre. Kan ikke huske å lest om det, men utelukker ikke at det kan være noe om det.

     

    Kan du forklare nærmere hva du synes er problematisk innenfor likestilling? Er det problematisk at det var Adam som fikk skylden for at jorden er forbannet og ikke Eva?

     

     

     

     

    Er det noe værre å tro på tilgivelse for synder man angrer enn det er å tro at synd ikke finnes eller trenger tilgivelse?

    Det er selvsagt ikke sånn... [...]

     

    Hva er det som ikke er sånn? Er det ikke noe værre?

     

    Synes det er flott at du ønsker å være ærlig. Jeg er nok ganske lik deg i å følge regler, selv om jeg ofte kan komme 5km/t over fartsgrensa. Hvis du fortsetter å søke ærlighet og det som virker mest sannsynlig, så tror og håper jeg at du en dag kan finne frelse.

     

    Kan Joh 3,19-20 være et eksempel på det du snakker om med kognitiv dissonans?

     

    [...]At kristne i dag ikke er ansett som avstumpede og hatefulle mennesker er fordi at det er fælt få som faktisk følger hatet og intoleransen som bibelen avkrever. De er med andre ord ikke kristne og det er helt toppers for alle som lever sammen med disse menneskene, for ellers ville vi måttet kaste hele gjengen i fengsel for uhyrlige handlinger gjort mot andre mennesker på bakgrunn av primitive og dumme tekster...

    [...]

    Tror du vil finne det vanskelig å holde på den tolkningen om du oppriktig setter deg inn i det.

     

     

     

    [...] 

    Finnes det ikke flere gode historiske kilder som viser tydelige sammenhenger mellom kristne vekkelser og forbedret moral både i kirken og ellers i samfunnet?

    Kanskje, men hvis dette er en påstand fra din side så må du gjerne begrunne den.

    [...]

     

    Jeg var vel dum nok til å tro at et spørsmålstegn i slutten ville frita meg fra begrunnelse. Men ser nå at det ligner jo mye mer på en påstand.

     

    Jeg har ingen eller ekstremt dårlig begrunnelse. Var basert noe jeg syntes å huske jeg har hørt, men husker hverken hvor jeg kan ha hørt det eller hva slags kilder det kan ha vært snakk om. Håpte at kanskje noen andre her kan mer om det.

     

    Jeg burde sagt det som det var, og jeg takker deg Imlekk for at du avslørte feilen min.

     

     

    Er det noe værre å tro på tilgivelse for synder man angrer enn det er å tro at synd ikke finnes eller trenger tilgivelse?

    Så er det de av oss som ikke føler noe intenst behov for å be om tilgivelse for å ha blitt født, eller for å eksistere.

     

    Det har ikke jeg heller. Jeg er takknemlig for livet.

  5. Finnes det ikke flere gode historiske kilder som viser tydelige sammenhenger mellom kristne vekkelser og forbedret moral både i kirken og ellers i samfunnet?
     

     

    Tror dere folk kan oppføre seg bedre om de tror at de blir overvåket av en høyere makt?Så nei, det er ingenting som tyder på at man blir mer lovlydig av å inneha en overtro... Tvert i mot... Kristne kan jo gjøre hva det skal være og fremdeles få tilgivelse for det... eller skylde på satan også er det greit...

    Er det noe værre å tro på tilgivelse for synder man angrer enn det er å tro at synd ikke finnes eller trenger tilgivelse?

     

    Ingen av ørkenreligionene gir ønsket resultat. De har alle en moralkodeks skrevet av noen av de minst moralske mennesker vi kjenner til (anbefaler King og Kings, Hardcore history med Dan Carlin for de som er interessert i midtøstens tidlige historie). De vil alle gjennomføre sin kodeks med tvang/vold ovenfor utenforstående.
     
    [...]

    Er det de abrahamittiske religionene du refererer til? Hvilke moraler er det som er problematiske, har du noen eksempler? Hva vet vi egentlig om moralen til de som skrev Bibelen (ikke bare kulturen rundt dem)? Og hvilken påvirkning har moralen deres hvis det var Gud som brukte dem til å skrive det Gud ville? Er det tvang/vold å riste sanden av sandalene og gå sin vei.

  6. Jeg sa ikke at du lyver, det kan ikke jeg vite. Vi har kanskje også litt forskjellig oppfatning av hva løgn er. Men stemmer det at du tror på de markerte påstandene nedenfor slik du formulerte de?

    [...]

    Kreasjonister har INGEN, null, folk i felten for å lete etter spor som kunne støttet påstandene deres, kanskje funnet noen skjeletter av de raggete store trollene som biblen påstår lumper rundt ute i ørkenen, ikke en eneste fossil fra kjempene som befolket jorden ifølge bibelen, ikke en dritt av påstandene er bevist og det som er enda merkeligere, det er ingen som engang prøver å bevise det som biblen påstår!! Ikke en kjeft.. Så enten er kreasjonister ekstremt late ellers så vet de at det ikke er noen vits i å lete etter sine egne løgner, for de vet at de ikke vil finne noe...

    Med mindre kreasjonister har begyn med noe nytt så er det ikke i felten og leter nei... Mye lettere å spre løgner og drive lobby virksomhet, der de ofte "kupper" fx læreøker og hva som skal være lov å lære bort på skolen, ikke helt ulikt vår egen bondevik, som sammen med parti kolleger og andre kristne nesten klarte å sidestille bibelen rør med vitenskapelige funn for noen år siden, da han ble fersket med buksene nede....

    [...]

    Hvis du tror det ikke har vært en eneste kreasjonist "... i felten for å lete etter spor som kunne støtte påstandene deres" innenfor tidsrommet du tenker på, så synes jeg du skal undersøke litt selv. Jeg tror ikke det skal være noe problem å finne ut at det ikke stemmer, men hvis du ikke klarer det kan jeg forsøke å hjelpe deg. Hvis du ikke vil undersøke dette syns jeg du skal tenke over om du kanskje selv er skyldig i å heller spre løgner som er så mye lettere.

     

    Lurer fortsatt på om du tror at "det er ingen som engang prøver å bevise det som biblen påstår!! Ikke en kjeft".

     

    Edit: La inn sitat etter innspirasjon fra innlegget under.

  7. Jeg sa ikke at du lyver, det kan ikke jeg vite. Vi har kanskje også litt forskjellig oppfatning av hva løgn er. Men stemmer det at du tror på de markerte påstandene nedenfor slik du formulerte de?
     

    [...]
    Kreasjonister har INGEN, null, folk i felten for å lete etter spor som kunne støttet påstandene deres, kanskje funnet noen skjeletter av de raggete store trollene som biblen påstår lumper rundt ute i ørkenen, ikke en eneste fossil fra kjempene som befolket jorden ifølge bibelen, ikke en dritt av påstandene er bevist og det som er enda merkeligere, det er ingen som engang prøver å bevise det som biblen påstår!! Ikke en kjeft.. Så enten er kreasjonister ekstremt late ellers så vet de at det ikke er noen vits i å lete etter sine egne løgner, for de vet at de ikke vil finne noe...

  8.  

    Finnes det bevis på at det ikke finnes beviser for kreasjonisme?

    Jepp, kreasjonistenes totalt menglende bevis er vel bevis godt nok... Ikke så mye som et rumpehår fra en gude rumpa er å vise frem, ingen eplehage, ingen spor etter noen verdens omspennedne flom, jesusen eller noe annet i denne religionen... Ikke et eneste bevis for noe av påstandene til kreasjonister, som jo peker ivrig på bibelen og mene den boka forklarer ting, men bibelen forklarer ikke noe mer om noenting enn det boka om ringenes herre gjør... 

     

    Kreasjonister har INGEN, null, folk i felten for å lete etter spor som kunne støttet påstandene deres, kanskje funnet noen skjeletter av de raggete store trollene som biblen påstår lumper rundt ute i ørkenen, ikke en eneste fossil fra kjempene som befolket jorden ifølge bibelen, ikke en dritt av påstandene er bevist og det som er enda merkeligere, det er ingen som engang prøver å bevise det som biblen påstår!! Ikke en kjeft..  Så enten er kreasjonister ekstremt late ellers så vet de at det ikke er noen vits i å lete etter sine egne løgner, for de vet at de ikke vil finne noe...

     

    Du flytter bare på problemet. Finnes det bevis for "kreasjonistenes totalt manglende bevis"? Ellers er det ikke "bevis godt nok".

     

    Poenget mitt er at man tror på mye som ikke har beviser på det nivået Evulusjonister/kreasjonister krever av hverandre. Men det betyr ikke nødvendigvis at det er irrasjonellt å tro av den grunn.

     

    Problemet er at man ser ting utfra hva man ønsker å tro. Og du ønsker ikke noe skapelse fordi det betyr at det vil være en skaper som har rett til å dømme deg. Du ønsker nok også at en eventuell skaper skal være ukjent for oss slik at du kan skylde på uvitenhet. Derfor hater du nok når folk sier å ha funnet sannheten.

     

    Det som betyr noe er hva som er sant, ikke hva man ønsker eller tror om noe.

     

    Jeg kunne svart på flere av påstandene dine. Men jeg tror du ser selv at du overdriver en del, eller kanskje til og med lyver litt.

  9. Hvis du er heldig så er det bare en minnefeil. Men jeg vil tippe det ville ført til en blinkekode. Du kan jo uansett forsøke å ta ut alle RAM-brikkene og sette inn igjen. Hvis ikke det hjelper kan du prøve med bare en brikke, først i den ene slotten og så i den andre.

     

    Dell laptoper pleier også å ha ganske mye forskjellige feilsøkningsverktøy innebygd. Hvis du søker litt kan du se om du finner noen som fungerer med din maskin. F.eks. holde inne FN-tasten når du starter.

     

    Hvis du har en ekstern skjerm lett tilgjengelig ville jeg forsøkt med den også når problemet oppstår igjen.

  10. Delenummer er 480365-001 eller 480366-001 avhengig av hvilken GPU du har. Ser ut til å koste ca. 700kr  brukt på ebay. Men jeg tror nok ikke det er verdt det. Om det er en veldig vanlig feil er det kanskje bare et tidsspørsmål før det oppstår igjen. Til omtrent samme prisen får du kjøpt brukt kvalitetslaptop (eks. thinkpad) med tilsvarende ytelse.

     

    Men test uansett med ekstern skjerm før du eventuellt finner på å kjøpe hovedkort.

  11. Det er ikke sikkert det er tapt. Hvis det bare er motoren som hadde problemer med å starte, og ikke noe som har skrapt borti platene, så ligger dataene fortsatt på harddisken. Problemet er at du må betale for å hente det ut fra noen som har det rette verktøyet (eks. Ibas), og det kan fort bli dyrt.

     

    Edit: Med andre ord kan du ta vare på den ødelagte disken og vente med å bestemme deg for om du vil betale for gjenoppretning.

  12. Forstod ikke hva en OTG-kabel skulle hjelpe for. Du ender jo bare opp med en USB type-A med feil kjønn som ikke passer i powerbanken. Søkte litt og ser du må lage en USB type-A hann-til-hann kabel i tillegg til OTG-adapteren. Et annet problem er at de vanligste OTG-adapterne er microUSB-men computeren har vel miniUSB?

     

    Usikker på om en slik kobling kan skade enheten eller føre til brannfare. Den er nok ikke lagd for slik kobling. Så er det nok også en grunn til at du ikke kan bruke den mens du lader som f.eks. for høy temperatur.

  13. Støtter nebrewfoz sitt forslag. Fant ikke den selv da jeg letet på prisjakt. Ser ut som den har god batteritid i forhold til ytelse og skjermoppløsning. Kabinettet kunne vært noe stivere for å forebygge mekanisk slitasje av hovedkort, men får jo ikke alt til den prisen.

     

    Hvis du vil presentere bruktkjøpet noe mindre negativt kan du jo bruke ordet fabrikkoverhalt som butikken bruker.

     

    Når det gjelder ytelsen for N3700 så fungerer den nok fint til vanlig bruk.

    Her har du en sammenligning for noen av aktuelle prosessorer plus en i7 for å se forskjellen.

    post-146429-0-76478800-1466525404_thumb.png

     

    Når det gjelder PCen hun har i dag så bør du ta backup så fort som mulig. Det er stor sjanse for at harddisken kan ta kvelden når som helst. Når du har tatt backup er det jo ikke noe i veien for å prøve å installere windows på nytt. Men se først i hendelsesliste/event viewer om den viser harddiskfeil, og kontroller hvor mye det er igjen av batteriet med hwmonitor.

  14. Nå vet jeg ikke hvilken prosessor Aceren har, men etter det jeg kan se var det sannsynligvis ganske bra både ytelse og batteritid orginalt. Hvis det ikke er noen viktige deler som er falt av ville jeg forsøkt å fikse problemet før du kjøper nytt.  Det er sannsynligvis en av følgende problemer.

     

    1.

    Problemer med Windows-installasjonen. Kan løses med å installere Windows på nytt (Sletter alle data). Det forutsetter at lisensnøkkelen er intakt og at du får skaffet riktig installasjonsmedie.

     

    2.

    Feil med harddisken. I såfall kan du kjøpe en SSD til 400kr og installere Windows på nytt. Tror dette er den mest sannsynlige årsaken siden den går så supertreigt.

     

    3. Kan være dårlig kontakt med CPU-kjøer som gjør at den må klokke ned i "nødmodus". Du vil kunne se dette med program for å lese temperatur (eks. Hwmonitor). Dette er den minst sannsynlige feilen, men også den vanskeligste å fikse. Du må sannsynligvis demontere maskinen ganske mye, og du må ha egnet rensemiddel og termisk pasta for å kunne utføre denne reparasjonen. Det er også samme prosedyre for å oppgradere til raskere prosessor som kan kjøpes billig på Ebay (forutsetter at prosessor ikke er loddet fast).

     

     

    Ved kjøp av ny PC, vær oppmerksom på at det er godt mulig den nevnte Asusen er treigere enn orginaltilstanden til det hun har i dag. Prosessoren er kanskje strømgjerrig, men ikke veldig rask. Den holder nok fint til bruken som beskrives, men er ikke veldig fremtidsrettet. Men om du ikke finner raskere alternativer med tilstrekkelig batteritid uten å måtte vesentlig opp i pris kan det kanskje lønne seg å gå for en treig prosessor og bytte laptop igjen litt fortere.

     

    eMMC er nok ikke optimalt verken for ytelse, holdbarhet eller mulighet for bytte/oppgradering. Men hvor stor påvirkning det er for ytelsen og holdbarhet vet jeg ikke. Det gir raskere lesehastighet enn tradisjonell harddisk, men skrivinga kan gå treigt. Dette kan bli et problem om det er for lite RAM og den begynner å bruke disken som arbeidsminne. SSD er klarer du normalt ikke slite ut uten at du forsøker på det eller har ekstrem bruk.

     

    Kvaliteten på Asusen vet jeg ikke noe om. Har selv en EEE seashell som faller i fra hverandre, men det kan godt være fordi forrige eier har prøvd å demontere den.

     

    Lenovoen er en del raskere. Men den har bare halvparten så stort batteri til tross for at den har større skjerm og mer strømkrevende prosessor. Her finner du en ganske grundig test av lignende maskin.

     

    Hvis du tørr kjøpe brukt så kan du kjøpe denne kvalitesmaskinen som orginalt hadde ganske god batteritid, men det kan ha tapt kapasitet slik at det blir behov for å kjøpe nytt batteri. En ulempe er at den har dårlig skjerm.

     

    Edit: Hva er galt med Thinkpad? Synes virkelig du burde vurdere denne som er på tilbud nå.

    http://www.prisjakt.no/product.php?p=3485196

    • Liker 2
  15. Hvis du har tre ulike disker så er det den som verken er Western Digital WD20EARS-00MVW eller Samsung HD-753LJ

     

    Hvis du har to like disker, eller det er vanskelig å se navnet på diskene, så kan du koble ut en disk av gangen for så å se hvilken som forsvinner fra BIOS.

  16. Jeg mistenker forsatt at harddisken kan være ødelagt. Du kan prøve å ta ut begge kablene fra en av de fungerende diskene og koble i den som ikke oppdages av BIOS.

     

    Du kan også kjenne/høre etter om det er liv i harddisken som mangler. Kanskje du må ta den ut av harddiskbrønnen for å kunne skille vibrasjon/lyd fra de andre diskene. Gjelder naturligvis bare hvis det er en roterende harddisk og ikke SSD

  17. Anbefaler at du bare skrur av maskinen og venter med å starte den til du har tenkt nøye gjennom om det er noe dokumenter/data som er viktig for deg å beholde. Det er en middels stor mulighet for at harddisken er ødelagt. Hvis det er tilfellet kan alt du gjør med PCen forværre mulighetene for noen gang få gjennopprettet filene hos professjonelle (eks. Ibas).

     

    Hvis det ikke er noe data du vil beholde foreslår jeg å gå inn på BIOS og se om den gjenkjenner harddisken. Hvis du kan gi litt mer detaljer om hvilken PC er det lettere for oss å hjelpe med det og annet.

  18. Archicad er nevnt i innlegget jeg linket til.

     

    Men jeg er helt enig i at jeg har presset på mer ytelse enn TS har bruk for, og jeg beklager dette. Når skolen bare sier i5 og 8GB RAM så burde i7-6500u holde fint. Det betyr også at TS kan kjøpe mye billigere maskin enn det jeg foreslo både nytt og brukt.

     

    Jeg har hengt meg for mye opp i de anbefalte systemkravene og ikke tatt hensysn til at det er enkel bruk og bare en liten del av undervisningen. Beklager også for unødvendig mye tekniske detaljer og begreper.

×
×
  • Opprett ny...