Gå til innhold

R3devil

Medlemmer
  • Innlegg

    126
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av R3devil

  1. Hvis man vil bli god på noe, så må man øve på akkurat det. Med andre ord, start direkte på ERP-systemet. Men ikke tro at du blir ferdig på første forsøk. Regn med å skrape alt og begynne på nytt utallige ganger.

     

    Konsentrer deg om backend først. GUI tar du til senere.

    Mener du virkelig at du vil anbefale en som ikke kan programmering (eller systemutvikling generelt) å starte rett på et ERP-system?

  2.  

    Uansett - før du tar alt dette i bruk må du lære deg litt om basic programmering og basic database-teori inkl. litt SQL. Ikke prøv å gjøre alt for mye på en gang. Deretter kan du se på noen av verktøyene som genererer prosjekter og kode, for å se hva de gjør. Du vil oppdage at de bruker til dels samme teknologi, og ved å studere dette får du ganske mye innblikk i hvordan du selv kan gjøre tingene. Det er f.eks. sånn med kodegenerering/RAD at du kommer veldig fort ut av startgropa og så merker du at du også har fått med en del begrensninger på kjøpet. Men - begynn med basic, ikke gap over for mye av gangen.

     

    Helt enig med quantum på dette. Og når det da først er sagt så vil jeg anbefale deg å legge tanken om et ERP-system til sides (for en stund). Et ERP-system kan sees på som et flerhodet monster.

    Vil anbefale deg å begynne med enkle ting som små konsollapplikasjoner som gjør forskjellig småtteri. Bli fortrolig med basis-ting som if og løkker/itereringer m.m.

    Om du etterhvert skal lage noe stort, som for eks. ERP-system, så ville jeg også satt meg inn i (gode) design patterns, da dette vil gjøre livet enklere når man skal lage store ting :)

  3. Hei!

    Er veldig ny til forum på en generel basis, så håper jeg poster i rett "emne" nå.

     

    Er ei jente på snart 27 år, som begynner å bli ganske lei av at andre absolutt skal presse barn på meg. Har aldri egentlig hatt et ønske om barn, verken før eller nå, så at andre begynner å legge seg opp i saken er bare helt uakseptabelt. Er det flere som føler det slikt kanskje? Flere som har den konstante "bare vent til du treffer den rette" eller "du kommer til å angre når du blir eldre og ingen besøker deg". Har lest uttallige artikler om (eldre) mennesker som elsker å være barnløs og om foreldre som angrer sterkt på at de noen sinne fikk barn. Finnes selfølgelig ingen fasit, men det virker som om at alle med barn mener at "du vet ikke hva det vil si å være lykkelig før du har egne". Føler at jeg er veldig lykkelig nå jeg. Jeg kan gjøre hva jeg vil, når jeg vil. Jeg kan spontant reise til Australia om jeg måtte ønske. Har fritid til å dyrke hobbyene mine. Poenget er at jeg ikke hærer tanken på å ha egne barn. Syns dog andre barn kan være søte.

    Har også blitt kalt egoistisk for at jeg ikke vil ha barn. Hve tenker andre om saken? Er det virkelig så egoistisk å ha et ønske om en fri livsstil? Synes det er mer egoistisk å få barn for å feks fikse et forhold, eller for å ha noen som (kanskje, kanskje ikke) besøker deg når du blir gammel. I dagens samfunn kan ungen like godt finne på å flytte til USA, og da er det jo ikke sikkert at den (kanskje med egen familie) orker å dra hjem på besøk annenhver helg (overdriver, men ja).

    Eneste jeg sliter med er å finne en mann som tenker det samme som meg, da flesteparten av mannfolkene jeg møter begynner ganske tidlig med familiesnakket. Selv om det (i følge forum og artikler på nett) er flest menn som ikke vil ha barn!? Bare jeg som er uheldig kanskje?

    Ikke bare menn heller da, de aller fleste av venninner jeg har, klarer ikke å skjønne hvorfor jeg ikke kunne tenkt meg barn.. Vil gjerne komme i kontakt med folk som er likesinnet :)

     

    Ønsker du å prøve å overtale meg med hvor fint livet ble etter du fikk barn, vær så snill å la være. Har mer enn nokk med de rundt meg.. :)

     

    Jeg har eksakt de samme tankene og meningene som det du beskriver, og er også vant til å få de tilbakemeldingene du nevner: "Du veit ikke hva det vil si...", "du kommer til angre..." etc.

    Det som virkelig provoserer meg er de gangene jeg får høre at jeg er egoistisk. Jeg svarer som regel alltid med at jeg syns det er egoistisk å få seg barn for å tilfredsstille sine egne behov (for å bli forelder). Jeg har fortsatt til gode å få et godt argument tilbake på den.

    • Liker 3
  4. Jeg har akkurat startet og bruke briller og trives egentlig ikke veldig med det, da jeg syns det er mer til hinder enn praktisk. Særlig når jeg vil være litt aktiv. Har vurdert linser, men jeg er et kronisk rotehue som sliter med å huske på å ta med lommeboka ut, så da utgår dette også. Grunnen til at jeg startet med briller egentlig, er hodepinen. Har litt skjeve hornhinner og er litt nærsynt (-1.0/-0.75). Briller har definitivt hjulpet med med å fokusere og har lindret mye av hodepinen jeg har opplevd.

     

    Har kikket litt på dette med laser, da dette burde gjøre hverdagen litt enklere, og i det lange løp - slik jeg forstår det - billigere også. Men når jeg kikker på de forskjellige metodene som blir brukt (LASIX/cTen osv osv) så får jeg bare en haug av "fordeler" og heller lite erfaringsbasert fakta fra de forskjellige tilbyderne, får egentlig bare en masse med reklame som egentlig ikke forteller meg så mye. Tenkte derfor jeg kunne spørre her, da dette vil kunne danne et bedre bilde for meg. 

     

     

    - Hva er dine erfaringer og hvilken metode?

    - Smerter etter operasjon?

    - Dårlige erfaringer? (Feilet operasjon)

    - Lenge siden operasjon, og hvor lenge kan man forvente at dette "holder" før man må gjøre det igjen?

    - Utført i Norge eller i Utlandet? (Budapest ser jeg det er mange som reiser til)

    - Anbefalte klinikker, både inn-/utland?

    - Generelle anbefalinger?

     

    Ellers så skal jeg stikke til en klinikk og sjekke selv også, men tenkte i alle fall jeg kunne høre hva dere som har gjort det kan anbefale først.

     

     

    Takker hjertelig for svar :)

     

    Jeg opererte øynene for ca 10 år siden. Jeg hadde skjeve hornhinner, samt -1,75 ish, om jeg ikke husker feil.

    Øynene mine fikk litt forskjellig "styrke", men det var såpass liten differanse at det ikke kunne korrigeres.

    Jeg opplevde dette litt plagsomt.

     

    Fikk senere sorte prikker i synsfeltet, som er spesielt merkbart når jeg ser på for eks prosjektorlerret i forelesning, snø midt på dagen etc.

    Har fått bekreftet av øyelege at dette er ufarlig.

     

    Synet mitt har blitt dårligere de siste årene, og ligger nå på ca -0,75. Klarer meg fint uten briller i dag.

     

    Er jeg / var jeg fornøyd med operasjonen: Tja.

    Ville jeg gjort det igjen om jeg visste utfallet: Mest sannsynlig.

     

    Jeg var ikke hos samme klinikk som du skal til.

    • Liker 1
  5. Det er sikkert blitt spurt før her, og jeg har prøvd å finne noen innlegg blant noen av disse mer enn hundre sidene om Playstation VR, der det meste er skjermbilder. Så jeg spør heller på nytt, og beklager hvis noen har spurt før:

     

    1. Er det verdt investeringen å kjøpe VR-settet? Dere som har hatt det, bruker dere det virkelig jevnlig, eller er det mer som en flopp som etter hvert legges i skapet og støver ned?

     

    2. Er det gode spill som virkelig er tilrettelagt for VR, som gir en fullgod opplevelse?

     

    3. Blir dere kvalme? Kanskje erfaringer fra tilsvarende VR-løsninger?

     

    4. Hvordan oppleves oppløsningen? Det er vel ikke akkurat en 4K-opplevelse, ut fra hva jeg kan se på spesifikasjonene, men det er vel også det vi kan vente til denne prisen inntil videre.

     

    Takker for alle seriøse svar :)

    Her kommer min mening:

     

    1) Om Playstation er eneste mulighet for VR, og dette er noe du har interesse for, så mener jeg det er verdt pengene.

     

    2) Ja, mener jeg.

     

    3) Jeg blir ikke kvalm, men kan nevne en kompis som var hos meg. Han prøvde Dirt Rally til PSVR, og måtte kaste av seg headsettet etter ca 20 sekunder.

    Min kone blir bilsyk bare hun ser på mobiltelefonen mens hun sitter i en bil. Når det kommer til VR går det som oftest veldig bra - om det blir i små doser.

     

    4) Jeg syns oppløsningen er merkbart dårligere enn på for eks. Vive, men dette tenker jeg kun over de første sekundene.

     

     

    Jeg brukte PSVR masse i starten. Så kjøpte jeg meg en skikkelig gamer-PC og Htc Vive. Etter dette har jeg kun brukt PSVR hvis jeg får besøk av noen kompiser.

    Jeg syns utvalget på PC er mye bedre/bredere når det kommer til spill (naturlig nok), men faktisk så syns jeg de beste spillene er til PSVR. 

     

    Håper innspillene kommer til hjelp :)

  6.  

     

    Om din profil matchet det jeg var ute etter, så vil ikke jeg hatt noen problemer i det hele tatt med å ansette deg - selv om du hadde hatt 3-6mnd "fri" for å jobbe med egne prosjekter. Tvert i mot ville jeg sett på dette som positivt.

    Jeg var selv på jobbintervju ifbm. jobbskifte for noen måneder siden. Jeg har et eget lite firma som jeg jobber med på "kveldstid". På intervjuet tok jeg med produktet mitt for å vise hva jeg faktisk bruker min fritid og kreativitet til. Jeg fikk utelukkende positiv tilbakemelding.

     

    Lykke til! :)

     

     

     

    Takk! :)

     

    Og du fikk også jobben? 

     

    Mitt prosjekt har ingenting med bransjen jeg søker jobb i og det er nok ikke noe jeg kan vise frem til en potensiell arbeidsgiver. Om noe, så viser det at jeg egentlig ikke er interessert i å være arbeidstaker og arbeidsgivere vil vel helst ha individer som vil bli værende. Så, jeg tror nok jeg blir nødt å skjule dette og heller finne en annen forklaring på hva jeg eventuelt brukte 6 måneder etter studiene på. :)

     

    Jeg takket nei til annengangsintervju, da jeg fikk tilslag på en annen jobb. 

    Jeg mener at du ikke må ha et fysisk produkt å vise til, for å kunne vise at du har jobbet med et prosjekt. 

    Lag deg en presentasjon hvor du blant annet viser frem arbeidsplan / milepælsplan / scrum board etc. - samt hva dine ambisjoner er/var.

     

    På det nevnte intervjuet jeg var på, så sa jeg rett ut at jeg "bommet" da jeg skiftet jobb for et år siden. Jeg fikk i retur at "det er lov å bomme, en CV har råd til det. Bare det ikke blir for mange bom". 

    Nå skal det sies at det er jo bare en manns mening, men jeg er helt enig i det han sa.

    Jeg mener du er litt for "streng" mot deg selv her.

     

    Jeg står fortsatt ved at jeg hadde ansatt deg om din profil og personlighet matchet det jeg som en eventuell arbeidsgiver hadde vært på utkikk etter. Det at du har turt å ta steget ut for å prøve og satse viser i mine øyne at du har guts. 

  7. Hei!

     

    Jeg er nyutdannet ingeniør til våren og har til nå søkt på en del jobber, men innser at konkurransen er høy og at det er en reell mulighet for at jeg kan stå ledig til høsten selv om jeg har gode resultater. Det er naturligvis også avhengig av egen innsats som jobbsøker fremover.

     

    Samtidig har jeg et prosjekt som jeg har jobbet av og på med i lang tid nå og jeg har nå begynt å vurdere mulighetene for å satse på dette fulltid for en periode. Tre måneder ville hjulpet mye, men kanskje så mye som et halvt år.

     

    Sannsynligvis vil jeg måtte søke jobb igjen etter dette, men er redd jeg da vil få et forklaringsproblem hos arbeidsgiver og at de kanskje vil stille spørsmål ved motivasjonen min. I så fall måtte jeg kanskje ha en forklaring på hvorfor jeg ikke gikk ut i jobb med en gang. Et alternativ er naturligvis å starte på en mastergrad og alternativt ta ett eller to fag i det minste. 

     

    Noen som har innsikt i denne problemstillingen? :)

    Om din profil matchet det jeg var ute etter, så vil ikke jeg hatt noen problemer i det hele tatt med å ansette deg - selv om du hadde hatt 3-6mnd "fri" for å jobbe med egne prosjekter. Tvert i mot ville jeg sett på dette som positivt.

    Jeg var selv på jobbintervju ifbm. jobbskifte for noen måneder siden. Jeg har et eget lite firma som jeg jobber med på "kveldstid". På intervjuet tok jeg med produktet mitt for å vise hva jeg faktisk bruker min fritid og kreativitet til. Jeg fikk utelukkende positiv tilbakemelding.

     

    Lykke til! :)

     

    • Liker 1
  8. Synes denne virket bra, men det kommer kanskje litt mye lys inn fra undersiden. Kanskje bør sprøyte botox i kinnene mine. :|

    Hadde samme problem selv. Fant ut at ved å løsne litt på knappen bak, for så å dytte opp (fortsatt bak) før jeg strammer igjen faktisk hjalp.

    Min blir 100℅ lystett når jeg gjør det :)

  9. Hentet headsettet mitt i dag (bestilt hos Gamezone). 

    Fikk lastet ned noen spill fra US PSN i natt.

    Faktisk så er det Tumble VR som imponerer meg mest hittil. Det er vel det spillet som har tatt meg nærmest de opplevelsene jeg har hatt med Vive. Ellers så syns jeg både London Heist, Drive Club og Eve:Valkyrie imponerer stort.

    Kona kicka helt på London Heist, og har spilt det mer enn meg nå i kveld :)

  10. Skulle ønske vi kunne gått litt mer back to basics. 4-3-3 med følgende oppstilling:

    DDG

    Valencia - McNair - Rojo - Shaw

    Herrera - Blind - Fellaini

    Di Maria - Rooney - Mata (fri rolle, type David Silva)

    Jeg må få si meg uenig i høyrebacken(og McNair). Jeg syns Valencia er så begredelig offensivt. Gang på gang, kamp etter kamp, så sløser han bort angrep ved enten å sende støttepasning, eller ved å skyte innlegg rett inn i første forsvarer.

    Jeg har revet meg mye i håret pga hans mangel på å bruke venstrelabben, men jeg syns faktisk at pasningskvaliteten hans nå overgår dette, negativt sett. Han klarer jo ikke å "bende" et innlegg med innsiden.

    Jeg er helt overbevist om at vi hadde fått flere klare målsjanser om for eks Rafael eller Young hadde spilt høyreback.

    • Liker 1
  11.  

     

    Noen som bruker Netflix på PS4 mot receiver (forsterker)?

    Får DTS til vanlig på receiver fra PS4 (fungerer veldig bra på blurayfilmer og spill). Jeg har satt Netflix app til Dolby Digital, dog senser ikke receiver det (receiver bytter om fra DTS til multi in når jeg starter Netflix app)

     

    Noen som har noen tips?

     

    Så vidt jeg vet så skal det ikke ha noe å si. Multi In skal fortsatt være samme lydbilde/kvalitet som DTS, Dolby etc, bare at recieveren av grunner jeg ikke er sikker på ikke alltid viser f.eks Dolby i displayet. Hvis det plager deg så kan du alltid sette PS4 til Dolby (Bitstream) istedet for DTS, da vil det stå Dolby D + når du spiller av filmer i Netflix.

     

    Mulig noen audiofile kan forklare i detaljer hva som skjer.

     

     

    Takk! Da er det dette som "må" endres frem og tilbake. Jeg måtte endre denne settingen for å få DTS i spill og i bluray.

     

    Jeg mener forskjellen er at det er PS4 som dekoder lydsignalet, og sender det til recieveren som multichannel LPCM.

    Som nevnt over, om du setter til bitstream, så sender PS4 signalet ukodet til recieveren, og da er det den som dekoder.

  12. Noen her som bor rundt områdene i Bodø som har fått hell på å fått skiftet PS4 Kontroll for slitte gummier på spaken?

     

    De jeg har vært innom å sport etter det der kontroll problemer til Sony, de svarer bare at de har ikke hørt noe om det og jeg må ta kontakt med Sony selv...

    Jeg bor riktig nok på østlandet, men hadde samme problem som deg. Jeg fikk byttet begge(!) mine kontrollere uten noe som helst problemer.

    Om butikken din henviser deg videre, så vil jeg anbefale deg å be de ta et brevkurs i forbrukerkjøpsloven.

    Gå tilbake, og stå på ditt. Ta kontakt med forbrukerrådet om de fortsatt er like steile.

     

    http://www.forbrukerradet.no/dine-rettigheter/garanti-og-reklamasjon/rettigheter-n%C3%A5r-noe-er-feil

  13. Hei

    Har en nokia 930, så lurer jeg på par ting.

    Jeg får ikke til å åpne video snuter på vg eller dagbladet, får bare invalid source, men video reklamer på dagbladet starter automatisk uten problem. Jeg får heller ikke åpne doc vedlegg jeg får på mail, får beskjed at filen er skadet, men ingen problem å åpne iphone eller pc. Er det feil jeg må leve med eller er det noe galt med wp 8.1 på telefonen min?

    I nettleseren din, gå til innstillinger og bytt fra "mobilversjon" til "skrivebordsversjon". Da får du åpnet snuttene på vg.no og db.no (det fungerer i hvert fall hos meg).

  14. sett altibox modem-ruteren i bridge mode å kjøp en god router å sett den opp selv så er problemet løst, som du sier så er altibox boksen noe dritt og et utbredt problem med konsoller og div andre komponenter + wifi suger i de boksene

     

     

     

     

     

    Jeg har vurdert i et par uker nå om jeg faktisk må kjøpe en ny ruter. Har hatt Altibox siden i sommer, og det slår meg at jeg aldri har fått levert så dårlig hardware fra en leverandør - noen gang. Jeg sliter med flere devices som tidvis mister connection :/

  15.  

     

    Andre som opplever PSN som noe ustabilt for tiden? Synes at siden DDoS angrepet at ting ikke har vært som det skal.

     

    Kan ta lang tid før PSN kobler seg opp. Venne lista tar lengre tid før vises og får netverks og connection timeout error stadig vekk. Kjører nettverkstesten og alt er ok men får feil på PSN.

     

    Hadde problemer idag igjen. Og måtte logge ut fra PSN og inn igjen for å få det til å fungere.

    Ikke noe utenom det vanlige her, sikker på at det ikke er et lokalt problem?

     

    Skal selvfølgelig ikke utelukke det. Men opplever ikke problemer med andre enheter som er online her i huset. Men dette modemet ifra Altibox er noe søppel...er på høy tid jeg kjøper en skikkelig ruter.

     

    Jeg har nøyaktig de samme problemene som du beskriver. Kan legge til at også jeg har Altibox.

  16. Skal kjøpe trials og et spill til. hmm Lego marvel eller Metal gear?

    Jeg kan absolutt anbefale MGS:V. Jeg har storkost meg. Har spilt ca 10 timer, og har gjennomført ca 30%.

    Nå skal det sies at jeg er en blodfan av serien, så det påvirker nok noe på inntrykket mitt, da jeg er utsultet på nytt MGS-stoff ;)

  17.  

     

     

     

    Er det noen her som benytter den optiske lydutgangen på PS4? Har dere eventuelt det samme problemet?

     

    Jeg bruker optisk kabel for å koble til mitt Px4 headset. Får en gang i blant et lite lyddropp. Når jeg spiller NBA2K14 så er det ekstremt med klipping i lyden (se youtubeklipp under). Skrur jeg på receiveren, som er koblet med hdmi, så er lyden helt fin.

    Prøvde å koble den optiske kabelen til receiveren også, og fikk da tilsvarende problem som med tilkobling til headset.

    Problemene forsvinner hvis jeg skifter fra dolby digital til 2 kanals pcm. Kan det være at PS4 sliter med båndbredden på optisk?

    Samme problem her btw. Selv etter nye firmware update. Utrolig plagsomt.. har Sony tenkt å fikse problemene med optisk eller ikke?

    Trodde dette bare gjaldt NBA 2k14? Har ihvertfall aldri opplevd dette og har HDMI > TV og Opisk > Surround reciever. Bruker DD som standard.

    Jeg opplever problemer med andre spill/BD også. Nba2k14 er det mest ekstreme, men har opplevd noe i nærheten på en BD også.

    Ellers så opplever jeg bitte små cuts/klipping med Fifa og Tomb Raider, men dette er såpass små klipp at det til nød kan leves med litt til.

    Som sagt, har ingen av disse problemene ved lyd fra hdmi.

  18. Noen som har fått til remote play fra vita utenfor lokal nettet sitt?

     

    Hjemme på lokal nettet virker det fint.

     

    Har prøvd det som står http://manuals.playstation.net/document/en/psvita/ps4link/viainternet.html her - uten hell.

     

    Noen som har noen erfaringer eller tips til å få det til å virke? :)

     

     

    Må kanskje PS4 være koblet til LAN for at det skal virke eller er det mulig over WLAN også?

    Jeg har heller ikke fått dette til. I routeren står PS4 i dmz.

×
×
  • Opprett ny...