Gå til innhold

Diceman_

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Diceman_

  1. Pen grafikk, men blir litt skeptisk når jeg ser dette kommer ut på PS3/XBox 360 og ikke PS4/XBox 720(?).

    De fleste spill på denne generasjonen i dag får "nedstrippet" grafikk i forhold til PC utgivelse, for å unngå lave FPS'er.

     

    Litt merkelig (og synd) at de har valgt å utgi dette kun et par måneder før PS4 når det er tvil om at PS4 vil være bakoverkompatibel til PS3... det hadde vært konge å ha dette som lanseringstittel til PS4.

     

    Jeg kommer uansett til å kjøpe det, da jeg er en stor fan av GTA/RDR :)

  2. Det blir helt feil å legge skylden på sjefen for dette, selv om dette er relativt vanlig. Man bør i så fall kvitte seg med kostbare mellomledere - dersom de har dette og det er netto-inntjeningen de ikke er fornøyde med. Nå er det jo også veldig høy konkurranse i spill-markedet, så sjansen er at mange ventet på og har valgt Bioshock Infinite i stedet.

     

    Et annet mulig problem i dag er (sannsynligvis) sviktende salg på konsoll, uten at jeg har sett noe statistikker på dette i det siste, pga at mange spillere har mid-range pc'er som i dag overgår PS3/XBox 360. Og man er i dag kanskje litt avventende med å kjøpe så mange nye PS3/XBox 360 spill i påvente av neste generasjons konsoller.

     

    Uansett - jeg har storkost meg med Tomb Raider på PC de siste dagene :)

  3. Diceman_:

    Det er ikke enkelt å kjøpe musikk fra iTunes dersom man ikke bruker Windows eller OSX. Jeg tror uansett ikke jeg hadde funnet så mye av musikken jeg er interessert i der.

     

    Hvilket valg av operativsystem er jo opp til hver enkelt, som han har valgt utifra pris, programmer og tjenester han ønsker å bruke. Om han ikke bruker Windows eller OSX (dvs sannsynligvis en Linux variant) så finnes det mange nettbutikker som kun krever en browser og andre nettsteder med musikk.

     

    Jeg bruker ikke iTunes selv heller, synes også det er en laber løsning med dårlig utvalg.

  4. Jeg drar ikke helt til platebutikken om jeg kan hente albumet ned fra nettet på et par minutter, dessuten kan ikke platebutikkene skilte med i nærheten av den piratnettverkene kan.

     

    Dette er kanskje det mest brukte argumentet for piratkopiering, men det er også det mest tåpelige og dårlige argumentet. Det du sier er at man kan bryte loven fordi det rett og slett er for enkelt!

     

    Det er også veldig enkelt å kjøpe et album på iTunes, eller høre på den lovlig og gratis fra Spotify. Om ikke du finner albumet på disse stedene eller på MySpace/Urørt/andre sider, eller kjøpe en fysisk CD fra Amazon/andre nettbutikker (fortsatt uten å måtte bevege deg til en platebutikk), så har du kanskje en unnskyldning til å lete etter en piratversjon på piratnettverkene, men ikke ellers...

     

    Det er også enkelt å kjøre for fort med bil, men de som gjør det risikere å få en bot.

  5. Det største problemet jeg ser med denne loven er at mange offentlige tjenester beveger seg over på nett, det være levering av selvangivelse, melding om flytting osv. Nå vet jeg ikke om Frankrike har noe tilsvarende som MinSide i Norge, men dersom en person blir blokkert/kastet ut fra internett så betyr jo dette at man gjør kaster personene ut av samfunnet og gjør dem "lovløse".

     

    Kanskje ikke noe reeelt problem nå i dag, men om 10-20 år...

     

     

    Litt på kanten kanskje, men lovløse idag kontra lovløse i ville vesten kan vel sammenlignes med illegale innvandrere uten papirer. Og det er jo noe Frankrike sliter med og har mange av i dag...

  6. Kult å se at Battle Isle ble nevnt i artikkelen, digget den spillserien (samt History 1914-1918 som brukte samme motor). Incubation var også en oppfølger, men var litt annerledes da man spilte personer i stedet for kjøretøy og båter etc.

     

    Kom også til å tenke på Midwinter! Et gammelt spill på Amiga hvor man var på en snødekt øy og fartet rundt på ski og snøscootere, vervet andre mennesker på øya som du også kunne styre. Dette var et strategi/ski-, snøscooter- og hangglidersimulator/"FPS" i ett, hvor man også måtte ta vare på menneskene du fikk med deg, ikke så ulikt som i UFO. Det kom en oppfølger Midwinter II hvor man kunne kjøre biler og fly, men denne var på langt nær så innlevende som det første spillet. En oppfølger/remake av originalen med dagens grafikk kunne bli veldig bra!

  7. Har ikke sjekket bakpå så mange Xbox360 spill, men dersom det står 1080p bakpå alle spillene som egentlig kjører med max en lavere oppløsning uten at det står spesifisert at det kun er snakk om at de kun kan oppskaleres til 1080p så grenser dette til en sak for forbrukerombudet. Dette er etter mitt skjønn villedende for forbrukerne. I dag er jo oppløsning på TV'er et salgsargument.

     

    Alt kan jo bli oppskalert. Til og med C64 med 320x200 oppløsning kan oppskaleres til 1080p og se nogenlunde fint ut :)

     

    Men tilbake til saken - flere spill kommer med native 1080p til PS3 nå. Blant annet Midnight Club : Los Angeles.

  8. OPPFORDRING til Gamer.no. Slett denne annmeldelsen og kom med en ny skrevet av en annen annmelder. Om det blir samme karakter eller værre spiller ingen rolle, bare det kommer en annmeldelse som informerer om hva dette spillet faktisk inneholder.

     

    Det blir litt for dumt om Gamer.no trekker tilbake denne artikkelen. Han er ærlig i sin vurdering, og har sikkert lest om artikkelen et par ganger før han har lagt den inn. At folk (inkludert meg selv) er uenig i hans vurdering er en helt annen sak.

     

    Er uansett stort sett fornøyd med kvaliteten (og ikke minst hvilke nyheter) de publiserer.

    Og man er jo også blitt oppfordret til å si hva du mener om artiklene våre på sidene til tek.no og søstersidene!

  9. Omtaler er alltid subjektive meninger. Ja, man kan jo si at en omtale bør være objektiv når det gjelder selve utførelsen når det gjelder lyd og grafikk, men om et spill er MORO å spille er uansett en subjektiv mening som burde være det anmelderen legger mest vekt på i en anmeldelse.

     

    Men jeg skjønner heller ikke helt hvorfor han drar inn GTA IV. MC:LA er et rent bilspill, mens GTA IV er i så måte mer et adventure spill, med bilkjøring som en del av spillet.

     

    MC:LA er ikke ment å være noe realistisk bilspill på noen måte (bortsett fra flott 1080p grafikk og bra lyd) - du kjører jo inn i vegger og får bare en liten skramme, og man kan kjøre urealistisk fort. Det kan man jo også i Burnout Paradise, men et spill hvor poenget er å ødelegge mest mulig og ikke holde seg på veien er for meg totalt uinteressant.

     

    "hva gir egentlig dynamiske døgn med realistisk trafikkbilde til en arkade-racer?"

     

    Svar: Det gir variasjon i grafikken, med spennende nattløp, og vakre solnedganger. Trafikkbildet er uansett ikke direkte realistisk, men det gjør at noen løp kan bli lettere når det ikke er fullt så mye trafikken.

     

    Jeg koser meg uansett dugg ihjel med enten MC:LA og GRID.

  10. Funcom og Gaute skal ha honnør for å satse på en veldig god ide og prøve å lage et MMORPG som var litt annerledes enn de andre etablerte MMORPG'ene på markedet. De satset og startet veldig bra, men litt av problemet er at hardcore MMORPG spillere er vanedyr, og liker å grinde etter de samme dyrene, eller å gå igjennom den samme instansen om og om og om igjen bare for å få tak i en liten bit til i et stort puslespill - som er konstruert rett og slett for å få folk til å spille spillet lenge. Og AoC appelerte derfor ikke til hardcore MMORPG spillere.

     

    Jeg spiller AoC fortsatt, men jeg er langt fra noen hardcore spiller. Jeg stikker innom en gang i blant og tar noen oppdrag her og der, og er ennå et stykke til å bli level 80. Og ja, jeg kjenner igjen mange av problemene og irriterende bugs, men de blir jo rettet etterhvert, og de fleste kritiske feilene har de jo prioritert å rette fort.

     

    Har også spilt WoW en del, også når jeg var level 60 og i Guild, men ble så utrolig lei av å gå inn i de samme instansene om og om og om igjen... fatter ikke at folk gidder.

  11. Så første episode på Viasat nå, og serien så ganske artig ut den - kommer vel til å følge med og ser hvordan den utvikler seg.

     

    Men en ting jeg irriterte meg over var et par oversettelser :

     

    "Zorek" i stedet for Zork (Gammelt tekstbasert adventurespill (ingen under 25 i dag aner hva dette er)).

     

    "X-boy" ellerno i stedet for XBox. :nei: :nei: :nei:

     

    De burde jo ha funnet en datanerd til å oversette serien i det minste.... :D

  12. Hvordan går viftene etter at du har på maskinen? Først så skal viftene gå for fullt, men når maskinen har verifisert at alt er OK så tar viftestyringen og setter ned farten på viftene og maskinen skal bootes opp.

     

    Jeg vet ikke om dette er et problem med DDR2, men på P5Q3 så kan det være problemer med å starte opp maskinen når du putter inn 2x2GB med lave latencies. Det kan da hjelpe om du tar ut den ene minnebrikken, starter opp, går inn i BIOS'en og øker DRAM voltagen. Slå av maskinen og sett tilbake den andre minnebrikken og prøv igjen. Om det ikke funker så øk DRAM voltagen litt til.

  13. Søkte opp de billigste 2Gb DDR3 minnemodulene i prisguiden og fant disse:

     

    OCZ PC3-10666 (CAS 9)

    OCZ PC3-8500 (CAS 7)

     

    Prisen på disse kan vel sies å være ganske like, det var kun en forskjell på en 100-lapp.

    Men hvilke er egentlig raskest?

     

    Har fått med meg såpass at lavere CAS er bedre, og at til overgangen til DDR3 fra DDR2 så har dette tallet økt, men har ikke funnet noen benchmarks på disse, kun at de anbefales.

     

    Eller er det noen andre DDR3 minnemoduler dere vil anbefale, som ikke er så alt for dyre.

  14. Når PS3'en kom ut så stusset jeg over at den ikke hadde så mye RAM, noe som har sine begrensninger. Men man kan ikke sammenligne antall MB/GB RAM til en PS3 og en PC. På en PS3 er jo mesteparten av minnet dedikert til spillet man kjører, mens på en PC så er det jo 100 ymse prosesser som kjører i bakgrunnen og XP/Vista tar også opp en god del.

     

    Men problemet med slike multi-platform konverteringer er at motoren ikke nødvendigvis bruker maskinvaren og minnet optimalt, siden motoren skal fungere på både X360 og PS3 uten så alt for store forskjeller (for å minske utviklingskostnadene).

     

    Spill som er utviklet kun for PS3 har en tendens til å være penere og jevnere (for eksempel Uncharted, hvor utviklerne påstod at de kun utnyttet 30 % av kapasiteten), men for all del, det ser jo utviklerne nå bruker mer tid for å få spillene til å fungere så bra som mulig på begge plattformer enn når PS3'en kom ut og de rushet ut utgivelsene, og når de da ikke var fullt så kjent med den nye hardwaren.

     

    Men jeg kan se at textures med høye oppløsninger i store miljøer kan være en utfordring med tanke på begrenset minne ja... Men for objekter 1 kilometer unna så trenger man jo ikke å laste inn texturen med den høyeste oppløsningen uansett.

×
×
  • Opprett ny...