Gå til innhold

Tormod_a

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tormod_a

  1. Blir litt rart å sammenligne Model 3 salg i mars i år med mars i fjor. Mars i fjor var utleveringen av Model 3 solgt i flere år før. På samme måte er første kvartal i år utlevering av e-tron 50 solgt i flere måneder (som er den billigere versjonen av e-tron 55 med kortere rekkevidde).

    På samme måte er det mange som allerede har bestilt Tesla Model Y og Cybertruck. Model Y vil ta salg fra både Model 3, Model X og Model S. For 510.000 får du en bil med masse utstyr som er praktisk som en Model X samtidig som den omtrent kjører like bra som Model 3.

    Ser for meg at februar/mars 2021 så vil Model Y toppe alle salgslister, selv om de egentlig har blitt solgt nå...siden det kun registreres utleveringsdato.

     

     

    • Liker 3
  2. Undersøkelser viser at bensinbilen stort sett blir stående, og at folk bruker elbilen når folk har en av hver. Det at det og fritas avgifter på større elbiler gjør at folk bytter ut X5 med Tesla og e-tron. Er bare å ta turen opp på Hovden, så ser du dem på rekke og rad.

    Drivstoffsalget på norske veier har falt 2% i 2018, selv når en tar med lastebiler, selv om det har blitt bedre tider. Forklares blant annet med elbiler.

    https://www.drivkraftnorge.no/nyheter/2019/drivstoffsalget-falt-i-2018/

    • Liker 7
  3. Taycan - en bil til langt over millionen...

    ID3 - en bil som ikke leveres ennå - med kalkulerte tall....

    Model 3 - hyllevare - hvor det er et enormt stort Supercharger nettverk som dekker hele Europa, til en lav pris (1,70/kW/t i Norge), mens andre koster det dobbelte og mer.

    Hvis en lader Model 3 fra 0-50% på den nye Tesla Supercharger på Liertoppen viser tester at det tar 13min 15 sek. Da har du nok rekkevidde til over 20 mil. Uansett brukes ikke Supercharger så ofte siden du kommer som regel frem uten.

    Og over nyttår kommer Tesla Model Y med svææært bagasjerom, stor benplass i baksetet og høyere seter, og varmepumpe...med krok og takbøyler.... over 50mil rekkevidde til salgs for 510.000...med Netflix, Spotify og masse utstyr.... ikke lett å konkurrere mot dette. Bestill fort før valutajustering!

    • Liker 6
  4. Elbuss er jo den eneste formen for buss som kan minne om å vær komfortabel. Diesel er direkt tortur.

     

    Ja, det er latterlig at det tydeligvis ikke finnes et eneste teknisk krav til komfort når de lyser ut anbud på busskjøring. Det virker som at de har glemt fjæring til bussene, og lydisolering har de jo bare dretti i. Det er jo de skranglekassene. Og hvis du er over 1,85 så kan du jo bare vinke adjø til knærne dine, etter at du har knust de mot setet foran, som har samme plass som i en karusell med 7-årsgrense...og så lurer de på hvorfor folk kjører bil til jobb.... da er det kun de som må ta bussen som tar bussen... Det merkelige er at de vanlige rutebussene ikke er bedre enn for 30 år siden.

    • Liker 1
  5. Ja, det kommer. Tesla Model Y blir levert ut om 2 år. Da har du 45 reelle mil, stort bagasjerom, krok, takbøyler, (mulighet for 7 seter mot tillegg) og 4-hjulstrekk for under 500.000 med premium utstyr og lydanlegg. Kommer og i billigere versjoner. Er åpnet for bestilling.

    Men rart ingen tar det markedet...f.eks. el-Kodiaq....men er visst på vei om et par år det og...

    • Liker 3
  6. Hvis noen av dere hadde giddet å sjekke https://www.tesla.com/no_NO/model3/design#battery

    så ville dere sett at en ikke trenger å henvende seg manuelt for å bestille Model 3 Standard Range Plus til ca 367.000 ekskl levering (ca 10.000 ekstra), totalt 377.000. Vet ikke akkurat leveringstid på denne. Den går 0-100 på 5,6 sek, med rekkevidde på 415km, og toppfart over 200 km/t. Altså helt topp spec sammenlignet med andre fabrikater. Å ta inn vinterdekk her er latterlig. Ingen priser ekstra hjulsett i listeprisen. Få tar med leveringskostnader. Ingen har så mye utstyr inkludert som Tesla.

     

    Skal en klage på Tesla, så klag heller på ymse finish...for de som er opptatt av det.

  7. Har ventet på en oppgradering av model S, og overgang til 21700 celler var jo et av punktene. Kommer det noe mer da? Interiør, eksteriør? Har du forresten noen kilder på dette, forsøker å følge med på hva som kommer fra blant annet Tesla men er ikke alltid lett å henge med når det skjer en såpass rask utvikling av modeller som jo alt er solgt og likevel oppgraderes etc.

    Det er CNBC som skriver dette basert med intervjuer de har hatt med tidligere og nåværende Tesla-ansatte. Sånn sett er det ikke offisielt, og de kan jo skifte mening. Men ifølge dem blir det mer minimalistisk på Model S - mer sånn som på Model 3. I tillegg skal den få Model 3's premium seter, og en rekkevidde på 400 miles. (Da snakker de nok om EPA-standarden som er strengere enn WLTP.) Dette er i tillegg til batteri som blir som Model 3, bare flere...og motorene ruller ut ca nå (produsert fra april).

     

    https://www.cnbc.com/2019/05/29/tesla-fremont-factory-prepping-for-model-y-production-model-s-refresh.html?&qsearchterm=tesla

    • Liker 2
  8. Er det ikke litt urettferdig å teste Audi e-tron med 21" felger når de andre har mindre og standardfelg på e-tron er 19"? Nå vet jeg ikke hvor mye det hadde hatt å si, men såvidt jeg vet utgjør det en del. Bør jo ha så likt utgangspunkt som mulig for at testen skal bli rettferdig.

    Jo, det virker litt tilfeldig hvilke hjul de har. Model 3 er satt opp med 19", som er en slags mellomstørrelse. Standard kommer Model 3 med 18" hjul med aero-kapsler som gjør at WLTP er 560 km, mens 19" skal gå 3 mil kortere.

    • Liker 3
  9. Når det er målt på 130km/t med en snittfart på 115 km/t så blir dette mer og mer relevant pga motorveiutbyggingene. Det er og verdt å nevne at dagens Model 3 vil kunne begynne å lade på ny versjon av superladere fra november med opp til 250kW fart, så ladepauser kan være 15 minutter på å øke 50-60 prosentpoeng batteri. Det er og et mye mer utbygget superladenettverk med 12000 ladepunkter i verden. I tillegg kan Model 3 bruke andre CCS-hurtigladere. Kona er svært effektiv, men er en veldig liten bil. Benplassen i baksetet er forferdelig, og er og litt plagsomt med fremhjulsdrift da den spinner når du starter litt raskt. Men til sitt bruk er det en flott bil. Men Model 3 fungerer faktisk som en familiebil selv når foreldrene er over 1,90. Model 3 sliter derimot med mye veistøy på ru asfalt. Her er Audi e-tron konge. Den har og hengervektkapasitet på 1800 kg, mens Tesla Model 3 kan ta 910 kg. Baksetet på e-tron er perfekt for 2 personer med veldig bra plass. Men skal du ha 3 personer bak er det overraskende trangt i bredden. Det kommer forøvrig ny Model S til høsten, med mange elementer fra Model 3, som mer moderne batterier. Mer moderne motorer får du allerede nå. Pga dette kan du nå få gratis superlading til Model S igjen.

    Synes det var en grei test, men liker ikke at de kun kjører 8 mil, da en gjerne ikke alltid bør stole på instrumenter. Bedre å kjøre 30 mil, og legge til restkapasitet derfra. Ofte går det et par mil før systemene og batteriene er oppvarmet, så en kommer ned på forbruket.

    • Liker 3
  10. Jeg har reservert en model Y da jeg vil ha elektrisk 7-seters familietraktor uten å bikke 7 sifre. Den leveres dog ikke før i 2021 og jeg er nyskjerrig på om det kommer alternativer i mellomtia.

     

    Model 3/Y er litt billig i utførelsen gitt prislappen. Hvis Hyundai klarer å lage en Kona til 350k penger, burde de klart å lage en litt større MPV til 500k . . .

    Du kan jo kjøpe en Nissan E-NV200 til 330.000, som er 7-seter (har bare 40kWh batteri). Sikkert perfekt til daglig kjøring, selv om setene ser kjipe ut. Ser at eierne er fornøyd.

  11. Snerten bil i byen. Men ikke noe for meg med hytte langt unna, hund og enebolig. Så lenge det ikke finnes alternativ til Avensis st. vogna mi blir det og kjøre fossilt.

    All ære til alle som bruker så mye penger på og hjelpe miljøet. Men for meg blir det en avvejning mellom økonomi og idealisme. Og da vinner økonomien.

    Altså.. eneste alternativ med plass nok kanskje er Tesla suven. Men den koster nærmere 900.000. Idioti og bruke en årslønn på en bil generellt. Isteden for en strøken brukt st.v. til 250.000 gått 50.000km må jeg da låne 600.000 til! Dårlig deal for meg.

    Kjøpe elbil for og bruke på jobb? Joda.. men ennå dårligere idè. 2 biler med avgifter, lån, forsikringer, service og Gud vet hva.

    Nei, rimeligste og beste alternativ er fremdeles min ene Avensis. Enn så lenge..

    De med lang distanse til hytta (og bompenger til jobb) sparer mest på elbil. Ser mange har hund i baksetet i USA, men hvis du har baksetepassasjerer og er jeg enig i at Avensis er best for deg. Model 3 og (Model Y) skal kommer med tilhengerfeste, men de har ikke sagt når. Du får de nesten med takbøyler (de har litt problemer med produksjonen). Men alt i alt er jeg enig i at dersom du kun skal ha en bil er Avensis en glimrende bil, som jeg og har hatt før jeg gikk over til Model S, og nå over til Model 3. Reell rekkevidde på opp mot 50 mil om sommeren på Model 3. Du kan og få tak i Nissan E-NV200 7-seter til 330.000 med svær bagasjeplass og litt krok, men setene ser ganske kjipe ut der....og under halve rekkevidden.

  12. Det er jo helt standard norsk. Har du noe konkret å komme med?

    Grunnen til at det høres helt feil ut er at det på norsk er subjektene som rivaliserer, og ikke egenskaper. I teksten brukes at egenskapene rivaliserer. En kunne derimot skrevet at Kina-firmaet og Bose rivaliserer. Eller et annet eksempel: "Kirurgkandidater og legekandidater rivaliserer som gjenger". Ikke at brunfargen på legekandidatene rivaliserer med brunfargen til kirurgkandidatene.

    Men viktigere er at 3 av de nye, lave prisene per i dag ikke kan oppnås.

  13. Da jeg kjøpte Tesla så var en av mange kule ting at det inkluderte gratis strøm på superladere ved langtur, som gjør at jeg kan kjøre hvor jeg vil i Europa og plugge i Superladere uten å tenke på brikker og andre betalingsformer. Så langt har det fungert strålende. Aldri møtt en stasjon som ikke virker. Har og alltid vært plass på stasjonene, selv om noen har vært nesten fulle.

     

    Dersom en skulle åpnet for alle elbiler å lade her ville mange vært stappfulle over dagen. Da hadde de på en måte tatt vekk noe jeg hadde betalt for - nemlig tilgjengelig superlading (som har dobbelt så kraftig strøm som andre hurtigladere per i dag).

    Hvis alle fikk lade der blir det som å få med Statoil-kopp for kaffe....bare at du plutselig må stå 30 minutter i kø for å få ut kaffen. Da blir det liten verdi.

    • Liker 1
  14. 2 elbiler per 100.000. Ikke akkurat noe revolusjon på gang.. Biler med enorme lommelyktbatterier er nok en blindvei fremtvunget av mangel på foreløpig tilgjengelig teknologi.

     

    Ja, det er helt tydelig en blindvei. Når jeg kjører fra Oslo - Kroatia - Oslo med Tesla, så har jeg jo ikke kommet meg av flekken i forhold til der jeg startet fra, og ikke har det kostet noe med drivstoff heller. Er jo helt idiotisk. Nei, nå må de komme med noe hydrogren, så jeg får betalt til noen. Er sykt irriterende når kontoen bare vokser og vokser. Er grenser hvor mye bilpleieprodukter jeg kan kjøpe.

    • Liker 1
  15.  

    Tyskland har 83 millioner innbyggere. Norge har 5 millioner. Så om vi fordeler antall ladbare biler på befolkning, så får vi mer reflekterte tall.

     

    17 600 / 83 000 000 = 0,00021

     

    16 200 / 5 000 000 = 0,003

     

    Med andre ord er det solgt 3 ladbare biler per 10 000 norske innbyggere mens det bare er solgt 2 per 100 000 tyske innbyggere om jeg har kalkulert riktig.

     

    Håper ikke fler kjøper den møkka heller :D

    Jeg håper heller ikke at andre kjøper sånt drit. Sånn at jeg kan fortsette å kjøre "gratis" med min drit :-)

  16. Det er bare 3 ting å si per dags dato angående om E-bil eiere, rekkeviddeangst, ladeangst og verditapangst. Nesten ingen bilforhandlere i dag tar ikke innbytte av en brukt E-bil.

     

    Var innom Kia. De sa det var en fordel med elbil, og at de mer enn gjerne tok inn elbil fordi de var så lettsolgte, og ga en helt grei innbyttepris, selv om det ikke var en Kia-elbil. Dette er i en by med bompenger. Uansett ville jeg vært mer bekymret for bensinbil, for ikke å snakke om dieselbil.

    Ser at 5,5% av alle biler solgt i Norge i 2017 er en Tesla. De har ingen rekkeviddeangst ettersom en har et ganske komplett superladernettverk i Europa. Hvis en ikke tar med selvkjøringsopsjoner er ikke prisen sinnsyk heller når en ser hva en sparer i bensin osv.

  17. Hvorfor bare enten småbiler eller store SUVer? Hva med en elektrisk stasjonsvogn i Passat-størrelsen med minst 60 kWh batteri og tilsvarende ytelser som bensin og diesel? (Passat levers med 2L bensin og diesel på henholdsvis 280 og 240 hk) Og ikke minst samme prisen

     

    Tipper VW kommer med en el-Passsat-aktig i løpet av et år eller to. Problemet er vel at når de skal lage et 15 cm batterigulv så blir bilen enten ganske høy (som Audien over), eller ganske lave seter (som Tesla hvor de i baksetet sitter med høye knær hvis de ikke er barn). I tillegg ønsker de nok helst ikke en flat vertikal bakluke da dette lager litt for stort dragsuk, og dermed høyt strømforbruk. Så det blir sikkert en slags alltrack-utseende versjon...men uten høy bakkeklaring. Ser konseptbilene til el-Toyota....de er enda verre. Ser ut som at de tror de er nødt til å lage et romskip for å putte i batteri og motor.

  18. Nå har ikke jeg leste "kontrakten", men dette må være det råtneste firmaet i verden. Her har kundene gått og ventet med stadige utsettelser og prisøkning allerede...så de burde heller fått prisavslag enn påslag...særlig siden det er såpass få biler i forhold til PSA's omsetning. Tydelig at de prøver å bremse el-bilutviklingen for at ikke salget av andre biler skal gå ned.

  19.  

     

    Leste en artikkel om at Norge ikke har nok strøm, hvis alle i Norge får elbil. Vi måtte importere strøm fra utlandet, blir ikke dette kullkraftverk og kjernekraftverk elbilene må bli oppladet batteriene med?

     

    Neida, det er ikke riktig. Om alle nordmenn kjørte elbil, ville det trenge 7 TWh. Vi eksporterer over 20 TWh i året, og vi får et større og større kraftoverskudd. Bare allerede konsesjonsbevilget småkraft dekker hele behovet. Det samme gjør nedskalering, av olje. Dessuten kommer solcelleanlegg til. Jeg kan dekke 2/3 av energiforbruket til våre to biler ved solceller på garasjen. Her er den offisielle statistikken: https://www.ssb.no/energi-og-industri/statistikker/elektrisitet/aar

    Det trur jeg ikke er riktig. Tesla el-bil krever 340 amper(78 200 watt) per. bil på hurtig lading(10 minutt) Snakket nettopp med en elektriker nu om Tesla elbil.

    7 Twh er 7 milliarder kWh. En Tesla bruker ca 2kWh per mil. Kjører den 15.000km i året bruker den derfor 3000kWh i året. 7 milliarder kWh delt på 3000 er ca 2,4 millioner Teslaer.... så 7 TWh er nok strøm til Norge med 100% elbil. Med stupende solcellepriser blir det jo flott og...

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...