Gå til innhold

_Skywalker_

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av _Skywalker_

  1. Jeg sendte mail til NRK før helgen og informerte om at jeg hadde kvittet meg med TV'en fra hybelen i jula, og nå ikke ønsket å være registrert som betaler lenger. Her er svaret jeg fikk:

     

     

    KRINGKASTINGSAVGIFT

     

    Viser til melding angående oppsigelse av lisens.

    Kringkastingsavgiften er en offentlig avgift som fastsettes av Stortinget hvert år. Den årlige avgiften deles i to terminer med terminstart 1. januar og 1. juli. I henhold til Forskrifter om fjernsynsmottakere § 9, må skriftlig melding sendes NRK straks, og før ny termin begynner.

    I motsatt fall må avgift betales på forskriftsmessig måte.

    Din oppsigelse ble mottatt 10.01.09 og er dermed sagt opp etter terminstart.

    Før lisensen kan slettes må utestående krav, kr 1,167.48, betales. Ber deg benytte tilsendt giro.[]

     

    Jeg sjekket jo så klart Forskrifter for fjernsynsmottakere §9, men dette er noe av det vittigste/verste jeg har vært med på. Det går da virkelig ikke an å kreve at man skal betale for et halvt år når man har meldt fra 10 dager for sent? Og i tillegg fjernet TV'en før den nye perioden begynte? Hadde et privat firma holdt på sånn hadde det vært adskillig verre reaksjoner. Hva synes folket?

     

     

     

    Jeg sendte skriftlig brev 9. januar. Fikk regning i posten i dag (14.) så det blir spennende å høre om de mottok brevet før de sendte ut brevet!! Jeg er _lite_ sugen på å betale lisens. I tillegg har TV-en blitt ødelagt, så det spiller INGEN rolle om jeg hadde hatt 100 kanaler - TV-en er ØDELAGT!!!

  2. Hvorfor ønsker du å beholde en TV du ikke ser på?

    Skjermen er svart, skriver du ...

     

    Bruker du den som et møbel eller noe sånt?

     

    Lovdata.no har forøvrig hele forskriftsteksten, og §9 Mottaker ikke i bruk burde være av interesse for deg.

     

    Takk for linken. Regner med du forstår at jeg vil beholde TV-en. Litt teit spørsmål i grunn. Den kan brukes både til film, spill og som ekstern PC-skjerm. Hvilket er akkurat hva jeg bruker den til.

    Ja, men da bruker du faktisk TV'en ...

    Ikke til å se på TV, men du bruker apparatet, og da er du pliktig til å betale lisens.

    Hvis du melder fra til NRK om at apparatet ikke er i bruk, så tror jeg du skal være meget klar på at apparatet ikke brukes i det hele tatt og er satt bort.

    (Du trenger ikke presisere noe mer enn det.)

     

    Det er jeg klar over. Jeg postet denne linken for å forhøre meg om muligheten til å kunne underrette NRK om at TV-en ikke brukes. Jeg har lest lovene du linket og har utarbeidet et dokument som jeg nå skal sende skriftlig til NRKs Lisensavdeling. Der står det blant annet at TVen ikke lenger er i bruk og er satt bort.

  3. Hvorfor ønsker du å beholde en TV du ikke ser på?

    Skjermen er svart, skriver du ...

     

    Bruker du den som et møbel eller noe sånt?

     

    Lovdata.no har forøvrig hele forskriftsteksten, og §9 Mottaker ikke i bruk burde være av interesse for deg.

     

    Takk for linken. Regner med du forstår at jeg vil beholde TV-en. Litt teit spørsmål i grunn. Den kan brukes både til film, spill og som ekstern PC-skjerm. Hvilket er akkurat hva jeg bruker den til.

  4. Hei folkens!

     

    Jeg har surfet litt på forum for å finne svaret på et spørsmål, som i teorien ikke burde være så himla vanskelig: hvordan si opp NRK-lisens?

     

    Jeg har dessverre ikke funnet noe svar enda, bare masse kritikk av NRK og drittslenging. Derfor starter jeg en ny tråd med ett mål for øye: å finne en mal for hvordan å gå frem for å si opp NRK-lisens (men så klart beholde TV-en). Jeg, som mange andre, er student og bryr meg katten i NRK. Jeg ser ikke på TV, og har ingen signaler. Har verken bakkenett eller parabol. Skjermen min er svart! Likevel må jeg betale NRK-lisens, og synes dette er urettferdig.

     

    Er det noen der ute i det ganske land som har et ess i ermet og vet hvordan å hanskes med NRK? Er det mulig, på noen som helst måte, å si opp NRK-lisens uten å få TV-en plombert?

     

    Hvis dere har gode idèer eller selv har tatt et skritt i denne retningen, så post gjerne forslag her. Tror mer enn èn enkelt mann blir fornøyd!

     

    Takk!

  5. Æ har pasert 150 telefona tel nu, (samla på mobila)

    har i dag 90 ligganes rundt omkring her.

    Har 51 mobila inni stuebordet mitt, nån oppå veggseksjonen, å ei full nattbordskoffe. :)

    Legger med bilde av stuebordet mitt (bildet e tatt før ei go stund sia)

    Her e det mange skikkelige gamle på dette

    Litt førandrining i det nu..

    skal ta et nytt bilde etter hvert.

     

     

     

     

    Jeez man!! :!:

  6. Er utrolig fornøyd med HTC Touch Diamond! Helt perfekt telefon med masse muligheter.

     

     

     

    Hvordan kan du være fornøyd med HTC Diamond? Den er jo både treig, henger seg, blir fort ripete og fettete, samt den er jæla lett å trykke feil på - tastaturet er mongo og den takler ikke mange operasjoner på en gang!!! :-s

     

    Hører du har prøvd den før de nyeste oppdateringene, eneste problemet ditt som kan være saklig nå er at skjermen blir lett ripete, men skjermbeskyttern du får med i pakken skal vel løse det problemet.

     

     

     

     

    LOL. Nei!

     

    Jeg oppdaterte til siste ROM. Den lagget fremdeles og hadde lang latenstid på mange operasjoner. Solgte den etter to frustrerende måneder. Det er ikke til å skyve under en krakk at HTC TD er boss! :cool:

  7. Er utrolig fornøyd med HTC Touch Diamond! Helt perfekt telefon med masse muligheter.

     

     

     

    Hvordan kan du være fornøyd med HTC Diamond? Den er jo både treig, henger seg, blir fort ripete og fettete, samt den er jæla lett å trykke feil på - tastaturet er mongo og den takler ikke mange operasjoner på en gang!!! :-s

  8. Jøsses! Den knappekombinasjonen visste jeg ikke om. Funker nå :)

     

    Takk, takk!! :!:

     

     

     

    Angående touchpaden. På min acer har jeg en knapp jeg kan trykke på for å "deaktivere" touchpaden, er ikke sikker på om din har samme knapp, men kan jo være greit å sjekke. Knappen er iallefall F7, og jeg må trykke Fn & F7.

     

     

    Red: Skrivefeil.

  9. Kort og greit - trenger litt guideans for mitt neste mobilkjøp.

    To stående alternativer:

     

    iPhone 8GB ca 4000 kr (første generasjon, pent brukt i 1 år)

    Nokia N82 ca 4000 kr (ny fra butikk)

     

     

    Hva velger jeg folkens? Er en kompis av meg som selger iPhone, så har lyst å prute litt, hehe :)

     

     

    High five for alle svar!

  10. Yo :cool:

     

    Noen som kan si meg hvilken effekt minnestørrelse utgjør?

     

    - Er det vesensforskjeller mellom 2 og 4GB minne?

    - Hvordan (hvis noen) merker man forskjell?

    - Bør / trenger man mye minne?

    - Hvor mye minne bør man eventuelt ha for vanlig bruk: film, musikk, Internett, skriving etc.?

     

    Takk, takk :thumbup:

  11. Var ikke MacBooken bra tilbud? Jeg har ærlig talt ikke sett så mye bedre tilbud (om noen) til samme prisklasse (men hva vet jeg).

     

    Vi snakker 2,4GHz _og_ 4GB arbeidsminne. Bare det i seg selv er sjeldenheter blant billige PCer.

     

     

    Har forresten sett den Dell XPS m1330 du snakker om [Kjetil91], og den er ganske interessant, men jeg må altså opp i 9700 kroner for samme specs da.

  12. Vel.. "lurt og lurt, fru Blom" - det er iallefall billigere. Jeg har forhørt meg med Eplehuset her hjemme, og de sier:

     

    "Innen det første året har du verdensomspennende garanti. Så dersom det er noko galt med maskinen din kan den leveres inn her. Men dersom garantien er utgått vil man ikkje feks kunne benytte seg av reklamasjon når maskinen er kjøpt i utlandet.

     

    Prisen er det mest forlokkende - og det faktum at man får en såpass god data til en såpass "rimelig" penge veier tungt.

     

    Spørsmålet ditt om det er greit med Mac på skolen skjønner jeg ikke helt.

  13. Jeg sitter nå og skriver på en HP Pavilion ze2000. Den har jeg hatt i tre å til høsten, er fornøyd med den, men har så klart også hatt mine problemer (basically virus). Jeg bruker Vista Ultimate, som funker greit nok.

     

    Selve PCen:

    1,6GHz AMD Turion prosessor

    1GB arbeidsminne (står 894 under "System", men det er altså en "1GB-PC" da)

    80GB harddisk

    15" skjerm: 1024x768 piksler

     

    Først:

    Jeg må innrømme at jeg er/har vært fornøyd med PCen i alle år. Da jeg kjøpte den (høsten 05) for 6995,- forstod jeg det sånn at det var et bra kjøp og en god PC for pengene (noe jeg tror på den dag i dag). Jeg bruker den til Internett, musikk, fotoredigering, skriving (skolearbeid), nedlasting, lagringsplass og lignende. Noen ganger spiller jeg av filmer på TV via VGA-kabel. Jeg er ikke en "gamer", så spillgrafikk er ikke noe jeg bryr meg om.

     

    Noe av det jeg er mest fornøyd med, med den PCen jeg har nå, er at den er super på plug-and-play porter; 3 USB-porter, alt-i-ett-kortleser (SD, MS, MMC, XD), VGA-port, S-Video-port mm.

     

    Jeg synes imidlertid den er litt stor (og tung, kanskje). Jeg er student og har ofte med meg PC i egen (stor og tung) PC-bag. Denne var så klart en gave fra min mor *kremt*. Tar også med meg PCen når jeg skal hjem til mine foreldre, osv - ja, dere skjønner tegningen!

     

    Nå:

    I juli skal jeg til New York (HIPP HURRA! :dribble: ). Jeg har planer om å kjøpe litt forskjellig stæsj, og tanken har slått meg om å kjøpe MacBook *ops*. Etter å ha surfet på nett en stund og "customized" MacBooken begynner jeg nesten å få hjertebank hver gang jeg tenker på det (eh.. :ermm: ). Jeg har sammenlignet priser, og har funnet ut at jeg sparer vel 3800 kr på kjøp i USA fremfor i Norge.

     

    Selve MacBooken (customized):

    2,4 GHz Intel Core 2 Duo prosessor

    4GB arbeidsminne

    160GB harddisk

    13,3" skjerm: 1280x800 piksler

    Pris: kr 7720,-

     

    Produktspesifikasjonene taler for seg: Alt i alt sier det seg selv at MacBooken _utklasser, gruser, massakrerer og tilintetgjør_ den PCen jeg har i dag... :dontgetit:

     

    Fremtiden:

    Jeg skriver ikke dette innlegget for å ødelegge den gode opplevelsen jeg har hatt med min HP-PC, for jeg _vet_ at denne MacBooken er bedre. Spørsmålet er om jeg skal gå for en ny MacBook, direkte importert "from abroad", eller om jeg skal anskaffe meg en ny PC fra Norge.

     

    Det jeg nødvendigvis ville kjøpt, dersom valget faller på en PC - er en PC med tilsvarende spesifikasjoner som til den MacBooken jeg har skrevet om tidligere. Jeg aner imidlertid ikke hva dette kan komme til å koste....

     

    Et annet krav til ny PC er størrelsen. Jeg skriver at min nåværende 15" er litt stor, derfor synes jeg dette er et viktig kriterium :cool:

     

    Jeg vil gjerne teste ut folks sympatiske og diplomatiske evne til å kunne tale for og imot begge produkter. Setter derfor pris på innspill fra både MacBookere og PCere :)

     

    Merk: jeg er fornøyd med PCen jeg har i dag. Hva vil jeg merke annerledes med en ny MacBook (eventuelt en ny PC)?

     

     

     

    Kommentarer mottas med takk :innocent:

  14. Hei Amobil-folk!!

     

    Jeg har en kamerat som venter en bestilling iPhones fra USA for å selge de her i Norge med fortjeneste.

     

    I skrivende stund er mobilen min på service, en gammel w800i som har sett bedre dager. Jeg vurderer dermed å slenge meg på iPhone-maset og kjøpe en slik av han, men i og med at vi er kamerater skulle jeg få litt billgere. Hvor mye er uvisst.

     

    Spørsmål: hva synes _dere_ som leser dette er rimelig å betale for en iPhone her til lands, som både er vanskelig å oppdrive og samtidig så populær? Jeg tror den billigste utgaven koster rundt $399,- i USA (ca kr 2500,-) men når den kommer til Norge vil den nok gå for det dobbelte og vel så det. Studenten som jeg er har jeg ikke all verdens å rutte med heller. Bare trenger litt feedback og tips til hva jeg kan prute ned til :-p

     

    Hooi!

×
×
  • Opprett ny...