Gå til innhold

HipSar

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HipSar

  1. Hei, jeg har et lite problem her!

     

    Jo, det har seg slik at vi har et lite problem her i huset; Vi er invadert av mus. :ph34r:

     

    Og jeg, som den lille paranoide jævelen jeg er, er jo en smule bekymra. For å komme til poenget: Kan disse musene klatre opp i senga mens jeg sover?

  2. The Avatar: Ja, det går jo. Men nå som jeg har tenkt på det et par dager virker legeyrket mer interessant. Men vi får se, har fortsatt en stund å bestemme meg på :)

     

    Ad: Akuttmedisin er et av de spesialfelta som frister meg mest dersom jeg skulle bli lege. Og du har jo rett i det du sier, 6 år er jo ikke noe problem så lenge man gjør noe som er gøy! :)

  3. Begynne på nytt og så plutselig tenke "hva gjorde jeg nå, vil jeg dette, må jeg gå to ekstra år på vgs fordi jeg er i tvil?" os.v.

    Ja, du sier noe der. Hadde jeg blitt i tvil igjen etter å ha bytta èn gang, ville jeg nok vært ute og kjøre. Å hoppe fram og tilbake mellom linjer til jeg blir 22 er jeg lite interessert i.

     

    Så jeg er enig med deg. Å fullføre vgs med realfag er nok det beste for meg, både fordi jeg gjør det ganske bra i alle fag, og for å holde flest mulige alternativer åpne.

     

    Mulig jeg har sett på ambulanseyrket som en slags "snarvei" til moroa, og det var akkurat en objektiv mening som din jeg trengte for å tenke litt fornuftig igjen. Takk for svar, nå blir det mye lettere å motivere seg til å lese til kjemiprøve i morgen! :)

  4. Hei folkens! :)

     

    Jeg har havna i en litt fortvila situasjon her. Lenge har målet mitt vært å bli lege, og jeg søkte derfor studiespesialisering uten å engang nøle. Nå går jeg Vg2 studiespesialisering med alle realfaga. Men i den siste tida har jeg begynt å bli fascinert av ambulanseyrket, og jeg spør derfor: Finnes det noen mulighet for meg å bli det uten å måtte gå Vg1 og 2 om igjen?

     

    Takker på forhånd for svar.

  5. Hei. :)

     

    Nå begynner jeg på VG2, altså er det tid for valgfag. Jeg har valgt å kjøre 100% realfag, altså matte, fysikk, kjemi og biologi. Tidligere i dag leste jeg gjennom klasselistene, og jeg la merke til at jeg ikke er oppført som deltaker i biologi. Jeg er sikker på at jeg kryssa av for det da vi skulle føre oss opp, men nå har altså dette skjedd. Noen som vet hva som kan ha skjedd? Det ordner seg vel hvis jeg bare sier ifra til lærerne/rektoren? Har sendt melding til læreren i biologi om det, men han har jo fri nå i helga. Derfor lager jeg denne tråden for å roe nervene litt, så jeg håper noen kan svare. :p

  6. Jeg har dette emnet i tentamen i morgen, og har bestemt meg for å en feature-artikkel om å studere i Australia. Har jobbet med en liten disposisjon til teksten, og lurer på om det er noen som ser noe jeg har glemt eller som kan endres?

     

    1. Om å fullføre vidaregåande og ha lyst på noko ”meir”. Nye utfordringar osv. Ikkje alle tar det steget, men det gjorde eg.

    2. Kort presentasjon av Australia

    3. Den typiske person frå Australia. Likhetar og forskjellar mellom nordmenn og folk frå Australia.

    4. Kan det føre til konfliktar? Kvifor/kvifor ikkje? Nordmenn litt meir pinglete enn folk frå Australia kanskje?

    5. Problem med språk? Kvardagen? Kultur? Vis til eksempler.

    6. Det australske skulesystemet. Ris/ros?

    7. Kva tente eg på å studere i Australia?

    8. Konklusjon – samandrag av det eg har skreve.

  7. Hehe, det gav meg nytt håp også! Det blir lit greiere å jobbe mot nåke som faktisk kan være oppnåelig ;)

    Ja, ikke sant. :D

    Det er ikke sikkert jeg havner i Norge da. Ikke nødvendigvis fordi jeg ikke kommer inn, men rett og slett fordi det virker som en spennende opplevelse å studere i utlandet. ^^

     

    Eg satser mest på å komme inn i Norge, men gjer eg ikkje det, så drar eg nok utenlands eg og. Hørt masse bra om Lublin i Polen, så det blir nok alternativet.. Har du tenkt på kor du vil dra?

    Polen ja, det er eit av mine alternativ og. Elles har eg tenkt på Ungarn, Slovakia og ikkje minst Tyskland. Einaste store minuset eg ser med Tyskland er språket. Medisinstudiumet er vanskeleg nok i seg sjølv, og når det i tillegg skal vere på tysk..? Jaja, kan godt hende det ikkje er så vanskeleg som eg trur. Er berre vant til å slite litt med tysk, og har såvidt klamra meg til 5'eren dei siste to semestera. :p

  8. Hehe, det gav meg nytt håp også! Det blir lit greiere å jobbe mot nåke som faktisk kan være oppnåelig ;)

    Ja, ikke sant. :D

    Det er ikke sikkert jeg havner i Norge da. Ikke nødvendigvis fordi jeg ikke kommer inn, men rett og slett fordi det virker som en spennende opplevelse å studere i utlandet. ^^

  9. Hei! :)

     

    Ser på samordna opptak at poenggrensa for å komme inn på medisin, start høst med primærvitnemålet i Oslo er 65,2. Hvordan er det egentlig mulig å få så mange poeng på primærvitnemålet? Såvidt jeg vet er poenga på primærvitnemålet snittet*10 + maks 4 realfagpoeng. Altså kan man maks få 64 poeng? Hvor kommer da de siste 1,2 poenga fra?

     

    Den linken viste poenggrensene i 2008, før reglene blei erstatta av nye i kunnskapsløftet. Medisin start høst primærvitnemål har poenggrense 58,8 for varaopptaket og 59,2 for hovedopptaket. Her er den korrekte linken:http://www.samordnaopptak.no/dok/poenggrenser_vara_hoved.html

    Ah, da ble det plutselig mer logisk. Og ikke minst en stor lettelse, i og med at det ikke er så vanskelig å komme inn som jeg frykta.

     

    Takk for raskt svar! :)

  10. Hei! :)

     

    Ser på samordna opptak at poenggrensa for å komme inn på medisin, start høst med primærvitnemålet i Oslo er 65,2. Hvordan er det egentlig mulig å få så mange poeng på primærvitnemålet? Såvidt jeg vet er poenga på primærvitnemålet snittet*10 + maks 4 realfagpoeng. Altså kan man maks få 64 poeng? Hvor kommer da de siste 1,2 poenga fra?

  11. Hm. Kjipt hvis en random danske tar turnusplassen i hjembygda mi når(/hvis) den tida kommer. Jaja, den tid den sorg. Er ennå minst 10 år til, så jeg trenger ikke bekymre meg over det nå.

     

    EDIT: Takk for at du tar deg tid til å svare, forresten. :)

  12. Noen av spørsmålene dine kan jeg i hvert fall svare på. Etter embetseksamen (avsluttende eksamen etter 6. studieår), trenger man å ta et og et halvt år som turnuslege før man får lisens og kan arbeide selvstendig. Av disse 18 månedene tilbringer man et år på sykehus og et halvt år som allmennlege. Hvor man havner avgjøres med loddtrekning, men medisinstudenter med barn i skolealder får prioritet. Man tar også hensyn til at par skal havne på samme sted. Lønn vet jeg ingenting om. Man kan jobbe som fastlege etter turnus.

    Håper det er greit at jeg skyter inn noen spørsmål.

     

    Betyr det du sier altså at f. eks. jeg kan havne hvor som helst i landet under halvåret som allmennlege, uten at jeg får så mye å si? Eller kan jeg ytre ønske om å få komme til hjembygda og jobbe der?

     

    Kan hende dette blir oppfatta som et dumt spørsmål, men heller det enn at jeg går rundt og lurer.

     

    Hei! Kan ikkje svare på dei praktiske spørsmålene i Tyskland, men har ei venninne som har utdanna seg der. Ho seier at studiemiljøet er veldig bra der, utdanningen er generellt god og det er ett vennlig land å studere i. Dersom du kan språket, er det jo selvfølgelig ein fordel, men mange velger likevel å ta sommerferien der før studiestart med diverse språkkurs. Lykke til :)

    Takk for svar! Tyskland frister bare mer og mer :).

  13. Hei!

     

    Et par spørsmål angående medisinutdanning i Tyskland:

    1. Tilbys det engelsk medisinutdanning der?

    2. Er det lettere å komme inn der enn her i Norge?

     

    På forhånd takk for svar. :)

     

    Nei, du må kunne tysk rimelig godt. Mange som bruker et par måneder på det der nede før selve studiet.

    Ja, det er betydelig lettere, du kan komme inn med rundt 5,2-3 i rent karaktersnitt.

     

    NB! Dette er tatt ut fra hukommelsen min om det en kamerat av meg som studerer i Tyskland sa, så jeg er ikke 100% sikker.

    Ok, takk. Språket er kanskje et problem, men jeg tror det er overkommelig. Kommer til å ha hatt fem år til sammen med tysk når jeg går ut av vgs, så kan jo det meste grunnleggende. Dessuten er språk en av mine største styrker, så jeg ville nok ikke hatt så veldig store problemer med å lære språket ordentlig der nede heller.

     

    Jaja, får se hva som skjer. Er litt usikker på hvor jeg skal studere, men Tyskland frister. Polen og Ungarn virker også spennende, for eksempel. Jeg har heldigvis mye tid på å bestemme meg. Det eneste jeg er sikker på er at jeg har lyst til å ende opp som lege. :)

  14. Hei! :)

     

    Det har seg slik at jeg har et prosjekt på skolen om temaet engelsk i norsk. I den anledning har jeg tenkt å ha en slags spørreundersøkelse, slik at jeg får litt mer informasjon om hvordan folk generelt bruker engelsk i dagligtalen, hva folk synes om saken også videre. Har dere lyst til å hjelpe en stakkars 10. klassing med siste liten-panikk, har dere sjansen nå. Prosjektet skal nemlig leveres i løpet av morgendagen. På forhånd takk for svar.

     

    Jeg har laget noen spørsmål som jeg håper er greie å svare på. Dere trenger ikke svare på alle. Jeg setter pris på selv det minste svar. =)

     

    1. Du skal lage en ny stol, men når du skal hamre inn den siste spikeren treffer du tommelen i stedet. Den blir blå og du kjenner en ubeskrivelig smerte. Er det mest sannsynlig at du sier et:

    - norsk banneord (faen, helvete osv.)

    - engelsk banneord (fuck, shit, damn osv.)

    - Noe mildere, jeg banner ikke.

     

    2. En dansktalende person stopper deg på gata og spør deg om noe, men du forstår ikke et kvekk av hva han sier. Du svarer personen på:

    - norsk

    - engelsk

     

    3. En dansktalende person stopper deg på gata og spør deg om noe, og du forstår hvert eneste ord av hva personen sier. Du svarer personen på:

    - norsk

    - engelsk

     

    4. Foretrekker du engelske TV-serier fremfor norske? Hvorfor (ikke)? [flere svar er lov]

    - Ja, fordi engelskspråklige skuespillere/forfattere/regissører/osv. er bedre.

    - Ja, fordi engelsk er et bedre språk på TV-serier.

    - Ja, av en annen grunn (si hvilken)

    - Nei, fordi norskspråklige skuespillere/forfattere/regissører/osv. er bedre.

    - Nei, fordi norsk er et bedre språk på TV-serier.

    - Nei, av en annen grunn (si hvilken)

     

    5. Tror du det norske språket er truet av engelsk?

     

    6. Alt i alt, hvilket språk liker du best? Du kan gjerne begrunne svaret ditt.

    - Norsk

    - Engelsk

     

    ~~

     

    Jeg er ikke sikker på om jeg har posta dette i rett forumdel. Er ganske ny her.

×
×
  • Opprett ny...