Gå til innhold

WebArtikler

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av WebArtikler

  1. Hvis de bare er litt gråe kan du gå på:

    Bilde - Justeringer - Kurver - Velg Pipette helt til høyre (den hvite) å trykk på bakgrunnen i bildet (som egentlig skal være hvit) da skal den bli hvit, kan slå uheldig ut på motivet ditt i noen tilfeller.

    Bare prøv:)

    Jeg skjønte ikke helt om jeg skulle gjøre dette på kameraet eller i photoshop? Vet du om akkurat z750-kameraet har sånne innstillinger? Sorry at jeg er litt bortreist på det her - men kjempeflott med svar :)

     

    Er nok grått fordi alt det hvite lurer automatikken på kamera.

    Bruk manuelle instillinger hvis du kan eller still inn kamera til å overeksponere bildene (og husk å skru av overeksponeringen etterpå).

    Over/undereksponering justeres vanligvis på en linje som går fra -2 til +2 og ser ca slik ut: -2 . -1 . 0 . +1 . +2

     

    Denne fant jeg! :) Ble mye bedre med en gang.. jeg kjørte den på +1.7

     

    Jeg har også en innstilling som heter "S" hvor underinnstillingene er (60" - 1/1600) hvis jeg tar den på den 60" så går det sikkert 1 minutt før den knipser bildet - setter jeg den på 1/1600 så blir bildet helt sort / grått. (Bildet blir finest ved 1/4 .. Noen som kan forklare meg hva dette er?

     

    Og så har jeg valget med +/- tror dette er over/undereksponeringen du snakker om. Den går fra -2 til +2.

     

    Jeg kan også bytte fra "S" til f.eks. "A", hvor jeg da får undervalg F4.0 til F2.8.

    Jeg kan bytte fra "A" til "M"..

     

    Regner ikke akkurat med at alle skjønner noe av det her, men om det skulle være noen så hadde jeg blitt voldsomt takknemlig.. Kanskje jeg slipper å bruke 6-7000,- på speilrefleks riktig enda ;)

     

    Her er forresten "lysesken" jeg laget, mulig jeg skulle lagd den andre veien, sånn at det var større plass å legge produktene "innover" i esken...

    lyseske.jpg

  2. Jeg skrev ut den flotte tegningen (Takk takk), dro en tur til byen og handla 3 lamper - hvit blank pappkartong, ministativ på class ohlson :) og matpapir.. Pappesker og teip hadde jeg nok av selv ettersom jeg jo driver en nettbutikk :)

     

    Dro hjem og laga meg en skikkelig fancy lyseske etter en storartet tegning! (Naboen som titta inn vinduet lurte på om jeg hadde begynt å dyrke hasj, da han så det stod 3 sterke lamper og lyste ned i og på en pappeske med huller i.. :p )

     

    Jeg prøvde meg litt frem med kamera og lys i går og jammen ble det ikke ganske bra gitt!

     

    Jeg har et Exilim EX-Z750 kamera, og fant til og med masse morsomme innstillinger, som jeg egentlig ikke skjønte noe av. Men jeg fikk iallefall tatt noen bilder..

     

    Det eneste er at de blir litt "gråe", jeg får dem liksom ikke fullt så hvite som jeg skulle ønske.. De blir seende litt "hjemmelagede" ut.. noen idéer? Jeg er ingen kløpper på Adobe Photoshop, men jeg har investert i Adobe CS3 :)

  3. Hei!

     

    Jeg skal ta produktbilder for en nettside jeg driver. Produktene er små til middels store (typisk 15cm x 15cm og 5cm x 10cm).

     

    Jeg har fra før av et digitalt kamera: Casio Exilim 7.2mpx, men tenkte at dette ble i dårligste laget for å ta fine produktbilder.

     

    Er det noen her som kan anbefale meg et greit kamera til en nybegynner som ikke koster all verden, og samtidig hva slags objektiv/linse? jeg bør kjøpe..!? Tenkte ikke å legge mer enn 6-7000,- for alt (Eller er jeg urealistisk da?)

     

    Har også skjønt det kan være smart å kjøpe / lage et lystelt til å ha produktet i.

×
×
  • Opprett ny...