Gå til innhold

SR-L

Medlemmer
  • Innlegg

    142
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SR-L

  1. Og nå får man kjøpt det for 9.999.- på tilbud i Japanphoto-butikken Stavanger, så vil vil nok se prisen på det nivået utover i flere former for tilbud :)

    Jeg snublet tilfeldigvis over det tilbudet og kan bare si at så moro har det aldri vært å få nytt kamera før. Ikke med 7d engang som nå er til salgs.. Føler faktisk senterpunktet er mer presist enn 7d men det kan vel gjerne ikke stemme. Men bilder som av og til ble bom før sitter nå hver gang. Bommet litt på type barn løpende mot kamera motiv, men der slet 7d også selv om den kanskje traff oftere.

     

    Men det jeg faktisk setter mest pris på er wifi og remote appen. Utrolig kjekt å flippe gjennom bildene på telefonen eller paden sekundet etter de er tatt og sjekke skarphet, slette fra kamera, laste ned eller maile på direkten. Ser det savnes fremskritt fra Canons side i tråden over, men dette føles virkelig som et stort steg fremover for min del. Selv om det selvsagt ikke gjør bildene noe bedre i seg selv.

     

    Og så er det noe med dybdeskarpheten på fullformat da. Rasket med meg Sigma sin 35 mm også og den kombinasjonen er virkelig flott:-) blir ingen ny normalzoom på meg. Det hemmer bare kreativiteten:-)

    • Liker 1
  2. Jeg synes det begynner å bli litt "mystisk" den lave tilgangen og høye prisen for 7D. Prisen har nå lenge ligget skyhøyt (laveste i Norge 12000), og det er utrolig når knutiht forteller at han kjøpte kameraet for 9999 da det bare var 1/2 år gammelt! Slikt pleier ikke akkurat stige i pris...

     

    Jeg nekter å betale 12000 for 7D :nei: - så jeg venter.

     

    Kan nevne at jeg kun betalte 8500 for 7D sist høst. Riktignok på messetilbud men likevel. Nesten så man burde investere i kamerahus fremfor aksjer for tiden:)

  3. Tar sjansen på å spørre om noe sikkert er tatt opp tidligere i denne tråden.

    Spørsmålet er da om det er mulig å låse eksponering samt overeksponere når man bruker auto iso i manuell modus.

    Jeg bruker manuell modus sammen med auto iso nesten halvparten av tiden nå siden jeg ikke er så redd for høy ISO med 7D som jeg har vært med 40 og 50D, men jeg savner eksponeringslås og manuell overeksponering fra AV innstillingen.

     

    Jeg antar at tanken bak at dette ikke ser ut til å være mulig er at manuell er manuell og at det da ikke gir mening å låse eksponering og å definere fast eksponeringskompensasjon, men manuell med auto Iso er egentlig ikke mer manuell enn Av/Tv med definert Iso, og da burde det vel være mulig?

  4. Trondster og Tomsi42: Mange takk for fine kommentarer. Jeg måtte nesten ta med Halloween gjengen i mine tre utvalgte, så det var kjekt at dere også likte det :thumbup: Dette har vært en flott måned og dere har virkelig bidratt positivt med hyppige og gode kommentarer i min og andres tråder. Takk skal dere ha.

     

    Jeg skal ta meg en ordentlig runde gjennom de andre trådene nå som festen er over for denne gang. Det er mye fint å se.

     

    iamluka: Takk for fin kommentar. Kjekt at du likte vannbildene. De var de desidert mest arbeidskrevende bildene jeg tok denne måneden. Mye søl...

  5. Jeg meldte meg på i Hardcore kategorien, men etter finlesing av reglene ser jeg nå at jeg skulle levere et bilde hver dag og ikke kun ta et bilde hver dag. Jeg lastet opp de fleste bildene samme dag som de var tatt men det var enkelte dager jeg måtte ta et samle heat og laste opp bilder fra flere dager.

     

    Siden det er presisert i reglene at man kunne melde seg på etter 1. oktober i Hardcore kategorien så lenge man hadde begynt å ta bilder første dagen, satser jeg imidlertid på at jeg fortsatt er innenfor reglene og legger ut mine tre utvalgte her i den tro at jeg har fullført som Hardcore :thumbup:

     

    Mitt valgte objektiv for utfordringen var Canon EF 100mm f/2,8L Macro. Kamera varierte mellom 40D og 50D og mot slutten av måneden 7D som ble kjøpt inn på kampanjetilbud i høstferien (litt kjipt var det å ikke få testet ut den mye omtalte følgefokusen med annet enn 100mm macroen som ikke akkurat er blant de raskeste på fokus..)

     

    En av mine målsetninger for utfordringen var å få en jevn fordeling mellom portretter, macro motiver og andre "generelle" motiver. På slutten av måneden står jeg kun igjen med to portretter, men er stort sett fornøyd med alle motivene jeg fant. Dette har vært en interessant og lærerik måned hvor jeg har tatt bilder på dager og kvelder hvor det ellers hadde vært tungt å komme seg opp av sofaen. Det har også vært veldig kjekt å følge med på de andre deltakerne sine flotte bilder. Mange er også veldig flinke til å kommentere bildene som legges ut og det har rett og slett vært en veldig hyggelig stemning rundt det hele. Dette blir nok ikke min siste utfordring :)

     

    Her er mine tre utvalgte bilder:

     

    6. oktober: På vei hjem

    post-145697-1288727243,8818_thumb.jpg

    ISO 400 f/4 1/250 sek.

     

    25. oktober: Månefanger

    post-145697-1288727302,3997_thumb.jpg

    ISO 800 f/11 1/80 sek.

     

    31. oktober: i dårlig selskap

    post-145697-1288727455,1751_thumb.jpg

    ISO 1600 f/2.8 1/13 sek.

     

    Her er link til min oktoberfest tråd

     

    Takk for en flott oktoberfest alle sammen :w00t:

     

    Edit: Link til tråden.

  6. Imponerende at du klarer dette med manuell fokus synes jeg. Flotte bilder.

    Jeg hadde store nok problemer med manuell fokus når jeg hadde jentungen min fastlåst i tripp trapp stol og måtte over på auto og servo (burde kanskje fulgt oppfordringen fra Kaian og prøvd bæresele jeg også :))

     

    Edit: Og morgenstund har gull i hekken var helt riktig valgt synes jeg. Fikk meg en god latter den dagen. Du bidrar med stor underholdningsverdi her, både i egen og andres tråder :thumbup:

  7. Det går litt i rykk og napp med postingen min, men her er for de tre siste dagene. Dagens kommer i egen post under. På disse tre har jeg lekt meg litt med spakene i Lightroom siden jeg ikke synes originalene var så fryktelig spennende.

     

    27 oktober: Overflygning

    post-145697-1288468948,9324_thumb.jpg

    ISO 3200 f/2.8 1/100 sek

     

    28 oktober: Hvem der?

    post-145697-1288468996,0805_thumb.jpg

    ISO 400 f/8 5 sek.

     

    29 oktober: Vestland Vestland

    post-145697-1288470801,8418_thumb.jpg

    ISO 1250 f/2.8 1/40 sek.

     

    Huffda, rotet visst litt her og la inn to bilder tatt på samme dato. Velger bort Malplassert som ligger i spoiler på 27 oktober. Under tvil.

     

     

    27 oktober valgt bort: Malplassert

    post-145697-1288468874,258_thumb.jpg

    ISO 2500 f/2.8 1/60 sek.

     

  8. Jeg ville også lagt vekt på grep og annenhåndsverdi

     

    Jeg liker ikke grepet på 5D og for meg føles selve huset for bredt. Det er ikke sikkert

    det er bredere enn 7D men jeg klarer ikke å bli helt venn med det. Grepet på 7D er nydelig, ihvertfall for mine hender.

     

    Når det gjelder annenhåndsverdi kan det tenkes at 7D får samme utskiftingstakt som resten av xD kameraene, altså nærmere tre år. Isåfall vil 5D komme i ny versjon i god tid før det er aktuelt med 7D mark II slik at denne vil ha en god annenhåndsverdi som gir lavt verditap dersom han ikke får det han trenger med 7D og tror han vil få det med 5D mark III.

     

    Nå har det imidlertid dukket opp noen gode tilbud på 7D i det siste. Jeg kjøpte mitt for 8 500 for noen uker siden. Da var det ikke mye å lure på. Men det at det kommer slike tilbud gjør det kanskje litt "skumlere" å kjøpe til 11 000 med tanke på annenhåndsverdi.

     

    Edit: Jeg har snakket med fotografer som ikke mener autofokus systemet på 5D mark II er noe problem å bruke også til action så lenge man vet hvordan man skal bruke det. Jeg har ikke noe erfaring med dette selv, men tror det er litt drastisk å avblåse det fullstendig til levende dyr..

  9. Jeg skjønner heller ikke helt at den første i spoiler ikke gjorde seg i 1:1, men er enig i at det nok er enda bedre når du får med litt flere bord uten å miste noen av lampene. Likte det ihvertfall veldig godt.

    Nå er vel det bildet i 1:1 ;) Men det er bedre i 4:5.

     

    Det eneste som ødelegger litt er damen i mobiltelefon ute på plassen. Tar bort litt av tidsreisen man gjerne får med B&W. Jeg likte også veldig godt det andre bildet i spoiler. Paret var også bra, men ville kanskje latt være å ta med plastbøtten og detaljene til venstre og heller fått med mer av klesraden til høyre. Likte stemningen i det, med hånden på ryggen som for meg er det som gjør bildet. Godt sett.

    Er enig at damen med mobilen ødelegger litt. Problemet med å ikke ta med plastbøtten, er at jeg da ikke fikk med pappeskene i bilen. Lagde et nytt utsnitt fra originalen (for å sjekke), men bildet mistet mer enn det tjente ...

     

    Javisst er det 1:1. Ser det nå. Syntes det var litt merkelig at det skulle være 4:5 men trodde jeg ble lurt av at det var portrett format, men det var det jo ikke.. Da må det virkelig være bra i 4:5 for 1:1 syntes jeg var veldig flott.

  10. Med referanse til skarphetsdigresjonene tidligere i tråden her, er det ihvertfall ingen tvil om at 23. oktober var skarpt. Flott portrett selv om det er litt urettferdig enkelt å få attention når modellen er låst fast i 4 punkts sele :)

     

    24. oktober likte jeg først veldig godt. Det var noe med det. Så med bakgrunn i tittelen ble jeg bekymret for at dette var et teknisk dårlig bilde og at jeg ikke burde like det likevel. Etter ca 5 minutter skjønte jeg plottet. På tide å gå å legge seg.. Flott var det ihvertfall.

  11. Jeg skjønner heller ikke helt at den første i spoiler ikke gjorde seg i 1:1, men er enig i at det nok er enda bedre når du får med litt flere bord uten å miste noen av lampene. Likte det ihvertfall veldig godt.

    Det eneste som ødelegger litt er damen i mobiltelefon ute på plassen. Tar bort litt av tidsreisen man gjerne får med B&W. Jeg likte også veldig godt det andre bildet i spoiler. Paret var også bra, men ville kanskje latt være å ta med plastbøtten og detaljene til venstre og heller fått med mer av klesraden til høyre. Likte stemningen i det, med hånden på ryggen som for meg er det som gjør bildet. Godt sett.

  12. Da er det på høy tid å poste noen bilder igjen. Skal jo liksom være hardcore. Håper jeg fortsatt er innenfor reglementet selv om jeg ikke har postet hver dag i det siste.

     

    22. oktober tok jeg kun to bilder så da var det bare å velge ett av dem:

    Stål og tråd:

    post-145697-1288037494,8788_thumb.jpg

     

    23. oktober ble det forsøk på en slags remake av iittala bildet men denne gang med kubbelys for å få større sjanse til splash og flamme samtidig. Fikk ikke helt det utsnittet jeg ville ha siden jeg måtte bruke snorutløser og ikke kunne stå så langt fra. Dermed ble splashet kuttet i toppen. Ville også helst hatt kubbelyset litt tidligere i fallet, sånn cirka halveis nedi. Det er utrolig vanskelig å få til viser det seg..

    iittala remake:

    post-145697-1288037683,6051_thumb.jpg

     

    24. oktober ble det bilde av trappehuset på Rica hotellet ved Tjensvoll i Stavanger. Liker selv at det ser ut som bildet er tatt innover en slags "oppover trapp" fremfor nedover. Vet ikke om andre også ser det slik.

    trapped:

    post-145697-1288037807,4881_thumb.jpg

     

    25. oktober. Følte meg kreativ i dag og hengslet av vinduet på kjøkkenetfor å ta bilder av fullmånen mot nattehimmelen. Prøvde ulike varianter av luft mellom hånden og månen men likte dette best:

    Månefanger:

    post-145697-1288037906,0649_thumb.jpg

     

    Edit: For ordens skyld. Det er ikke meg på det siste bildet :D .

  13. Likte fiskelykke - en fin stemning du har fanget der! Ittala var også glimrende - liker de skarpe, klare formene på vannet som flommer over - ser ut som kaldt, fristende brevann. :)

     

    Ellers så GT'en ut som en spenstigere Ford enn den snødekte.. ;)

     

    Takk for det Trondster. Var heldig med fiskelykke. Var på vei fra Bergen til Stavanger og tok en spontanstopp for å ta noen bilder av frostrøyken på vannet. Kom ned til vannkanten akkurat i det noen turister la ut med leid båt og da ble det plutselig motiv av det. Kjekt når slikt skjer.

     

    På iittala ville jeg helst hatt fyr på telyset idet det traff vannet men i ettertid tror jeg det er litt mye forlangt å være så heldig med timingen. Poster en slags remake med kubbelys nå snart, men det ble heller ikke helt slik jeg hadde tenkt så da tror jeg det er stopp for nå. Det tar tid å rigge til og tørke opp...

     

    Og den første Forden var nok hakket hvassere ja. De hadde leid den inn for å filme en musikkvideo på Festplassen i Bergen sammen med en Aston Martin og en Audi R8. Fine biler..

  14. Den skuteren har alt tatt en "splash", tror ikke dem tåler to. Det var ikke jeg som kjørte, men bruttern. Han kom til en råk og hadde ikke mulighet til å stanse, så da var det neste valget "full gass over".. det gikk ikke så bra. Eller han kom jo over og havnet ikke i vannet, så sånn sett gikk det bra. Det var sånn at isen var en 30-40cm over vannet så når han traff iskanten på andre siden av råken så gikk skuteren ene veien og han den andre. Og det lå strødd med plastdeler over hele området. Skuteren lå opp ned, men han trengte bare snu den og vente en halvtime så starta den igjen. Det er jo tross alt en Yamaha.. Så kjørte han ned til bygda mens delene bare hang og slang, dette var 40 km oppe på fjellet. Full kasko forsikring, så han fikk ny plastikk. Så fikk jeg den skuteren av han i bursdagspresang noen år senere.

     

    Huffda, dette forklarer gjerne hvorfor du har så mange løse deler å ta bilde av..

    Har alltid visst at dere er litt tøffere der oppe enn vi er her nede :cool:

×
×
  • Opprett ny...