Gå til innhold

admhs

Medlemmer
  • Innlegg

    66
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av admhs

  1. Hei!

     

    Er det noen som vet når i studieløpet man får sikkerhetskurs til skytevåpen? Jeg har nemlig lyst til å bli med i en pistolklubb, men før en kan starte trenger man selvsagt våpenopplæring. Det koster litt å ta kurset gjennom en klubb, så hvis jeg kan spare de kronene er det flott. Men man får kanskje ikke våpenopplæring før i B2?

     

    Takker på forhånd for svar :)

     

    Ingen våpenopplæring før i B2.

  2. Hei!

     

    Jeg har fått studieplass i Stavern, men samtidig holder jeg på med en bachelor i ingeniør (ferdig med førsteåret). Hva anbefales å gjøre i en slik situasjon? Tenker i forhold til lønn og arbeidstid, som er vidt forskjellige på de to yrkene. Jeg har dessuten bestemt meg for å ta begge utdanningene.

     

    Bør jeg satse på at jeg kan komme inn på PHS igjen om to år, eller bør jeg gå for det nå?

    Spør deg selv et par spørsmål før du tar et valg. Hva om det blir nedtrekk ila to år? Er det vanskeligere å komme inn da? Hva om jeg er uheldig og pådrar meg en skade? Klarer jeg fysiske testene? Osv..

     

    Nå er det helt opp til deg, for ingen her vet bedre om deg enn det du vet:) Men greit å stille noe spørsmål til seg selv..

  3. Har et spm! Står i brevet jeg fikk fra SO at jeg må ha alle originale dokumenter tilgjengelig ved skolestart i tilfelle de trekker meg ut i kontroll. Legepapirene mine ble jo sendt inn til opptakskontoret, de har jeg ikke tilgjengelig lenger. Hva gjør jeg nå? 

     

    De vil selvfølgelig ikke etterspørre det:) Det er kun ting som du har dokumentert digitalt, altså det som er lastet opp i SO portal.

  4. Dersom snittet øker til over 51.3 i Oslo , så har jeg Stavern på andreplass. Er det noen som har eller vet om noen med erfaring som vil dele med meg om hvordan det er å pendle fra Oslo til Stavern daglig? Har nemlig leiekontrakt i Oslo, og fram til den er over så må jeg pendle. Har egen bil

    Jeg gikk første året i Stavern og bodde like ved skolen. Det var så digg. Jeg kjente ingen som pendlet fra Oslo, men det bør ikke være noe problem tenker jeg. Du må vel stå opp tidlig for å rekke timene som starter 08:15. Tror det blir veldig slitsomt å holde på slikt i hele B1.

     

    Med offentlig transport, mener jeg at du ikke rekker 08:15 timene. 

  5. Spennende tider i vente for de av dere som gikk videre i denne runden. For dere andre, ingenting er uoppnåelig. Snakker fra erfaring så keep up the good work. 

     

    Om dere har noen spørsmål knyttet til PHS og Stavern, send meld. Kan bidra med info som jeg kan dele:)

     

    Hilsen

    Snart B2 student.

    • Liker 1
  6. Hei!

    Jeg har nå mottatt svar på uttømmende og utvidet politiattest, der stod det «intet å bemerke». Men jeg har vært i kontakt med politiet noen ganger og har blant annet et par forenklet forelegg for fart. Dette er riktignok 10-12 år siden. Jeg er for ordensskyld 35 år nå.

    Rundt den samme tiden måtte jeg en tur innom konfliktrådet for å komme til enig med en annen part. Vi ble enige og saken ble avsluttet.

    Så kommer jeg til spørsmålet, under intervjuet, vil dette bli et tema? Må jeg gjøre rede for noe av dette? Eller forholder de seg til intervjuskjema?

    Her må man bare være ærlig og åpen, jeg hadde nevnt det allerede i søknaden eller følgebrevet. Mener du vil få spørsmål om vandel i følgebrevet. At det ikke står på "uttømmende og utvidet politiattest" betyr ikke at det er slettet fra alle systemer, uten at jeg er 100% sikker på det.
  7. Er det noen som har noen tips ang. trening til svømmedelen/dykke delen? Befinner meg et sted der jeg kun har tilgang til svømmebasseng en gang i uka, så lurer litt på hvordan jeg bør legge opp treningen. Er også interessert i om noen har noen tips om hvordan man kan holde øynene åpne under vann, da jeg finner dette svært vanskelig. 

     

    Jeg brukte Youtube tutorial for å finpusse svømme teknikkene. Funket for min del:)

  8. Heisann!

    Jeg har studert litt andre ting nå bla. 1) medisin, (ikke noe for meg), 2) sykepleie (definitivt ikke noe for meg!!) er 23 år i år og vet med hele mitt hjerte at det er politi jeg ønsker å bli, men har vært redd for å ikke komme inn og familien stemmer heller for helsebransjen, men det er ikke mitt ønske.. . Har dog hatt migrene for noen år tilbake, men ingen migreneanfall så langt i år, ellers har jeg litt pollenallergi, men oppfyller ellers opptakskravene medisinsk. Har 6,2 i snitt så det er heller ikke noe problem! Eneste er at jeg ikke er veldig trent, men siden jeg har et så stort ønske om PHS nå så skal jeg trene hver dag frem til opptak.

    Hvor lenge brukte dere andre på å trene dere opp? Er det å ha hatt litt migrene for mange år siden, men ikke ha det nå lenger noe som gjør at jeg ikke blir sett på som egnet?

    Hei, jeg vil anbefale deg å gå inn på PHS siden og sjekke ut kravene til fysiske testene. Deretter tester du hver eneste øvelse for å se hvordan du ligger an. Legg opp treningen basert på det du finner ut. Gjør du dette vil du mest sannsynligvis lykkes, selvfølgelig avhenger det også av din nåværende form, men du som har 6,2 i snitt vet å prioritere tenker jeg;)
  9. A-kravene på fysisk for menn om minnet tjener meg etter 2 måneder:

     

    Benk: 110kg, 1 RM - 2 forsøk

    Pullups: 16 -2 forsøk

    Situps: 70

    Pushups: 50

     

    Du skal kun opp i to av dem. En student trekker for halve klassen (2 basisgrupper). Kan ikke få benk og pushups sammen. Alle andre muligheter går an.

     

    Når det gjelder pullups og 2 forsøk er det mulig ha 8 i hver forsøk, altså 8+8=16? Eller den beste av de 2 forsøk som gjelder?

  10. Hehe ja ser ikke verre ut nei! Karakter D syntes jeg er en bra tid. MP og befal har jo 14 min som tidskrav. HV innsatsstyrke har 15 min. Er 122 kg så kan vel ikke skryte på meg at jeg er lett på foten heller..

     

    Hva er kravene på styrken egentlig? Kg/reps - kanskje man kan kompensere litt der?

    Du klarer helt sikkert A på benk tipper jeg:)
  11. Det vil jo bli vanskelig dersom du har faste skift på dagtid noen dager i uka. Timeplanen er som regel fast men kan også endres av og til. I tillegg er det noe obligatorisk undervisning. Vil nok prioritert studiet fremfor dagtidsjobbing hvis det ikke kan kombineres.

     

    Vil det være noe obligatorisk i helgene i blant, altså samlinger og div? Kan man med sikkerhet ha en deltidsjobb som kun er i helgene?

  12. Jeg har fått plass i Stavern, men jeg har en enebolig på Dal, ca. 1 time fra Oslo. Det går tog fra Dal til Oslo S/Nationaltheatret. Boligen er fra 2014 med to store bad (et i hver etg.) og 3 soverom. Det er litt langt fra Oslo men jeg har pendlet til Oslo hver eneste dag uten prob.

     

    Kunne tenkt meg å leid ut til 2/3 studenter, ta gjerne kontakt på PM dersom noen er interessert. Jeg vil helst slippe å leie ut til andre hvis jeg kan hjelpe til her:)

×
×
  • Opprett ny...