Gå til innhold

RetardedBear

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av RetardedBear

  1. Jeg har store planer for et lite rom i leiligheten min. Planene dreier seg hovedsaklig rundt å male veggene på rommet mørke/sorte (rommet er ca 4 m2) og anskaffe en hvit tusj jeg kan bruke til å skrive/tegne på veggene når jeg skulle føle for dette.

     

    Etter å ha googlet en stund virker dette som en større utfordring enn antatt, da tusjene jeg fant enten var permanente og ikke kunne vaskes bort uten å bruke alkohol (som sikkert ikke er bra for den vannbaserte malingen, og uansett er mye hassle) e.l.

     

    Vet noen smarte mennesker der ute om tusjer (helst hvite) som man kan tegne på vegger på (og som gir bra resultat, slik som Sharpie tusjer f.eks.) og som kan lett fjernes med vann e.l.?

     

     

    Setter stor pris på all hjelp jeg kan få! :-)

  2. Jeg har googlet rundt en stund nå, men klarer ikke finne noen bra utsalgssteder for dette. Jeg ønsker å dekke hele veggen min (eller ihvertfall store deler av den) med korkplater, og ønsker derfor å kjøpe i store kvanta.

     

    Det beste jeg har funnet så langt er disse:

    http://www.ebay.com/itm/12-X-36-X-1-8-PLAIN-CORK-SHEETS-PACK-OF-5-/170339939643?pt=Tile_Flooring&hash=item27a90d353b

     

    Men da koster frakt 88$, altså mye mer enn selve platene - derfor hadde jeg håpet det var mulig å anskaffe noe i Norge.

     

    Vet noen om steder/butikker jeg kan prøve? (De må helst være ganske tykke slik at man kan feste ting til de (f.eks. plakater med nåler osv.) uten å skade veggen.

     

     

    Setter stor pris på tips! :-)

  3. Heisann!

     

     

    På lørdag forsøkte jeg (til varierende hell) å fjerne hovedkortet fra min Samsung-laptop (den fungerer ikke lenger) for å sende inn til reparasjon. However, et problem dukket opp:

     

    Jeg får ikke av disse tre delene som er festet til hovekortet (se vedlegg 1, 2 og 3) i bildene under. Jeg fulgte guiden i denne posten (http://forum.notebookreview.com/samsung/632487-samsung-series-7-chronos-np700z5a-disassembly-guide.html) i detalj, men han fjerner aldri selve hovedkortet, så jeg har improvisert resten.

     

    Har noen noen gode tips på hvordan jeg skal gå frem for å fjerne de resterende delene?

     

     

    Blir veldig glad for svar! :-)

    post-145412-0-64171200-1384781539_thumb.png

    post-145412-0-32291300-1384781552_thumb.png

    post-145412-0-68875300-1384781563_thumb.png

  4. Hei!



    Tidligere i år sluttet PCen min (en Samsung 700z5c) å lade. Det viste seg at dette var på grunn av en støtskade den hadde fått, som gjorde at DC-inn på hovedkortet var skadet.



    Et nytt hovedkort koster nesten like mye som en ny PC, så det synes jeg var uaktuelt. Derimot tenkte jeg at det må finnes noen personer der ute med litt seriøse lodde-skills som kanskje kunne tenke seg å gjøre jobben mot betaling (evt. gi meg noen pekepinner, og så kjøper jeg loddepenn selv og lar det stå til :p)



    Er dette noe jeg burde prøve på selv, eller ville det vært smartere å funnet noen som har gjort slikt før? (Og hvis noen i Oslo-området skulle ønske å tjene litt kjappe penger på å gjøre dette, bare å si ifra! :-) )



    Setter veldig stor pris på tips og råd! :-)


  5. Hei!

     

    Tidligere i år sluttet PCen min (en Samsung 700z5c) å lade. Det viste seg at dette var på grunn av en støtskade den hadde fått, som gjorde at DC-inn på hovedkortet var skadet.

     

    Et nytt hovedkort koster nesten like mye som en ny PC, så det synes jeg var uaktuelt. Derimot tenkte jeg at det må finnes noen personer der ute med litt seriøse lodde-skills som kanskje kunne tenke seg å gjøre jobben mot betaling (evt. gi meg noen pekepinner, og så kjøper jeg loddepenn selv).

     

    Er dette noe jeg burde prøve på selv, eller ville det vært smartere å funnet noen som har gjort slikt før? (Og hvis noen i Oslo-området skulle ønske å tjene litt kjappe penger på å gjøre dette, bare å si ifra! :-) )

  6. Hei!

     

    Jeg har googlet rundt en stund nå, og har fremdeles ikke funnet det er jeg er ute etter. Planen min er å få trykket opp en plakat som kan dekke store deler av veggen på soverommet mitt (f.eks. på formatet 3m x 3m eller lignende), men finner ingen trykkerier som kan trykke opp plakater/lerret i denne størrelsen.

     

    Vil det rett og slett være umulig å finne bilder med god nok kvalitet til å printe ut i denne størrelsen? (Tenkte å trace bilder i illustrator slik at det er vektorgrafikk) Og hvis det er mulig, finnes det steder hvor jeg kan bestille dette fra?

     

     

    Tusen takk :-)

  7. Jeg er for øyeblikket i en sak hvor InfoCare nekter å la meg benytte meg av reklamasjonsretten. I et nøtteskall mener de at feilen har oppstått via en støtskade (har aldri mistet PCen i bakken eller lignende), og at det derfor ikke dekkes av reklamasjonsretten.

     

    Den eneste grunnen jeg kan se til at det skal være noe fysisk støtskade på PCen er ved transport til reparasjon (har hatt PCen inne til reparasjon én gang før). Hvordan stiller reklamasjonsretten seg til selve transporten til reparasjonen?

     

    Jeg pakket PCen inn så godt jeg kunne, men den hadde noen merker når den kom tilbake fra den første reparasjonen (merket ingenting til problemet da, så antok at det ikke hadde skjedd noe alvorlig).

     

    I en mail jeg har fått fra InfoCare står det: "Pakk enheten godt for å unngå transportskade. Du er selv ansvarlig for innsendingen.", men jeg vet ikke hvor 'lovlig' dette er i hht. forbrukerkjøpsloven.

  8. Veldig gode tips for O & S!

     

    Jeg pleier alltid å summone Solaire (Sunbros for life), slik at han kan tanke den ene mens jeg dreper den andre. Som de andre har sagt: hold equipment burden under 25%, og forsøk å unngå angrepene og deretter gå til motangrep.

     

    Et hett tips er å drepe Smough først, siden Ornstein dropper Leo Ring hvis du gjør dette (som er ganske smud).

  9. Jeg håper de fortsetter med den åpne verdensstrukturen - liker leveldesignet bedre enn i Demon's Souls. Jeg er også sykt fan av at man ikke mister noe dersom man bruker White Soapstones for å bli summonet for å hjelpe andre - det er en ganske bra måte å motivere folk til økt online-splling.

  10. Jeg kjøpte meg akkurat en 15,6" 700Z5C fra Komplett, og er veldig fornøyd. Planen er nå å installere en SSD i optical bay (erstatter DVD-RW) for å ha operativsystemet og de vanligste applikasjonene på (tenker 128 - 256 GB) og benytte 1TB harddisken til ymse lagring.

     

    Det eneste problemet er at jeg ikke finner noen HDD caddy i noen (nett)butikker i Norge? Jeg finner mange på amazon.com osv, men da koster frakten fort 6-7 ganger det caddy'en koster, så føler det blir litt waste. :p Noen som vet om noen HDD caddies som passer i kabinettet til en ok pris? (9,5mm SATA)

  11. Hei :)

     

    Jeg sendte min huseier en oppsigelse den 27. februar via mail. Han påstår nå at dette ikke er gyldig, og at oppsigelser må sendes med rekommandert brev.

     

    Gjelder fremdeles oppsigelsen min selv om den bare ble sendt via mail? (Han har mottatt og lest mailen)

  12. § 9-3. Adgangen til å inngå tidsbestemt leieavtale for bolig

     

    Det er ikke adgang til å inngå tidsbestemt leieavtale for bolig for kortere tid enn tre år. Minstetiden kan likevel settes til ett år hvis avtalen gjelder lofts- eller sokkelbolig i enebolig eller bolig i tomannsbolig, og utleieren bor i samme hus. Bestemmelsene i første og annet punktum gjelder ikke dersom:

    a) husrommet skal brukes som bolig av utleieren selv eller noen som hører til husstanden, eller

    b) utleieren har en annen saklig grunn for tidsavgrensningen.

     

    Jeg er litt i samme situasjon faktisk, hvor utleieren mener jeg må bli værende frem til august. Men jeg ønsker gjerne å si opp nå, slik at leien går ut i slutten av mai. Tror dere dette er mulig i henhold til § 9-3?

  13. Selvfølgelig ser jeg på dette som en siste mulighet dersom jeg ikke skulle finne noen ny leieboer. Har satt ut annonser etc, og send mailer til folk som har etterlyst bolig, så jeg håper det vil løse seg for begge parter.

     

    Saken er bare den at dersom dette ikke skulle fungere, vil jeg gjerne flytte ut likevel. (Og huseier har ikke akkurat vært noen engel, bare så det er sagt, men det er jo irrellevant)

  14. Okay, tusen takk for svar! (har endret emnetittelen)

     

    Leiligheten ligger i Trondheim, i nærheten av Lerkendal, så den er han ganske god beliggenhet, og ser slettes ikke verst ut. Det er jeg redd for er at det ikke er mange som ønsker å finne ny studentbolig rett før juleferien (huseier krevde at en "norsk" student skulle overta).

     

    Dersom det ikke kan løses på noen annen måte, antar jeg at jeg bare sier ifra til ham at jeg flytter siden kontrakten er ugyldig, men jeg får vel forhøre meg litt mer rundt først. :p

     

    Uansett, takk for svarene! :)

  15. Hei,

     

    Jeg har et lite dilemma. Saken er den at jeg ønsker å flytte ut av leiligheten jeg nå bor i etter nyttår, men jeg har skrevet under en leiekontrakt som fastsetter leieperioden frem til 31.07.2009.

     

    Jeg sa ifra til huseier i dag, og spurte han om hvilke alternativer jeg hadde. Han sa dersom jeg kunne få noen til å ta over for meg ville det gå bra, men han ville ikke gjøre noe selv for at dette skulle gå i orden. Jeg innser at det kan bli problematisk å finne noen på så kort varsel, så derfor ser jeg etter andre potensielle løsninger.

     

    Ifølge huseierloven gjelder følgende for tidsbestemte leieavtaler:

     

    "Gjelder avtalen leie av bolig, er det ikke adgang til å inngå tidsbestemt leieavtale for kortere tid enn tre år."

     

    Kontrakten jeg skrev under sier eksplisitt at leieforholdet er tidsbestemt og går fra 01.08.08 til 31.07.09.

     

    Det jeg da lurer på er om denne kontrakten er gyldig eller ikke? Og hvis ikke, må jeg vente de normerte tre månedene, eller kan jeg flytte ut umiddelbart?

×
×
  • Opprett ny...