Gå til innhold

oberon

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oberon

  1. Sikkert en interessant maskin for mange, men mine mistanker om at alle produsentene, i denne sammenheng HTC, blindt blå kopierer Apple`s innovasjoner (Apple kopierer vel kanskje andre igjen?) blir bekreftet.

     

    Jeg synes dette er kjedelig, og lite spenstig

    HTC flyer, versus Apple iPad. Et stort gjesp

    Dessuten, iPad virker betydelig bedre fysisk sammensatt. Jeg la merke til video med HTC flyer. Batteri-deksel, samt deksel øvre deksel bakpå, i like elendig kvalitet som i HTC Desire HD?

     

    Hva pokker skal vi forbrukere med surfebrett i alle mulige varianter, fra et hav av forskjellige produsenter, som med ett formål kopierer Apple?

     

    Dette bekrefter nok en gang de såkalte "markedskrefter", og "markedsføring". Sistnevnte går vel ut på å skape kunstige behov i markedet?

     

    Super dobbeltgjesp zzzzzzzzzzzzzzzz

    :hmm:

  2. Sitat fra artikkel:

    "– Moobi forvekslet HTC Desire HD med HTC Desire, og det er dette som har ført til at kunder har fått beskjed om at telefonen har kommet på lager, sier Charlotte Erikstad, kommunikasjonsrådgiver i Netcom."

     

    Aktørene bruker ord som "misforståelse", "det var ikke hensikten", og "forveksling".

     

    Ahem, kremt x2. Her forsøker altså de "profesjonelle" aktørene å unngå presedens, ved å uttale seg med ord, som gir motsatt intensjons konsekvens: Jeg får inntrykk av ikke bare uærlighet og "løgn", men også inkompetanse om de produker som omsettes. Altså: Både uærlighet *og* inkompetanse.

     

    Min konklusjon: Idioti. Dette er en vesens forskjell fra å være dum. Idioti er en bevisst og destruktiv tankegang.

     

    Flott, Amobil, som tar opp slike saker!!!

     

    Ved å belyse slike problemstillinger, viser dere etter mitt syn at dere også er opptatt av etikk. Ikke dumt. Det trengs, i et så korupt marked.

  3. Her synes jeg Amobils test er helt utmerket. Har kjøpt denne mobilen for 7 dager siden. Min opplevelse: Spennende, fleksibelt og temmelig intuitivt Android bruker grensesnitt.

     

    Noe inkonsekvent og rotete HTC menyer. Med norsk oversettelse i meny, er dette dårlig til middels. Et eksempel på dette: "Legg telefonen over på siden for". Finnes som opsjon ved å gå på: Meny-innstillinger-lyd.

     

    På samme siden har vi volum innstillinger. Denne er så ustabil og vanskelig å justere, grunnet *bug*. Dette gjelder de 3 HD`ene jeg har prøvd. Mobilen må legges i horisontal retning for at dette skal noenlunde funke.

     

    Meget upresis skjerm! Ikke holdbart. iPhone4 knuser HD på dette punkt.

     

    Konstruksjons kvalitet: Elendig med stor E!. Baksiden er i meget tynn aluminium. Kunne like godt vært hardplast. Meget lett å tilføye lyter. Batteri- lokk og sim-kort lokk er det dårligste jeg har sett på noen mobiltelefoner overhodet! Ved å forsiktig prøve å lirke ut batteri-lokk, måtte jeg øve et ikke nevneverdig trykk på lokket, med tommel og pekefinger. Vips, så brakk batteri lokk.Får nytt av HTC, men det kan ta en mnd, fordi det skal sendes fra UK, og de er tomme for batteri- og sim kort deksel/lokk. Iflg. HTC har de fått *mange* klager på dette.

     

    Av en eller annen merkelig grunn har HD et gummiomslag rundt baksidens blits. Denne var skjevt "alignet". Jeg dyttet forsiktig på den, og den ga etter, som et bilde på et ark, med skole lim bakpå. Den er faktisk *limt* på, med billig lim.

     

    Kamera bakpå stikker ut, slik at uten et investert bak etui/beskyttelses eske, så vipper telefonen når den legges ned på et bord, når man trykker på den. I tillegg er kamera linsen utsatt for skader.

     

    Meget dårlig og svak bakre høyttaler. Det dårligste jeg har hørt på lenge. Den sprenges lett, ved for høy lyd.

     

    NB! IKKE forsøk å koble mobilen til en USB hub, ved datasynk. Min hypotese er at telefonen får for mange ampær. Det resulterte i hvert fall i kortslutning, slik at ikke batteri-indikators lampe funket. I tillegg opplevde jeg en oscillerende vibrasjons varsling fra batteri, helt inkonsekvent.

     

    Det er så mange bugs og inkonsekvente hendelser med denne telefonen, at jeg føler meg som en beta-tester. Jeg er *ikke* en beta-tester for HTC HD, da jeg har betalt kr. 5000 kontant for den, *uten* operatør lås

     

    Det finnes verre ting i verden enn dette. Min hypotese er at HTC Desire HD (som de fleste andre mobiler,er masseprodusert på en dårlig fabrikk i Taiwan, og at det som utføres av manuell montering, er utført av slitne, underbetalte fabrikkarbeidere, som ikke er motivert for nøyaktighet. Les: Tilfeldig hvor godt telefonen er skrudd sammen. Jfr. de tre HD`ene jeg har disponert.

     

    Konklusjon: En så *vesentlig* dyr smart telefon, holder ikke mål i det hele tatt. Den fortjener *definitivt* ikke mer enn terningkast 4. Den får 5`ere mange andre steder. Amobil har her gjort en glimrende vurdering, etter mitt syn :no:

  4. Jeg stiller et stort spørsmålstegn ved at mobiltelefoner i denne prisklassen (ca 5000?) tåler så lite. Jeg kan ikke forstå at skipperen ved roret, Steve Jobs har godkjent at baksiden på iPhone4 også er av glass. Helt utrolig. At denne mobilen har eksplodert i kulda, er ikke bare uheldig, men en vesentlig påminner om at bruk av iPhone *kan* være direkte helsefarlig.

     

    Risikosport å kjøpe iPhone?

     

    Når det gjelder service graden til Apple, får jeg med denne artikkel inntrykk av en horribel service- mentalitet. At kunden som fikk knust mobilen sin pga kulde, ikke *øyeblikkelig* fikk en ny iPhone4 fra Apple, sier veldig mye om selskapet.

     

    Jeg har vurdert å kjøpe iPhone4, men etter å ha lest denne artikkel gjør jeg *ikke* det!

     

    Jeg har stor sans for Apples glimrende innovasjons-tenkning, men hva er denne tenkning verd, uten et godt verdigrunnlag, hvor det *ikke* ligger implisitt en elendig kundeservice?

     

    Noen fler ankepunkt med iPhone:

    Batteriet kan ikke byttes av kunde. Enheten må sendes inn til *autorisert* verksted, hvor den må demonteres for å sette inn batteri. Dekkes ikke dette av garanti, koster det vel skjorta?

     

    iPhone kan ikke kjøpes kontant i butikk uten operatørlås. Da *må* den kjøpes via Apples hjemmeside®.

    Er iTunes en tvangstrøye? Fint grensesnitt, men hva frihet til å flytte filer/sanger angår, hvor mye frihet har man egentlig?

     

    Apples mentalitet minner meg om den nærmest fanatiske mentaliteten til gamle amerikanske selskapet IBM

     

    På bedriftsøkonomisk institutt (BI) har begrepet "big business" vært en del av opplæring for studenter. Dette er et begrep som ofte blir brukt i økonomisk fagterminologi, og som etter mitt syn ikke er bærekraftig.

     

    Det er svært mye som tyder på at Apple`s fundament er styrt og kontrollert av denne "ideologien".

     

    For meg virker det tilsynelatende at det er mye grums bak den skinnende Apple- logoen. Bak fasaden gir min magefølelse inntrykk av noe det er litt ekkelt å reflektere over.

     

    Har Apple klart å blende forbrukere på et globalt plan, med et skinnende glansbilde?

     

    :thumbdown:

  5. Hei har Office 2007 engelsk versjon, men har ikke ordliste. Hvor på Internett kan jeg finne en slik ordliste?

     

    Hei

    Har akkurat samme problem. Har lovlig versjon av word 2007. Sjekket på nett, hos Microsoft. Det hele ble bare en ond sirkel. Sinnsykt med informasjon, og jeg måtte lete lenge, for å finne ut at jeg må kjøpe denne norsk pakken. Microsoft, glem det! Dere får ikke FEM øre mer av meg. Drittfirma. Jeg hater ALT av Microsoft programvare. Så jævlig tungvindt alt skal være.

    Jeg ser at Apple er i ferd med å KNUSE dette møkka- firmaet. BRA!!!!!

  6. Er det noen som har lyst til å ramse opp mail-leverandører med Push-tjeneste? Altså utenom Exchange, kan man pushe gratis-eposter som gmail, home.no, start.no, yahoo.com, hotmail?

     

    Du kan få push-tjeneste uavhengig av om f.eks. gmail, yahoo, hotmail støtter det. Poenget er at du må ha en mail klient som støtter det. Jeg bruker en klient som Nokia har laget, på min nokia telefon. Den heter Nokia Mesanger. Den funker. Programmet ligger i bakgrunnen, og snapper opp med en gang jeg har fått mail, på en av mine 10 mail kontoer, hotmail, gmail, yahoo, etc.

  7. Veldig godt spørsmål. Jeg har selv tatt opp dette i en tråd i forumet, uten særlig respons. Tror det er to grunner til at folk avstår fra å bruke mail: En vane er vanskelig å vende, og teleselskapene/produsentene pusher sms teknologien på folk. Jeg vil anta at sms blir erklært død i fremtiden. Det er ikke vanskelig å sette opp en mobiltelefon med push mail klient, men folk vegrer seg mot dette. Jeg har det selv på mobilen, men hva hjelper det, når ikke noen av vennene mine vil ha mail??

     

    Mail er utrolig undervurdert. Det er utrolig billig, og antall tegn i en mail er så og si ubegrenset, og det uten at du behøver å betale stort for det. I tillegg kan man sende med vedlegg av ymse slag. Push mail er også på plass....

     

    Likevel sitter jeg her og trøkker på sms send knappen, fordi ingen vil ha mail:-)

     

    Det er vel forretningstelefonene og brukerne som påvirker resten av markedet. Mail blir brukt mye i forretningslivet, og der kommer sms til kort ved en rekke anledninger. Det er bare å lene seg tilbake. Mail vil overta fullt for sms!

  8. Det er tydelig at innholdet i salgspakken varierer: Jeg kjøpte denne mobilen til datteren min. I salgspakken var det inkludert en høyttaler med antenne, slik at hun kan spille av mp-3, eller bruke den som radio. Bra kvalitet på lyden fra høyttaler.

     

    Veldig smukk telefon. Stilrikt design. Eneste aber: litt vel mye plastfølelse. Denne tåler ikke mye juling. Likevel, denne mobilen er helt ypperlig for barn. Lett å sette seg inn i, men det skulle bare mangle, fordi det urgamle menysystemet til SE har vært en melkeku i årevis. Ingen nyinnovasjoner her, mao.

     

    Likevel enig i Amobils karakter. Den er absolutt verdt en 5`er!

  9. Stakkars deg, da. Det høres ut som om du har en lang jobb foran deg. Du må gjøre noe med problemene, for de vil sansynligvis øke i omfang jo eldre du blir, hvis du ikke får hjelp. Å leve med angst og depresjoner er fryktelig vanskelig. Det første du burde gjøre, er å få henvisning til psykolog (ikke psykiater, fordi de triller piller). Gå til fastlegen din, og få en henvisning til en kommunal psykolog, slik at du ikke betaler skjorta. Vær forsiktig med å bruke medikamenter, da disse er vanedannende (de er det alle sammen, om ikke fysisk, så psykisk). Vet ikke hvor stor sosial fobi du har, men det er mulig du må gå på et eller annet. Hold deg laangt unna Zyprexa, og andre anti- psykotiske midler. De er svært skadelige. All form for rusmisbruk/alkohol er det verste du kan ty til. Hold deg langt unna, da deprimerte mennesker kan bli mye sykere hvis de ruser seg.

     

    Undersøk mulighetene for gruppeterapi. Dette kan gjøre deg veldig godt, da du kan dele dine problemer med andre mennesker som er i samme sko. Det kan ha langt bedre virkning for deg, enn kun samtale med psykolog. Det er alltid en grunn til at man har sosisal fobi. Forsøk å finne ut av hvorfor, kanskje du finner en løsning sammen med terapeut.

     

    Morsjoner og tren, mye. Før et riktig kosthold. Få en jevn døgnrytme.!! Jeg har selv vært der, og det funker. Å trene når man sliter med psykiske problemer er for mange helt umulig, men hvis du klarer det, skal du se at det hjelper.

     

    Mitt siste råd til deg, er: Det er bare du som kan komme deg ut av smørja. Hvis du etter hvert blir i stand til å tenke positive tanker, i det minste èn tanke, kan dette gi deg inspirasjon videre. Ellers er det noe som heter "Effektiv Endring". Dette er et 3 dagers kurs, som har hjulpet for mange, som vil ta styring over eget liv. Du kan ringe: 91762288. Koster skjorta (15000), men det er verdt forsøket. Nav kan kanskje sponse deg.

     

    Lykke til, min venn!!!

  10. 2. "Dette er standard prosedyre" i følge Tuaw og dermed "ingenting å dramatisere over eller tenke over - move along - følg saueflokken din". Dette er en klart en måte å bagatellisere saken på. Saken bør etter min mening ikke bagatelliseres men tas for hva den er. En kontrakt om taushetsplikt er fullstendig unødvendig og lyssky metode for å øke mørketallene på slik alvorlige hendelser. I verste fall kunne huset brent ned og drept familien - eller i et mer morderat fall kunne jenta hadd den i lomma og fått alvorlige brannskader. At Apple prøver å skjule farlige produktfeil er fullstendig forkastelig. At det er standard prosedyre å skjule slikt er ennå mer forkastelig og skremmende. Hvor store er egentlig mørketallene når Apple driver på slik? Vi lever i et moderne og åpent samfunn, ikke i et samfunn der makt og munnbind setter premissene.

     

    Med andre ord: Apple fortjener kritikk for å prøve å sensurere prat om alvorlige produktfeil. Tuaw er en Fanboi med alt annet enn et objektivt syn på saken.

     

    Sigmund_Freud: Jeg trodde først det var en seriøs fake, men det ble en ganske komisk parodi på en febrilsk ultrafanboi utover. Hehe :wee:

     

    Veldig godt skrevet, og jeg er helt enig i det du skriver om, *spesielt* etter å ha lest bloggen. Amerikanerne er eksperter på ting som kan skape presedens/få snøballen til å rulle. Apple røper her sitt "Big Business" verdigrunnlag, som jeg ikke synes positivt om. Når en slik sak kommer for dagen, lurer jeg på hvor mange liknende og verre saker som Apple har lykkes med å hemmeligholde? De aller fleste av oss sluker produktene til Apple som hel ved, uten å mukke. Vi stoler blindt på at produktene deres er sikre å bruke. Vi viser selskapet vår loyalitet og tillit. Det Apple viser tilbake, er noe helt annet. Fy lanke, Apple!

  11. Bedre priser, men fortsatt ganske dyrt i mine øyne, datatrafikk over mobilnett har vært en melkeku for lenge.

     

    AtW

     

    Enig med deg. For meg er dette helt uinteressant. De større filene jeg ønsker å laste ned, gjør jeg via PC. De forsøker å gjøre dette til en melkeku, men jeg har hørt at leverandørene sliter, fordi gjengs oppfatning er at det er alt for høye priser på slike tjenester. Å laste nedmusikkfiler fra nettet, er ikke akkurat økonomisk lønnsomt, men at det går an, er en annen sak.

  12. Jeg undres over dette. Har støtte for push mail på mobilen, men det er ingen vits, da nesten ingen av de jeg kjenner bruker det. Mail er så og si gratis. Man kan nesten skrive ubegrenset med tekst i en melding uten merkbar kostnad. I tillegg er det en rekke mobiler som har støtte for push mail, slik at telefonen gir beskjed med en gang man får en mail. En sms melding koster vel fra 30-40 øre og oppover, og da er det svært begrenset hvor mye tekst man kan skrive. Teleoperatørene tjener grovt på dette. Sms er ikke framtiden. Mail kommer sterkere og sterkere. Hva skal de grådige tele- selskapene gjøre da? Gleder meg! Synes det også er kjipt å sitte med et 5 mpx kamera i mobilen, hvor du ikke kan sende bilder i råformat via mms, fordi begrensningen er på latterlige 300 kb.

     

    Sms er steinaldersk. Like teit oppfinnelse som CD platen, men det er blitt en standard som oss stakkars forbrukere godtar, uten å mukke;-)

  13. Apple`s utsagn om at jailbraking kan knele nettet er bare tull. Det er bare å jailbrake så my man orker, bare man vet hva man gjør. De skal ha full kontroll over all programvare som blir kjøpt, og de skal ha HELE kaka. Bare kult at andre også slipper til. Jeg er lei av Apple`s regime, og lurer egentlig på om den er lovstridig. At de skal ha monopol på alle programmer som blir kjøpt, minner meg om regimet til Microsoft. Apple har omsider sluppet kopilåsen fra iTunes. Da burde de også gjort noe med programsperren.

  14. Syntes ikke man skal anbefale folk og styre unna en mobil man ikke har noen kjennskap til? Og mobiltelefoner generelt skal jo ikke oppbevares i støvete omgivelser. ( :) ) Selv syntes jeg ikke Nokia er noe dårligere enn andre på dette punktet, og har heller ikke problemer med støv under display på mine telefoner.

     

    Og si at S40 menysystemet fremdeles er intuitivt og bruke, skjønner jeg ikke, har hørt dette om S60 men.. S40-serien til Nokia har vel noe av det mest brukervelige og enkle meny oppsettet jeg har sett, samt en av de som har forandret seg minst gjennom de siste årene, og noe av det som gjør at enkelte mennesker aldrig kjøper noe annet enn Nokia. Selger f.eks nesten ikke annet en S40 telefoner til eldre mennsker som ofte ikke liker vansklige telefoner.

     

    Jeg er redd du uttaler deg mot bedre viten. Jeg har brukt Nokia 6300 (Series 40) E51 (Series 60) og til slutt Nokia N95 GB (Series 60). Mine uttalelser er basert på ren brukererfaring, og jeg har erfart en trend hos Nokia. At mobilene ikke skal oppbevares i støvete omgivelser er gammelt nytt (velkommen etter). Jeg har kun hatt mobilene mine i lomma (altså støvete omgivelser), men til sammenlikning med SE mobiler, så har faktisk mine SE mobiler vært totalt støvfrie, så det er vel ikke så frøktelig urimelig å forlange en støvtett telefon, i hvert fall når det gjelder displayet? Ang. det du sier om at GUI`en til Nokia er så fantastisk, så er dette etter min mening ren og skjær sprøyt. Har du prøvd noen andre OS`er i det hele tatt? Hvis ikke, hva i huleste er det du sammenlikner med da? Hva mener du med at eldre mennesker ikke liker "vanskelige" telefoner? Hva er "vanskelig" for deg? Så Sony Ericsson er "vanskelig"? Hva med Samsung, LG, etc? Dette er den mest tullete uttalelsen jeg har lest på lenge her i forumet, og det forbauser meg ikke at noe slikt skulle komme fra en selger. Dere vet jo ikke mye, jfr. diskusjonen om Telebutikken. "Ignorance is bliss", spesielt for folk som deg

  15. 5 mpx kamera! Det var imponerende for en mobil i lavere prisklasse. Den blir nok en suksess. Det er likevel noen grunner til å styre unna denne mobilen. Som vanlig, så samler det seg støv under glasset. 0 problem å åpne med spesialskrutrekker, men likevel et ankepunkt. I tillegg later det til at menysystemet fremdeles er lite intuitivt å bruke, som med de aller fleste (alle) Nokia mobiltlf. Styr unna, inntil Nokia skjerper seg på disse frontene, sier nå jeg

     

    (Sitter med min 3. Nokia mobil, og begynner å bli lei av disse svakhetene)

  16. Når du kjøper deg en PC eller en mobiltelefon hos telebutikken så kan du si at de ekstra kronene du legger i produktet er for servicen du eventuelt kommer til å trenge.

     

    Hvilken service? Mulig at det er bra service der du jobber, men den servicegraden jeg har opplevet i f.eks. Telebutikken har vært tvers igjennom elendig. Bare tull å tro at man får så mye bedre service i disse butikkene, som ikke kan kjøpsloven en gang.

  17. Dette er ikke så rart, fordi:

    Butikkene overpriser produktene sine

    Hvis man skal kjøpe mobiler uten binding, må man betale blodpris. I tillegg er det umulig å kjøpe en telefon uten operatørlås

    Kompetansen er alt for dårlig, og jeg har i mange sammenhenger opplevet den som direkte useriøs.

    Utvalget av mobiltelefoner er begrenset

    Man sparer mye penger ved å handle på nettet i steden. I tillegg er dette en lettvint løsning, og den informasjonen man trenger om produktet, er betraktelig mer utfyllende på nett, enn det mobiltelefonselgerne kan informere om.

    På nettet kan man også lese uavhengige nøkterne og saklige gjennomganger av produktene, i motsetning til en selger, hvis eneste interesse er å pushe på deg en telefon.

    Det fryder meg at disse butikkene nå får seg en smekk. Jeg har selv vært så dum å handle i en slik butikk en gang, og opplevde at mobilen jeg kjøpte der, var 10000 kr. dyrere enn på nett. For min del, er internett det beste stedet å handle på. Den eneste ulempen er at man må vente noen dager på frakt, men det er det verdt.

  18. Jeg synes den er stygg. Nok et eksempel på total iPhone rip-off. Apple har med sin iPhone suksess nærmest diktert hvordan touch mobilene skal se ut. Apple er vel en av de få i verden som bruker enorme summer på design og estetikk, med stor suksess. De andre aktørene er som en saueflokk, og dilter etter med etteraping, i stedet for å tørre å gå egne veier. Inntil Apple kom på banen, skulle mobilene være så små som mulig, med unntak av de største smart- telefonene. iPhone var et bevis på at det gikk an å gå mot strømmen, og lanserte en stor telefon, som det var aksept for i markedet. Apple klarte å overbevise forbrukerne om fordelene med en stor telefon. Selskapene fra Asia kopierer. De innoverer ikke. Det de scorer på, er å stappe mest mulig teknologi i en burk, men GUI, intuitivitet og design er de dårlige på, etter min mening.

×
×
  • Opprett ny...