Gå til innhold

Plug&Play

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Plug&Play

  1. Det største potensialet til kvantemaskiner har vært og er fortsatt at det skaper mange arbeidsplasser innen forskning og utvilkling. Det er riktig nok en annen type fysikk involvert i konseptet som er både viktig og interesant å forske videre på, men om det vil bli den fantastiske lynraske prosesseringen som mange håper på er jeg heller skeptisk til.

  2. Skulle til å foeslå UNI-T jeg også. har ett mulitmeter med scope som jeg ga ca 900 kr for som jeg er veldig fornøyd med. Har også ett enklere UT61B på jobben, og det er også helt ok.

     

    Ser forøvrig at prisen og valuta har gått bananas siden jeg kjøpte mine metere, så nå koster scopemeteret 1400.

     

    http://www.ebay.com/itm/UNI-T-UT81B-LCD-Handheld-Digital-Multimeter-w-USB-LCD-Meter-Tester-Oscilloscope-/231382820186

     

    Har også ett tangampermeter fra UNI-T som fungerer helt fint. Hvis det tilfører synspunktet mitt tillitt har jeg også metere fra Fluke og Appa, men ser ikke noen større forskjeller som tilsier at prisdifferansen blir rettferdiggjort for hobbybruk.

     

    Eneste jeg anbefalder deg er at du også investerer i ett sett med målekabler som har diverse klyper osv, for det er gull verdt til tider.

  3. Heisann.

     

    Skumleste litt her, og ser at dette er ett spennende og lærerikt prosjekt for de som vil prøve seg. Skal dere bygge dette vil jeg anbefale dere at dere benytter Litex-Plater. Det er de platene man benytter i moderne bygging av bad. De har kjerne av styroform og er såppas solide at man gjerne limer opp flere hundre kg med baderomsfliser på dem osv. Disse fåes fra 1 til 5 cm tykkelse i allefall. Videre for å drive peltierelementet er det greieste å benytte en elektronisk transformator til spotlights. Der får du bra stabile og billige strømforskyninger i forskjellige størrelser. For peltierelementer bør du bare lage en "sandwich" konstruksjon med kjøleribber på begge sider og får du tak i ett tykt kobberstykke så du får litt avstand mellom kald og varm side blir det bra. Ideelt sett bør da dette tilpasses så det omtrent tilsvarer tykkelsen på byggmaterialene.

     

    For temperaturstyringen kan du benytte en fast thermostat fra Elfa eller lignende. De får du i de fleste varianter og temperaturer.

  4. Nå skal jeg banne veldig i kjerka her.... :-P

     

    Bra med forskning og utvikling, men skal jeg være ærlig syntes jeg mye av konseptet med kvantamaskiner lukter av snake oil og opticom... Det er ett veldig kommersielt felt hvor man lett kan få investorer til å spy inn penger i håp om det perfekte verktøyet til de mest fantastiske ting med astronomiske avkastninger... Se for eksempel på hvordan de sammenligner en mainstream maskin som skal fungere mot ett utrolig spekter av forskjellige problemløsinger mot en kvantemaskin. Kvantemaskinen kommer til å være konstruert ene og alene til å nesten bare håndtere en spesifikk oppgave og da blir det veldig pærer og bananer her. Mye av det som programdefineres som variabler i en tradisjonell CPU/GPU vil i denne kvantemaskinen ligge hardkodet og allerde der har du spart inn fantastisk mange av de stegene de mener er unikt få i en kvantamaskin kontra vanlig teknologi.

     

    Absolutt ett spennende felt, men jeg tror opphypingen er for stor i forhold til reelle sammenligninger.

×
×
  • Opprett ny...