Gå til innhold

Ingsis

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ingsis

  1. På min skjedde noe rart. Da jeg la meg i går var batteriprosenten 28%, telefonen lå på nattbordet (uten lader), når jeg stod opp var den 33%.

     

    Dette skyldes den nye TouchWiz 4 dual core emulatoren som sørger for at prosessoren resirkulerer lagret kjerne energi.

     

    I prinsippet fungerer dette slik som dette:

     

    1299952841-89.jpg

     

    Det er derfor det er så viktig å aktivere strømsparermodus slik at man ikke får en nedsmelting når batteriet går fullt.

     

    Jeg ville ikke vært i nærheten da i alle fall :dontgetit:

     

    EDIT: Typo

     

    Utrolig hva de har fått plass til i denne telefonen! :tease:

  2. Det virker til å være mye software-kluss med denne enheten, eller er det bare slik at de få som har problemer er de som sier i fra her?

    Batteriproblemet brude det jo allerede ha vært en fix på. Skal man måtte skru av alt (les slå av og på telefonen) hver gang man ønsker å leggge den fra seg? Og heller ikke benytte bakgrunner eller tema som en ønsker for å oppnå noe i nærheten av oppgitt batteilevetid?

    Lyd på videoopptak er jo som kjent en vits.

    widgetsene er og for tull å regne, egentlig kun hyperkoblinger, og de fleste slår disse av (for å spare batteri). I tillegg til en hel rekke annet tull og bugs (les denne og flere andre poster), det finnes jo egne tråder som gir råd til hvordan man kan unngå de alvorligste konsekvensene av dårlig progarammering.

    Samsung har jo et dårlig rykte når det kommer til softwaresupport, og i går lanserte de 4 nye "flaggskip", noe som antyder at HD ikke lenger har et stort fokus hos samsung.

    Ser ut til at denne føyer seg inn i rekken med telefoner som er svært godt spekket med hensyn til hardware, men som faller igjennom fordi Samsung aldri tar seg tid til å fullføre softwaren. Dere som har den, er dere enige eller uenige i disse påstandene?

  3. Til dere som ha fått prøv den ut litt.

    Kan dere gi litt flere utdypende førsteinntrykk, eller korte brukertester. Pøs på, hva er bra? Hva kunne vært bedre?

     

    Ska skrive litt mere når eg føler har fått prøvd det meste.

     

    Kamera er av toppen av det som er, plenty av valg.

    Video opptak er veldig imponerende, men lyden er tragisk (dette viste vi jo) (Er imponerende bilde kvalitet i lav lys og bildet er sykt imponerende på 50" kuroen også)

     

    Skjermen er helt syk og er utrolig responsiv på å skrive meldinger etc. Menyene er imponerende raske, fra (main screen til første valg meny er instant når du velger.)

     

    minor: savner muligheten til å justere lyd volum og på/av vibrasjon for sms/ringing individuelt.

     

    Får ikke en sånn "bitte liten klokke i hjørnet" når eg har widgets på hoved menyen litt ireterande da alle valg klokkene dekker så mye av skjermen. går eg inn i andre menyer kommer den opp og slår eg av widgets kommer den opp.

     

    ska skrive mere når eg får tid:)

     

    Takk for svar, og dine første inntrykk, ser frem til flere betraktninger :thumbup:

  4. Det er nok fullt mulig å slippe unna MVA, men alle transaksjoner fra din norske konto til en utenlandsk konto blir meldt til skattemyndighetene. Så går alt galt kan du ende opp med å måtte betale moms likevel. Å be avsender merke forsendelsen med et beløp på 30 $ er og et annet alternativ jeg har hørt om for å slippe unna toll og MVA. Men alt dette er straffbart, bare så det er sagt.

    Når det gjelder å handle på ebay er jeg 100% trygg på at forhandler er seriøs, og du får det du bestiller. Men de norske forbrukslovene og garatiordningene gjelder selvsagt ikke (som du sier). Min erfaring er likevel at de fleste selgere ønsker gode tilbakemeldinger, og strekker seg langt for å få dette. Det må også nevnes at jeg aldri har kjøpt noe annet enn smårusk som beskyttelsesvesker, minneort o.l. selv.

  5. Da har jeg brukt litt av pinsen til å finne bruker-tilbakemeldnger på omniaen, og er blitt ganske skeptisk.

    Brukertilbakemeldinger varierer fra at noen er fullstednig overveledet til at andre er så misfornøyde at de vil sende den tilbake for å få pengene sine igjen.

    Klagene går på buggy software og problemer med å installere og kjøre aplikasjoner. Flere minner om at Samsung tidligere har vært svært sløve når det gjelder programvareoppdateringer, og forventer at det samme skjer her. Noen mener også at deler av problemene er knyttet til at telefonene er "brandet". Slev har jeg fått litt avsmak på en telefon som koster mer enn de fleste andre for øyeblikket, og som hadde en spekk i februar som gradvis har blitt dårligere etter min oppfatning:

    -elendig lyd i video-opptak (som Samsung ikke har planer om å korrigere)og som var bedre på pre-release enheter.

    -ingen FM-sender, som var inkludert i prerelease.

    -løst og uggent bak-deksel i plast (pre-release var i metall)

    -porgramvareproblemer som gjør at litt 3D eye-candy er blitt droppet (uten planer om å ta det inn igjen).

     

    Noen andre som er skeptiske? Eller er det fremdelse tut og kjør? Sitter med en følese av at dette fort kan bli en krasjlanding for Samsung.

  6. .... Og CDON.com har nå 25. JULI som utgivelsesdato. Vi får vel bare slå oss til rom med at den kommer når den kommer som det ble sagt.

    Men orange har tydeligvis salg i uk, og en kan angivelig kjøpe den på ebay for om en er villig til å bla opp. Taktisk må det være nær en skivebom om samsung trekker dette ut med vilje, stemmer 25/7 lanseres muligens både N97, Iphone 3 og kanskje til og med iodu? før Omnia HD. Og alle som er lei av utsettelser vurderer muligens heller å kjøpe en av disse?

  7. Er litt forvirret, det er ikke lenge til release, og rykter om de tekniske speisfikasjonene avviker fra specen på samsungs hjemmesider.

    Noen eksempler:

     

    Den har FM-sender (tidligere post)

    Den har både trykkfølsom og berøringsfølsom skjerm (tidligere post)

    Den har HDMI-port (http://dailymobile.se/2009/04/29/samsung-i8910-omnia-hd-internet-browsing-youtube-photo-contacts-and-video-out-demo/)

     

    Noen som kan bekrefte /avkrefte :hmm:

     

    Jeg gir meg visst ikke helt med disse ubekreftede ryktene:

     

    Den vil ha deksel over kameralinsen og komme i fire farger (http://www.amazon.de/gp/product/B001ULCL5K/sr=8-1/qid=1237680834/ref=noref?ie=UTF8&s=ce-de&qid=1237680834&sr=8-1) velg scwarz blau for bilde.

    Leste og en plass at noen påstod den vil ha en 800 MHz prosessor, men nedklokket til 600 MHz for strømkonservering (?).

  8. Seriøst - hvis den ikke har HDMI ut, så er HD avspillings/decoding delen totalt ubrukelig.

     

    DLNA: Her er det ikke telefonen som dekoder filen, den kun _deler_ filen med andre enheter via nett så de kan dekode og vise den selv (forutsatt av at de støtter filen/formatet du har videoen i på disk). Telefonen er redusert til en minnebrikke med WiFi.

     

    HDMI dongle: eneste som Samsung har sluppet hittil er wmg100. Denne koster 160£ og kan kun vise 480p (mao, ikke HD) og er like stor som telefonen (pluss at den trenger egen strømkabel). Data deles mellom telefonen og wmg100 via dlna. Igjen, telefonen redusert til minnebrikke med usb kabel og wmg100 dekoder det den skjønner.

     

    Hvis ikke denne telefonen leveres med HDMI ut så vil jeg ligge unna den og vente på første telefon som faktisk kan spille av 720p. Hva er vitsen med å legge over en 720p film på telefonen hvis den ikke kan decode og sende dette til en TV på egen hånd? Da kan en like gjerne hive filmen på en minnebrikke og putte i TV'en - det er jo den som må kunne dekode og vise filmen.

     

    Dersom den faktisk leveres med hdmi ut, så er dette en fantastisk multimediatelefon. Blir spennende å se, men husk å sjekke før en kjøper, ellers blir en fort veldig, veldig skuffet. (Hva skal en med god hardware om den ikke kan brukes til noe?) Går så langt at jeg vil kalle det svindel å skryte av at telefonen kan dekode 720p h264 filmer opp til 8mbps hvis en ikke kan vise dette på en 720p skjerm!! (Hvis den i det hele tatt kan gjøre det - en får jo aldri testet det) Med DLNA er det som sagt ikke telefonen som dekoder en dritt.

     

    Håper noen journalister kan følge opp dette så ikke Samsung får slippe unna med slikt!

     

    Hilsen Utrolig Skuffet (Som gledet seg vanvittig til denne telefonen)

     

    Er litt forvirret, det er ikke lenge til release, og rykter om de tekniske speisfikasjonene avviker fra specen på samsungs hjemmesider.

    Noen eksempler:

     

    Den har FM-sender (tidligere post)

    Den har både trykkfølsom og berøringsfølsom skjerm (tidligere post)

    Den har HDMI-port (http://dailymobile.se/2009/04/29/samsung-i8910-omnia-hd-internet-browsing-youtube-photo-contacts-and-video-out-demo/)

     

    Noen som kan bekrefte /avkrefte :hmm:

  9. Da har jeg fått prøvd herligheten og må si det første som slo meg var at skjermen er helt suveren. Det var en fryd å se helikopter-klippet på den 3,7" store amoled skjermen. Må også si touch-responsen var veldig god. Akkurat som iPhone. Fikk også høre at den både har kapasitiv og resistiv skjermteknologi så du kan fortsatt bruke hansker/penn etc. Det var jeg faktisk ikke klar over.

     

    Høres fett ut med begge berørings/trykkskjerms-tekonlogiene, har aldi hørt om den kombinasjonen jeg i allefall (verken på denne eller andre telefoner). Rart det ikke er blitt nevnt noen andre steder (jeg har kun fått med meg at den skulle være kapasitiv).

    Hvor mye fikk du prøvd deg på den, kan du for eksempel si noe om responstid og grensesnitt?

    Eventuellt noe om programmer og widgets?

    Det begynner å nærme seg for alvor nå, bør vel snart være duket for noen anmeldeleser?

  10. Krso: Ser jeg svarte litt fort. Trodde du skrev den var til salgs allerede, men du skrev tidlig mai.

     

    Release i mai i Sør-Korea er overhodet ikke umulig, nei.

     

    Bekreftet release-dato er 25.mai i UK. Kan sikkert kjøpe den på f.eks www.expansys.com på den tid.

     

    Jeg foretrekker norsk OS da men:)

     

    Og her mener de å ha bekreftet UK-release uken etter 15. mai. Men da med binding :hmm:

     

    http://blog.phoneslimited.co.uk/2009/04/21...twork-releases/

  11. Har en 5800 Rød, finner enda ikke noen oppdatering via trådløs eller NSU.

     

    Men... Jeg har et lite problem... Når jeg mottar samtaler, meldinger, vekkerklokka ringer, altså skjermen blir aktiv fra låst tilstand, så må jeg ALLTID skru AV tastelåsen før jeg kan trykke på skjermen... dette er ganske irriterende, da jeg bare vil trykke på slumre og sove videre om morgenen, uten å trykke på ekstra taster på mobilen. Når folk ringer, kan jeg ikke ta telefonen ved å trykke på skjermen, men jeg MÅ trykke på den grønne svarknappen, så kan jeg heller ikke trykke på høyttalermodus uten å skru av tastelåsen en gang først, selv midt under en samtale... tips ?

     

    Trodde det var "flipsilent" funksjon installert på 5800, slik at du kan dekativere vekkerklokken/utsette vekking ved å vende telefonen (bruke akesleometer), sjekk instillingene.

    Finnes ikke dette kan du vel installere flipsilent som er signert og gratis www.flipsilent.com .

    Har dette på min N82, fugerer utmerket.

     

    Hei! Jo det er innebygd det i 5800, men når jeg da legger mobilen opp ned så slår den av vekkerklokka, ingen slumring altså. Men denne funksjonen har jeg skrudd av for lengst, for den muter også samtaler når den ligger på hodet, og ofte har den ligget bittelitt skeivt i lomma og mutet samtaler jeg overhodet IKKE ville mute, det samme i bilen om jeg uheldigvis legger den med skjermen ned. Så dette hjelper ikke på problemet mitt dessverre :(

     

    Det var synd, men har du forsøkt å installere flipsilent. Den har mye større muligheter for å brukertilpasse handlinger. Jeg har satt den opp slik at den kun slår inn når alarmen går på (ikke på samtaler), og du kan velge om den skal slumre eller slå av alarm når du vender den. Programmet er i utgangspunktet laget for v3, men det er jo gratis og verd et forsøk på v5? Du kan også velge om vending av telefonen skal medføre profilskifte (f.eks fra generell til lydløs)

  12. Har en 5800 Rød, finner enda ikke noen oppdatering via trådløs eller NSU.

     

    Men... Jeg har et lite problem... Når jeg mottar samtaler, meldinger, vekkerklokka ringer, altså skjermen blir aktiv fra låst tilstand, så må jeg ALLTID skru AV tastelåsen før jeg kan trykke på skjermen... dette er ganske irriterende, da jeg bare vil trykke på slumre og sove videre om morgenen, uten å trykke på ekstra taster på mobilen. Når folk ringer, kan jeg ikke ta telefonen ved å trykke på skjermen, men jeg MÅ trykke på den grønne svarknappen, så kan jeg heller ikke trykke på høyttalermodus uten å skru av tastelåsen en gang først, selv midt under en samtale... tips ?

     

    Forsøk også hin´bye, gjør at du kan plukke opp samtaler bare ved å legge telefonen til øret (bruker akselerometeret), usikker på om den funker til 5800, men har funket fint på N82.

    Funker ikke så bra når du er i bevegelse da, den kan plukke opp samtaler i hytt og pine viss du sykler eller jogger.

    http://keynetik.com/Store.html

    Denne koster 10 euro.

  13. Har en 5800 Rød, finner enda ikke noen oppdatering via trådløs eller NSU.

     

    Men... Jeg har et lite problem... Når jeg mottar samtaler, meldinger, vekkerklokka ringer, altså skjermen blir aktiv fra låst tilstand, så må jeg ALLTID skru AV tastelåsen før jeg kan trykke på skjermen... dette er ganske irriterende, da jeg bare vil trykke på slumre og sove videre om morgenen, uten å trykke på ekstra taster på mobilen. Når folk ringer, kan jeg ikke ta telefonen ved å trykke på skjermen, men jeg MÅ trykke på den grønne svarknappen, så kan jeg heller ikke trykke på høyttalermodus uten å skru av tastelåsen en gang først, selv midt under en samtale... tips ?

     

    Trodde det var "flipsilent" funksjon installert på 5800, slik at du kan dekativere vekkerklokken/utsette vekking ved å vende telefonen (bruke akesleometer), sjekk instillingene.

    Finnes ikke dette kan du vel installere flipsilent som er signert og gratis www.flipsilent.com .

    Har dette på min N82, fugerer utmerket.

×
×
  • Opprett ny...