Gå til innhold

svinepelz

Medlemmer
  • Innlegg

    3 361
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av svinepelz

  1. Trenger litt hjelp, etter å ha kastet bort en del tid på googling, browsing av GQ og hele pakka.

     

    Har fått ny jobb, og trenger i den forbindelse å kneppe et lite hakk opp på dresskoden. Fra casual til business casual, kan man vel si. Eller business casual light. Altså fra "ha på deg det du vil, din slask" til "vi setter pris på rene klær, pen skjorte er ingen ulempe".

     

    Vanligvis går jeg nå i noe sånt som jeans (blå eller svarte) eller bomullsbukser (beige, kamel, brune), rutete/stripete skjorte, belte (slasker meg fortsatt litt av og til med skjorta utenpå buksa), en blå eller grå (eller til nød svart) genser om det ikke er sommervarmt (helst crew, men har et par V-halser også). Altså litt sånn klassisk traust halvpent, med litt omtanke for kontraster og sånt.

     

    Problemet mitt er sko. Jeg har null oppdragelse innen mote, familebakgrunn med støvler og sko som ble innkjøpt mest pga pris, minst pga stil. Det lille jeg kan om skomote stammer fra observasjon og diverse websider. Jeg har en tendens til bare å kjøpe meg et ganske safe skopar og bruke det til sålen er utslitt og læret faller fra hverandre, men nå kunne jeg kanskje tenke meg å legge litt mer omtanke i det.

     

    Noen alternativer (mye inspirert av GQ og sånt, da):

    - Monkstraps (ehmtja, litt for flashy/pretensiøst for der jeg føler at jeg er på motekurven)

    - Brogues (virker som om dette er default-skoen for mange, men jeg misliker at de er så "overdesignede" med de hullmønstrene ... sliter generelt med å like brogues)

    - Sneakers (hvite? Svarte retro-Adidas? For wannabe-etellerannet?)

    - Seilersko (misliker dem, ikke et alternativ)

    - Mokkasiner (tja, vet ikke, kanskje fine sommersko? Gir meg åttitallsvibber, men det er kanskje ikke feil)

    - Desert boots (for slaskete?)

    - Penny loafers (visstnok ekstremt trendy nå, men de virker så uendelig gammelmodige)

     

    Jeg vil ikke at skoene skal være for formelle, men samtidig vil jeg ikke at de skal være "underdressed" heller. Fargen bør vel helst være en relativt mørk brun for å passe med mest mulig av klær.

     

    Og så må skoene være sommerklare! Altså ikke for varme. Jeg har et par svarte semskede Vans jeg har brukt hele vinteren (tror nesten de må klassifiseres som chukka boots, litt usikker), og selv om de ikke er fôrede så synes jeg de er for varme nå for tiden. Jeg blir derfor litt forvirret av at "alle" skoguider ser ut til å fokusere på semskede skinnsko for sommeren 2013. Jeg har også et par canvas-sko (mørkeblå, ganske pene), men føler at canvas på kontoret blir feil.

     

    Usikker på om dette ble for vanskelig og sært, eller om det er mulig å foreslå noe basert på mine lett forvirrede ønsker:

    - Enkle (ikke så altfor mye pynt, i alle fall)

    - Luftige (eller i alle fall ikke altfor varme)

    - Passer på kontoret

    - Passer til mange ulikt fargede antrekk

    - Understated, men ikke underdressed, og samtidig gjerne ikke direkte kjedelige :D

     

    Mørkebrune bluchers? Eller skal jeg trosse min antipati mot detaljer som virker påtatte/unødvendige og gå for split toes? Eller noe helt annet? :\

     

    Kanskje bare noe sånt, enkelt og greit (og pent)? http://www.allenedmonds.com/aeonline/producti_SF8005_1_40000000001_-1

     

    Hjelp! :)

    • Liker 5
  2. Både standard skarphet og standard støyreduksjon kan justeres i kameramenyene. Er det da noe poeng i å trekke for fabrikkinnstillingene på dette området, og bruke tid på å skrive om in-camera konvertering fra RAW for å få JPEG-bildene skarpere og med mindre støyreduksjon? Konvertering fra RAW er selvsagt en fin feature, men det virker underlig at det skal framstilles som "måten man får skarpere JPEG-bilder på".

     

    Mulig det er jeg som misforstår noe fundamentalt her, for all del.

  3. Som langvarig Android-bruker med en viss iPhone-fortid mener jeg at du ikke bør bytte, dersom du ikke planlegger å bytte til en Galaxy Nexus. Man kan si mye rart om iOS og Android, men forskjellene er i praksis marginale slik situasjonen er i dag. Android vil f.eks. kunne gi deg en større skjerm, men ikke større oppløsning og mer info på skjermen (før Galaxy Nexus). Android vil kunne gi deg flere muligheter til å sette opp telefonen som du vil, men du får ikke hardwareaksellerert og supersmooth GUI før med Galaxy Nexus. Det er helt greit at Galaxy SII har haugevis med fans, men det er fordeler og ulemper med den. Med en Galaxy Nexus er fordelene flere og ulempene færre (hovedsaklig tilbudet av applikasjoner, men slik jeg forstår deg er ikke det superviktig).

     

    Mange av fordelene til Android er teoretiske/"filosofiske", mens mange av fordelene til iOS er praktiske.

     

    (Selv føler jeg meg ikke bundet til noen plattform ... om jeg skulle ha byttet telefon nå snart ville det antakelig ha blitt en Galaxy Nexus, om jeg skulle ha ventet lenger ville det sikkert ha blitt en iPhone 5, eller en eventuell ny Android ... eller en Nokia!).

  4. Ny Leviathan låt her også forresten: http://pitchfork.com/features/show-no-mercy/8660-show-no-mercy/ Dritkjipt intervju, men feeet låt.

    Ha! Måtte bla litt tilbake her for å se om noen hadde fått det med seg, og der var du med link og greier. Jeg skjønner godt at han Leviathan-duden sjelden uttaler seg til media, for å si det sånn ... men jeg tror det nye albumet blir bra. Rallende glætt miks av Carpathian Forest og The Cure, med fin-fin parodivokal. Misantropien virker ektefølt, i det minste.

    Har stor tro på nye albumet ja. Jeg har kun hørt The Tenth Sub og Tentacles (grisebra album forresten), så aner ikke hvordan lyden er på de utallige demoene og splitene hans. Synes hvertfall dette høres et hakk finere ut produksjonsmessig. Bitter type, sinna vokal.

     

    Om du ikke allerede har hørt bandet anbefaler jeg deg å sjekke ut Lurker of Chalice

    Jeg har et Lurker of Chalice-album, men det er ikke helt min greie.

     

    Siste metal-plata jeg hørte på og likte er nyeste til Taake. Mulig den har blitt diskutert, jeg ligger noe sånt som 30 sider bak :p

    • Liker 1
  5. Jeg spiller på PS3, så noen modding blir vel neppe aktuelt for min del.

     

    Jeg har vel spilt bare fem-seks timer selv (og minst én av dem kastet jeg bort på å prøve å komme meg opp på toppen av et fjell, jaja). Bakgrunnen min i The Elder Scrolls-universet er et halvkvedet forsøk på å spille TES: Oblivion, der jeg ikke kom så veldig langt før jeg var dritlei av demoner og portaler.

     

    Det aller mest negative for min del med Skyrim, som også var det mest negative med Oblivion, er combat-systemet. Jeg klarer ikke å bli venn med måten man melee-fighter på. Greit, man kan blokke, og man har lett slag og tungt slag, og man kan modifisere litt med å veive på stikka for å slå sidelengs og diverse, men det blir liksom bare klønete. Derfor har jeg nå droppet alt som heter våpen og kjører på med ren magi (og sniking), og det fungerer forsåvidt ganske fint! En miks av destruction og litt "necromancy".

     

    Det jeg synes er verst med magien er at jeg har en hel haug med kule spells, men det er bare to spells som er aktive til enhver tid. En i hver hånd. Hver gang jeg skal bytte så må jeg reassigne spells, og når jeg liker å gå rundt og dualwielde spells så blir det mye bytting. Hver gang jeg bytter så stopper hele spillet opp, jeg knoter og styrer, og så er det tilbake i aksjon. Og så pause igjen, etc. Greit, jeg har to favorittslots på left/right-knappene, men det hjelper ikke så mye.

     

    Ellers er spillet pent, og verdenen er ganske interessant. Jeg sliter litt med motivasjonen for å gjøre ting ... hovedquestlinen er ganske kult, men om jeg for eksempel finner en hule et sted så gidder jeg sjelden å gå inn i den. Har gjort den "golden claw"-questen i starten, og det å tømme den hula var litt tråkig etterhvert, med noen Uncharted-style puzzles og mye løping.

     

    Løping løping løping. Hoveddelen av spillet består av løping :-p

  6. Ny Leviathan låt her også forresten: http://pitchfork.com/features/show-no-mercy/8660-show-no-mercy/ Dritkjipt intervju, men feeet låt.

    Ha! Måtte bla litt tilbake her for å se om noen hadde fått det med seg, og der var du med link og greier. Jeg skjønner godt at han Leviathan-duden sjelden uttaler seg til media, for å si det sånn ... men jeg tror det nye albumet blir bra. Rallende glætt miks av Carpathian Forest og The Cure, med fin-fin parodivokal. Misantropien virker ektefølt, i det minste.

  7. Er det noen som faktisk har fundert over logikken rundt dette med whisky og vann? Whisky er jo i utgangspunktet en drikk som består av ca 60 % vann, det virker ikke akkurat logisk at det å vanne ut whiskyen enda mer skal gjøre smaken bedre. Er det en innbilt effekt? Har noen gjort blindtester der whisky med en dråpe vann gjør det målbart bedre enn ren whisky?

     

    Jeg er klar over at mange vil si at de merker forskjellen, men husk hvor stor effekt det mentale har på smaksopplevelsen.

  8. Dette MÅ du forklare! Har Rema et eget billigmerke?

     

    Jeg er usikker på om mat med Coop merket er billig nok til at det går under billig-mat. Hvordan er prisen på Coop i forhold til X-tra, FP og Euroshopper?

     

    REMA har eige billegmerke ja. Heiter "Landlord" i Danmark, og trur det heiter det same i Noreg. Produkta der er, ut frå mi røynsle, anten forbausande gode, samanlikna med prisen (til dømes ein del toalettsaker) eller VELDIG dårlege (til dømes laupskaus på boks, som er "mjøl, (mykje!) vatn og mindreverdige grønnsaker, med kunstig kjøtsmak!)

     

    "Coop" er ikkje "billegmerke". "Coop" er varer og frå samyrkjelaga sine eigne fabrikkar. Coop køyrer tre "husmerke": X-tra, som er "billegare enn noko anna i butikken". Sjølve "Coop", som altså varer produsert ved eigen fabrikk "like gode som det mestseljande merket, men litt billegare". "Smak forskjellen", som er "verkeleg FYRSTEKLASSES vare, betre enn noko anna i butikken - til stiv pris". Ei slik "tredeling" av ulike husmerke er ellers ikkje uvanleg i utlandet, men i Noreg er det vel berre Coop som har dette.

    Norgesgruppen har et tilsvarende system. First Price er billigproduktene, Eldorado er "normalt god kvalitet til gjennomsnittlig pris", mens Jacobs utvalgte er produkter til relativt høy pris med en kvalitet som ofte er unik i det norske markedet. Sjekk f.eks. vaniljesaus med ekte vanilje (stiv pris!), mørk sjokolade som banker Freia langt ned i støvlene, nydelig pasta, gode sauser til alle anledninger, førsteklasses pinnekjøtt (jeg spiste det til jul i fjor og var veldig fornøyd), prisvinnende lamme-carré, tørrsaltet bacon ...

  9. Merk at utvalget var litt labert. De selger melkesjokoladen, den hvite (Toscano White?) og Toscano Black, dvs. den minst eksklusive 70-prosenteren til Amedei. Klassikere som Porcelana, No. 9 og Chuao var ikke å finne i hyllene da jeg var der i alle fall. Det hadde vært herlig å ha fullsortimentet til Amedei, som er fullt av godbiter (masse single origin-plater, bl.a. den herlige Madagascaren). Det de selger er imidlertid bra - melkesjokoladen er som sagt verdens beste, den hvite er sublim, og Toscano Black er en veldig god generisk mørk sjokolade.

    • Liker 1
  10. Det er mye rart som er greit å ha på pannekaka si, men fasiten er bacon+sukker. Herlig.

     

    Pannekakefans anbefales en tur til Pannekakehuset på Bærums Verk. Hollandske pannekaker med så mye egg i røra at resultatet grenser til omelett. Store flotte biter bacon (eller hva som helst annet man måtte ønske).

  11. Carroll kunne godt ha scoret, avblåsningen for det lille knuffet i forsvarsspilleren da han satte ballen i nettet var 50/50. Synes Carroll var positiv og la ned en bra innsats. Det synes ikke like godt som hos små og kjappe spillere som f.eks. Suarez, men i min bok var dette slett ikke en dårlig kamp av Carroll. Mye ufortjent pepper.

     

    Ellers var Lucas og Adam gode i første omgang. Etterhvert som piffen gikk litt ut av Lucas ble forsvarsproblemene til Liverpool tydeligere - Enrique var OK, resten var middels/bajs.

     

    Alt i alt et greit resultat, selv om Liverpool burde ha "avgjort" kampen i første omgang ved å lede 2-0 eller 3-0 til pause. I andre omgang var lagene omtrent jevngode, og at Sunderland da vinner omgangen med ett mål er fair.

     

    Liverpool trenger nok en spiller som Cahill før dette laget blir virkelig bra. P.t. er laget godt offensivt, men i kamper mot de beste lagene tror jeg det vil bli for mange mål bakover.

    • Liker 1
  12. Hoi, kult! Skriv noen ord når du har fått gjort deg opp et førsteinntrykk :-)

     

    Siden sist har faktisk TouchPad blitt lagt ut for salg både her og der i USA, og det har rent inn med tester. Inntrykket er helt klart blandet. Enkelte skribenter har ikke hatt mye til overs for TouchPad (Engadget, AllThingsD, Gizmodo), mens andre har vært forsiktig positive (Ars Technica, TechCrunch). Alle har vært enige om det er vanskelig å anbefale TouchPad i stedet for iPad, men de fleste har også vært enige om at TouchPad er et bedre produkt enn det som finnes av Android-konkurrenter (Samsung Galaxy Tab 10.1 som et mulig unntak).

     

    Jeg har fortsatt troen på TouchPad - jeg tror ikke denne første generasjonen kommer til å selge ekstremt godt, men nok til at HP jobber videre med oppdateringer og nye modeller for fremtiden. Jeg planlegger fortsatt å kjøpe en TouchPad, men venter nok til høsten. Blir spennende å følge utviklingen :)

×
×
  • Opprett ny...