Gå til innhold

Rayden

Medlemmer
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rayden

  1. @Evenmosbek

     

    Takk for gode svar! Har diskutert dette med sjefen og surfet litt rundt på nettet og lest litt.

    Kommer vel frem til at Blackberry er grisegode på mail og det er det - nesten.

     

    Vår oppsummering av våre spørsmål og dine svar blir da som følger:

     

    1. Epostene kommer like fort frem slik det er i dag og trenger ikke sikkerheten. Ser ikke grunn til å bytte.

    2. Altså står Blackberry likt med andre telefoner/produsenter. Ser ikke grunn til å bytte.

    3. At funksjonaliteten til Files er innebygget er meget bra. Dette likte vi! Men den samme funksjonaliteten kan også oppnåes via apps som kan kjøpes. Ikke grunn god nok til å bytte kun for dette.

    4. Alle andre har støtte for dette uten å måtte ha spesifikk operatør/abonnement. Ser ikke grunn til å bytte.

    5. Bra at dette kommer, men skal man sammenligne med Android Market og App Store kommer nok BB til kort. Ser ikke grunn til å bytte.

    6. BES Express er bra det, men må bytte operatør og terminaler med bindingstid.

     

    Med tanke på våre konklusjoner over, så ser vi at Blackberry nok passer best for større organisasjoner eller bedrifter som trenger den strenge sikkerheten som BB gir. I og med at vi er fire stykker som riktig nok jobber i event-bransjen og lever av telefon og epost, så er det liksom ingen killer-funksjonalitet bortsett fra sikkerhet som frister til et bytte.

     

    Skulle gjerne sett en funksjonalitets-sammenligning mellom RIM + BB og Exchange + håndsett fra HTC, Samsung eller Apple. Kanskje det hadde blitt litt lettere å "se lyset"?

  2. @ Xlavinho

     

    Sjefen min har gitt meg i oppdrag å snuse litt på Blackberry og etter å ha skumlest gjennom denne tråden er det et par spørsmål jeg håper du kan hjelpe meg med å få svar på:

     

    Bakgrunn:

    Vi er fire personer i et firma. Alle har iPhone og sjefen har en Nokia E71 i tillegg. Vi bruker Outlook og har hosted Exchange hos Smartsync. Vi har også Trådløs Bedrift fra NetCom.

     

    1. Hva er bedre med RIMs Push-email kontra Exchange bortsett fra sikkerhet? Alle mailene kommer frem på telefonen samtidig som på PC og blir markert som lest, slettet osv... Vi kan også se mappene våre på telefonen.

     

    2. Dokumentstøtte: Er det slik at alle Blackberrys har innebygget støtte for lese/skrive MS Office-filer?

     

    3. Tilgang til bedriftsinterne dokumenter/program: Vi bruker Mamut i dag. Kan vi nå dataene derfra på Blackberry? Vi har også en server stående på kontoret. Kan vi nå den og innholdet på den?

     

    4. GPRS/EDGE, GPS og MMS støtte: Hvis man har et abo fra Trigcom - støttes dette?

     

    5. Har det skjedd noen endring mht tilgang til applikasjoner?

     

    6. Mister vi funksjonalitet ved å velge andre løsninger enn Enterprise-versjonen?

     

    Håper du kan hjelpe! :)

  3. "Selv med flotte salgstall vil bare tiden vise hvor stor suksess Samsung S5230 vil oppleve i Norge..."

     

    "... S5230 vil da bli en direkte konkurrent til Nokia 5230..."

     

    "Vi ser frem til å teste disse to mot hverandre.."

     

    Hvor er journalistikken Silje? Hele artikkelen føltes mer som reklame for Samsung og gjengivelse av pressemelding enn hva Amobil har å si om saken. Dette kunne blitt en fin teaser til en test av telefonen eller til en duell mellom Nokia og Samsung.

     

    Skjerpings!

     

    De sitatene (?) du henviser til har jeg da aldri skrevet i saken? Hvor i teksten har du funnet de?

    Ang. det jeg faktisk HAR skrevet, valgte jeg å presentere telefonen i samme slengen siden vi tidligere har skrevet lite om den og ikke hadde noen lanseringsnyhet å linke til.

     

    De sitatene jeg henviser til er fiktive - det vil si at de er mine egne. De var ment som eksempler på ting du KUNNE ha skrevet :)

  4. "Selv med flotte salgstall vil bare tiden vise hvor stor suksess Samsung S5230 vil oppleve i Norge..."

     

    "... S5230 vil da bli en direkte konkurrent til Nokia 5230..."

     

    "Vi ser frem til å teste disse to mot hverandre.."

     

    Hvor er journalistikken Silje? Hele artikkelen føltes mer som reklame for Samsung og gjengivelse av pressemelding enn hva Amobil har å si om saken. Dette kunne blitt en fin teaser til en test av telefonen eller til en duell mellom Nokia og Samsung.

     

    Skjerpings!

  5. Videoen var morsom den, men sa fint lite om spillet!

     

    For alle oss som vet hva dette spiller går ut på, har lest om det i andre mer seriøse anmeldelser (for lenge siden!), og gjerne har prøvd det i nærmeste spillsjappe allerede så var det bare artig å se på, men ikke informativt i det hele tatt.

     

    Jeg ser faktisk ikke helt meningen med å bruke masse tid og penger på å lage denne anmeldelsen i det hele tatt!

     

    Vi skjønner at det handler om å spille på gitar og at det har i alle fall to moduser man kan spille, samt flere vanskelighetsnivå. Det er en gitar involvert med knapper på, men de NYE knappene på gitarhalsen ble ikke gitt fokus i det hele tatt. Det ser ut som at man kan spille trommer, men dette ble ikke bekreftet i denne videoen - bare antydet. Hva med bass og vokal?

     

    Det ble også nevnt at man kan spille inn sine egne låter, men kanskje fordi anmelder er musikalsk inkompetent (eget utsagn!) så får vi ikke se mer av dette heller.

     

    Og hva mente han med at man i karriere-modus kan låse opp nye låter ved å spille med andre band? Hvilke band er det? Må man kjenne noen andre som har spillet (og alt tilbehøret som han ikke nevner) for å komme videre?

     

    Jeg får ikke noen følelse av hverken basstromme eller pyroeffekter ved å spille dette spillet. Går jeg på konsert får jeg det. Trykket når basstrommen går fra kraftige scene-høytalere fikser det. Og pyroeffekter vil jeg helst ikke føle, men gjerne se og kanskje lukte?

     

    En god mestringsfølelse etter litt øving (og terping på de låtene du bare VIL kunne) er den følelsen jeg får (og vil ha) fra et slikt spill.

     

    Enten så bør dere kalle dette for en teaser på en lengre og bedre test, eller så kan dere la være å lage slike videoer. Dette var seriøst useriøst! (og meget mangelfullt!)

     

    Og hvorfor i alle dager kom denne nå? ITavisen anmeldte dette spillet i NOVEMBER i fjor!!! Og de har også en video... dere kan ikke ha sett denne for så å lage dette og kalle det en anmeldelse. Så derfor bør dere se på denne siden: http://www.itavisen.no/794151/solid-stuerock og komme tilbake når dere har noe å komme med.

     

    Sorry gutter. Dette ble slakt!!

  6. Det jeg lurer fælt på er hvordan NWN kan prise seg slik når de for det meste roamer i Telenors nett... med mange ivrige iPhone-brukere etterhvert, blir det tapsprosjekt. Virker mer som et stunt for å vinne tilbake kunder. Hva med service på iPhone?

     

    Lurer også på hva Apple kommer til å gjøre med dette. De er jo nazi på hvordan deres produkter markedsføres, og når det ikke finnes en eneste Apple-logo på sidene til NWN, så går det nok ikke lang tid før noe skjer antar jeg.. eller?

  7. Til Amobil:

     

    Som trofast leser i mange år, har jeg det siste året savnet å kunne lese artikler rettet mot bedriftsmarkedet. Der er det Teleavisen, digi.no eller mobilen.no som har gjort den beste jobben. Jeg vet at dere retter dere primært mot privatmarkedet, men det er veldig mange av oss som jobber i og mot dette markedet, og mange av mine kunder refererer til Amobil i forskjellige sammenhenger.

     

    Kanskje dere kunne hatt et slikt ekspertpanel (slik som mobilen.no) hvor dere har knyttet til dere kompetanse på forskjellige områder (operatører/leverandører osv) som kan svare på hendvendelser eller som kan komme med noen ukentlige artikler eller lignende?

     

    Ta for eksempel lanseringen av iPhone. Bedriftsmarkedet skriker etter denne telefonen, men NetCom har valgt å kun lansere den til utvalgte kunder og utenom forhandlernettverket. Vi forhandlere brukte timer hver dag på å forklare dette for våre kunder, mens en artikkel hos dere kanskje hadde bremset den pågangen litt.

     

    Tror dere kunne ha økt sidetreffene og antallet unike lesere ganske mye med en egen "bedrift-tag". www.amobil.no/bedrift? Samle alle slike artikler der?

  8. Flott test!! Denne må prøves ut! :)

     

    MEN...

     

    Hva heter den egentlig? De to første gangene den er nevnt ved navn i artikkelen, heter den Explorer 370. De neste fire gangene heter den 170. Så heter den 370 to ganger til før den skifter navn til 170 de siste fire gangene den blir nevnt...

     

    Det er også noen logiske brister i artikkelen:

    "Vi kan ikke konkludere med annet enn av Explorer 170 virkelig tåler vann.." for så å skrive et par linjer etter: "Den er altså ikke ment å tåle å ligge i vann eller å bli utsatt for rennende vann".

     

    Og denne:

    "Selv om Explorer 170 er stor, er den ikke tung. Med sine 20 gram sitter den forholdsvis tungt på øret. "

     

     

    Fra:

    "Lydkvaliteten i Explorer 170 er over gjennomsnittet for Bluetooth-håndfrier. Vi hadde aldri noe problem å føre samtaler, og selv da vi gikk over en bro med mye biltrafikk og sterk vind var det ikke noe problem å snakke i telefonen. Både vindfilteret og støyfiltreringen gjør jobben."

     

    Til:

    "Håndfrien filtrerer ikke ut støy like godt som mobiltelefoner gjør, og lydkvaliteten blir sannsynligvis bedre for motparten dersom du snakker rett i mobilen. Dette er imidlertid noe som gjelder alle Bluetooth-håndfrier."

     

    Gjentagelse av ord er også tungt å lese - ikke bare FØRSTE gangen:

    "Første gangen du bruker hodesettet må det pares med telefonen. Dette gjør du ved å slå på håndfrien normalt første gangen, eller holde inne tasten i rundt tre sekunder dersom det ikke er første gangen håndfrien slås på."

     

    Jeg leser Amobil daglig og setter stor pris på deres arbeide. Det er sjelden jeg kommenterer skriveleifer, men denne gangen måtte jeg komme med litt konstruktiv kritikk til forfatteren av artikkelen fordi det var så tydelig.

     

    Se også opp for manglende ord.. ;)

  9. Hva din bedrift bør velge burde være basert på et par kriterier:

     

    * Type løsning

    * Service fra forhandler/operaør

    * Pris

    * Nett/dekning

     

    Det aller viktigste for en bedrift er å få en løsning som passer for den uansett hvilket nett man faller inn under. Dernest bør man tenke over hvor god oppfølging man forventer å få fra sin bedriftsforhandler eller operatør med tanke på skreddersøm av løsning, feilretting, driftsavtale osv. Er det enkelt å gjøre endringer i løsningen?

     

    Pris er vanligvis ikke det viktigste med mindre man MÅ tenke slik. Jeg mener at det spiller mindre rolle om samtaleprisen er noen øre dyrere så lenge løsningen er best. Hjelper lite med billing samtaleavgifter når løsningen ikke virker!

    Undersøk hvilken funksjonalitet du får hos de forskjellige operatørene og til hvilken pris.

     

    Eksempel: Hos Telenor betaler du latterlig mye for funksjonalitet du får gratis hos NetCom.

     

    Er din bedrift stasjonær eller mye på farten? Hvor opererer dere? Hvis dere holder til og opererer i en by, spiller det liten rolle hvilken operatør du velger ettersom dekningen er tilnærmet lik mellom Telenor og NetCom. Skal du ferdes mye utaskjærs bør du velge Telenor. Holder du deg på land og ikke forviller deg i dalstrøka innenfor, er NetCom absolutt et bra valg.

     

    Fact: Hos Telenor er det ingen krav til dekning for bedrifter. Problemer tar de i etterkant. NetCom lar deg ikke kjøpe Trådløs Bedrift hvis ikke du har god nok dekning (kvalitetssikring - ikke fordi de har dårlig dekning)

     

    Send mail med forespørsel til Telenor og NetCom, og du vil snart bli kontaktet av en forhandler. Ta et møte med begge to, og vei tilbudene opp mot hverandre.

     

    Eller finn en forhandler som meg som har begge operatørene i porteføjlen... ;)

     

    Lykke til!

  10. Jeg ser argumentene deres, men er bare tildels enig når dere sier at det blir lettere å lese artikklene deres. Jeg skumleser ofte artikler, og kjenner jeg igjen stikkord som f.eks. iPod, GeForce osv. så er det fordi jeg kjenner igjen skrivemåten. Ordet blir som et bilde; det skal se slik ut for at jeg skal kjenne det igjen umiddelbart. Og produsenters valg av kreative navn er jo nettopp fordi det skal skille seg ut og bli husket.

     

    Kanskje det kan sammenlignes med at man fyller igjen "hullet" i eplet til Apple fordi det er jo slik et eple ser ut..?

  11. Jeg må nesten ha missforstått noe her, for med MTU fri betaler man ingen månedsavgift, ingen minstefakturering, og all data er gratis i MTU sitt eget nett. Dvs. jeg kan surfe så mye jeg vil for 0,- per mnd. Kan dette stemme?

     

    Så lenge du ikke roamer, ja =)

    Ikke dumt det

     

    Jo, det er det. Fordi MTU har ikke 3G dekning i nettet sitt... blir ikke mye hastighet eller god opplevelse uten..

    Dette skriver de på kundesenterets sider -> Spørsmål og Svar

    Tilbyr MTU 3G?

     

    MTU tilbyr foreløpig ikke 3G-dekning, men tilbyr GPRS/EDGE som gir deg høy overføringshastighet ved datatrafikk.

     

    Dessuten vil ikke MTU sine kunder få tilgang til helt basistjenester før i April:

     

    Dessverre vil ikke MMS, Wap og Mobilsvar være tilgjengelig for våre kunder før 1.april 2008.
  12. Hei hele gjengen i Amobil!

     

    Må jo få gratulere dere med så seriøst gode tall!!

     

    Må si at jeg savner litt tilbake til (som du sier) den spede begynnelsen da Amobil kjempet for overlevelsen i skyggen av Dintelefon.no..... ;) Husker godt da vi var nede på CEBIT hele gjengen og kjempet en hard kamp om å være de første med nyhetene og de ekslusive scoopene! Hehe.. good times! :D

     

    Som dere vet har jeg fulgt med dere fra første stund, og vi visste at når vi måtte legge inn årene den gangen, så var det dere som kom til å trone på toppen etter kort tid! Mobilen.no vokste jo også frem som en konkurrent (og jeg har selv jobbet for dem en periode), men i dag er Amobil ene og alene på toppen!

     

    Jeg må spesielt for trekke frem hvor bra dere har implementert andre typer nyheter ved siden av bare mobil. Synes det er ekstra kjekt å lese når dere har testet en ny dingseboms. For da vet jeg at den er testet av folk som vet hva de snakker om.

     

    Og så må jeg jo få gratullere Marius med forfremmelsen!! Grattis! Kommer ikke til å glemme den minnekort-testen du gjennomførte etter mer eller mindre vitenskapelige metoder.. hvem visste at et minnekort kan overleve en halvliter øl på en heller kjent irsk pub i ved siden av et også kjent teater midt i Bergen sentrum? ;)

     

    Stå på gutter og jenter!! Kanskje vi får lese i MAGASINET Amobil en dag? Svenske Mobil sitt forsøk - jeg gjentar - FORSØK er jo bra nok, men ble meget lei av gale oversettelser og rene skrivefeil etterhvert.

     

    Mvh

    Georg Genius

    Eks. Nyhetsredaktør for nedlagte Dintelefon.no

  13. Joda, flott program som jeg har tenkt å teste, men at "Nå er GPS gratis" er jeg ikke helt enig i...

     

    Det må jo selvsagt datatrafikk til for å laste ned kart og annen informasjon til telefonen, så det kan bli potensielt ganske dyrt for den uinnvidde hvis man kjører Amaze i full pupp-modus med kart og greier UTEN å ha f.eks. NetCom Connect tilknyttet abonnementet sitt.

     

    Anbefaler at dere skriver et lite tillegg til denne artikkelen som påpeker at det er PROGRAMMET som er gratis - ikke bruken ;)

     

    Og helt til slutt kan dere jo også nevne at Amaze selv sier noe om hvordan man kan spare penger når man bruker programmet ved å aktivere Economy-mode. Ingen kart - bare piler. Funker bra det!

  14. Når det gjelder dette med flash-feil...

     

    Lille Gud har et poeng. Grå-import er det desverre flere som prøver seg på. Disse telefonene har en annen firmware enn den som er standard for Norge, og blir dermed avvist hos verkstedet. Da er det webshoppen som må ordne opp. Det skal ikke gå utover deg som kunde. Men dette må jo bevises, så da må du selv ta direkte kontakt med verkstedet og be om en forklaring på hva de legger i beskrivelsen flash-feil. Spør dem om telefonen kan være importert fra utlandet.

     

    Er dette tilfellet er det MEGET viktig at du noterer navnet på vedkommende og ber om en skriftlig bekreftelse på mail e.l. Da har du nemlig beviset du trenger!

     

    MEN... dette med at telefonen ikke lot seg oppdatere via SE sin egen programvare får meg til å tenke litt. Har vært borti noen slike tilfeller tidligere. Da viste det seg at det var operatørens branding av telefonen som forhindret en slik oppdatering. Nå vet jeg ikke om Chess gjør slikt, men denne argumentasjonen hjelper ikke mot NetCom eller Telenor da deres telefoner er låste eller presubsidiert hos leverandør (altså de koster mindre i innkjøp til forhandler/webshop og kommer ferdig konfigurert)

     

    Jeg antar at du kjøpte denne telefonen i webshopen til Chess? Er den brandet med Chess logoer ect? Hvis dette er tilfellet og det ikke opplyses av selger at den er prekonfigurert (men dog ulåst) for operatør, DA har du en mulighet til å klage! Ditt ståsted er at du har kjøpt en ulåst telefon.

     

    MEN 2... Kjøpte du den i forbindelse med et abonnement hvor selve abonnementet ikke har bindingstid, men du har nedbetaling på telefonen.. da er du nok fucket igjen..

     

    UANSETT kan du krever reklamasjon på telefonen. Se veiledning gitt av Zion1982 for hvordan du skal gå frem. Den er helt rikitg og han er nok en forhandler selv.. ;)

  15. det der er jo standard på alle sonyericsson tlf solgt før det ble 2 års garanti, er jo butikken som har blingsa her som ikke ringte SE og fikk et reklamasjonsnr før de sendte inn mobilen.

    6834496[/snapback]

     

    Det er helt riktig!! Hos oss er det standard prosedyre å hoppe rett til reklamasjon når telefonen er over ett år. Uansett er det hyggelig at saken blir løst. Men ta kontakt med butikken og spør om de kan se i sitt system (Deltaservice etter meldingen å dømme) at de får en ny telefon tilbake. Da kan du sikkert få en av dem direkte uten at du trenger å vente på den fra verkstedet.

     

    Lykke til!

  16. Takk!! :)

     

    Har nettopp oppdatert innlegget mitt litt.

     

    Desverre er det slik hos oss (som hos mange andre) at vi ikke alltid har ressurser nok til å ta oss av den mengden med servicesaker på den måten vi gjerne vil. Så jeg kjenner meg godt igjen i mange tilfeller som har blitt tatt opp hvor vi står som den butikken som ikke gjør jobben sin godt nok. Men vi streber etter å bli bedre!

  17. Datating: Takk for støtte! :)

     

    men hva betyr egentlig "lagt til skrot"

    som er telefonen min sin "reparasjonsstatus" på www.serviceinfo.nu?

    Dette har vært status i 3 uker nå.(I tillegg til at det tok en uke å sende telefonen til reperasjon)

    Siba vil ikke ringe meg tilbake lenger.

     

    Jeg ble oppringt igår, og fikk beskjed om at telefonen min fortsatt var til reparasjon. Når jeg ga beskjed om at

    det står "lagt til skrot" skulle Siba representanten sjekke dette og ringe meg opp. Det har ikke skjedd.

    Når jeg purret idag, så blir jeg heller ikke ringt opp.

     

    Har ikke tid til å besøke Siba før 1600, og de gangene jeg har forsøkt er det bare idiot svar jeg får.

     

    jaja.. måtte få utløp for min frustrasjon

    6826040[/snapback]

     

     

    "Lagt til skrot" er i mine ører ikke bra. Slik jeg oppfatter det får denne saken ett av to utfall:

     

    1. Din telefon kan ikke repareres og de venter på en ny SP som de kan sende butikken (Dette er den eneste grunnen som kan forklare hvorfor det har tatt så lang tid)

     

    2. Din telefon er fukt/slag-skadet og lar seg ikke reparere. I så fall burde verkstedet gitt butikken denne tilbakemeldingen i det dette ble oppdaget.

     

    Hvis dine hendvendelser fremdeles står ubesvart, anbefaler jeg følgende tiltak:

     

    - Ring til butikken og be om å få snakke med servicesjef/ansvarlig. Ta denne saken opp med denne personen og forlang et svar til dagen etter. Ikke hiss deg opp, men forhold deg saklig og spør samtidig om en forklaring på den status din sak har fått på nevnte Internett-adresse.

     

    - Be om å få telefonnummeret til verkstedet som butikken bruker samt servicenummeret du har fått fra butikken om du ikke har dette på et eller annet papir. Du kan også bruke IMEI-nummeret på din telefon når du kontakter verkstedet. IMEI-nummeret er 15 siffer som identifiserer din telefon og du vil finne den på utsiden av esken til telefonen og den SKAL også finnes på det kjøpsdokumentet du fikk når du kjøpte telefonen eller på servicepapiret du bør/skal ha fått fra butikken.

     

    - Send et skriftelig brev til butikken og klag på saken. Du kan også sende en epost. Sørg da for at Forbrukerrådet står på "Kopi til"-listen. En skriftelig klage MÅ de (butikken) svare på.

     

    Når det gjelder dette med hvilket behov forskjellige personer har mht til sin mobiltelefon:

     

    Forhandleren kan ikke stå til rette for hvilke behov en kunde har. Misforstå meg rett: Vi selger ikke telefoner etter hvor mye den betyr for kunden i det daglige eller fordi kunden ikke har andre måter å kommunisere på. Vi selger telefoner etter spesifikasjoner, egenskaper, driftstid, utseende ect.

     

    Når det gjelder abonementet som kunden kanskje velger å binde seg til i forbindelse med kjøpet, så er det en helt annen måte å behovs-analysere på. Da spør vi gjerne om hvor mye/lite kunden regner med å ringe, om det vil lønne seg å ha en mobil løsning fremfor fasttelefoni, dekning der en bor osv.

     

    Det er ingen andre en kunden selv som vet best hvilke konsekvenser det vil få om telefonen skulle bli ødelagt eller mistet. Jeg nekter konsekvent å svare ja eller nei på spørsmål som: "Kan du garantere at denne solid og ikke blir ødelagt?" eller "Den forrige mobilen min var elendig og sluttet å virke etter fire måneder. Kan du finne en som ikke svikter meg?" Får jeg slike spørsmål, svarer jeg at jeg aldri kan garantere for hvor lenge en telefon holder uten feil og forklarer hvorfor. Og om jeg vet det så er jeg såpass ærlig og gir kunden beskjed om den telefonen vi ser på har noen kjente ALVORLIGE feil eller meget dårlig service-historikk. (Slik som Nokia 6280) Jeg hater å få inn kunder som har kjøpt en telefon og forteller at det er et problem med den som jeg visste (eller burde ha visst) at det var det var en stor sjangs for at kunne oppstå. Noen vil si at det er ikke god business, men min plassering gjør at jeg er avhengi av en lojal kundemasse som vokser jevnt og trutt.

     

    Det er helt riktig det som står nevnt tidligere at bedrifter som kjøper inn telefoner eller personer med bedriftsabonnement som kjøper telefon ikke kommer inn under forbrukerkjøpsloven.

     

    Disse kundene definerers av meg som profesjonelle brukere og kan argumentere at de har behov for sin telefon i jobb-sammenheng. Men som sagt, så faller de utenfor forbrukerkjøpsloven og stiller desverre svakt i slike situasjoner. Når det er sagt så utøves selvsagt skjønn i disse tilfellene og vi hjelper dem så godt vi kan.

     

    Vi hjelper OGSÅ privat-kunder så langt vi kan, men viljen til å yte ekstra service minker jo mer kjeft som kommer fra kunden enten den personen er bedriftskunde eller ikke.

     

    Selvsagt skal man ikke forvente kontraktsbrudd, men her må man tenke på at man har ikke inngått en kontrakt med produsenten. Man har kanskje inngått en kontrakt med en operatør, og denne KAN måtte stå for tapte inntekter om dette kan dokumenteres.

     

    Du kan ikke saksøke Microsoft om Windows krasjer og man mister data som en selv har lagt inn. På samme måte kan man ikke saksøke Sony Ericsson for at alle baby-bildene som ble tatt med telefonen gikk tapt da den fant ut at den skulle ta kvelden.

     

    Det man kan gjøre er å reklamere på tingen man har kjøpt slik at man kan få en ny vare eller få den reparert om den har mangler av betydning.

     

    Og her kommer DOA-reglene inn (DOA - Dead On Arrival). Alle mobilprodusenter har minimum 7 dagers DOA. Og finner man en feil på en telefon innen 7 dager etter kjøp, går slike saker SOM OFTEST greit. Kunden får en ny telefon og forhandler tar saken videre. MEN FORHANDLERE VÆR OBS!! For at dere skal få igjen en ny SP fra verksted/produsent så må dere være oppmerksom på at produsenten ofte krever en komplett eske tilbake med alt innhold inntakt! Selv bruksanvisningen må følge med før man kan få godkjent DOA.

     

    Dette er utrolig irriterende å oppdage i etterkant når kunden har fått ny telefon og ikke har eller gidder å komme inn igjen med det som mangler. Og med dette i tankene er det for meg en gåte at det ikke ligger en lapp i esken eller at det i det minste står noe som helst om DOA i bruksanvisningen som følger med telefonen... Sjekk dette om dere vil. Jeg har til nå ikke funnet disse reglene noen steder. Og dette kan være vanskelig å ta opp med kunden.

     

    Lag en lapp i Word og skriv produsentens regler ut. Legg den i esken, så har du ditt på det rene om du ikke får inn en komplett SP.

     

    Når det gjelder dette med 5 uker... Dette kan jeg desverre ikke dokumentere, men jeg ble fortalt dette over telefon av min lokale representant for Forbrukerrådet.

     

    Når det gjelder dette med utlånstelefoner: Gjennom årene samler det seg alltid opp noen telefoner som kunder ikke henter, eller som bare ligger og slenger. Vi tar i bruk disse om vi går tom for utlånstelefoner. Vi har ikke råd/mulighet til å ha så mange som 150 telefoner liggende til utlån. Vi opplever jo også at folk ikke kommer tilbake med den telefonen de låner.

     

    Og et tips: Om dere har en gammel smartphone av et eller annet slag liggende som dere ikke blir kvitt; legg den til side og ha den i bakhånd når en privatkunde kommer inn med en ødelagt 9300/9500/P800/P900 ect.. Du sikrer deg garantert en og/eller flere kunder om du kan tilby en avansert telefon til disse kundene. Er usikker på reglene når det gjelder spørsmålet om kunden har krav på et utlånsprodukt med tilsvarende egenskaper som den som blir levert inn eller ikke.

     

    Men generelt tenker jeg at en mobiltelefon er nettopp en mobil telefon og at kunden har krav på å få en telefon som kan levere tale og sms. Om kunden ikke kan ta bilder på en stund ser jeg ikke på som en krise med mindre det var dette kunden kjøpte telefonen til. (Men det finnes jo billige kameraer som gjør en bedre jobb...)

     

    Håper saken løser seg snarlig! :thumbup:

  18. Man har KRAV på lånetelefon dersom reparajon tar en uke eller mer.  :thumbdown:

     

    Når det gjelder telefonen hos siba: Les litt i dette utdraget av forbukerkjøpsloven :sleep:

     

    Mann deg opp, og stren inn på siba. Der spiller du irritert (hvis du ikke er irritert nok fra før 8), skjeller ut den første stakkars ansatte du treffer på, forlanger å snakke med sjefen, og serverer ham noen av punktene i forbrukerkjøpsloven som passer best for deg. Butikksjefen har neppe kikket på loven en gang, noe som gir deg en fordel. Fire uker er absolutt ikke "innen rimelig tid" osv osv. Kick ass. Nevn gjerne at du sendte en mail til tv2 hjelper deg før du gikk hjemmefra / at du har snakket med forbrukerjournalisten i dagbladet e.l. og at du regner med at saken får en viss medieoppmerksomhet siden den nye forbrukerkjøpsloven og gjennomføringen av denne skal evalueres i løpet av oktober. (yeah right! ..men det vet ikke han:)

     

    I denne saken har du egentlig rett, men litt teater og skremselspropaganda har alltid virket fint for meg når butikker har litt tungt for det  ;)

     

    Lykke til :thumbup:

    6823214[/snapback]

     

     

    Eh.. veeeel. Må nok si deg imot på et par ting her..

     

    1: "Butikksjefen har neppe kikket på loven en gang, noe som gir deg en fordel. "

    - Meget usansynlig. Butikksjefen er den i butikken som nok GARANTERT har lest kjøpsloven. Og er han en god sjef, har han sørget for at sine ansatte har gjort det også.

     

    2: "Fire uker er absolutt ikke "innen rimelig tid""

    - Desverre jo. Forbrukerrådet sier at om man har fått lånetelefon, så regnes 5 uker som rimelig tid.

     

    3: "Nevn gjerne at du sendte en mail til tv2 hjelper deg før du gikk hjemmefra / at du har snakket med forbrukerjournalisten i dagbladet e.l. og at du regner med at saken får en viss medieoppmerksomhet siden den nye forbrukerkjøpsloven og gjennomføringen av denne skal evalueres i løpet av oktober. (yeah right! ..men det vet ikke han:)"

    - Du vil nok bli overrasket over hvor mange forhandlere som faktisk følger med på disse programmene for å være forberedt på hva kundene kan komme til å si. Og er de ansatte skikkelig lært opp, blir de ikke skremt av slike påstander.

     

    Dette er det jeg har å si om denne saken:

     

    - Så lenge du har fått lånetelefon, kan verkstedet bruke inntil 5 uker på reperasjonen din. Tar det lengre tid enn dette kan du forlange ny telefon. Butikken kan også på sin side forlange ny telefon fra verkstedet igjen.

     

    - Oppsøk butikken før 16 og be dem ta kontakt med verkstedet med disse argumentene. Hvis du nå ikke får ny telefon, ta kontakt med forbrukerrådet.

     

    - Hvis butikken ikke helt hva de skal si så foreslå for dem at de tar kontakt med produsentens service/reklamasjonsavdeling og be dem reklamere på lang service-tid. Nokia har f.eks. sagt offentlig at service på deres telefoner ikke skal ta mer enn 5 dager.

     

    - Så snart verkstedet bekrefter ovenfor butikken at din telefon blir byttet i en ny SP (Sales Pack) skal de kunne gi deg en ny telefon der og da. Be om å få se servicehistorikken og/eller kommunikasjonen som har gått mellom butikk og verksted.

     

    - IKKE kjeft på de ansatte i butikken!! Husk at de er et mellomledd i denne saken og kan i de fleste tilfeller lite gjøre før de får tilbakemeldinger fra verkstedet. Om du hisser deg opp, er sjangsen stor for at de ikke vil hjelpe deg mer enn de absolutt må. Om du klarer å holde deg saklig og viser forståelse, vil de nok også gjøre sitt for å hjelpe deg. Husk at de skal være på din side i en sak mot produsenten.

     

    - Neste gang du må levere inn en telefon til service, be om å få vite hvor lang tid butikken erfaringsmessig tror det vil ta. Spør også etter hvilket verksted de bruker. Deltaservice er Norges største verksted og har for tiden lang ventetid på sine servicesaker. Teleservice er heller ikke kjent for å være raske. Be butikken ringe verkstedet for å undersøke den såkalte "ligge-tiden" for ditt merke. Sier de 5 dager, betyr det at telefonen din vil ligge urørt i fem VIRKEDAGER hos verkstedet før de kan se på den. Det betyr igjen at du bør kunne få ut en lånetelefon med en gang ettersom det vil ta mer enn 7 dager før du får den igjen. Butikken kan derimot nekte deg dette inntil servicen faktisk har tatt 7 dager. Dette fordi butikken kan ikke ha lånetelefon til alle sine kunder. Møt heller opp nøyaktig 7 dager etter du leverte inn telefonen og KREV en utlånstelefon.

     

    Og ikke si at "du er avhengi av mobilen din"! Dette er noe av det sløveste forhandlere hører fra kunder. Hvis du er "avhengi" av mobilen din, burde du ha to. Så enkelt er det. Da har du nemlig en backup hvis noe skulle skje med den du bruker til vanlig. Og har du ikke det og du kjenner ingen som kan låne deg en og butikken har ikke lånetelefon til deg akkurat da, så innse ditt behov og kjøp en kontantkort-telefon fra den samme operatøren som du bruker nå og bruk den mens du venter med det samme SIM-kortet du bruker til vanlig.

     

    Hilsen erfaren forhandler av mobiltelefoner.

  19. Nå må dere huske på ferieavikling hos serviceverkstedene. ting tar noe lenger tid i sommermånedene.

    Jeg leverte min N80 inn 20 juni. Og har IKKE fått den. Jeg er så lei av å vente at jeg SPYR. Har snakket med de folka annenhver dag for å purre. Men hjelper ikke en dritt!!

    6476670[/snapback]

     

     

    Det er desverre sånn nå at de fleste verksteder har lengere servicetid pga ferie og at mange valgte å sende inn sin telefon rett før de selv dro på ferie. Et annet problem er at flere og flere telefoner får feil som krever bytting av deler og da må disse bestilles, noe som fører til ca 1 uke ekstra venting.

    I henhold til norsk forbruker lov har en krav på utlånsprodukt så sant det er forventet at service vil ta mer enn 7 virkedager. De fleste kjeder har også en avtale med mobil leverandørene om kredit på produkt om service tar mer enn 21 virkedager. Og forbrukerkjøpsloven sier at en har krav på heving, så sant det ikke volder selger urimelige kostnader. Ved lang service hør med butikken produktet er kjøpt og finn en løsning som gangner begge parter.

    6476741[/snapback]

  20. Oppdatering: Nå har jeg også prøvd med en annen strømforsyning, men det hadde ingen effekt.

    Så tenkte jeg at jeg bare skulle koble til det absolutt nødvendigste, så jeg slo på maskinen med bare hovedkort og CPU. Dette for å se om maskinen restartet da også. Det gjorde den ikke! (da hadde jeg allerede prøvd uten CD-ROM men med harddisk)

     

    Så nå holder jeg på å teste hardisken på en annen maskin.

  21. Hei!

     

    Jeg har en maskin som jeg sliter veldig med!

     

    CPU: AMD 3000+ Athlon 64

    Hovedkort: Asrock K8NF4G-Sata2

    Minne: 1 GB Veritech DDR400

    HD: 200 GB Maxtor

    OS: Win XP

    GFX: Club 3D Geforce 6600

     

    Saken er altså at maskinen restarter kun etter få sekunder!

    Jeg har forsøkt å bytte RAM, CPU, ta ut batteriet på hovedkortet OG skiftet til et identisk out-of-the-box nytt hovedkort uten at det hjelper! Jeg har også tatt vekk skjermkortet og brukt HK sitt eget uten at det gjorde noen forskjell!

     

    Noen tips?

     

    Rayden

  22. ATP lager minnekort de påstår tåler vann, slag og ekstreme temperaturer. Vi har tatt produsenten på ordet, og utsatt et av selskapets kort for rene torturen.

     

    Les mer

    5967908[/snapback]

     

    Hehe... jeg var tilstedet under en litt mindre formell test av det samme kortet. Da ble det utsatt for alkohol (øl og Smirnof Ice), og jeg regner med at det heller ikke tok skade av det! ;) (hvor er bildene fra den testen? ) ;)

     

    Greit å vite at det tåler koking da sikkert mange med meg har glemt minnekortet i buksen og vasket den i vaskemaskinen! Bra test!! :)

×
×
  • Opprett ny...