Gå til innhold

substeve

Medlemmer
  • Innlegg

    553
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av substeve

  1. Hei ringte levrandøren og fikk bruker navn og passord... Jeg kom meg inn på rutern. jeg har sjekket litt på nette hvilke porter jeg skal forwarde... Men jeg finner de ikke:-( Er det noen som vet hva slags porter jeg skal Forwarde???

     

    ok,

    Begynn med uPnP og se om det fungerer. Såvidt jeg har forstått skal upnp ta seg av det automtisk når det fungerer, men jeg har aldri prøvd det sjøl, har ikke konsoll. Du skal kunne se på PS3en om den "ser" upnp. uPnP må støttes og være påslått i ruteren.

     

    Hvis ikke er det slik jeg har forstått det noen porter som er felles for PS3 nettverket og noen som er for bestemte spill. Du må nesten søke på: port forwarding ps3, og se hva du finner.

     

    Bortsett fra det så er det et lite triks. Om ruteren kan forwarde porter til en MAC adresse (eks. 01-23-45-67-89-ab) så er det en fordel, du forwarder til MAC adressen til PS3en så er det gjort.

     

    Om du må forwarde til IP adressen til PS3en så gjør følgende: Ruteren din har en intern IP, f.eks. 192.168.1.1, og tar seg av å dele ut IP adresser til boksene på det interne netttverket ditt (en såkalt DHCP range), denne rangen er typisk 192.168.1.2 til 192.168.1.100. Sett i såfall opp PS3en en med en statisk IP adresse som faller utenfor DHCP rangen, i dette tilfellet et sted mellom 192.168.1.101 og 168.1.1.254. Dette fordi a) hvis ikke PS3en er satt opp med en statisk IP adresse så vil IP-adressen til PS3en kunne endre seg når du slår av/på PS3en, og b) hvis den statiske IP adressen til PS3en ligger innenfor DHCP rangen så kan ruteren gi IP-adresse til en annen boks på nettverket ditt hvis PS3en er avslått.

     

    Som du skjønner er det enklere med uPnP, eller DMZ, men DMZ kan begrense funksjonaliteten på pcene i resten av nettverket ditt.

  2. Å få tak i boksen er det første å sjekke. Prøv å logge på modemet og verifisere at den eksterne ip adressen til modemet stemmer med den i dyndns. Gjør den det så kjør en traceroute til den ip adressen fra utsida. Tviler på at Netcom er så vanskelig å ha med å gjøre, er nok heller at de du spør ikke vet, må vel over på andre/tredjelinjesupport for å få svar tipper jeg.

  3. Jeg kjører pcn som administrator...

     

    hva slags program er det du prater om?

     

    Jeg svarte bare på hvordan du kjørte services.msc, som er lista over programmer som kjører som services på pcen, som admin. Hvis det er gråa ut så har det sannsynligvis med rettigheter å gjøre.

     

    Men taskeng.exe trenger du på pcen for å kjøre ting automatisk, som virusscan, så det kan være at det er ett eller annet som er lagt inn Task Scheduler som er årsaken istedet for Task Scheduler i seg selv. Se hva ols skrev.

  4. Sannsynligvis hovedkortet, men det må måles med voltmeter på hovedkortet. Innpluggen for strøm sitter på hovedkortet, og det vanligste problemet er at stadig rykk/strekk i ledninga fører til at det blir brudd i loddinga mellom plugg og hovedkort (det kan du fikse sjøl om du kan skru opp/lodde). Men stemmer dårlig med at du ser at lampen for at laderen er tilkoblet lyser.

     

    Har du dekket reklamasjonsrett så er det bare å levere den inn, tviler på at det lønner seg å legge ut for nytt hovedkort.

  5. Er ikke sikker på om jeg forstår deg rett ...

     

    Du har to like pcer og formodentligvis to like ladere. Skru av pcene og ta ut batteriene, og prøv begge laderene først i den ene pcen og deretter i den andre. Skrur pcene seg på med begge laderene er laderene ok.

     

    Sett inn batteriene, skru på pcene og sjekk at batteriene lades, bytt mellom lader/batteri/pc om det noe feil. Lades begge batteriene i ett av tilfellene er batteriene ok og problemet er feil på hovedkortet på den ene pcen.

  6. Du sliter litt ja ... ;)

     

    For å ta det siste først, nå har jeg ikke Vista eller W7 her så jeg kan ikke sjekke, men når du går inn i oppsettet for strøm så er det et valg i venstremenyen der du kan gå inn å justere strøminnstillingene ytterligere. Du må inn der.

     

    At lyden slår seg av antar jeg enten har å gjøre med strøminnstillingene å gjøre (se over, men det er ikke nødvendigvis strøminnstillinger for skjerm som gjør det) eller kopibeskyttelse.

  7. Den meldingen du får forteller deg at disken med windows på ikke ble funnet. Normalt betyr det at disken er i ferd med å ta kvelden eller at det er dårlig kontakt med harddisken, men skal ikke si noe skkert om det i det tilfellet her.

     

    Det kan være tilfeldig at det oppstod etter at du oppdaterte driverne, men et par ting du kan gjøre for å sjekke: Gå inn i bios og sett at pcen skal prøve å boote fra c-disken først. Og når du er inne i windows gå til Device Manager, finn lydkortet og høyreklikk på det og velg deaktiver. Se om feilen kommer igjen. Gjør den den kan du prøve å boote fra en windows-cd og prøve å reparere windows-installasjonen, men personlig ville jeg da bytta harddisk.

  8. Konklusjonen er at det beste er å forwarde porter om du får til det. uPnP bruker å være aktivert i de fleste rutere, men det ser du i ruteren.

     

    Det er helt greit å setter innstillingene på rutern til fabrikk instillinger, men jeg ville ringt leverandøren av nettforbindelsen og spurt om hva brukernavn/passord er først. Hvis leverandøren har lagt inn eget brukernavn/passordet i selve imaget vil en reset ikke hjelpe. Det som kan hjelpe da er å oppdatere firmwaren på ruteren, andre firmware skal du kunne finne på hjemmesiden til produsenten av ruteren.

     

    Det andre du bør spørre om er om du må ha et passord og brukernavn for å autentifisere deg mot leverandørens nett, isåfall finn fram det først i papirene du har fått fra leverandøren fordi du må legge det inn i ruteren for å komme på nett igjen etter en reset (men dette er altså etter at du har klart å logge inn).

     

    Edit: har du prøvd med user og user som bn/pw?

  9. Du må logge på ruteren og åpne/forwarde en ny port der til hver maskin du skal ha tak i på innsiden, og på hver maskin på innsiden må programmet (i dette tilfellet remote desktop) være satt opp til å lytte på den aktuelle porten. Så, på den pcen du bruker på utsiden må du som sagt over spesifisere hvilken pc du vil ha tak i ved å angi den aktuelle porten.

     

    Hvis du har problemer med å få det til å funke, så prøv TightVNC, det fungere omtrent på samme måte.

  10. Går utfra at du kan pinge ruteren fra utsiden. Skal du logge på ruteren utenfra må du opprette en bruker på ruteren som har tilgang utenfra, den default admin-brukeren har kun tilgang til ruteren fra innsiden.

     

    Når det gjelder tilgang til tjenester på innsiden, så må du fortelle mer om hva du vil ha tilgang til. Det enkleste for å teste er kanskje å sette opp en enkel (gratis program) FTP server på innsiden, åpne port til denne også prøve å få tak i den fra utsiden.

  11. På pc, trykk Start-knappen, og trykk Kjør (i Xp) eller søkefeltet, skriv cmd, svart vindu åpner seg, skriv ipconfig, skriv adressa der det står gateway (skal starte med 10, 172 eller 192) inn i nettleseren, også kommer du inn på boksen (finn default passord for boksen på nettet eller se i papirene som fulgte med).

     

    Det enkleste er å ha fast ip på PS3en også legge den ipen til i DMZ. Eller du kan søke på 'port forward ps3' på google

  12. Umulig å si uten å se boksen. Trykk start-knappen, trykk Kjør på XP eller i søkefeltet Vista/W7 og skriv cmd. Skriv ipconfig i et svarte vinduet som åpner seg, da ser du nettverksinfo. Om IP adressen starter på 10 eller 172 eller 192.168 så se på den andre adressen der det står gateway og skriv den inn i browseren. Da skal du komme inn på config sida til boksen (om det er din boks er et anna spørsmål), passordet for å komme videre finner du ved å se hva boksen heter og søke etter det.

     

    Men egentlig er det enkleste å ringe de folka og spørre hvordan det fungere.

×
×
  • Opprett ny...