Gå til innhold

Ampanda

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ampanda

  1. *klipp*

    Når det gjelder lesestoff annbefaler jeg disse:

     

    Boken Digital fotografering

     

     

    Boken om Digital Fotografering - Bind 2

    Disse har jeg faktisk! :)

     

    Kan for øvrig legge til at jeg ikke er helt grønn på dette. Har kanskje litt over gjennomsnittlige kunnskaper om fotografering med speilrefleks, da jeg gikk media på VGS. Skal ikke erklære meg som noen "nybegynnerekspert" heller, men kan grunnleggende RAW- og etterbehandling, lyssetting, komposisjon, osv.

     

    Betyr selvfølgelig ikke at jeg ikke vil lære mer! ;)

  2. Igjen, takk for gode råd!

     

    arthon har et poeng i det han sier. Pengene brenner veldig i lommen akkurat nå, da jeg har siklet på nytt glass noen måneder. Skal prøve å holde hodet kaldt, det er jo tross alt en del tusenlapper vi snakker om her, og en student har ikke denne kjøpeevnen hele tiden, det kan jeg love dere! :)

     

    Jeg tror nok at jeg kommer til å kjøpe Tamron 17-50 f/2.8 (brukt), etter at så mange har gitt den gode skussmål. Den er ikke avskrekkende dyr, og det virker som om jeg får mye igjen for pengene. Det jeg har savnet med kit-objektivet har jo nettopp vært lysstyrken (eller rettere sagt mangelen på dette). Har vært i kontakt med en som selger det (uten VC) via foto.no, og som gir en god pris.

     

    Kommer nok også til å bestille meg en 50mm f/1.8 (ny), iom at denne er relativt billig. Lånte en 50mm f/1.4 av en kamerat, og moret meg veldig. Liker veldig godt å ta portretter, og synes denne fungerte utmerket til dette formålet. Selv om f1.8 ikke er like lyssterk er det en stor forbedring i forhold til 50mm på kit.

     

    Det blir nok også en 430 EX II, da jeg føler behovet for ekstern blits. Det er jo også fornuftig, iom at det blir mye innendørsfotografering.

     

    Etter disse investeringene tror jeg jeg skal la resten av pengene hvile seg en stund på sparekonto, og se hvilke behov som melder seg etter hvert. Har jo da ca 5000,- igjen, og jeg har lyst på både EF-S 55-250 IS og en vidvinkel, f.eks. Sigma 10-20.

     

    Høres resonnementet mitt fornuftig ut? :)

  3. Nei, lavere lukkertid er uansett lavere lukkertid :)

    Ok, ser nå at jeg tenkte feil der, gitt.. :p

     

    Men for å oppsummere rådene her:

     

    Jeg burde bytte ut kit-objektivet mitt med et mer lyssterkt objektiv med ca samme brennviddeområde, f.eks. Tamron 17-50 F/2.8 eller Sigma 18-50 f/2.8? I tillegg bør jeg supplere med et lyssterkt fastobjektiv. Jeg tenkte 50mm, men siden jeg har crop burde jeg heller tenke på noe nærmere 30mm, f.eks. Sigma 30 f/1.4? I tillegg bør jeg kjøpe stativ og batterigrep hvis jeg investerer i en skikkelig tele, hvor flere anbefaler 70-200 f/4.0L som er dyr men visstnok verdt pengene.

     

    Noen som har noen innvendinger?

     

    Jeg vil forsøke å få tak i det jeg kan brukt, så jeg sparer vel noen lapper på den måten.

  4. Så du vil heller anbefale Sigma sin 18-50? Tamron har jo også en 17-50 f/2.8 uten VC til omtrent samme prisen som Sigma-objektivet.

     

    Er det verdt å legge i noen hundrelapper mer for å få bildestabilisator på objektivet? Jeg ønsker jo å bruke det en del under lyssvake omgivelser som nevnt, sammenkomster o.l., hvor folk ikke alltid sitter like stille.. :p

     

    Jeg tror nok dessverre ikke jeg ønsker å legge så mye penger i en tele foreløpig. Canon 70-200 f4 L ser super ut, men blir i proffeste (les: dyreste) laget for meg nå. Da tror jeg heller at jeg ønsker å bruke penger på en vidvinkel, f.eks. Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 eller Sigma 10-20mm f/4-5.6.

     

    Eller burde jeg ta hintet når så mange av dere anbefaler 70-200 f/4 L? ;)

     

    Edit: La til

  5. Takker for svar!

     

    Så dere mener at jeg tenker rett i å bytte ut kit-objektiv altså? Både EF-S 17-55 2.8 IS og EF 70-200 4.0 IS hadde vært topp, men må nok si meg enig med Snekker'n i at de spiser nok for mye av budsjettet i denne omgang. I hovedsak ønsker jeg nå å kjøpe en 2-3 objektiver, slik at jeg er "dekket", og heller oppgradere i fremtiden (når man er ferdig med studenttilværelsen) de objektivene som blir mest brukt.

     

    Tamron SP AF 17-50mm f2.8 XR Di II står faktisk på listen jeg har laget for meg selv, laget i et forsøk på å få oversikt. Ser dette anbefales varmt av mange. Samme med telezoomen Canon EF-S 55-250mm f4-5.6 IS. Godt å få litt bekreftelse på at jeg ikke har vært helt på jordet! :)

     

    Dersom jeg kjøper disse to objektivene, vil det være "overkill" å i tillegg kjøpe mer lyssterk fastoptikk, feks EF 50mm f/1.8 II eller EF 35mm f/2 / EF 28mm f/2.8? Sikler veldig på noe slikt..

  6. Hei

     

    Jeg trenger hjelp fra noen drevne fotofolk i form av råd om oppgradering av mitt fotoutstyr. Har plutselig ca 10.000,- til rådighet å investere, og nå innser jeg at jeg ikke helt snøring over hvordan jeg skal prioritere og hva som er lurest. Etter å ha tittet rundt på forumet er jeg fullt klar over at jeg er bare enda en i rekken som trygler om deres hjelp, men håper ydmykt at dere bærer over med enda en nybegynner som meg, og at det hjelper at jeg er en søt og snill pike ;)

     

    Ønsker å videreutvilke evnene mine, og komme meg videre fra kit-objektivet 18-55mm IS som fulgte med 1000D. Jeg bruker kameraet mest til å ta bilder av familie og venner i festlige lag, både i form av portretter og gruppebilder. Derfor vurderer jeg å bytte ut kit-objektivet til en annen normalzoom med bedre lysstyrke. Men mener jeg har lest at det kit-objektivet egentlig er ganske bra, så mulig det ikke er der jeg vil begynne? Har også vurdert sterkt å kjøpe en 50mm (f/1.8 i første omgang), da jeg hadde fantastisk morsomt med en lånt 50mm f/1.4. Har også lyst til å investere i en ekstern blits. Ofte tar jeg jo bilder innendørs når det er mørkt, og den innebygde blitsen er jo et mareritt. Vurderer også en vidvinkel ca 10-20mm, da mitt nåværende objektiv ofte oppleves som litt "trangt" når jeg tar bilder av flere...

     

    En annen ting på listen er å lære å ta gode bilder av natur/landskap og arkitektur, og prøve meg på makro. Vil det være en mulighet å da bytte ut kit-objektivet med en zoom med mer tele (da får jeg vel ikke høyere lysstyrke, som jeg ønsker meg?), eller er det lurere å kjøpe feks en 55-200mm i tillegg?

     

    Tenker jeg i riktige baner her? Hva ville dere gjort dersom dere var i mine sko? Håper noen kan bidra med noen gode råd! :)

     

    Ps: Kom også gjerne med tips til andre nyttige ting jeg kan komme til å trenge, som f.eks. stativer, ekstra batteri, o.l.

     

    Edit: Mer spesifikk emnetittel + la til noe

  7. Dekker ikke den tverfaglige muntlige eksamenen alle studieretningfagene?

    I så fall burde det jo være mulig å ta den en gang til

     

    Du burde kansje ta kontakt med skolen du gikk på å høre

     

    Det jeg også har tenkt at burde være logisk! Men virker så idiotisk å ta tre tilnærmet like eksamner (for alle årene) på nytt. Men skal høre med skolen.

     

    2+3mx og 2fy kan du ta gjennom TRES (tresemesterordningen) dvs du tar et sommerkurs i matte før 1. året og et ekstra fysikk kurs i høst semesteret

     

    http://www.hit.no/nxcnor/content/view/brief/9299

     

    Kjenner til det. Heller faktisk mer mot forkurs nå.

     

    Men takk for svar! :)

  8. Kjæresten min dro til USA for å studere nå i høst, etter at vi nesten akkurat hadde blitt sammen (etter 2 mnd). Det begynte ikke som et forhold, men etterhvert som det nærmet seg at han skulle dra ble begge bare mer og mer forelsket, så vi bestemte oss for å satse på langdistanse.

     

    Nå i 2007 så er jo det minste problemet kommunikasjon. Internett og IP-telefoni gjør at vi kan snakke sammen så mye vi vil omtrent gratis.

    Allikevel er det kjipt med tidsforskjell på 6 timer..

     

    Dessuten blir det ikke mange besøk, jeg med jobb her og han med skole der. Man kan ta seg fri, men det går lett et par måneder mellom hver gang man sees. Men vi vet at dette kommer til å fungere, det er det viktigste.

     

    Er så hodestups forelsket at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg :love:

     

     

    (Lykke til til alle dere andre, forresten. Trondheim/Oslo og Stavanger/Lillestrøm er liksom ikke så langt, tenk - det kunne vært så mye verre ;) Og til deg med Oslo/Hong-Kong .. den er lei! :dontgetit: Lykke til i alle fall!!)

  9. Hei

     

    Jeg er ferdig med VGS i år, og har generell studiekompetanse fra studieretningen medier og kommunikasjon. Jeg tenker å søke på siv.ing.-studier videre, men mangler altså 2+3MX og 2FY. Har heller ikke gode nok karakterer til å komme inn (av ymse grunner). Èn ting er å forbedre karakteren i fag som nynorsk og historie, men har ikke funnet ut hvordan det er å "ta opp igjen" studieretningsfagene. Det er i hovedsak disse karakterene som drar snittet mitt ned, og uten å forbedre de så får jeg ikke godt nok snitt til å komme inn på ingeniørstudier.

    På medier og kommunikasjon får du 3 forskjellige karakterer (i kommunikasjon, design og produksjon) basert på prosjekter utført gjennom hele skoleåret, og har tilslutt en tverrfaglig muntlig eksamen som dekker alle disse fagene. Har ikke, på privatistweb, sett muligheten for å ta opp de individuelle fagene.

     

    Vet noen hvordan man forbedrer disse fordømte studieretningsfagene? De ødelegger for meg!

     

     

    På forhånd takk :) :)

  10. går nå salg, service og sikkerhet og tenker konstant å slutte (ikke grunnet at jeg er extremt skole trøtt, jeg er nemelig ikke det, men av andre årsaker). planer er jo nå å komme igjennom årer å gå påbygg neste år, og derretter prøve å komme inn på høyskole. men nå dreper jeg litt tid ved å surfe på studiemuligheter og kom over det med forkurs.

     

    http://nith.no/meny/studier/forkurs

    kort og godt kan jeg slutte på salg og service nå (med allerede 60 timer fravær er det kke alverdens å tape), og ta forkurs neste år og være klar for høyskole samtidig?!?? stemmer? noen som har gått den veien.

     

    veldig taknemelig for alle saklige svar

     

    For det første koster jo dette forkurset penger, NITH er ikke gratis. Det går an å ta tilsvarende forkurs ved f.eks. HIO, men tror jeg ville satset på alm. påbygg. Du skrev ikke om hva du ville studere på høyskole, men slike forkurs er direkte rettet mot ingeniørstudier, og om du ikke skal ta det blir det jo litt feil.

     

    Du vil jo være klar for høyskoler etter påbygg? Ser ikke helt hvorfor du ikke skal fullføre vgs.

     

    (PS: Du skrev ikke hvor gammel du var, men du må enten fylle 18 i skoleåret, eller ha fullført gk og fylle 17 i skoleåret.)

×
×
  • Opprett ny...