Gå til innhold

Kindrob

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kindrob

  1. Det hadde vært smart å kjøpe 10mål og så bygge ut hele sjieten med solceller.. Så lager du en evig lang skjøtekabel fra sahara og til huset ditt.. Voila, masse strøm :p

    1. 10 mål med solceller koster helt sykt mye.

    2. Solceller tåler sansynligvis ikke alle sandstormene.

    3. En så lang kabel er helt sykt dyrt.

    4. Det meste av strømmen forsvinner på veien

  2. Hvem har sagt at de ikke gjør det?

     

    Sitat: "Det er i forbindelse med den landsdekkende kampanjen "Skjenkekontrollen" at ungdomsorganisasjonen Juvente har testet alderskontroll."

     

    Spørs om ikke det var en forhåndsomtalt aksjon?

     

    Hadde Juvente vært like hissig mot Vinmonopolet som mot dagligvarebransjen, hadde vi vel funnet noen (fler) søke-treff ute på nettet? Er liksom ikke i tvil om at babe'en fra trådstarter's innlegg enkelt kunne greid å få kjøpt etpar flasker rødvin på polet.

    Juvente er ikke hissig ovenfor Vinmonopolet. Utdrag fra Juventes politiske program:

    "Vinmonopolet har vært og er et svært viktig virkemiddel i norsk alkoholpolitikk. For å opprettholde og styrke oppslutningen om dette, støtter Juvente en kontrollert utvidelse av vinmonopolet, men er i mot opprettelsen av selvbetjente pol og salg over Internett fordi dette øker salget. Juvente ber Regjeringen ta hensyn til det økonomiske grunnlaget for pol på små steder før de realiserer sitt mål om pol i hver kommune. Dette vil f.eks. sikres ved å ta inn øl. Videre vil Juvente jobbe for en bredere forståelse for at et vinmonopol er noe alle tjener på; dette sikrer et stort utvalg varer, godt skolert personale og begrenset tilgang."

     

    Juvente jobber for å gå tilbake til ordningen med ølmonopol. Enkelte kommuner vurderer dette nå, f.eks. Alta.

  3. Nei. Mindreårige har lov å kjøpe alkohol, men det er ikke lov å selge til dem.

    Ja, og det mener jeg er feil.

    Så kjøpere under 18 år skal straffes om de kjøper, uten at det får noen følger for butikkene? Eller skal det være straff for begge parter?

     

    Hvis "samfunnet" gjør det for vanskelig for ungdom å få tak i øl, er det vel fare for at mange prøver narkotiske stoffer i stedet, som de uten problem kan få tak i.

     

    Kanskje på tide å senke aldersgrensa på øl & vin til 15 år? :hmm:

    Jo lettere noe er å få tak i, jo mer blir det (mis)brukt. Narkotika er jo forbudt i Norge, og om man blir tatt for å være i besittelse av det, er det rimelig strenge straffer. Tror dessuten flerparten av ungdommen i Norge har mer vett til at de begynner med narkotika.

×
×
  • Opprett ny...