Gå til innhold

Lorrison

Medlemmer
  • Innlegg

    95
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lorrison

  1. Alistair bør være i live.

     

    Nei huff, han var altfor sutrete og pinglete til å være en troverdig karakter av hans slag. Han kutter hoder av både mennesker og monstre, hopper opp i trynet på troll 3 ganger større en han selv og hakker løs på det som er av fiender, noe som det finnes tusener av. Sånna folk sipper ikke når han ikke kommer overens med søsteren sin.

  2. Jeg stoler på at Bethesda vil lage solide spill, men jeg stoler fankern ikke på informasjonen Todd Howard kommer med om spillene i forveien. Er litt usikker på hva å "stole" på et spillselskap betyr.

     

    Spillselskapene jeg stoler på vil lage gode spill og ikke driver fanterier:

    Bethesda

    Frictional

    Valve

    Firaxis (ikke vivendi)

    Kalypso

    Take-Two (Stort selskap, men har stort sett levert gode spill og mye innovativt også)

     

    Spillselskap jeg ikke stoler særlig på:

    Bioware (alt det tullet med falske reviews, dårlige endinger, og Da2)

    EA (Er altfor kalde)

    Activision-Blizzard (Kotick)

  3. Detta ser ut som et spiull som følger WoW-modellen, og innenfor den undersjangeren er det selvfølgelig WoW som dominerer.

     

    Skjønner ikke at folk gidder å prøve å lage spill av denne typen. De spillene som overlever og uten å hete WoW, er de som tiltrekker seg en annen kundebase en World of Warcraft sin, spill som EVE online, DC Universe Online, LOTRO og Guildwars.

     

    Håper de finner på noe nytt, ellers blir nok dette en fiasko.

  4. Jeg er snart 19 år og står ved et slags veikryss her. Jeg er ferdig med studiespesialiserende snart og vil da få generell studiekompetanse. Men jeg gjorde en bommert i førsteklasse, og valgte bort realfagene. Jeg har nå lyst til å ta realfagene alikevel, og jeg føler at det vil utvide mine muligheter mye. Hvilken måte vil være smartest å gjøre dette på?

     

    Jeg vet at enkelte høyskoler tilbyr halvårlige realfagskurs for de med generell studiekompetanse, men uten fordypning i realfagene. Jeg har vurdert å gå denne veien siden det antageligvis vil gå fortere og også være lettere å lære enn man ville ha hatt det hvis man var privatist og står til ansvar selv. Men jeg forstår det også sånn at det halvårlige realfagskurset kan være ganske intensivt, noe jeg kan forstå siden man skal igjennom 2 års pensum i 2 fag på et halvt år. Slik kan det nok gå litt fort men jeg er ganske sikker på at jeg det kan gjøres, handler vel mye om selvdisiplin fra egen part.

     

    Men for å gjøre dette må jeg selvfølgelig flytte ut fra reiret, og alternativet er å ta realfagene som privatist. Realfagene jeg er mest interresert i er R1/R2 som er et must, og fysikk. Jeg skal i forsvaret snart og det er muligheter for å få gjort noe som privatist i tjenesten. (er ivhertfall det forsvaret selv sier)

     

    Regner med at å ta fag som privatist tar lengre tid, men kan også spare en del penger ettersom jeg kan bo hjemme. Jeg leter egentlig etter noen som vet noe ytterligere om de forskjellige veiene, kanskje egen eller andres erfaringer som kan være nyttige å vite. Akkurat nå er det eneste jeg vet stort sett informasjonen man blir gitt fra de forskjellige offentlige nettstedene samt skolene, og jeg forhørt meg lite fra folk med kunnskap utenfor disse kanalene. Setter pris på alt av tips og kunnskap dere kan dele :)

  5. Nå er det vel slik at vi i Norge praktiserer fri handel og har et godt og fungerende demokrati som vi er stolte av.

     

    Jeg tror det hadde sett svært dårlig ut for Norge om vi drev å pumpet penger inn i Amerikansk politikk. Statens penger er folkets penger, tenk hvordan opposisjonspartiene ville reagert på en slik utenrikspolitikk. Her stappes eldre inn i gamlehjem uten kvalifisert eller tilstrekkelig bemanning, her har vi elendige veier, hjemløse og narkomane på gatene, etc. også skal staten bruke skattepenger på å støtte den ønskede kandidaten i det Amerikanske valget?

     

    Jeg tror dette ville ha blitt et så stort argument mot regjeringspartiene at den innflytelsen vi kunne hatt på de amerikanske valg ikke ville vært verdt det. Spesielt i disse dager når det er så stor fokus på akkurat HVOR pengene våre går hen.

    • Liker 1
  6. Hvor lenge er man "innvandrer" egentlig?

     

    Statistikken (og tittelen på denne tråden) blir jo helt misvisende siden det innkluderes "innvandrer bakgrunn"

     

    Er Kong Harald regnet med i statistikken? (ingen av foreldrene fød i Norge)

     

    Er Kronprins Haakon og Martha Louvise etnisk norske? Tror de fleste vil svare ja på det.

     

    Så, hvornår skal man regnes som norsk nok (generasjoner) til å ikke regnes med i denslags tullete statistikk?

     

    Riktig svar er en kombinasjon at du har røtter i Norge, ser og høres ut som en nordmann. Kanskje ikke slik politisk korrekteheten sier det burde værel, men i praksis er det slik.

  7. Spillsamfunnet har vist å ha (som resten av befolkningen) en liten homofil minoritet. Enhver selger vil prøve å appellere til sitt respektive marked, og artikkelen omtaler homofili som et ikke-tema.

     

    Kanskje ikke så rart når 95% av kjøperne dine er heterofile og egentlig ikke har noe særlig behov for spill med homofile temaer, da lager du i stedet noe du tror kjøperne vil like.

     

    Ble heller ikke særlig overraska når jeg så artikkelen var skrevet av et kvinnfolk.

     

    Jeg, som den hvite heterofile mannen i 30-årene, kunne fint skrevet en lignende artikkel. Kanskje det hadde vært best, for å unngå den litt fjollete ad hominemen du serverte på slutten ;)

     

    Og som den hvite heterofile mannen i 30-årene er jeg mer interessert i film/spill/TV-serier som skildrer miljøer som er meg mer ukjent, som homofili, innvadrere, kriminelle, politikere, narkomane osv.

     

    Det er forøvrig nok av studier som indikerer at det ikke er slik at kjøperne (deg og meg) har siste ordet. Eksempelvis tyder ting på at annonsekanaler lager serier mest tilpasset annonsørene, ikke seerne (derfor ble det marked for kanaler som HBO og AMC - som forøvrig skildrer homofili i svært populære serier med overvekt av heterofilt publikum).

     

    Ta film. Mindre enn 1 av 100 filmer mangler seksuelle undertoner/interesser mellom et heterofilt par. Det er en trend, i likhet med at jomfruen alltid er den som overlever i skrekkfilmer og mørkhudete menn og kvinner stort sett får statistroller og tanketomme biroller.

     

    Slikt gir lite variasjon, og heldigvis er det endring på gang. Det er bra fordi trenden tidligere har vist en klar tilstedeværelse av fordommer og diskriminering blant produsentene/skaperne. Markedet har rett og slett ikke blitt tilfredsstilt og variasjonen har uteblitt. :)

     

    En annen utfordring for spillmediet er jo at de skildrer en ganske klassisk stereotypisk "action-mann". Det startet bra med mye variasjon (spesielt Lucasarts og Sierra), men nå er det ikke alltid så mye mangfold får jeg inntrykk av.

     

    Kjøperne har siste ordet i den forstand at hvis en produsent slipper ut et produkt kjøperne ikke liker vil kjøperne ikke kjøpe produktet. Nå tror ikke jeg at spill som inkluderer homofili lider noe særlig i salg på grunn av homofilt innhold, men jeg tror ikke at det er noe å tjene på å utgi spill med homofile temaer (som normalt er frivillig).

     

    Grunnene til at homofili ikke slår like mye ann i spill som i film er flere, ofte siktet på andre målgrupper. Menn er en stor majoritet enda blant spillere, i enda større grad blant de mer omfattende spillene som Call of Duty, World of Warcraft, Civilization, The Elder Scrolls (altså ikke i sjangeren man kaller casual spill) Min lille ad hominem viser egentlig til dette poenget. Statistisk sett er menn majoriteten av spillere, kvinner minoritet, men også de som omtaler homofili i spill mest. (i positiv forstand i hvertfall). Søk litt rundt på artikkler og se hvem som har skrevet dem.

     

    Poenget mitt beviste du egentlig i siste setning, film har beveget seg i den retning av mer mangfold, spill har gått den andre veien. Hvorfor tror du de største, mest profitt-rettede spillskaperne skaper spill der hovedpersonen er en barsk "action-man" som skyter slemminger i drøssevis, og disse spillene selger som varmt hvetebrød. Fordi det er DER markedet er størst. Bioware prøver å inkludere andre legninger, men de får veldig lite ros for deres arbeid. Noen ignorer det, andre blir direkte forbannet. De som frydes av slikt er i mindretall. Jeg tror Bioware hadde hatt fortjeneste av å lage en litt mer heterorettet protagonist, selv om dette ville stride mot tendensene dagens samfunn skal ha.

  8. Spillsamfunnet har vist å ha (som resten av befolkningen) en liten homofil minoritet. Enhver selger vil prøve å appellere til sitt respektive marked, og artikkelen omtaler homofili som et ikke-tema.

     

    Kanskje ikke så rart når 95% av kjøperne dine er heterofile og egentlig ikke har noe særlig behov for spill med homofile temaer, da lager du i stedet noe du tror kjøperne vil like.

     

    Ble heller ikke særlig overraska når jeg så artikkelen var skrevet av et kvinnfolk.

    • Liker 1
  9. Har faktisk nylig spilt en del AOC, fikk en mail hos Funcom som ga meg en gratis måned premium.

     

    Mye nytt content siden jeg sist spilte, som nå er vel 3 år siden. Har ikke sett mye på endgame alikevel, guilden jeg var i er så å si borte. For å være helt ærlig så tviler jeg på at gidder å fortsette etter denne måneden har gått ut. Spillet har mer dybde men jeg føler enda at kommer til å gå samme veien det gjorde når jeg sist slutta, at spillet bare føles ut som man gjør det samme hele tiden uten noe særlig progresjon.

     

    Servern jeg spiller på, Fury, er en PVP server og stappfull av russere, og dette gjør kanskje opplevelsen hakket verre. Erger meg som bare det når jeg blir drept hele tiden, vurderer å prøve på PVE servern i stedet. Eller finne noe annet å gjøre.

  10. Fortsatt en del som sliter med Crash To Desktop på PC-versjonen etter å ha spilt i 100+ timer, mye av dette er ikke fikset (og alle foreslåtte fikser er forsøkt). Venter på patch 1.4.

     

    Har alltid hatt mange CTD i Bethesda spill, og som oftest skjedde det oftere og oftere jo lengre jeg spilte.

     

    Jeg fant ut et sted ut et sted at vis du tok liv av karaktern din av og til og ventet til spillet autoloader av seg selv så saver du, vil du ikke få CTD lengre. Det funka for Oblivion, Fallout 3 og hadde nylig en CTD i Skyrim også. Hoppa utfor en klippe, og nå crasher jeg ikke lengre.

  11. Jeg vant en auksjon nylig, på et skjermkort på Qxl.no. Jeg fikk en mail som så god ut, jeg sendte pengene, og sendte mail om at pengene var sendt. Personen jeg kjøpte hos hadde 98% positive karakterer, og flere hundre velykkede auskjoner og gode kommentarer. Jeg fikk en positiv kommentar hos selgeren, men jeg kan ikke gi en tilbake siden jeg ikke har fått varen. den ble sendt i brev, men jeg ble tilbudt sporing for extra 45 kr, som jeg takket nei til :(

     

    Det har gått 15 dager nå, har sendt flere mail til selgeren, har ikke hørt noe tilbake. Jeg er sint og forvirra. Har posten rotet til, eller har selgeren svindlet meg? eller har jeg gjort noe galt? Kan noen hjelpe meg?

×
×
  • Opprett ny...