Gå til innhold

Eltviken

Medlemmer
  • Innlegg

    448
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Eltviken

  1. Heisann takk for svar for et halvt år siden !

     

    Jeg hadde helt glemt av tråden.

     

    Så altså hovedkortet har sluttet og funke. Dette er ikkje påført av ytre handlingar. Altså skal dette gå under reklamasjonsretten som varer 5år?

     

    Jeg lurer litt på korleis eg skal gå frma? Ringe Dell nevne reklamasjonsretten og spør om de vil fikse dette? Eller er det lettere og mindre "smertefullt" å be om 1års garanti?

     

    Vil de begynde å krangle på reklamasjonsretten?

     

    Kva er den beste måten å løyse problemet på?

    (pcen har forresten begynt å streika heilt. Startar opp i et par sekund før den "slår" seg av igjen. Ser bare svart skjerm og blå LED lys som slår seg av.

     

    De bytter ut alt som er nødvendig. Hos meg var chipset ødelagt og skjerm hadde litt døde pixler, men på grunn av en elendig feilsøkingsjobb hos bedriften som reparerte maskinen min ble nesten hele maskinen byttet :)

    Kjøper du 1 års Dell-garanti, vil de fikse det som er galt med maskinen din. Dette inkluderer ikke dårlige batterier, men ødelagte batterier.

     

    Legg også merke til at du har lovfestet rett på å få fikset maskinen din om den er yngre enn fem år, men å kreve reparasjon kan IMHO ofte bli dyrere og en mer smertefull prosess enn å kjøpe garanti. For å få byttet skjerm fikk jeg en hyggelig mann på døren :)

     

    Hvorfor kan å kreve noe Dell er lovfestet til å fikse bli dyrere og mer smertefullt? De vil prøve å lure seg unna det og krangle?

  2. Skyt i RAW og kjør etterbehandling for best mulig kontroll på hvitbalansen.

     

    Bilder rett ut fra kameraet er by design blasse og softe - dette så du skal ha best mulig utgangspunkt for etterbehandlingen. For å få skarpere og mer fargerike jpg'er ut fra kameraet - endre bildeinnstillingene til å ha økt farge og skarphet.

     

    Visst du ikkje veit kva RAW er er:

     

    Fil-formatet av filene du tek. Du skyt no sikkert i JPEG. Visst du velg RAW i menyen i staden vil du få større filer,men du har også mykje meir å gå på/fleire val i ettertid under bildebehandlinga.

  3. Raskt spørsmål, noen som har tips til et objektiv som skal brukes til skifilming med et 550d? Er snakk om skifilming i løypa, med en makspris på 5k, og vi må over på vidvinkel. Noen som kan hjelpe?

     

    Har lite peiling på filming med dslr men kanskje disse to er brukande?

     

    over 5k...lettare og meir lyssterkt enn konkurrenten Sigma

     

    https://prisguiden.no/product.php?product_id=20231&cat_id=24

     

    Under 5k

    https://prisguiden.no/product.php?product_id=36279&cat_id=24

  4. Man begynner jo å lure litt. Er himla mange dyktige fotografer ute i verden som viser sine verk og naturlig nok prøver mange å få til lignende.

    Men på et punkt må man jo gi opp denne copycat virksomheten, gi bæng i verden og heller kjøre sitt eget løp.

     

    Så sannt så sannt.. men egen stil tar lang tid å bygge opp. Mange år kanskje du ser antydinger til en egen stil ? Selv ser ikke noe poeng i å prøve å finne sin egen stil. Slike ting kommer naturlig etter hvert og er ikke noe som kan presses fram.

  5. @Cruel :Flere forslag for hosting enn Bludomain?

     

     

    Bluehost som han over meg nevner er fin fint, spesielt siden de har automatisk one-click wordpress inkludert.

     

    selv har jeg One.com på wordpress siden min: www.cruelphotography.com og Bluedomain på www.cruelphotography.net eneste grunnen til at jeg har bluedomain på den ene er jo såklart at jeg kjøpte siden der og da fikk jeg alt levert helt ferdig.

     

     

    Okei takk for svar.

    Den siden din cruelphotography.net hvor mye var den justert i forhold til orginalen? Kva heitter designet du kjøpte? Bare for å sjå kor mykje ein kan justere frå orginalen fra bluedomain.Hvor mange justeringsmuligheter har man og er det "panelet" bra?

     

    EDIT: NVM såg fort at det var Sadie.

  6. Kjøp 1 års "dell-garanti" for ca 1000 kr, og de fikser biffen.

     

    Jeg fikk byttet CPU, hovedkort, skjerm, harddisk når garantien var gått ut ved å kjøpe 3 års Dell-garanti for 2000,-. Angrer ikke ett sekund.

     

    Visst jeg kjøper 1års garanti. Vil de da bytte ut alle desse tingene? Må eg kjøpe 3år meina eg?

  7. Kompis, jeg føler din smerte...

     

    Men du er på langt dypere farvann enn meg så jeg har ikke noe godt svar til deg. Hvis du kjenner noen andre med en xps 1530 så kanskje de kan lade opp batteriet for deg.

     

    Noen her på forumet kan kanskje hjelpe? Jeg bor på Nesodden hvis det er i nærheten.

     

    Takk for det !

    Nei var det jeg var redd for :/. Ja selvsagt. Hehe vel Selje, Sogn og fjordane er et stykke unna, men takk for bryet :)

     

    Ja håper det. Anyone som vet hva som er galt ? Hadde vore deilig å berre fått vite det.

  8. Heisann !

     

    Har samme problemet med batteriet og laderen. Har hatt problemet før og da har Dell skaffet meg ny lader. Problemet er at den ikke lader. Kjøpte nytt batteri for ei uke siden fra pcbatterier.no men ingen lykke. Laderen vil ikke lade batteriet selv om det er nykjøpt. Har også brennmerker på tuppen av laderen. Hadde også dette med den forrigje laderen. Er det noen som har noe tips? Må jeg kjøpe ny lader til maskina kvart halve år?

    Warrantyen hos Dell har seff utgått. Er veldig frustert siden jeg ikke er keen på nytt hovedkort som mang sier er ofte problemet til dette. Har også hørt at man kan gå inn i bios men må da ha 10% jeg har 0. Setter stor pris på hjelp!

×
×
  • Opprett ny...