Gå til innhold

aslakt

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av aslakt

  1. 1:Kan du fortelle meg om en bedre måte

    2: Ikke aktivt? 24/7 MC server + filserver + MediaPC = Ikke aktivt? Ser nå mer CPU en iGPU bruk i dette tilfellet, eller er det bare meg?

     

    1. Dersom du forstår uttalelsen min som at jeg mener RAID er dårlig på noen som helst måte, så missforstår du meg, bare å beklage. Men det finnes da en rekke alternativer til backup.

    2. Filserver krever fint lite ytelse, en NAS-boks med "mobiltelefonprosessor" kan fikse det. Det er heller MediaPC delen jeg siktet til, der jeg ser AMD-FM2 som et meget spenstig alternativ, nettopp med tanke på GPU'en.

     

    Til moderator, det burde da være merkbart dersom TS ønsker å spille spill på MediaPC'en sin. Synes heller ikke vi har diskutert Intel vs. AMD utenfor kontekst av denne tråden, i tilfelle tror jeg vi er mer eller mindre helt enige i den diskusjonen :).

  2. Raid = Sikkerhet + Ytelse, ikke motsatt! Intel knuser (dessverre AMD, på det meste, utenom iGPU)

     

    RAID = Ytelse, sikkerheten du sikter til gjelder bare hvordan data lagres, og dette kan du oppnå på flere måter enn å la RAID oppsettet ditt stå for det :).

    At Intel > AMD hersker det lite tvil om på det generelle plan. Maskinen det er snakk om å bygge her har derimot ingen krav som for meg tilsier at denne ytelseforskjellen vil merkes. AMD-løsningen vil derimot gi ekstra guff på GPU, som du også presiserer, som jeg tenker er nok til å gå for det på en slik maskin.

    Hadde vi snakket om en desktop som skulle brukes aktivt hadde du ikke engang hørt meg nevne AMD :).

    Viktig å ikke se seg blind på benchmarks heller, noen ganger kan du dekke et behov (med margin i dette tilfellet, slik jeg ser det) og fortsatt spare en krone og to :thumbup:.

  3. Hva med å kjøre AMD-FM2? Jeg satt selv nettopp opp noen lunde det samme som du er ute etter.

     

    Hovedkort: ASRock FM2A85X-ITX

    CPU: AMD A10 5800K

     

    Som flere sier er SSD til OS å anbefale.

    Det burde holde lenge med et rimelig 2x4GB-minnesett.

    Strømforsyningen skulle det heller ikke være nødvendig å dimensjonere noe særlig.

    Kabinett blir smak og behag, her må du i hvert fall ha plass til alle diskene dine :).

    Avhengig av bruk er det ikke sikkert du trenger å tenke for mye på RAID heller, det skal ikke altfor mye til før du når grensen på nettverkstilkoblingen uansett. Og til det bruket du skisserer ser jeg i hvert fall ikke et skrikende behov for det.

     

    FM2 gir deg i hvert fall mye kraft per krone, filmavspilling er knirkefritt i alle konvensjonelle formater og du kan til og med spille et og annet spill om det skulle friste (uten bruk av ekstra skjermkort). Og 7x SATA III på det hovedkortet er jo bare snop :green:.

  4. Hvorfor binde seg opp i at dagens disker har disse 2 mekaniske hindrene (snurring av disk og lese/skrive-arm)? Er vell på ingen måte gitt at "fremtidens laser-baserte"-disk må snurre?

     

    Jeg så for meg en "statisk" plate som kan skrives til ved bruk at en laserkilde, og heller dirigere bølgene på annen måte over den statiske platen.

     

    Ikke nødvendigvis noen bedre løsning, men det er da i hvert fall ikke noe som tilsier at du MÅ ha snurredisker og "armer"?

    • Liker 1
  5. Så lenge Elkjøp og de andre "elektronikk over disk"-aktørene ikke kan konkurrere med nettaktører på pris, klarer ihvertfall ikke jeg å se trenden Ronny Blomseth forespeiler.

     

    Jeg ser heller at med "Pick-Up-Point", økt data- og nettbruk i forbrukermassen samt at unge mennesker (med andre nettvaner) blir eldre og mer pengesterke, vil nettaktørene få større spillerom.

     

    At andre nettaktører kan komme inn å sparke Komplett av tronen er en annen sak. Jeg klarer i hvert fall ikke å forestille meg at det er Elkjøp som står igjen som seiersherre i dette markedet...

  6. Siden dette ser ut til å bli en format diskusjon, slenger jeg meg på med en liten kommentar.

     

    9:16 er et fint format til vanlig PC-bruk, du får heller snu skjermen (og nødvendige innstillinger) om du skal spille spill.

     

    Det er selvfølgelig ikke alle skjermer som har "fot" som gir mulighet for 90graders vridning, men jeg kommer selv til å se etter dette neste gang jeg kjøper skjerm.

  7. Jeg kjører min på ~4GHz nå (9x444), på ASUS P5Q Deluxe. Er ganske ny i gemet og lurer derfor på hvorfor Prime95 får feil, mens windows bruk/3dmark/spill går knirkefritt. Har satt vcore til 1,37V. Tenker å prøve med mer spenning, men er interessert i litt teori bak hvordan dette scenariet oppstår. Kjører forresten Thermaltake BigWater, ja seniorversjonen kjøpt på PSdata-julekalendertilbud for en æra siden. Har finfine temperaturer: idle ~23, load ~41 (ikke at jeg får loada så lenge med dette problemet :p )

     

    EDIT: Dette er forresten temperaturmålinger fra ASUS PC Probe II, som ser ut til å avvike med et par grader i forhold til temperaturene jeg ser i BIOS. Så la oss kanskje si idle 25, load 46.

     

    NOK EN EDIT: Glem temperatur preiket, jeg skal ta noen målinger og komme med temperaturer fra real temp samt pc probe, så kan dere mer erfarne gi en mening om hva som kan stemme ;) Men spørsmålet kan sikkert besvares alikevell.

  8. * En stemning av blandet fryd og kvalme brer seg i rommet *

     

    Dette er nesten flaut. Gikk til anskaffelse av Dell's DVI fix anbefalt av Fargoth. Brant ut og fulgte "oppskriften" gitt av Dell.

    - Vil først si at jeg har gjort en masse skru av/på operasjoner etter at problemet oppsto.

    Et ledd i oppskriften var å skru av maskin og skjerm, nappe ut ledninger og skru av/på uten, dette for å tappe strøm fra enhetene. Før man koblet alt sammen igjen, med DVI kabel denne gangen og fyrte i gang DVIFix-Bootdisken.

    Jeg fulgte oppskriften og tror du ikke jeg får skjermbilde før i det hele tatt DVDen har begynt å kjøre?

     

    Nå kan jeg åpenbart for lite om elektronikk til å forstå hva som endret seg da jeg gjorde denne "tøm for strøm" operasjonen, men susen må den ha gjort.

     

    Jeg må takke for alle konstruktive svar, nå går jeg å gjemmer meg i et hjørne... ta ut og inn strøm ledning... det er som å finne ut at du ikke har satt inn kontakten i det hele tatt :(.

     

    Forresten, noen som kan geleide meg i avinstallasjon av Ubuntu Linux bootloader? Jeg skal følge de gode rådene om å kjøre linux på VM istedet og vil ha bort det gamle.

  9. fargoth: Jeg har hatt bilde over VGA hele tiden. Da jeg mistet bilde over DVI var bytting av tilkobling det første jeg testet. Nå har jeg ikke en annen maskin tilgjengelig med DVI utgang, men jeg har 3 skjermkort. 2 stykk HD4870 (kom et nytt i posten i går), og et HD4850. Jeg har testet DVI på begge de "gamle" kortene uten at det fungerer. Dvs. jeg er rimelig skråsikker på at det er et problem på skjermsiden.

     

    Jeg må ha oversett denne bootdisk løsningen på Dell-linken du ga meg. Jeg leste bare under ATI-driver løsningen. Har lett litt rundt problemet. Det er mange som klager på at DVI ikke fungerer i Vista på 4870 (jeg kjører win7) o.l, men her er det snakk om driver-problemer etter det jeg kan forstå. Det blir også referert til "set low refreshrates on high resolutions", men dette valget har jeg ikke i CCC (Catalyst Control Center), muligens fordi jeg er tilkoblet VGA :p

     

    Men jeg skal nå prøve litt forskjellig, så ser vi. Btw. tråden ligger under Linux, men jeg kommer til å gjøre alle feilsøk/testing i windows 7 fra nå av, da jeg er mest komfortabel med det ;)

  10. Hva er "skjermreload"?

     

    Edit: Og cygwin fungerer utmerket til å scripte bash i. ;)

     

    Eller bruk en VM (f.eks VirtualBox.)

     

    Dumt spørsmål, men har du prøvd skjermen på en annen pc?

     

    Jeg prøvde først å lage en VM i win7, men Fedora Live = fucked, så jeg orka ikke. Tenkte full install var likegreit.

    Synes ikke det er et dumt spørsmål, for det må jeg få gjort, men har desverre ikke noen andre PCer tilgjengelig for øyeblikket. Alikevell vil ikke en slik test vise mer enn om DVI-in på skjermen er ødelagt eller om skjermkortet mitt er ødelagt. Linux(fglrx i følge tidligere "skribent" ;) ) har uansett ødelagt noe, og penger blir det, hehe.

×
×
  • Opprett ny...