Gå til innhold

Hvalspekk

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hvalspekk

  1. Hei

     

    Skulle få mitt webcam på min kunshan d900 til å fungere tidligere. Lastet derfor ned driveren fra multicom.no i listen over drivere til d900. Problemet er at driveren ikke får kameraet til å fungere. Kameraet blir funnet av windows som en USB-enhet, men driverprogrammet finner ikke kameraet. Noe mangelfull beskrivelse av problemet, men får ikke formulert det bedre. Forøverig er driveren fra (og webcamet?) fra bisoncam.

     

    Setter pris på all hjelp.

  2. Innvandring fører til økonomisk tap, fordi de tar en større byrde på velferdsamfunnet og er muindre produktive (jobber mindre) og skaper ekstrakostnader som kriminalitet. Ghettofisering er hva vi ser i Oslo mellom vestkanten og østkanten. På østkanten bor innvandrerene og er fattige, mens på vestkanten og i resten av Norge bor resten. Det fører til hva vi kaller for et gruppert samfunn, elelr paralelle samfunn.

     

    Ekstremisme kommer av den økte rasismen og problemene. Når innvandre føler at nordmenn er mot dem vil de bli mer ekstreme og nordmenn blir mer ekstreme av at de blir mer rasistiske. Og seperasjonen er at nordmenn og innvandre bor adskilt.

     

    Jepp, det er argumentet i simpel form.

    Ser sammenhengen mellom innvandring og økonomisk tap, men jeg ser ikke problemet ved at nordmenn og innvandrere bor adskilt. Da kan jo innvandrere ta vare på kulturen sin uten for sitt hjemland ettersom det blir lønnsomt å drive butikker som selger varer fra hjemlandet, samtidig som de også kan holde kontakten med mennesker som deler deres kultur. Forstår ikke hvorfor dette er et problem.

     

    Videre forstår jeg ikke helt hvorfor nordmenn er "mot" innvandrere og omvendt.

  3. Grunnen til at flere er for strengere innvandringspolitikk er fordi det er flere voksende samfunnsproblemer som øker på grunn av innvandringen. Det er ikke bare kriminalitet, ghettofisiering, større byrde på velferdsystemet, økonomisk tap, men det fører også til økende rasisme og mer ekstrimisme og seperasjon mellom muslimer og nordmenn. Vi kan se fra andre land at veldig liberal innvandring fører til økt støtte for åpenlyse rasistiske partier.

     

    Altså grunnen til at vi ønsker en mer restriktiv innvandring er for å få bukt med disse samfunnproblemene som oppstår fordi vi ønsker et godt samfunn å bo i. Jeg ønsker et flerkulturelt samfunn, men et rasistisk gruppert samfunn er ikke veien å gå.

    Bare for å organisere slik at jeg forstår:

    Innvandring fører til mer kriminalitet: det vil da si at andelen kriminelle er større blant innvandrere enn nordmenn.

    Innvandring er en byrde for velferdssystemet: det må vel innebære at innvadrere benytter veldferdstilbudet i større grad enn nordmenn.

     

    Dette forstår jeg, men disse har jeg problemer med å forstå (ser ikke sammenhengen). Kunne være fint om noen kan utdype for meg:

    Innvandring fører til: økonomisk tap, "ghettofisering" (vet ikke helt hva dette betyr), fører til mer ekstrimisme, fører til seprasjon mellom muslimer og nordmenn og fører til økt rasisme.

     

    For å svare på spørsmålet utifra disse problemene: innvandring medfører problemer, og derfor er strengere innvandringspolitikk ønsket ettersom dette vil løse problemet (best mulig?).

  4. Leser litt rundt her på forumet (og andre steder) og legger merke til at innvandring er et ofte omtalt tema. Jeg tenker først og fremst på yttringene som dreier seg om strengere innvandringspolitikk. Det virker som om det er mange som er tilhengere av dette, dvs at færre for lov til å komme til Norge, innvandrere som ikke følger loven skal bli deponert, innvandrere som ikke snakker norsk skal bli deponert, osv.

     

    Poenget med dette innlegget er at jeg som oftest ikke for svar på hvorfor det er så mange som er tilhengere av dette. Derfor lurer jeg på om jeg kan få svar på dette av noen her på forumet.

     

    Legg merke til at jeg ikke velger side i denne saken; jeg sier ikke at jeg er for strengere innvandringspolitikk, eller at jeg er imot. Jeg er kun nysgjerrig ettersom jeg har lite kunnskap på dette området. Spørsmålet er kort sagt, hvorfor er det et betydelig antall mennesker(blant annet med tanke på FRPs oppslutning for tiden) som er for strengere innvandringspolitikk?

  5. Er det noen her på forumet som planlegger å gi sin stemme til Miljøpartiet De Grønne ved neste valg? Isåfall kunne det være fint om du poster her og begrunner ditt valg.

     

    Har lenge vurdert MDG ettersom de fokuserer på viktige saker som enten er oversett eller lite prioritert av andre partier. For eksempel miljø, dyrerettigheter og personvern på nettet.

     

    Om du er interessert i å få bedre kjennskap til dette partiet, kan du besøke hjemmesiden deres: http://www.gronne.no/

  6. Legger forresten merke til at de bruker 'English-speaking country'. Hva menes egentlig med dette. Vil selvfølgelig tippe at det dreier seg om land der engelsk er morsmålet til flertallet av befolkningen og der det er et offisielt språk. Eller kan jeg tolke det slik at det kan være et land der folk bruker engelsk, feks Kina har nok en god del engelsktalende personer.

  7. Hva var du hvis du ikke kunne tatt egne valg? Livet består av valg. Desto mindre valg du tar, desto mer levende død er du, til du sluttelig dør.

    Determinisme/fri vilje har ikke noe med valg å gjøre, men om om du har fri vilje. Hvis det skulle være slik at man ikke har fri vilje så kan man forsatt er fritt valg.

  8. Jeg tror ingenting er forutbestemt, men det er en større sjangse for at jeg drikker hvis det er "lagt opp til det". Hvis du skjønner...

    Nei jeg skjønner ikke hva du mener med "lagt opp til det".

     

    Det er spørsmålet her. Kan du egentlig velge det, eller har du egentlig ingen mulighet til å påvirke valget ditt? Er valget ditt bestemt av genene dine, oppdragelsen din og miljøet ditt (hvor 'fet' festen er)?

  9. Beviser dette at fri vilje ikke eksisterer?

    What is free will?

     

    Think of a scenario were we have an entity of pure energy. Therefore it has no genes

    and nothing to govern it, nothing to tell it what to do, no instincts.

    No environment around it to affect it either.

    THen let's give this entity the ability to think, or more precisely: to choose.

     

    Now we introduce two doors. The entity will be aware of these doors only if it chooses to be.

    What will it do? Will it choose to be aware of these doors, open one door,

    or maybe open two doors? Maybe open no doors?

     

    Impossible to answer, because there is no reason to do anything.

     

    Let's assume now that this entity has instincts, which again comes from genes. Two instincts,

    and so two feelings to be the reward for these instincts.

     

    The instinct of curiosity, and the instinct of fear. The respective feelings would be pain and

    pleasure. Curiosity might promise pleasure, While fear will avoid pain. Two mutually exclusive

    instincts.

     

    Even if the entity chooses now to avoid these instincts, in 100 % of all cases, one instinct

    would be the will, or at least, affect it to make that instinct "win".

     

    If it ignores it, that would in essence be the same as giving into fear. If it chooses to open

    the doors or study them, it would be the curiosity instinct.

     

    If these two instincts each have a 50 % chance of "winning" (or any other number) then that

    would also mean that we can statistically know what will happen with a hundred of these scenarios,

    and therefore also read the future because of the previous results.

     

    Does this prove that free will is just an illusion?

     

    At least it proves that something will happen even if free will exists or not. Alas, since

    the results would be the same, there is no way to determine if something happened because

    the entity choosed it, or because it was meant to happen (the instincts).

     

    Which would in some way mean that free will is an unimportant factor.

     

    LOl2krollerpants idk thxok

  10. Levlingen var bra, grinding er en del av et mmo og det tok meg /played 7-8 dager eller noe som er mindre en i WoW paa den forste karakteren. End game er noe uutviklet, var forst i en guild med BK, sige warfare er fult av bugs og ubalanser. Gikk over til en PvE guild og det er ganske greit. Har ikke sluttet,men for tiden raider jeg bare, men guilden har bare 2 bosser igjen saa jeg haaper det kommer noe nytt PvE content. Enn saa lenge gidder jeg ikke spille spesielt mye for PvP blir fikset eller det kommer mer PvE content

  11. Hvis du har en vare som er defekt, så kan du foreta en RMA, dvs å lever tilbake varen mot å få en ny eller tilsvarende. Hovedkortet du har kjøpt skal fungere veldig bra, det skal være de med minst feil så vidt jeg har skjønt.

    For vel sende det inn til komplett. Må vel bare vurdere om jeg skal prøve alle delene med et annet hk.

    Fungerte ikke, kortet pep når jeg restarta, vet ikke om det er grunnen, men det hjalp ikke.

  12. Sikkert et dumt spørsmål, men har du koblet til med 4 pin 12v eller 8pin 12v? For meg virker det som om du har glemt noe, rett og slett ;)

    har koblet 8pin. Har gått gjennom alt mange ganger nå, tror ikke jeg ahr glemt noe.

    Kanskje hovedkortet er ødlagt?

     

    Det kan være en forklaring ja. Siden alt funket før du byttet hovedkort, så kan det være at hovedkortet er defekt. Prøv en RMA om ikke noe annet funker.

    Vet ikke helt hva en RMA er :hmm:

  13. hei

     

    i går startet dataen min plutselig med noe rart... når jeg startet den kommer det opp et bilde på skjermen der det står

    "overclocking failed", jeg fikk noen alternativer, og valgte å starte windows normalt... da dataen var ferdig å loade, og jeg så skrivebordet hører jeg en kort gnistrelyd inni dataen, så booter den seg selv.

     

    å, en ting til :p har en liten stund hatt det problemet at det kommer en blå skjerm opp, som sier at det har skjedd en driverfeil, og at dataen må restarte....

     

    noen som har peiling??

    siden det står overclocking failed ville jeg prøvd å resette bios i biosen.

     

    Opptater alle driverne dine hvis det er driverfeil

×
×
  • Opprett ny...