Gå til innhold

Koma

Medlemmer
  • Innlegg

    360
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Koma

  1. Hei

     

    Jeg har nettopp kjøpt meg en D-link DCS-932L. Den er enkel å sette opp med min nye Asus RT-N66U Dark Knight. Det som derimot er pussig er at hver gang jeg forandrer admin-passordet i kameraet fra å være åpent til lukket via grensesnittet, får jeg ikke logget meg på igjen. Passordet jeg nettopp har byttet blir registrert som feil. Jeg må derfor factory-sette kameraet for å komme inn igjen. Jeg har forsøkt passordbytte både via en MAC og PC. Jeg har også oppgradert firmware fra 1.03. til 1.04.

     

    Er det noen som har vært borti dette før? Tar imot alle råd med takk.

  2. Film er viktig for meg. Er det noen som har testet ut følgende på denne enheten:

     

    -Batteritid i forbindelse med video. I følge specs står det oppført 8 timer.

    -Film på HTC Leo. Hvordan er bildet? Hakker det? hvilke filformater tar den? Har lest et sted at den spiller av DivX. Stemme dette?

     

    Har lyst til å få dette avklart før jeg legger iPhone 3Gen i skuffen :)

  3. Jeg har hatt en E90 i snart to år nå og har egentlig vært storfonøyd med den utenom en ting. Av en eller annen grunn blir bokstavene "æøå" byttet ut med med andre tegn når enkelte av mine venner mottar epost fra denne enheten.

     

    F.eks:

    "ø" blir til "h=C3=B8"

    "å" blir til "=C3=A5"

     

     

    Mailen blir sendt fra en pop3 konto. Telefonspråk og skrivespråk er satt til "norsk".

     

    Har noen vært borti dette tidligere?

  4. Vi vurderer å prøve ut PDAer på noen ansatte, både kvinner og menn mellom 30-40 år i undervisningssektoren. Selv har jeg brukt PDAer flittig siden 2002 i arbeidet mitt og vært borti de fleste.

     

    Kravene er som følger:

    Brukervennlighet

    Sync med exchange

    WIFI

    3G

    Blåtann

    Kamera

    (+standard programmer og muligheter)

     

    Viktige programmer:

    office write/edit (excel, powerpoint, word)

    Nettleser

    Bør være lett å finne og installere programmer. Utvalget av gratisprogrammer er viktig.

     

     

    a. Av erfaring kan WM6.1 være knotete. HTC HD Touch viser seg å være et godt alternativ, og et brukervennlig grensesnitt på det ytre, men er mottakelig for feil/problemer enn de to neste.

     

    b. iPhone er den mest brukervennlige telefonen jeg har vært borti og bruker den daglig. Minus er at det ikke går an å bruke den som modem (tethering), krever registrering av kredittkort i iTunes (men er mulig å omgå dette og opprette free account), og mangler Office suite. Quickoffice har allikevel sagt at de holder på å utvikle dette (2009) dvs. om Apple tillater det.

     

    c. Nokia E90 (Symbian) har også vært en sterk kandidat. Den er rask, pålitelig og brukervennlig. Minus er størrelsen og tilgang til programmer som kan brukes i undervisningssektoren. Kommende N97 ser derimot meget bra ut.

     

    Spørsmålet er som følger:

    Har dere erfaring med hvordan kvinner vurderer og bruker disse tre ulike operativsystemene? Husk at brukerne aldri har vært borti PDAer, men har grei kompetanse innen windows.

     

    (Kvinner oppfordres å gi innnspill :-)

  5. I dag tok min Fortron 700W (http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=315686) kvelden etter 3 1/2 bruk. Jeg tenkte å erstatte den med en Corsair Powersupply 750W (http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=340678).

     

    Jeg har et Lian Li kabinett (Fulltower) og et ASUS P5WD2-E Premium(http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=316900) hovedkort, og et ATI 1900XTX 512mb skjermkort samt tre harddisker.

     

    Utfra spesifikasjonene er Fortron 14(bredde)x15x8,6cm i mål og Corsair har 15(bredde)x16x8,6cm. Har dette noe å si? Er dette en god erstatter?

  6. Jeg skal kjøpe ny skjerm og vurderer Dell 3008WFP. I tillegg har jeg tenkt å koble opp min Macbook Pro da denne skjermen har to DVI inntak. Da skjermkortet min er tre år gammelt, vil den klare 2560x1600 på en DVI connector, eller må begge på skjermen brukes til ATI skjermkortet?

     

    Skjermkort Sapphire ATI X1900XTX 512mb GDDR3

  7. Hei

     

    Jeg anskaffet meg en E90 før jul for utprøving til et større mobilprosjekt som er på gang. E90 har vist seg å være stabil og til mine foventninger. Vel, utenom en ting. Quickfoffice ser ut til å ikke klare å lese store dokumenter (.doc). Følgende feilmelding dukker opp: "Kan ikke åpne dokumentet. Ikke nok minne".

     

    Følgende er prøvd:

    Formatert minnekort til FAT og FAT32

    Reinnstallert siste firmware

    Gitt dokumentet nytt navn

    Flyttet dokumentet til hovedminne for lesing

    Oppgradert til Quickoffice 4.5

     

    Har dere noe forslag til hva grunnen til dette kan være?

  8. Jeg sitter her med min nye Nokia E90. Av og til så bytter den om mellom "Telenor Internett" og "Telenor" når jeg er på nettet eller kobler opp mot eposten. Jeg har slettet "Telenor Internett" og "Telenor" ser ut til å fungere like bra på internett.

     

    Er det likegyldig hva man bruker? Er det maks pris på 75,- på begge to (Frifiks)? Jeg mener å huske at når jeg konfigurerte min gamle Tytn så var det viktig at det sto "telenor" når den koblet seg opp på nettet eller så fungerte ikke maksprisen.

  9. De tre siste årene har jeg benyttet nettsiden min www.wayclass.com som en ressurside til både lærere og elever, og dette uten problemer. Skolens nettverk drives av WM-data (tidligere var det Siemens) som i tillegg styrer nettverket til 20 andre Osloskoler.

     

    Når siden benyttes, er det ikke uvanlig med at over 150 brukere er inne på den samtidig. Forrige uke ble elevene bedt om å hente ressurser derifra, men etter noen få besøkende, dukket det opp en feilmelding om at det var for mange brukere fra samme Ip-adresse. Deretter kom 403 feilmeldingen og den har vært der siden. Domeneshop, som har webhotellet, kan ikke se til å ha registrert sperringer. Feilmelding er sendt til WM-data og jeg venter på svar. Vi mistenker at det er proxyen deres som står bak. Fra support ble jeg opplyst om at det kan være noe rettighetsproblemer eller noe i siden som proxyen sperrer, men jeg kan ikke tenke meg hva dette kan være. Jeg bruker e107. Rettighetene er satt til 755.

     

    Er det noen som har opplevd lignende eller vet evt. hva årsaken kan være?

  10. Dette er også det som høres mest naturlig ut, men siden det er jeg som privatperson også er økonomisk ansvarlig for virksomheten så mener noen at det er likegyldig om man bruker sitt private bankkort (forbrukerkjøp) eller virksomhetens (næringskjøp).

     

    Jeg er ikke helt inne i reglene ennå så beklager om spørsmålene kan virke litt rare. Jeg vil bare gjøre ting riktig.

     

    EDIT: AKIRA kom i forkjøpet med mitt argument :)

  11. Hei!

     

    I fjor opprettet et enkelpersonsforetak som biverv. Jeg har nettopp passert 50.000,- grensen og meldt meg inn i MVA-registeret.

     

    Kan jeg kjøpe produkter som privatperson til firmaet og føre det opp som utgifter på firmaet? Dette gjelder innkjøp some er 100% relevant for firmaet. Rettighetene ved privatkjøp er nemlig bedre enn ved næringskjøp.

×
×
  • Opprett ny...