Gå til innhold

Olliman

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Olliman

  1.  

     

     

     

    Hvordan får man egentlig 5.1 lyd ved strømming fra TV appen, som Netflix? Får bare stereo ut fra TV'en.

    Lyden må sendes via HDMI (via ARC) eller SPDIF til ett anlegg, så skal det fungere lett. Så sant TVen støtter lydformatet, men tror alle TV'er støtter det formatet Netflix dytter ut så.
    Tviler på at TVen støtter 5.1 lyd. Har en Samsung 55JS9005. Får bare stereo.

     

     

    Den støtter 5.1 lyd uten problem. Jeg har tilnærmet samme modell, 55JS8505, får surround fra Netflix der. Bruker ARC for å få lyden fra TVen til annlegget mitt. 

    Høyttalerne som følger med TVen er jo bare stereo, men så lenge du kobler det til et eksternt annlegg, så skal det ikke være et problem. 

    Eneste som må tenkes på at det er begrenset hvilke lydformater som overføres med surround over SPDIF, men tror formatet Netflix bruker går over. 

     

    Bonus: TVen støtter ikke "HD-lyd", altså DTS-HD/DTS:X og Dolby TrueHD/Dolby Atmos, så det fungerer dårlig å bruke TVen som en mediaspiller og forvente å få disse lydformatene ut til annlegget. 

    Bonus bonus;

     

    Netflix bruker lydformatet Dolby Digital +, som ikke støttes av optisk slik mange bruker ut av TV. Du må med andre ord ha HDMI Arc for og få 5.1-lyd fra Netflix.

    Jeg får 5.1 fra Netflix via optisk kabel fra min Samsung smart-TV...

  2.  

     

     

    Flash var kult i sin tid. Hva gjør vi for å bli kvitt Adobe Reader som vel også er ganske ille sikkerhetsmessig?

    Ikke bruk Adobe Reader?

    Bruker enten innebygget i nettleser eller foxit

     

     

    Riktig nok lytter folk når jeg knurrer høyt nok, men de lytter ikke så godt til meg at Adobe Reader blir borte bare fordi jeg bruker Foxit Reader. Ellers ville Adobe Reader vært borte for mange år siden. 

    Har ikke hatt Adobe Reader på mange år, kuttet også ut Foxit Reader for noen år siden, da jeg ble så lei av alt maset om oppdateringer den kom med. Har brukt PDF-XChange Viewer siden, og har aldri sett meg tilbake. De som er innebygget i nettleser kommer ofte til kort ved litt mer avanserte behov. Bruker også Sumatra PDF litt som portabel pdf-leser, gjerne på virtuelle maskiner med XP osv.

  3. Det er den fakeste filmen noensinne. Hvorfor er bildet rundet av i hjørnene og hva er de greiene på slutten der? Utrolig dårlig laget fake film fra NASA igjen.

     

    Film det selv da vel, slik som dette: http://www.universetoday.com/93588/a-beginners-guide-to-photographing-the-international-space-station-iss/

     

    Du vil ikke få det fra de samme vinklene, du vil heller ikke få så mye varighet da passeringer typisk bare varer noen få minutter (2-6) og selvfølgelig ikke denne kvaliteten...

     

    Det runde i hjørnene vil tro er rammen på viduet (rundt) som kameraet står bak ombord på Soyuz-TMA. Og de greiene på slutten er refleksjoner i viduet som ser ut til å vise innsiden av der kameraet er plassert.

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/Soyuz_TMA-16M

  4. Det som ofte er litt komisk når en diskuterer dette er at en gjør regnestykket litt vel enkelt. Regnestykket tar jo ikke hensyn til akselerasjon og deakselerasjon og forenkler det ned til at en skal endre hastighet mellom 0 og 99,9C i løpet av et øyeblikk. Eventuelle pasjasjerer hadde jo blitt suppe av det... Vet ikke hvor mye akselerasjon det er å forvente at pasasjerer skal kunne tåle, men vil tro at det ikke bør være mye over 1G (9,81 m/s/s). Da vil det ta rett under et år før en er oppe i 99,9C, da vil du kun ha tilbakelagt rett under 0,5 ly på dette året (hvis jeg ikke bommer grovt). Og i store deler av dette året så vil tiden for passasjerene ha gått i nesten samme hastighet som for de som er på jorden. Så bruker en jo like lenge på å bremse...

    • Liker 1
  5. Hvis en klarer å absorbere lyset som treffer skjermen, vil det jo gi en "dobbelt positiv" effekt, i og med at man samtidig med å tilføre mobiltelefonen elektrisk energi, også minsker refleksjon fra skjermen.

     

    I ytterste konsekvens kan det faktisk bli veldig behagelig å bruke mobilen på en solrik sommerdag, da både lyset som treffer mobilen i stor grad absorberes, og mobilen samtidig får energi til å servere høy lysstyrke.

     

    Edit: Dvs, det hadde vært fint, hvis det faktisk hadde vært synlig lys som ble absorbert og ikke bare IR...

     

    Ja, det burde sluppet gjennom lys den ene retningen og gjort om alle spekter i den andre retningen til strøm.

  6. Jeg har kjøpt nr 1, og får knapt inn noen DAB-signaler i bilen selv om DAB-nettet er ferdig utbygget i Norge med 99% dekning.

    FM virker feilfritt her med 5 riksdekkende kanaler + 4 nærradioer i stereo.

    Kanskje Stavanger-regionen vil få tilfredsstillende DAB-radio hvis dekningen økes til 150%?

     

    Kjører en Caddy som er under året gammel på jobb her i Stavanger-området, den har orginal DAB-radio. Men den bytter frem og tilbake mellom DAB og FM i ett kjør, så jeg håper DAB blir bedre før FM slås av.

  7. Hvorfor får ikke dette større fokus i anmeldelser? Kanskje det hadde vært en fordel om amobil tok med dekningskvalitet som et eget avsnitt når de tester telefoner? Det er jo høyst interessant å vite om en telefon har for dårlig dekning.

     

    Meget godt poeng! Jeg har en HTC Desire S, og har i den siste tiden jobbet på et sted med dårlig dekning sammen med andre som har helt nye telefoner. Jeg har kunnet ringe nesten uten problem, der de andre nesten ikke hadde kjangs.

    • Liker 1
  8. Vet ikke hvordan Apple er på det, men de personlige spørsmålene er så tilbakestående. I alle fall når en kun kan velge i spørsmål som "yndlingsmaten din" og "navnet på mora di". Da må en finne opp sitt eget svar på noe helt annet, og huske både spørsmålet og svaret.

     

    Apple er så vidt jeg kan huse de verste jeg har vært borti når det gjelder slike spørsmål. De er også obligatoriske mener jeg. Så greien er at først lager du et supersikkert passord. Så velger du mellom forhåndslagde, som du sier tilbakestående spørsmål, som nesten hvem som helst kan finne svaret på. I alle fall folk som kjenner deg. Det er jo en vits! Eneste muligheten jeg kunne finne var som du sier, å svare noe helt annet enn det spørmålet indikerer.

    • Liker 1
  9.  

     

    Ahh, det forklarer nok forskjellen. Ingen av dokumentene er på engelsk, så det er mye mulig at den fungerer utmerket på det. Hva mener du med grammatikkkontroll? Tenkte med engang på den som ligger under "system --> staving" når du sa det.

    Word har en fin funksjon som sjekker grammatikken i tillegg til rettskrivning (hvertfall på engelsk). Så hvis du bruker "are" når du skulle brukt "is" eller "whom" når du skulle brukt "who" så kan Word oppdage og rette det.

    På Norsk også, og mange andre språk. Men du må installere Proofing Tools for hvert av dem. Dette koster selvfølgelig ekstra.

  10. SI-enheter FTW!

     

    Spiker har også vært i mm i flere år.

     

    Forresten så er m SI-enhet for lengde i meter, så PPM eller DPM vil være per meter. Noe jeg mener er vel så greit, fordi centi og milli er prefikser som forteller hvilken tierpotens av meter verdien er oppgitt i, og alle formler vil ha SI grunnenheter som input, så da må men drive å regne om alt som ikke er SI grunnenhet.

×
×
  • Opprett ny...