Gå til innhold

frode8

Medlemmer
  • Innlegg

    192
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av frode8

  1. Som alltid: Boka er bedre.

     

    Boka er vel som regel bedre grunnet leseren/titterens opplevelse av bokas univers.

    Har leseren et veldig godt forhold til boka vil forventningene til filmen ganske ofte være skyhøye, og dermed urettferdige med tanke på at en film aldri vil ha kapasitèt til å være like utfyllende som en god bok, man får rett og slett flere inntrykk av en bok (generelt sett).

     

    For ikke å glemme at folk har egne bilder av bøkenes historier i hodet slik de ser for seg hvordan den er, skulle ikke den stemme overhodet med regissørens vil skuffelsen gå over til irritasjon, noe som jo i og for seg er ganske urettferdig da også regissøren har en opplevelse av boka (forhåpentligvis).

    LOTR-bøkene var dårligere enn filmene, fordi filmene varte kortere. (men føltes bra lange ut likevel)

  2. Har bestilt meg en Galaxy S, der det ikke er norsk språk (nærmeste er svensk og dansk), så lurte på om det er mulig å oppdatere den til 2.2, og da få norsk språk, eller må det noe mere til for å få ordnet det?

     

    Bruk Kies Registry Patcher til å lure Kies til å tro at du har en norsk telefon med eldre firmware, så laster den ned en skandinavisk firmware til deg.

     

     

    Evt bare laster du ned skandinavisk firmware fra nettet og installerer med Odin.

     

    Det er to tråder om Galaxy S her på forumet som diskuterer dette inngående.

    Ok, takk for svar :)

    Har lest i de andre trådene også, men de har jo 1000-vis av svar, og blir litt mye å lese gjennom. Enklere å gjøre det på denne måten :p

  3. Det var her jeg er heldig, den skolen jeg går på er en dritt skole som alle kommer inn på og da funket det med 3,0 i snitt selv om jeg bare hadde trengt 2 i snitt. Jeg angrer ikke på min dårlige innsats, en ting er litt morsomt synes jeg det er at jeg har en kamerat som har over 5,5 snitt på ungdomskolen, og gikk ut av videregående med over 5,5 i snitt er at jeg er kommet nesten like langt som han, bare med 4,3 i snitt på allmenn påbygg.

    Hvis du jobber godt på ungdomsskolen, så blir videregående lettere. Det du lærer på ungdomsskolen gir grunnlaget for det du skal lære på videregående.

    Og hva hjelper det å ha kommet nesten like langt, han er likevel kommet lengre enn deg, og med bedre karakterer enn deg.

    Så med andre ord har kameraten din lært mer enn deg, og kan tingene sine bedre.

    Sånn er det bare :p

     

    Riktig nok. Men da kan jeg også bruke argumentet baklengs og si dette, tenk på alle de gangene han måtte avvise oss fordi han ikke kunne, tenk på alt det han gikk glipp av fordi han måtte gjøre lekser osv. Og han tar nå en mastergrad innenfor juss, mens jeg snart vil ta en siv.ing linje på NTNU.

     

    Grunnen til at jeg er bak var at jeg skiftet yrke, først tok jeg TIP, men det var ikke noe for meg så gikk jeg bygg og anlegg. Dermed ligger jeg et år bak han siden jeg går nå på allmenn påbygg og han går på sitt første år på UIO. Men jeg kommer til å havne enda lengre bak fordi jeg skal ta svennebrevet, dette er nødvendig pga alderspoeng osv.

    Gikk han nå glipp av så mye som han ikke kan ta igjen. Og det var antakligvis viktigere for han å gjøre det godt på skolen, og få en bra jobb. Noe jeg vil si er viktigere i det lange løp.

  4. Hei. Hvor mye har fravær fra videregående å si for arbeidsgiver når en søker jobb? Tenker da for min del på teoretiske fag (med lang skolegang) som f.eks advokat, lærer o.l.

     

    Vet det har veldig mye å si for de som går yrkesretta fag (jeg går allmenn), men hvor stor betydning har det i forhold til karakterer f.eks tror dere?

    Hvis du søker på en jobb som har mange kvalifiserte søkere, så kan det hende at de går tilbake til vitnemål fra videregående for å avgjøre hvem som skal få jobben. Men dette skjer ikke ofte. Men kan være lurt å ha i bakhodet :)

    Referanser og erfaring er vel det som teller mest.

  5. Det var her jeg er heldig, den skolen jeg går på er en dritt skole som alle kommer inn på og da funket det med 3,0 i snitt selv om jeg bare hadde trengt 2 i snitt. Jeg angrer ikke på min dårlige innsats, en ting er litt morsomt synes jeg det er at jeg har en kamerat som har over 5,5 snitt på ungdomskolen, og gikk ut av videregående med over 5,5 i snitt er at jeg er kommet nesten like langt som han, bare med 4,3 i snitt på allmenn påbygg.

    Hvis du jobber godt på ungdomsskolen, så blir videregående lettere. Det du lærer på ungdomsskolen gir grunnlaget for det du skal lære på videregående.

    Og hva hjelper det å ha kommet nesten like langt, han er likevel kommet lengre enn deg, og med bedre karakterer enn deg.

    Så med andre ord har kameraten din lært mer enn deg, og kan tingene sine bedre.

    Sånn er det bare :p

  6. Finnes det da i det hele tatt noe du vil omtale som preventive straffer, eller mener du at dette ikke eksisterer? Om man ikke hadde fått straff for å stjele, ville ikke dette kunne ført til at flere ville begynne å stjele? Hvis svaret er ja bør vi kunne konkludere med at straffen har en viss preventiv virkning. Hvis det å unndra penger på arbeidsplassen ikke hadde fått noen konsekvenser, kan jeg garantere deg at svært mange her i det ganske land hadde blitt klåfingrede.

     

    Du klarer rett og slett ikke å forkaste tanken om straff? Da er det ikke av noen interesse for meg å diskutere hva jeg mener vil være preventiv STRAFF. Folk trenger ALDRI straff, men BEHANDLING, det er det som er preventivt.

    Hvis straff skal byttes ut med behandling, hvor skal du hente alle terapeutene?

    Hvor mange timer behandling skal de ulike lovbruddene ha? Helt til de er frisk, kan du vite at de er frisk?

    De vil jo komme meget langt bak i køen til behandling, eller skal de komme foran de som er blitt utsatt for vold, voldtekter o.l. som virkelig trenger behandling.

    Behandling er for det meste for å bearbeide vonde følelser og minner, og dermed helt bortkastet i dette tilfellet.

    Du er altfor Naiv hvis du tror behandling vil hjelpe.

    Du synes vel Dr. Phil er dyktig?

  7. Slaveri ble beholdt i usa frem til 1865 det krevdes en krig som kostet 600 000 menneske liv for å stoppe det, gjett hva slaveholderene brukte som unskydnig for at det var greit å eie andre mennesker og piske dem?

     

    Jo bibelen, ikke akurrat 1000 år siden dette.

    La meg først starte med at slaveri i Bibelen ikke er det samme som slaveriet i Amerika. Det var et brudd på Guds #2 bud. Heldigvis var det kristne med rett ånd som klarte å gjøre ende på slaveriet.

     

    "Slave" i Bibelen var mer som en "tjener" eller "ansatt." De hadde en del rettigheter som slaver andre steder bare kunne drømme om. Blant annet det at de kunne gå fri etter syv år. Det virker som en del av tjenerne faktisk likte seg i sin stilling. Blant annet kunne de få lov til å bli etter de syv årene dersom de ville.

     

    Jeg og alle kristne fordømmer slaveriet på 1800-tallet. Det var med sterk begrunnelse i Bibelen at slaveriet ble endt. «Her er det ikke jøde eller greker, slave eller fri, mann og kvinne. Dere er alle én, i Kristus Jesus.» (Gal 3:28)

    Hvor mange slaver tror du drømte om dette? (fra moseboken)

    http://www.bibel.no/Hovedmeny/Nettbibelen/Bibeltekstene.aspx?book=EXO&chapter=21

  8. Om hun bare kan komme tilbake på en faglært kvote så blir det for dumt.

     

    Er en generell mastergrad virkelig så relevant for en journalistjobb? Jeg så litt på UDI sine sider og ble ikke så klok.

     

     

    Hva med de grove bruddene hun har begått ved å ta seg til rette? Skal det ikke få noen andre følger enn en gratis tur til Moskva?

    Tror ikke hun kommer til å jobbe som journalist.

    Med utdannelse i Sosialantropologi, kan hun jobbe med innvandrermiljøer, være med å avgjøre i innvansrersaker o.l. Å er nok det hun har i tankene (tror jeg).

    Så kommer hun tilbake (som hun mest sannsynlig vil gjøre), så er det nok for å jobbe mot en "mildere" innvandringspolitikk...

  9. For tredje gang. Frp ønsker konkurranseutsetting, ikke privatisering.

     

    Hvis noen ønsker å flytte til Spania når de blir pensjonister, har ikke jeg noe i mot det. Sannsynligvis kommer også jeg til å ønske å leve mine glade pensjonistdager i sol og varme, noe jeg tror er en drøm mange har i tankene.

     

    Jeg skjønner ikke helt hva du mener Frps baktanker er. Faktum er i alle fall at det den dag i dag er 5000 eldre mennesker som venter på lovpålagt sykehjemsplass, og at flere private sykehjem har ledig kapasitet. Hvorfor vi ikke skal ta i bruk disse plassene, skjønner jeg fremdeles ikke. Hver enkelt bruker betaler i alle fall ikke noe som helst og tilbudet er minst like bra som det offentlige.

    Vi får være enig om å være uenige. (du vil visst åpenlyst ikke forstå hva jeg skriver)

    Men et annet spørsmål, FRP er imot innvandring, hvorfor skal de da få bli innvandrere i Spania ? :p

    "Snu dem på flyplassen!!! Jævla lykkejegre..." he he

    http://www.friheten.no/iriks/2006/04/02/lureri.html

    Er dette gode nok grunner?

    - at de ansatte jevnt over er lønnet langt lavere enn i kommunen, -

    - ansatte mottar ikke overtidsbetaling,

    - at pensjonsavtalen er elendig,

    - at ansatte går i ulovlige dobbelvakter, med bare 6 timers søvn i mellom, noe som går ut over kvaliteten på arbeidet

    - at det ikke gjennomføres lokale lønnsforhandlinger med fagforeningene

    - arbeidsplanen ikke utarbeides i samarbeid med de tillitsvalgte eller fagforeningen, slik arbeidsmiljøloven klart og tydelig sier.

    - Planlagt overtid - som er ulovlig.

     

    http://debatt.aftenposten.no/item.php?GroupID=8&ThreadID=301907

  10. Hvis ikke det beviser at det ikke er bemanning nok, så tror jeg du må lese linkene noen ganger til...

    Så du mener at private institusjoner har bemanning som står å ser på at de offentlige trenger hjelp?

    Og ved å begynne med privatisering vil det bli en kamp mellom det offentlige og de private, og hva skjer da? Jo prisen på boplass øker KRAFTIG! Men det bryr vel ikke FRP'erne for de har jo egne sykehjem i Spania...

    http://debatt.aftenp...3&ThreadID=2415

     

    De står ikke og ser på? De ønsker å bidra, men det offentlige nekter å kjøpe private plasser, bare på grunn av det faktum at de er private! Private plasser er vel så gode som offentlige. Og nok en gang: Frp ønsker ikke privatisering, Frp ønsker konkurranseutsetting! På den måten sparer vi inn penger, du som bruker får et bredere og mer kvalitetssikret tilbud. Du betaler ikke et øre mer. Slik politikken føres i dag, må eldre mennesker kjøpe seg inn på private plasser fordi de ikke får den lovpålagte plassen de har krav på. Det er det som er realitene av rødgrønn politikk! Ved et regjeringsskfite kan du derimot bestemme selv hvilket tilbud du ønsker å bruke, uavhengig om det er privat eller offentlig. Det som til syvende og sist er viktig, er at mennesker som har behov for omsorg faktisk får den omsorgen de har krav på.

    Det du forklarer er en teori om hvordan de "mener" det skal være. (og teorien høres jo "grei" nok ut)

    Men med logisk tankegang, vet man at det ikke er slik det vil bli...

    Hvis toppene i FRP mener at private sykehjem vil bli så bra, hvorfor får de bygd sykehjem i Spania, og flytter dit når de blir pensjonister? Man ser jo at de som jobber på FRP-bygde private sykehjem i Spania har bedre lønn enn de i Norge. Hva vil da få deg til å tro at dette ikke vil skje dersom de blir privatisering i Norge? Ren naivitet? Eller vil du ikke innse baktankene til FRP?

  11. @ Rotteh

     

    Det sier mer om din uvitenhet...

    http://www.dagbladet...omsorg/7883404/

    http://www.dagbladet.../helse/7923560/

    http://www.bt.no/for...all-793026.html

     

    (det du har postet er et et ekstremt og sjeldent tilfelle)

     

    Vi trenger flere leger, så du ville gjerne gått til en lege som har gått 2 år helsefag?

     

    Det der understreker så aldeles ikke at det er bakdeler ved å ta i bruk private institusjoner. Kildene dine understreker at det generelt er mangel på helsepersonell, ikke at private institusjoner som har ledige plasser ikke har tilstrekkelig bemanning. Så da utfordrer jeg deg: Hvorfor skal ikke kommuner ta i bruk ledige plasser fra private institusjoner?

    Hvis ikke det beviser at det ikke er bemanning nok, så tror jeg du må lese linkene noen ganger til...

    Så du mener at private institusjoner har bemanning som står å ser på at de offentlige trenger hjelp?

    Og ved å begynne med privatisering vil det bli en kamp mellom det offentlige og de private, og hva skjer da? Jo prisen på boplass øker KRAFTIG! Men det bryr vel ikke FRP'erne for de har jo egne sykehjem i Spania...

    http://debatt.aftenposten.no/item.php?GroupID=133&ThreadID=2415

  12. altså spørsmålet handler om det som står i hovedinnlegget ;) og det jeg tar opp om hvorfor så mange stemmer frp. for dette handler om hvorfor folk stemmer frp på tross av politikken som står i linkene.

    Mange stemmer nok FRP fordi Siv Jensen er veldig flink å snakke for seg, og det finnes alt for mange som stoler blindt på det hun sier, uten å sjekke fakta... Desverre :/

     

    Jens Petrus er vel Kongen når det gjelder å prate fine ord for å sanke stemmer, bare for å kapre stemmer. Håper at velgerne husker hans stunts til neste valg....

     

    Det gjør alle, så hvis det var det beste argumentet mot AP, så er du like langt.

    FRP er et "hestehode" foran når det gjelder å endre mening etter hva de tror vil sanke stemmer...

    Rart at FRP plutselig vil hjelpe Nord-Norge nå når det er mulighet for olje der. Mystisk... (egentlig ikke)

    • Liker 2
  13. Jeg viste da nettopp til en lenke som understreker at det er private helseinstitusjoner med ledige plasser som ikke tas i bruk, samtidig som det er mennesker som står i kø. At det er en generell underbemanning har du sikkert rett i, jeg har ikke sett statistikk på området, så jeg tør ikke å uttale meg om det, men så lenge det faktisk er ledige plasser på private institusjoner som kan være vel så gode som de offentlige, ser ikke jeg hvorfor disse ikke skal tas i bruk bare fordi de er private. Det viktigste er å sikre at folk faktisk får omsorgen de har krav på (ikke minst som folk har betalt for i form av skatt i løpet av flere tiår), ikke å la være å ta i bruk plasser kun på grunn av det faktum at de ikke er offentlige.

    Jeg prøver på nytt! De kan ikke tas i bruk fordi det ikke er bemanning nok...

    Å man trenger ikke følge noe statistikk, man trenger bare å følge litt med i dagens samfunn for å vite dette. (har vært x antall diskusjoner om dette emnet.)

  14. @ Rotteh.

     

    Hvem skal jobbe på de private sykehjemmene, når det ikke er nok helsepersonell til å dekke de offentlige? (Helsesektoren er sterkt underbemannet)

    Det som skjer ved privatisering er at de med penger får bo bra på de private sykehjemmene, og der vil sikkert de fleste jobbe da folk med penger vil betale bedre lønn. Og da vil de som ikke er så full av penger måtte bo på offentlige sykehjem, der de vil være meget underbemannet, og få dårlig omsorg.

    Det eneste som hjelper er å øke lønnen i helsesektoren, slik at flere tar den utdannelsen, så kan FRP vurdere privatisering.

    Tror du skriver om ting du ikke vet så mye om her. FRP er derfor blandt de værste innen eldreomsorg (så lenge du ikke stinn av gryn!)

     

    Frp ønsker ikke privatisering, Frp ønsker konkurranseutsetting, det vil si at private utfører jobben for det offentlige. Dermed er du ikke nødt til å betale en eneste krone mer, siden det offentlige betaler, noe som vil si at du får et tilbud som er bredere og har minst like god kvalitet som det offentlige. Staten sparer til og med penger på dette viset.

     

    Ta en titt på denne lenken:

    http://www.rb.no/lokale_nyheter/article5422958.ece

     

    Det er altså ledige plasser, men vi tar dem ikke i bruk.

    Fordi det er underbemanning, og dermed uforsvarlig å ha for mange eldre i forhold til ansatte.

    FRP har sagt at de hvis de kommer til makten, så skal de ordne så mange sykehjem at de eldre skulle få bestemme hvor de vil bo, og dette hører jo bra ut i teorien, men selvfølgelig ikke gjennomførbart når de ikke er nok ansatte på de sykehjemmene som allerede er...

     

    En klassiker;

    • Liker 2
  15. @ Rotteh.

     

    Hvem skal jobbe på de private sykehjemmene, når det ikke er nok helsepersonell til å dekke de offentlige? (Helsesektoren er sterkt underbemannet)

    Det som skjer ved privatisering er at de med penger får bo bra på de private sykehjemmene, og der vil sikkert de fleste jobbe da folk med penger vil betale bedre lønn. Og da vil de som ikke er så full av penger måtte bo på offentlige sykehjem, der de vil være meget underbemannet, og få dårlig omsorg.

    Det eneste som hjelper er å øke lønnen i helsesektoren, slik at flere tar den utdannelsen, så kan FRP vurdere privatisering.

    Tror du skriver om ting du ikke vet så mye om her. FRP er derfor blandt de værste innen eldreomsorg (så lenge du ikke stinn av gryn!)

    • Liker 5
×
×
  • Opprett ny...