Gå til innhold

SpecR

Medlemmer
  • Innlegg

    90
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SpecR

  1. Jeg og samboeren skal kjøpe en bolig. Vi har forskjellig egenkapital så det er klart at det må ivaretas. Jeg lurer da på om det er noen praktisk forskjell på å sette skjev brøk i skjøtet kontra 50/50 i skjøtet samt å ha en samboeravtale som definerer hvordan fordeling skal skje ved evt brudd. Hvordan vil skjev brøk påvirke skatt og hva vil være mest lønnsomt?

  2. Da har jeg forfattet et utkast til en epost som jeg skal sende til verkstedet. Setter pris på om dere kan kikke over slik at jeg ikke sier noe riv ruskende galt her. Setter pris på alle innspill  :)

     

     

    Jeg godtar ikke tilbudet om ⅓ deling av reparasjonsutgiftene. Jeg mener resultatet av reparasjonen i 2014 burde vare vesentlig lengre enn det gjorde og mener derfor jeg har krav på retting for tjenesteyterens rekning (ref. Håndverkertjenesteloven §24 (4).

    Jeg er forberedt på å kjøre saken min gjennom forbrukerrådet og FTU, men håper vi kan unngå dette da det gjerne tar lang tid.

     

    Jeg har vedlagt Forbrukertvistutvalgets vedtak - FTU-2010-916. Dette gjelder kjøp av bruktbil (også Ford, tilfeldigvis) og klage over defekt turbo og dynamo. Ved å idømme selgeren erstatning setter FTU presedens om forventet levetid på en dynamo (og turbo).

     

    «Også RøhneSelmer Sandvika AS skal ha ment at både dynamo og turbo skal holde lengre enn det bilen har gått ...»

     

    «Klageren har fremlagt en uttalelse fra NAF v/ teknisk konsulent Audun Bergerud ved e-post datert 14.07.2010. Bergerud skriver at både turbo og dynamo/generator er deler som er i bevegelse hele tiden under kjøring, og slik kan betegnes som slitedeler, men at de skal ha sin normale levetid. Normal levetid ble oppgitt å være 150 000 km eller mer.»

     

    «De påklagde feilene ble oppdaget ved at varsellampe lyste ca. tre år etter kjøpet. Det viste seg at både dynamo og turbo var ødelagte og måtte byttes. Bilen var da kjørt ca.107 000 km, dvs. ca. 60 000 km siden klageren kjøpte bilen hos innklagde. De opplysninger som foreligger i saken, viser at både dynamo og turbo normalt har atskillig lengre varighet enn dette. Utvalget kan ikke se at det er grunnlag for antydningene om at det er klagerens egen behandling av bilen som har ført til kortere varighet enn den normale. Når holdbarheten er dårligere enn klageren hadde grunn til å forvente, foreligger det mangel ...»

     

    Da min dynamo har holdt i 3,5 år og kun ca 38.000 km anser jeg det som en klar mangel (muligens iboende svakhet) og krever derfor retting.

  3.  

     

     

     

    Har lagt ved dom fra FTU i denne posten. Det går av avgjørelsen frem at levetiden til en dynamo er forventet å være lenger enn 2 år/150 000 km. 

     

    Se der ja. Dette er jo nøyaktig det jeg trenger. Morsomt at det faktisk gjelder akkurat samme bil også.

    Håper bare jeg klarer å overbevise verkstedet slik at jeg slipper å kjøre hele runden med Forbrukerrådet/FTU. Det tar vel ofte sin tid..

  4. For ganske nøyaktig 3,5 år siden røk dynamoen på bilen min. Jeg fikk dette reparert hos merkeverksted. Nå har den nye dynamoen røket.

    Kontaktet verkstedet og informerte om feilsymptomer, feilkode og kjørelengde, og sa at jeg ønsket å reklamere på dynamoen.

    Etter en del fram og tilbake har jeg nå fått tilbud om 1/3 deling av kostnaden (dvs bilprodusent tar 1/3, verksted tar 1/3 og jeg tar 1/3 av kostnaden).

    Føler meg ikke helt fornøyd med dette, spesielt siden kostnaden på reparasjonen har økt fra 6000,- til nesten 9500,-

     

    Har jeg rett i at dette faller under håndverkertjenesteloven? I så fall sier §22:

     

    Reklamasjon kan ved arbeid på ting senest skje innen to år fra avslutningen av oppdraget. Dersom resultatet av tjenesten eller deler av den ved vanlig bruk er ment å vare vesentlig lengre, samt ved arbeid på fast eiendom, er lengstefristen fem år. Fristene etter dette ledd gjelder ikke så langt tjenesteyteren ved garanti eller annen avtale har påtatt seg ansvar for mangler i lengre tid.

     

    Jeg mener at en ny dynamo burde holde lengre enn i 2 år. Verkstedet har argumentert med at det er en slitedel, men loven gjør ikke forskjell på sånt. Finnes det noen rettsavgjørelser som setter presedens?

     

    Kjørelengde siden byttet av dynamoen er forøvrig ca 38.000 km.

     

    Setter pris på tilbakemeldinger.

     

    edit: mulig denne burde vært i forbrukerrett, ja.. kan gjerne flyttes

  5. Jeg var på konserten. Det var magisk!

    Men, når jeg leser denne teksten blir jeg nesten litt provosert.

    "Folk spør for eksempel hvorfor vi ikke spiller musikk fra Ace Combat, hvorpå jeg svarer at det er jo bare japansk popmusikk med gitarsoloer. Hvordan skal man kunne spille det i et fullt orkester?"

    Da vet tydeligvis ikke Johansson hva han prater om:

    http://youtu.be/4HGQS5XSoJ4

    http://youtu.be/oDUKnSC_ofw

    http://youtu.be/KmIWjJ8cz18

     

    Store deler av musikken i spillene er jo faktisk skrevet for symfoniorkester.

    "The Ace Combat series is known for its dramatic soundtrack, particularly in later installments of the game where full orchestras, such as the Warsaw Philharmonic Orchestra, are used."

    "Several soundtracks were done by Trinity Boys Choir and Bulgarian Symphony Orchestra."

    • Liker 1
  6. DIN reklamasjonsrett starter når DU kjøper bilen. Når bedriften kjøpte den trenger du ikke byr deg om.

    Du kan rette din reklamasjon mot selger, eller tidligere salgsledd (ihht. forbrukerkjøpsloven §35) som f.eks. produsent. Uansett hvem du reklamerer mot er det kjøpsdatoen på DIN kjøpskvittering som er viktig.

  7. "SnittLeif"

    Morsomt nick. Gøy å si. Hvis du heter Leif kan jo dette være et kallenavn du har fått IRL. Kanskje du ofte "ser ditt snitt" til å gjøre noe? Eventuelt kan det gi assosiasjoner til en seriemorder som foretrekker kniver :scared: 8/10

     

    Ang. Mr.SS - SS gir meg assosiasjoner til Chevy Camaro med en gang.

    • Liker 1
  8. Bestilte PS3 og Gran Turismo 5 for et par uker siden. Valgte hjem-på-døren (mellom 1700 og 2100).

    Fikk sporing fra butikken rimelig kjapt og fulgte med på forsendelsen. Pakken ankom og ble sortert på den lokale terminalen tidlig om morgenen og jeg vet at dette betyr at den vil bli levert samme dag.

    På jobb samme dag fikk jeg plutselig en SMS fra Posten med beskjed om at pakken var klar for henting på min lokale Post-i-butikk. WTF? :mad:

    Ringte Posten og kundebehandleren jeg snakket med kunne se at pakken hadde blitt forsøkt utlevert rundt kl. 1200...

×
×
  • Opprett ny...