Gå til innhold

sverregu

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sverregu

  1. Flott artikkel, Lars.

    Men etter et kvart århundre med markedsliberalisme, fremstår kanskje de obligatoriske sparkene til kommunistregimet i Polen, uansett hva man måtte mene om det, som noe malplassert i artikkelen; "Vinduene er knust. Det er rester av et land styrt med kommunisthånd. Det sies at siden ingen hadde eierskap til noe som helst, var det heller ingen som tok ansvar for å holde bebyggelsen ved like.".

    Dersom nykapitalistene i polen var interesserte i vedlikehold, vil de sikkert klart å bytte noen vinduer på 25 år...

    • Liker 3
  2. Tips: i stedet for å tenke på nærgrense/fokusavstand med mellomringer, kan du tenke på forstørrelse. Forstørrelsen angir hvor stort ett motiv blir på brikken, dvs med 1:1-forstørring er motivet like stort som brikken.

    Jeg føler behov for å presisere litt i denne anledning.

    Ved 1:1-forstørring blir avbildningen av motivet, på brikken, like stort som motivet selv. Dvs. en 5mm stor flue blir også 5mm på brikken. (Jeg regner med alle forsto at ikke både en 1mm flue og en 5mm flue kan bli like stor som brikken.)

    For f.eks. Canons 100mm macro f/2.8, vil forstørringen være 1:1 ved nærgrensen (ca. 30cm fra brikken), og den vil avta for lengre fokusavstander.

     

     

    Forøvrig vil jeg bare bemerke at god belysning er utrolig viktig ved makrofotografering (spes. når korte lukketider er påkrevd, når motivet beveger seg).Som Silje påpekte blir dybdeskarpheten svært liten når man er svært nær motivet sitt (dette gjelder også for dedikerte makro-objektiver, ikke abre for mellomringer), og en løsning er å blende ned til f/11 eller mindre, og da trenger man ofte kunstig belysning (blitz).

  3. Finnes det noen gode argumenter for å ikke erstatte IE6 med IE7? Ser IT gutte på jobben her ikke har rullet ut IE7 enda, men vet ikke helt hvorfor...

     

    Jeg har et knallgodt argument.

    IE7 funker rett og slett ikke på PC-en min. når jeg starter IE7, lastes programmet for så å avsluttes umiddelbart, helt av seg selv.

    IE6 funker bra, men firefox funker enda bedre.

×
×
  • Opprett ny...