Gå til innhold

RKR1992

Medlemmer
  • Innlegg

    188
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av RKR1992

  1. Du unngår støy i bildene hvis du stiller iso så lavt som det er ansvarlig å gjøre i forhold til lyset. Hvilket kamera har du? Hvis det er speilrefleks virker det som om du har mye å lære. Hvis det er et kompaktkamera kan det hende at det ikke er noe særlig du kan gjøre.

     

    Pt. bruker jeg støyfjerningen i Lightroom hvis jeg ønsker litt mindre støy. Luminansstøy (lysstøy, ser ut som gammeldagse filmkorn) gjør jeg sjelden noe med. Den er stort sett fin opp til iso 1600 på Eos 20D. Men stygg cromastøy (fargestøy, grove fargeflekker i bildet) er grusomt når den fargen de oppstår i er dominerende. Hvis det ikke hjelper betraktelig med mild støyfjerning konverterer jeg heller til sorthvitt.

     

    Det finnes altså stygg og fin støy. Du har sikkert den stygge typen. Fortell oss hvilket kamera du har, og legg gjerne ut et bilde. Husk å sette ned størrelsen på bildet til maks 1280 piksler i lengste retning. Ser vi ikke støyen i den størrelsen har du ikke noe problem.

     

    Jeg bruker Olympus E-500 ( speilrefleks). Bilde nr. 2 i denne tråden https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=980286&hl= lurer jeg på om har mye støy eller om det er greit?

  2. Hva er RKR?

     

    Bildet er en grei utnyttelse av HDR, selv om det ikke er en favoritt-teknikk for meg når den brukes som effekt. Men dybde-effekten gjør at det ser litt ok ut. Er forøvrig enig med Sutekh at du har vært litt teknisk uheldig. Du kommer neppe til å slippe et slik bilde gjennom sensuren når du blir mer erfaren. Da tenker jeg spesielt på den kranen. Jeg er ikke helt sikker på det med lavetten, dog. Den er kanskje ok.

     

    Hva er lavetten og dog?

  3. tror man bør ha ISO på lavest mulig nivå. Hvis ikke vil det gjøre seg utslag slik man ser støyen i dette bildet (hvis ikke det var meningen at støyen skulle være der da)

     

    OK så ISOen var for høy. Er det noen som vet hvordan jeg kan få bort støyen uten om å ta bilde på nytt. Har Photoshop elements 6 og LR.

  4. 1. Den viktigste delen av Dave Hill effekten tror jeg er belysningen, ikke redigeringen.

     

    2. Det her ser ut som du har brukt Tonemapping, og det tviler jeg sterkt på at er en del av prosessen. Jeg vil foreslå å heller sette deg inn i programmer som Photoshop der du har kontroll over hva som blir gjort, og har mye å velge mellom. Bare din kreativitet begrenser hva du kan få til med Photoshop. Slik er det ikke med Photomatix.

     

    Brukte LR på dette bilde

  5. Hva er Token of valour og hva kan jeg gjøre med den?

     

    dette er rewards du får for og gjøre quests i Ettenmoors (pvp) zonen som freep.

     

    De kan benyttes til og låse oppp kister som innholder mye rart.

    Man kan være helig og få bra ting. Men som regel får man bare crap.

    Har tradet ca 350 av de og enda ikke fått noe som jeg bruker :) men grei måte og få junk som man kan selge til vendor for chash:p og pots :)

     

    Hvor kan jeg finne sånne kister som du snakker om, hvis noen kan hvis på et kart hadde det vært super fint

×
×
  • Opprett ny...