Gå til innhold

trondbue

Medlemmer
  • Innlegg

    1 231
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av trondbue

  1. Hei

     

    Trenger en rimelig 15" laptop som primært blir brukt til internett og kontorbruk. Det absolutt viktigste er at pcen er kjapp i denne type bruk. Den vil normalt stå på en fast pult tilkoblet strøm, så batteritid er ikke viktig.

     

    Har funnet 2 alternativer som jeg har landet på:

     

    Lenovo Thinkpad E540

    http://www.multicom.no/lenovo-thinkpad-e540-156-touch-intel-core-i3-4100m,-4gb-ram,-128gb-ssd,-intel-hd-graphics-4600,-ac-wi-fi,-bt4,-dvdrw,-windows-81-64-bit,-273kg/cat-p/c100561/p10630735

     

    Toshiba Satellite L50-B-1T1

    http://www.lefdal.com/product/data/barbar-pc/SATL50B1T1/toshiba-satellite-l50-b-1t1-15-6-barbar-pc-sort

     

    Toshibaen har vel endel bedre spesifikasjoner, vil den være vesentlig kjappere?

  2. Vel. Ikke har jeg tuklet noe med det og ikke er det noe feil, men å bruke det som parklys sammen med tåkelys, er vel kanskje i gråsonen for hva som er lovlig. Uansett så skal jo tåkelys ikke brukes som kjørelys når det begynner å bli mørkt. Blinklysene slår seg av når jeg slår på hovedlysene.

    BTW. Quoter til regler, uten linker, det er idiotisk...

     

    Beklager, trodde du visste hva søking var. Her er linken. https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=728075

     

    Det er ikke i gråsonen. Det er ikke lov å bruke oransje blinklys som parklys. Bilen din har en feil om det er slik som du beskriver.

    Bilen har ingen feil, det er slik det skal være på denne bilen, noe som er vanlig på BMW. Står bilen med kun parklys på og en pære er gått lyser blinklyset svak på den siden. Skrur du på nærlys slukker blinklyset dersom ikke pæren til nærlyset også er gått. Er ikke dermed sagt at det er lov å ta ut begge pærene og kjøre med orange parklys....

  3. Har kjøpt en HTC S740 som jeg vil bruke for å koble pcen til internett av og til, men får ikke dette til. Har fult guiden som står i bruksanvisningen, men virker ikke verken med USB kabel eller Bluetooth. Telefonen sier den er koblet til internett og internett funker bra på mobilen, men på pcen får jeg bare den gule varseltrekanten og beskjeden "ingen internett-tilgang".

     

    Er ingen problem å få det til med Sony Ericsson eller LG som jeg også har, men skal tydeligvis gjøres på en annen måte med HTCen. Denne dukker ikke opp som et modem på pcen, er det mulig å få den til å gjøre det?

     

    Er det noen annen måte å gjøre det på en den som står i bruksanvisningen (bruke programmet internett-deling på mobilen)?

     

    Edit: Fikk det til. Problemet var en firewall på mobilen. Trend Micro Mobile Security var installert, men menyvalget for å slå av firewall var ikke der, så fjernet hele programmet og problemet er løst.

  4. Traction control = elektronisk differensialbrems. ESP = elektronisk differensialbrems + noe annet leamikk.

     

    Trådstarter har en bil der de samme dekkene skal gjøre to oppgaver (styre og trekke). Slutt å gasse hvis du har brukt opp all veigrep til styring.

     

    Jeg kan love deg at du har samme grep som andre biler med samme dekk. Dekkene bryr seg null om hva slags bil de er festet til, så lenge du har OK dempere og ABS-brems.

    ESP står er antiskrenssystem og står for Electronic Stability Program som TomasK skriver. Har ofte en eller annen form for elektronisk differensialbrems i tilegg, men først og fremst antiskrens.

    Det er ganske så normalt:) vis det ene hjulet spinner så vil det andre ikke ha noen kraft.

    det vil si at vis at det ene hjulet bare spinner så kommer du ingen vei:)

    Helt feil.

    Kan ikke helt se at dette er helt feil, har ikke vært noe problem å få de bilene jeg har kjørt til å stå å spinne på ett hjul hvis man setter seg litt fast..

  5. Har ingen problemer med å anbefale Alfa Romeo i hvert fall. Har bare hatt min i 5 måneder (166 2.0 TS), men har en kamerat som har en 156 1.8 TS som han har hatt i 1,5 år. Noe problemer har det vært, men ikke mer enn med andre tilsvarende biler. Begge har måtte bytte luftmassemåler, noe som virker som et vanlig problem da den var dårlig ved kjøp på begge bilene. Koster rett under 1000,- fra Danmark (Bosch del) og er byttet på 2 min. Det som har vært av problemer med 156'en er stort sett ting som var der da han kjøpte den som airbag og ABS lampe som lyste. Ellers har det gått ett hjullager og lambdasonde.

     

    Motoren har ellers virket fint og det samme med elektronikken (med unntak av varsellampene som lyste da han kjøpte den). Grunnen til at motorene raser er vel ofte at registerreima ryker, og denne er bytteintervallene justert ned til 60.000 km eller 3 år. Viktig at dette blir gjort.

     

    Forskjellen mellom 2.0 som jeg har og 1.8 som han har er vel først og fremst at bunndraget er mye bedre i 2.0. Trenger somregel aldri gire ned uansett hvor bratt bakke det er med min, selv om den veier en del mer enn 156. 1.8 trenger mye mer turtall for å yte bra, drar skikkelig til når man passerer 6000 rpm. 2.0 trives også best fra rundt 4500 - 7500, men har som sagt ganske mye mer å gi når man kjører rolig i 5. gir.

  6. Ææææ spylevæskekanalene har fryst igjen, noen tips?:D

    Alfa Romeo 156 1,8 ts, går som ett uvær utenom spylevæskeproblemet.

    Prøv å hell på litt konsentrert spylerveske (hvis du klarer å treffe hullet, ikke helt lett på Alfa). Spylervæsken har enda ikke fryst på Alfaen min, men mammas Volvo fryser det på hele tiden på..

     

    Ellers funker bilen veldig bra i kulda her. Det eneste er dørhåndtakene som kan fryse litt fast siden de er i metal, men fryser aldri helt fast. Alfa Romeo 166 2.0 TS

  7. Hadde ikke vært så veldig redd for km standen på den du har funnet. 150 000 er ikke spesielt mye. Har en kamerat med en 156 som nå har gått et stykke over 220 000 km, og merker ikke på noen måter at bilen er gått så langt. Veldig fin å kjøre. Men prisen skal jo selvfølgelig være endel lavere når km standen begynner å bli høy.

     

    Hvis du kunne tenke deg Selespeed-kasse får du jo litt mer utstyr på den Magnum fant. Har Sportspakke 3 som er standard på Selespeed hvis jeg ikke husker feil, og i tilegg takluke på denen. Sportspakke 3 vil si at den er senket litt (ca 25 mm tror jeg), har sideskjørt og rød instrumentbelysning i hvert fall.

  8. Har bare prøvesitte V50 en del ganger, så ikke fått testet over lengre tid. Men synes setene var veldig gode. Bare hørt positivt om setene i V50 igrunnen. Her er hva dinside.no skriver om forsetene:

     

    "Flotte forseter

     

    Forsetene minner sterkt om setene vi finner i S60 og V70, noe som er utelukkende positivt. Det betyr nemlig at setene har behagelige, fremovervinklede hodestøtter og at setene gir god støtte for både lår og korsrygg. Sidestøtten er også god og den deilige sitteputen bidrar til å dempe ujevnhetene som slipper gjennom hjulopphenget."

  9. Har en kamerat som kjøpte en 156 1.8 TS for litt over et år siden. Ikke noe mere problemer med denne enn med de fleste andre biler. Gått 223 000 km nå uten at det merkes på noen måter. Funker veldig bra på vinterføre som på sommerføre, funker utmerket uansett temperatur. Bra varme i varmeapparatet og god å kjøre. Litt lite futt i varmesetene med skinnseter kanskje. Ville mye heller valgt denne fremfor en Audi eller BMW f.eks.

  10. Bilen Magnum linker til har automat..

     

    Enig med Magnum, hadde mye heller valgt Renaulten han viser. Ikke på grunn av kilometerstanden på Avensisen, men på grunn av bilen.. Hadde ikke bekymret meg spesielt for km så lenge bilen er tatt godt vare på. Bilen jeg har nå har gått litt lengre enn Avensisen, men er ikke på noen måter mer problemer med denne enn en bil som har gått under halvparten.

  11. att PD motorene bråker litt mer en CR, skal jeg være enig i.

     

    jeg har jobbet med skoda i 3 år, og jeg har enda til gode å høre en 1.9tdi pumpedyse som kan kalles et rakleverk.

     

    noen av de gamle dieselmotorene med vanlig dieselpumpe derimot, kan nok fint kalles rakleverk

    Vil nå si at begge de Skodaene med 1.9 tdi pumpedyse jeg har kjørt rakler rimelig kraftig. Kjørt 2006 Octavia litt, og kjører av og til en 2007 Roomster som pappa har, begge med 1.9TDI PD 105hk.

  12. Hadde helt klart tatt Volvoen. Mye bedre motor enn det rakleverket som sitter i Golfen. Forskjellen i ytelse er ikke stor, 5 hk mer i Volvoen, 10 nm mer i Golfen og Golfen trenger 0,4 sekunder mer fra 0 - 100. Som sagt før også, en mye bedre kvalitetsfølelse i V50 enn i Golf, og på en ny bil tviler jeg på at kvaliteten er noe bedre ellers på en Golf enn det den er på V50

  13. Biltilsynet skal bare ha salgsmelding og del 2 av vognkortet hvis det finnes. Aldri hørt om noen spørsmål om hvor den er kjøp eller noe. Det eneste man må sørge for er at selger og kjøper skriver under salgsmeldigen. Denne kan vel levers av begge. De gangene jeg har vært med å kjøpt/solgt bil har forsikringen blitt ordnet første arbeidsdag etter bilen ble overtatt.

  14. Ville kjørt litt å sett om det forsvant noe olje, og om den ryker mye. Var det mye olje som lå i slangen, eller var det bare litt?

     

    Ble gitt beskjed om at det var olje lekasje fra tubo på min også (samme motor som i renaulten din) da den var inne på 120 000 km service for 4 - 5 år siden. Dette viste seg å ikke stemme helt, ble ikke gjort noe med det den gang, og bilen er nå gått 250 000 km på samme turboen uten at det er mulig å se noe mer til "oljelekasje" på den. kjører 15000 km mellom oljeskiftene, og i løpet av denne tiden klarer jeg ikke å se at det minker på oljen. Aldri vært etterfylt olje mellom service.

     

    Var akkuratdet samme på min at det ligger litt olje (damp) i slangen (og rundt) ut fra turbo, men har igrunnen funnet ut at dette kommer i fra veivhusventilasjonen som sitter rett før tuboen.

  15. Har du auto klima? Ikke uvanlig på S/V40 dette, dessverre. Tar nok en dag, omtrent, og det blir fort 5-6.000. Du har vel sjekket at ikke kupeluftfilteret ditt er tett?

    Hva er det som pleier å være galt her da? Er det et spjeld som henger? Har 01 V40 med auto klima, og blåser ikke veldig mye på ruta her heller. Går endel km før duggen på ruta forsvinner, spesielt om det er fuktig. Men mulig det er slik det bare er også, er jo diesel, så tar litt tid før den er varm. Kupefileret er nytt.

×
×
  • Opprett ny...