Gå til innhold

Nicolai Grøndahl

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nicolai Grøndahl

  1. "Uten noen form for egenart"? Jeg har sjelden blitt så glad av en konsert på Garage som da Truls and the trees spilte der! Jeg driter forsåvidt i egenart, men det var kjempefine og fengende låter med gode arrangementer.

     

    Til anmelderen: Så vidt jeg skjønner har Truls en stor fanskare på Kjelsås, der han kommer fra; godt utafor Ring 3. For ikke å snakke om begeistrede konsertdeltakere i Trondhjem, Bergen og Bodø. Lurer på hvor mange tilhengere DU har utafor Ring 3!

     

    Du må også gjerne presisere hvor på albumet vokalen er småfalsk. Jeg har studert klassisk sang i Wien i 4 år, og synes han gjør en svært god innsats på plata.

     

    Musikk som folk blir glade av - det er skremmende det!

     

    Kanskje er låtene både fengende og arrangementene gode, men det behøver ikke bety at anmelder er imponert eller at anmelder lar det falle i smak. Når det gjelder Truls' sangteknikk - her har du nok et bedre øre enn meg, men la meg være så pragmatisk å si at det skrevne er et uttrykk for at jeg ikke synes det er spesielt vakkert, enten han synger virkelig rent eller ei.

     

    Du insinuerer at jeg ikke er glad i godt humør eller glad musikk. Noen blir glad av Teletubbies-introen, andre mener kanskje det ikke er spesielt vakre toner, på tross av det glade budskapet. En titt på platesamlingen min vil forøvrig avsløre en stor sans for harmonisk og mentalt oppløftende popmusikk i diverse inkarnasjoner.

     

    Hvor mange tilhengere jeg måtte ha eller ikke, utenfor eller innenfor Ring 3 - er meg revnende likegyldig. For min egen del er jeg kun interessert i å ytre mine synspunkter, uansett om de skulle elskes eller hates.

     

    Ellers vil jeg takke deg for din manglende likegyldighet. Slikt varmer i en grå verden som sårt trenger nyansene og motpolene.

  2. Jeg lurer veldig pa hvem som har Today! som favorittalbum fra The Beach Boys. Smiley Smile kunne jeg forstatt, og Pet Sounds er det apenbare valget, men Today!? Det samme gjelder The Cure, The Mars Volta, til dels Kraftwerk (Computer World er ikke det verste valget, men jeg klarer ikke a forsta hvorfor man ikke gikk for Autobahn).

     

    Listen skal dog prises for fint utvalg og ikke for mange album av samme band, selv om det er svaert fa her i verden som foler at en liste med null Rolling Stones-, to Beatles- og ett Zeppelin-album, og hele tre album fra The Smashing Pumpkins, er helt riktig fordelt.

     

    Kan fortelle at undertegnede hadde Today! som valg, samme gjelder Computer World. Jeg er enig i Pet Sounds plass i platehistorien, men Today! regnes allikevel av mange som Beach Boys beste plater. Den står for en overgang fra den tidlige surfperioden til den mer avant-gardistiske nesten barokke tilnærming Brian Wilson begynte med etter hans kollaps og overgang til ren studiotilværelse og full konsentrasjon om låtskrivingen. Smiley Smile har etter min mening ingen plass på en slik liste, den er en fabelaktig plate, men skulle man hatt med en annen Beach Boys-plate måtte kritikerfavoritten Sunflower vært representert. Smiley Smile var dessverre restene etter det grunnstøtte mesterverket Smile. Grunnen til at jeg valgte Today! er at jeg føler den lenge har vært oversett som det kunstverket av popmusikk den representerer. Mange av Beach Boys' største hits finnes på Today!.

     

    Når det gjelder Kraftwerk forstår jeg godt at du kunne tenke deg Autobahn. Selv liker jeg hele Kraftwerk-katalogen, også de tidlige platene Kraftwerk, Kraftwerk 2 og Ralf and Florian. Disse tre sto for viktige bidrag i den repetetive krautrocken Tyskland nå har blitt legendarisk kjent for. Kraftwerk selv har av ukjente(?) grunner fraskrevet seg alt ansvar for disse platene da bandet ikke mener det lenger er Kraftwerk. Det kan forstås ut i fra at soundet ble endret dramatisk med den legendariske Autobahn (Samt bandbesetningen. To av dem gikk forøvrig sammen for å starte et annet legendarisk band i Tysklands pophistorie, nemlig NEU!). Og ganske riktig; jeg var svært i tvil hvilken plate jeg skulle velge av Kraftwerk, jeg mener det ville være uheldig å inkludere flere plater av samme artist, valget sto derfor til slutt mellom mine favoritter Autobahn, The Man-Machine og Computer World. Noen ville sågar mene Trans Europe Express og jeg skal ærlig innrømme det ville være vanskelig å være uenig. Grunnen til nettopp Computer World er at jeg mener Kraftwerk her har flere av sine skarpeste popmelodier samtidig som de skapte det elektroniske lydbildet som inspirerte den innflytelsesrike Detroit-technoen (f.eks. med låta "It's better to compute"). Samt at de er langt mer tilgjengelig på Computer World enn f.eks. Autobahn. Muligens den siste store Kraftwerk-platen, men den står ingenting tilbake for tidligere plater. Det fantastiske med Kraftwerk var at de sto for en så og si gjennomgående jevn produksjon av særdeles høy kvalitet hele syttitallet igjennom frem til og med Computer World fra 1980.

     

    Jeg skulle gjerne sett at hele Kraftwerk-katalogen fikk flere tilhengere, med alle bandene og ikke minst den elektroniske scenen som i dag har noen av sine sterkeste røtter til de dresskledde herrer fra Düsseldorf.

  3. "Dette er filmen med en rollebesetning som aldri fikk Hollywood-suksessen de ønsket."

    Trodde Elisha Cuthbert hadde ganske stor suksess jeg?

     

    Mulig jeg ikke har fulgt godt nok med? Men det er vanskelig å følge med på hele Hollywood-kobbelet av velfriserte skuespillere. Skuespillet var uansett slett og lite stjerneverdig.

     

    Når det gjelder IMDB, så sier jeg bare: hoho.

  4. Bruker applikasjonen Mail for e-post, har gjort det i mange år og denne applikasjonen dekker mitt e-postbehov. Men på et tidspunkt mistenker jeg meg for å ubevisst ha gjort en endring. Denne klarer jeg ikke å endre tilbake igjen. Problemer er at nå blir alle e-postene forhåndsvist med en gang jeg klikker på dem. Det hadde vært OK om meldingene ikke ble åpnet før jeg dobbeltklikker på dem. Det må vel være mulig å skru av forhåndsvisning..? Har søkt etter løsninger, men ikke funnet svar.

  5. Drit fett program! Lo meg ihjel da jeg så på det. For meg er budskapet til dette programmet at kristendommen ikke er en naturlig del av mennesket. Folk har i (alle) tider pult, drivet med hor, homofili, alkohol og alle de andre dødssyndene. Presten som i den ene timen holder tale om homofili er veien til helvete, som neste time holder på på bakrommet med korgutten er ikke ny. Det er ikke rart at kristne hater dette programmet da det avdekker sannheten om kristendommens historie som er fylt med alle de syv dødssyndene :!: hehe

     

    Helt enig! Har ikke sett programmet selv, men synes at Schaus inngangsvinkel er kjempebra. Ser også at mange blir sinte av det - og provokasjon er en del av meningen med å sende slikt. Dette er offentlig mobbing av religion og når man blir provosert så føyer man seg rett i rekken av de utdritne. I den tiden vi lever i bør religion kritiseres på alle tenkelige måter, det hele er oppspinn som kan forklares på uttallige andre måter. Kristne sier gjerne at man kan ikke bevise at det ikke finnes noen gud, greit, men bevisbyrden for at det finnes noen gud ligger fortsatt hos dem. Så lenge ikke noen gud kan bevises kan vi like gjerne tro på The Flying Spaghetti Monster - eller en kan si man fikk et kall av Fetter Anton og hevder derfor at så lenge man følger hans fotspor vil livet fylles opp av hell og lykke i all tid. Derfor mener jeg at det er dødfødt å kritisere et program som gjør gjøn med religion - uansett hvilke virkemidler man benytter seg av. Det gjelder å få opp øynene og dermed er all mobbingen like støtende som en pose smågodt.

     

    Vi trenger flere Kristoffer Schau. Gjennom gjøn og karikering finnes det ingen grenser for hvor barnslig man kan latterliggjøre kristendommen. Det bør defor ikke legges flere hinder i løypa, andre enn den naturlige (og akk så morsomme) kritikken fra surmagede kristne mennesker som lever livet i en dyp åndelig søvn.

×
×
  • Opprett ny...