Gå til innhold

CebteR

Medlemmer
  • Innlegg

    200
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CebteR

  1. Skarpheten er nok ikke helt på topp nei. Kan nok skyldes at dråpen ikke traff der jeg hadde valgt fokus, og litt cropping. Grunnen til at det er tatt litt høyt er jeg klar over, men bena på stativet mitt er helt ødelagt, så de sitter fast ^^

  2. Hei. Snart på tide med nytt utstyr og i første omgang er det objektiv, blits og gjerne et filter eller to.

     

    Jeg har et Canon 450D med standard objektivet 18-55mm.

     

    Har hørt at Sigmaobjektivet er et heltgreit all-around objektiv, noe som passer meg meget godt.

     

    Det jeg da vurderer å kjøpe er:

    Objektiv: Sigma 18-200mm 3.5-6.3 DC OS (pris: 3.364 hos Japan photo)

    Blits: Canon Speedlite 430 EX II (pris: 1.990 hos japan photo)

     

    Og leter forstatt etter et close-up filter (helst 4x eller 10x) med 72mm i filterdiameter.

     

     

    Så vil gjerne høre hva dere tenker, kom gjerne med andre anbefalinger.

     

    EDIT: Skrivefeil.

  3. Ellers vil jeg si at jeg hørte hele talen, og det var en fin tale med mange fine ord. Dette med at det fins mange hverdagshelter der ute som aldri får takk, tror jeg er helt sant. Og jeg synes det er fint at de får annerkjennelse av kongen på starten av det nye året.

     

    Jeg vet ikke med dere men jeg ser faktisk opp til kongen, og jeg liker at vi har et monarki. Kongen har jo ingen reell makt, og det er derfor bare tradisjonen ved det vi vedlikeholder, og det synes jeg bare er flott. Om noen skal holde en tale kan det vel like godt være han.

     

    Veldig enig i det du har og si. Jeg likte veldig godt det kongen tok opp, og at det var kongen som sa det.

     

    For meg er monarki mer koselig en det er politisk og samfunnsrelatert. Jeg liker at vi har en konge, han gjør kanskje ikke stort, men syntes han er en flott kar som har varmet mange hjerter og skapt glede hos mange. Så ja, som du sier: er det noen som skal holde en tale, er han en jeg holder med, men det er rom for forbedring ^^

  4. Kongen har som sagt Dysleksi og hvis han finner det som et bedre alternativ å lese ifra sine notater så burde han da få lov til det.

    Tror du virkelig ikke NRK har tilbyd han dette i alle disse år? Dysleksien er nok grunnen til at han ikke bruker teleprompter.

     

    Du har nok rett i det, og jeg har full respekt for hans valg hvis han føler det er lettere for han enn andre alternativer, men gud så kjedelig det blir. Virkelig synd at det er slik.

  5. la jeg veldig godt merke til den ekstreme bruken av manus.

    Det er ikke han som har skrevet den, gjør da ingen ting at han leser den opp da.

     

    Jeg forstår at han ikke kan talen utenat og at han er nødt til å lese opp, men ved hjelp av en teleprompter, har han muligheten til både å lese opp og se inn i kamera, siden teksten vises i kamera. Syns nå det er en mye mer praktisk løsning.

  6. Må huske på at mannen har dysleksi

     

    Kan ikke skjønne at det er så mye vanskligere å lese en tekst som kanskje er fem ganger større fra en "tv skjerm" rett foran deg, eller lese fra et lite ark.

     

     

    For å gå litt over til selve innholdet i talen (om han skrev den eller ei) så var det en del sterke temaer han var innpå. Og som konge han er, savnet jeg den innlevelsen med å være mer til stede (mer øyekontakt med kamera).

     

    Ikke det at jeg er så kresen og det hele, men når kongen vår holder tale på nyttårsaften, syns jeg nå at det burde vært en litt høyere standard, enn at han sto med nesa i arket.

  7. Ja, da var enda et år omme og kongen vår har talt igjen. Dette var faktisk første gang jeg hørte kongens tale, og jeg må si jeg var meget skuffet.

     

    Jeg la veldig godt merke til den ekstreme bruken av manus. Vi har da noe i dette landet som kalles en teleprompter. (Et hjelpemiddel som gjør det mulig for nyhetsopplesere å se rett inn i kameraet mens de leser teksten) Som sagt ble jeg meget skuffet av at kong Harald sto med nesa neddi gulvet så og si under hele talen.

     

    Selve talen i seg selv var forsåvidt greit, men er dere ikke enige at det hadde vært mye bedre om han hadde rettet ansiket mot kameret? Syns nå det hadde vært rimelig snodig at nyhetsopplesere skulle stirret ned på pulten sin under en nyhetsopplesning og lest opp nyhetene...

     

     

    Litt usikker på om den er postet på riktig sted, men får vel bare flytte den.

     

    Ellers godt nyttår ;)

     

    EDIT: Tittel er endret.

×
×
  • Opprett ny...