Gå til innhold

ven

Medlemmer
  • Innlegg

    95
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ven

  1. Heisann,

     

    Min kone er Thai, og i irritasjon over dårlige og mangelfulle ordbøker, ønsker hun å selv lage en bok.

     

    Spørsmålet da blir hvilke juridiske problemstillinger kan så oppstå med tanke på opphavsrett. På verdensbasis finnes det jo en tusenvis av slike små håndbøker som hjelper deg med å si "Hei", og hjelper deg med ting som å bestille mat osv. og med mindre variasjoner så er jo innholdet praktisk talt det samme, bortsett fra at kvaliteten ofte varierer og omfanget er forskjellig.

     

    Om min kone lager en bok, vil jo det garantert finnes en bok som ligner allerede, så vil det da kunne oppstå problem med opphavsrett?

  2. Skal til London, og ønsker å kjøpe blant annet Asus Transformer Prime mens jeg er der.

     

    Jeg regner med de har mange kjeder ala Lefdal, Elkjøp etc. Er det noen som kan ramse opp noen og/eller anbefale noen?

     

    Jeg ønsker også å fortolle varene. Er det da nok å gå på rødt på flyplassen og så betale moms der og da, slik at jeg får med meg varene? Eller må de lagre varene på noen måte og "behandle" saken, slik at jeg må vente på varene i posten eller noe?

  3. Ønsker en bærbar med i7 og et moderne skjermkort. Bør kjøre Battlefield 3 på respektable settings. Samtidig skal PC'en brukes til jobb som inkluderer Photoshop, After Effects, etc.

     

    Litt vanskelig å lete blant bærbare nå tildags, så lurer på om noen har litt peiling på hvem som kan ordne noe sånt som dette, om det overhodet finnes.

     

    Nye i7

    Rundt 8 GB Ram

    2x moderne SSD (raidspeiling i tilfelle krasj)

    USB 3.0 til ekstern HD

    Potent skjermkort

    Mindre enn 16"

    Tilkobling av minst to eksterne skjermer (digitale, ikke vga)

    Akseptabelt design, ikke rånete

     

    Prisen er avhengig av om det er noe fornuft i hva jeg får for pengene, men utgangspunktet er 20.000,-

  4. Jeg ser noen butikker har nedfryste ustekte bakevarer som de steker om morgenen i butikken, samt jeg har hørt om folk som har fryst ned pizzadeig etc.

     

    Men er det noen forringelse av bollene som skjer ved nedfrysing, er de spesialbehandlet av noe slag?

    Hvor lenge tåler boller å være nedfryst i ustekt form?

     

    Hadde vært moro om jeg kunne fryse ned en haug med f.eks. kanelboller, og bare hive de i ovnen og få blodferske boller når jeg vil.

  5. Det ser litt latterlig ut i kundemøter med disse gaming-pc'ene... så det er no-go.

     

    Optimalt sett så ville jeg kjørt Win-7 på en MacBook Pro, pga. design samt å ha mulighet for å boote i OSX for diverse software-testing. Men der får jeg ikke noen god grafikk (GeForce 330M på en maskin til 23K? ... wtf).

     

    Vi beveger oss mer og mer inn på realtime 3D-visualisering på jobben, så jeg har mer eller mindre bestemt meg for at GPU må minimum være GF 460M, Quadro FX 3800M ellerer Radeon HD 4870. Det må jo være noenlunde fremover-kompatibelt det her...

     

    Skulle virkelig ønsket at disse gaming-pc'ene ble levert med en alternativ "konservativ" innpakning - det tror jeg de hadde solgt mye på.

  6. Har ikke fulgt med på markedet på et halvannet år og det er en skog av pc'er der ute, så hvis noen har noen tips så er jeg takknemlig.

     

    Kravspekk

     

    - Må ha rå CPU

    - Kan ikke henge alt for langt bakpå på grafikken

    - Minne 6/8 GB

    - Trenger ikke massevis med plass på disk, men disken må være rask og god å jobbe på.

    - 13" eller 15"

    - Må kunne koble på to eksterne skjermer

    - Helst USB 3.0

    - Ikke ha problem med varme og viftebråking

     

    Sikkert andre ting jeg har glemt, får se om jeg kommer på ettervhert.

     

    Arbeider hovedsaklig med programmer i Adobe CS5 serien og endel programmering.

     

    Aner ikke om det er kommet noe bra på markedet med kapasitiv touchskjerm? Hadde vært en fin bonus.

  7. Hvis man ikke rooter telefonen, hvor mange aps har man plass til ca da? Er det et "plagsomt" problem at man ikke kan lagre på sd? Eller kan man ha mange 100 apps uansett?

    Jeg har vel installert en 10-15 program, og traff allerede nå på beskjeden om at nå var jeg tom for plass.

     

    Jeg har installert 40 apps, og har 30mb ledigt internminne.. så det varierer jo endel etter størrelsen på det du installerer..

     

    Edit: Ser ikke helt behovet for å installere mange hundre apps heller..Desire kommer med mange nyttige programmer installert.Og hvis du feks fyller alle de 7 "skjermene" med 1x1 ikoner(ingen større widgets) så har du ikke plass til mer enn 116 programmer der

     

    Applikasjonene mine er faktisk ikke så store :hmm:

     

    Jeg klarer ikke finne noen oversikt over *hva* interminnet bilr brukt til. Jeg har endel synking med mail etc. - og bruker internett endel - kan det være cache fra de andre programmene som tar i bruk internminnet? Skuffende er det uansett at det ikke er noen enkel måte å distribuere lagringskapasitet til det eksterne minnekortet, ser for meg det kan bli fullt på internminnet selv om jeg ikke har så mange apps installert.

  8. Hvis man ikke rooter telefonen, hvor mange aps har man plass til ca da? Er det et "plagsomt" problem at man ikke kan lagre på sd? Eller kan man ha mange 100 apps uansett?

    Jeg har vel installert en 10-15 program, og traff allerede nå på beskjeden om at nå var jeg tom for plass. Overrasket og irritert begynte jeg å bla gjennom innstillingene fo å lete etter hvor jeg kunne begynne å lagre applikasjoner på minnekortet istedet. Som dere vet, fant jeg aldri det.

     

    Jeg må si at med denne begrensingen i telefonen er internminnnet en stor vits... veldig veldig skuffa. Jeg hadde håpt å slippe å roote telefonen, Android market har jeg klart å vente på så langt, men nå er jeg tom for plass til applikasjoner, så nå MÅ jeg bare roote.

     

    SPØRSMÅL: Hva skjer hvis jeg innstallerer program på minnekortet, og så bytter til ett nytt minnekort senere? Hva skjer når jeg mounter minnekortet til PC'en via USB?

  9. Synes jeg ser tendensene til at iPhone vil gli over i mengden av smartphones nå som konkurrentene virkelig har satt grep. Det er nærmest en unison begeistring over HTC desire nå (som jeg selv også har kjøpt).

     

    Det mangler fremdeles litt før jeg kan si android er "helt der" - f.eks. er betalingsdelen av android market er fremdeles sperret i Norge, og endel viktige applikasjoner mangler helt (f.eks. Tomtom navigering osv). Men alt dette er på vei - android-markedet vil tilslutt bli åpnet, og Tomtom er under utvikling for android as we speek, sammen med tusenvis av andre viktige appliksjoner.

     

    Jeg vet ikke helt hva iPhone skal kunne komme med som kan beskytte den posisjonen de har hatt frem til 2010. Jeg mener 2010 er blitt året hvor iPhone er blitt gammel - og at OS 4.0 kommer med multitaskning hjelper lite når konkurrentene allerede har det, og har hatt det lenge (selv med min bedritne flere år gamle SE telefon kunne jeg multitaske).

     

    Jeg tør dog ikke avskrive Apple - men de må komme med noe helt genialt for at de skal kunne gjenerobre sin tidligere posisjon. Muligens en iPhone Nano kan skape litt furore og begeistring, men det vil ikke ta lang tid for konkurrenter å ape etter en slik dings heller, siden konkurrerende hardware og software allerede eksisterer.

     

    For at Apple skal klare å fase ut Flash er de avhengig av to ting: De må gjenerobre sin posisjon som defacto touchmobil, og Adobe må feile fullstendig med sin mobile versjon av flashplayeren.

     

    Dersom Flash fungerer utmerket til android og andre mobiler, ser jeg ikke helt argumentet til Apple lenger. HTC med android har allerede hatt en "bastardversjon" av Flashplayer 10 en god stund. Den fungerer langt ifra perfekt - men jeg opplever ingen problem med den, og for øyeblikket det er bedre å tilgang til en dårlig flashplayer, en ingen i det hele tatt - men den nye og ordentlige flasplayren for android bør fungere *knirkefritt*.

  10. 1: Jeg tror du kan bare "dobbeltouche" for å zoome, i Opera. Noterer meg at Opera er i betaversjon for android ennå. Vet også at man ikke kan pinch-zoome på iPhone heller. Applikasjonsutviklere er skeptiske til å implementere pinch-zoom fordi Apple hevder de eier patenten på dette. Om jeg ikke har forstått feil, så har Apple saksøkt HTC på grunn av blant annet pinch-zoom. Regner med resten av verdens utviklere venter spent på hvordan dette søksmålet vil ende før de tør gjøre noe.

     

    Personlig bruker jeg bare Opera som reservebrowser dersom 3Gdekningen er dårlig eller fraværene. Den innebygde browseren støtter både pinch-zoom og en stor del av flashen i websidene.

     

    2: Gå til appliksjonslisten din, velge "Kontakter", trykk på menu-knappen og velg "Import/eksport"

     

    3: Aner ikke

×
×
  • Opprett ny...