Gå til innhold

Airship

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Airship

  1. Hei,

     

    I dag morges våkna jeg opp og oppdaget at PCen oppførte seg merkelig. Jeg kunne gå inn på en Youtube link, og videoen ville åpnes og bufres, men den nektet å starte. Etter at restarting av Chrome ikke hjalp, bestemte jeg meg for å restarte hele pcen. Det hadde vært et par dager siden sist uansett.

     

    Men... Etter restart fikk jeg BSOD en liten stund etter at Windows splash dukket opp... Så noe er galt her. Kjørte den windows diagnostikken noen ganger, uten hell. System restore fungerte heller ikke, selv etter at jeg brukte det eldste system restore som var tilgjengelig (jan 9.).

     

    Safe mode ser ut til å fungere fint, utenom at nettverk ikke ser ut til å fungere (selv når jeg velger safe mode with networking). Så jeg antar dette er en hardware feil et eller annet sted? Spørsmålet mitt er, hvordan finner jeg ut hvilke komponent som er ødelagt?

     

    Win7 64 bit SP1

    Intel i7 3820

    16GB RAM

    Radeon HD 6850

     

    EDIT: Potetbilde av BSOD: http://i.imgur.com/mVzGcdI.jpg

  2. Hei,

     

    Broren min har en stund nå slitt med at laptopen han kjøpte i mai 2012 (Asus K55) overoppheter når han prøver å spille med den. Dette begynte før jul, og har blitt værre over tid - han kan ikke lengre spille i mer enn 20 minutter før maskinen slår seg av.

     

    Jeg antar at det er støv som er problemet, og tok en titt på muligheter for å blåse den ren, men litt googling senere og det ser ut som det er en veldig involvert prosess å nå frem til innmaten i akkurat denne modellen (fjerning av skjerm, tastatur, etc etc.) samt at dette ville ødelegge garantien.

     

    Spørsmålet mitt er da for de som har litt erfaring med Komplett's service. Laptopen er fremdeles under garanti, men vil den gjelde for noe så enkelt som støv? Vil Komplett kunne si at dette er brukerens feil? (Han behandler maskinen veldig pent, slår den av når den ikke er i bruk, samt at leiligheten han bor i støvsuges jevnlig).

     

    Til slutt må jeg nevne at han hadde problemer med lyden (hakking) når han først kjøpte den. Han tok kontakt med Asus support som ba han om å resette pcen til fabrikk settings, noe han gjorde. Dette fikset lydproblemet, men deaktiverte en del av driverne/bloatware. Ellers fungerte maskinen helt fint. Vil dette påvirke eventuell service fra Komplett?

     

    Grunnen til at jeg spør er fordi hvis Infocare ender opp å koste han penger, vil han mest sannsynlig ditche maskinen og kjøpe en ny, siden de visstnok koster en del.

     

    Takker på forhånd for svar :)

     

     

  3. Hei,

     

    For en liten tid siden diskuterte jeg bitcoins med en venn av meg som ikke følger så veldig mye med på nyheter o.l.

     

    Etter at jeg fortalte hvordan verdien på bitcoins steg kraftig etter at det ble introdusert, fortalte han meg at han faktisk hadde 4.6 bitcoins liggende (en venn av han hadde fått han til å mine når bitcoins var nytt), som etter dagens kurs visstnok er verdt ca. 12000 kr?

     

    Hva kan han gjøre med disse bitcoinene? Er det mulig å selge de, eller må han ha større kvantiteter tilgjengelig? Hvis det er mulig å selge, hvordan går han frem for å eventuelt selge de?

     

    Takker på forhånd for svar

  4. Som sagt før- De kobler til switch med PC, slik du har gjort. Men hvis din ISP kun leverer 1 IP, så får ikke flere IP og de blir uten internet

    Ja, jeg fikk med meg det. Men siden min ISP (Homenet) ikke har telefontider i helgene tenkte jeg det ville være best å bare teste det ut. Men om ISP leverer flere enn 1 IP, hvordan setter jeg det da opp? Kobler jeg den andre ruteren til en av lan portene på switchen? Vil det trådløse da fungere (min romkamerat bruker kun trådløst)?

  5. Ok, aner ikke hva jeg gjør her. Jeg fulgte denne guiden http://keystoneisit.blogspot.no/2008/03/how-to-set-up-wrt54g-as-switchbridge.html for å konvertere linksysen til en switch.

     

    De guidene på dette snakket om å koble switchen til modem, noe jeg ikke har (kun vegguttak), så jeg koblet switchen direkte til veggen (LAN-port 1). Så koblet jeg pcen min til switchen i port 2.

     

    Dette ser ut til å ikke fungere i det hele tatt :\ Hva gjør jeg feil her? Hva var det meningen jeg skulle gjøre med switchen? Beklager alle disse dumme spørsmålene, er helt grønn ang. nettverk :\

  6. Hei,

     

    Jeg fikk nylig muligheten til å oppgradere nettverkslinjen min til 100/100, og hoppet på muligheten. Problemet er at når jeg speedtester får jeg kun i overkant av 20/20 når jeg kobler til gjennom en ruter.

     

    Om jeg kobler datamaskinen min direkte til veggen ble hastigheten mye bedre; 80-90 nedlasting og 50-70 opplasting. Problemet er at jeg må bruke ruteren, da jeg har en romkamerat som også trenger internett samt venner som trenger lan når de er på besøk.

     

    Er ruteren(e) mine ødelagt? Må jeg kjøpe nytt? Jeg betaler ekstra for denne hastigheten, og å miste 70-80% av hastigheten blir litt vel drøyt...

     

    Den første ruteren er en Jensen AL 7954 v1.0 av ukjent opphav som fulgte med leiligheten. Jeg har ikke passord/brukernavn til denne ruteren, så jeg tenkte jeg skulle koble opp min litt eldrene Linksys Wrt54G v3.1, men om ikke annet virket det som at hastigheten gikk ned når jeg brukte denne - 15/15. Ruteren begynner å dra på årene, men den har nesten aldri vært brukt til noe annet enn en lan switch.

     

    Jeg resetta linksysen til factory defaults, samt oppdaterte firmware til nyeste fra Linksys sine hjemmesider, uten mye hell. Jeg tør ikke prøve det samme med Jensen ruteren, da alt det trådløse er satt opp skikkelig på denne og jeg vil ikke ødelegge noe som fungerer (dog tregt i forhold).

     

    Så hva kan jeg gjøre? Kablene jeg bruker er ikke spesielt lange, 10-15m, og testingen gjorde jeg mens jeg kun hadde min datamaskin koblet til, da jeg hadde hørt at flere enheter koblet til ville senke hastigheten. Er det noen spesifikke instillinger jeg kan gjøre i ruter for å fikse problemet?

  7. Hadde definitivt vært å foretrekke, ja, men dessverre er den økonomiske siuasjonen min alt for dårlig til dette... :(

     

    EDIT: Begynner å bli litt sent, så antar at jeg ikke rekker det i dag likevel. Men! Jeg klarte å få i gang viften igjen, ser ut som den kjøler ok, men den bråker som et fly. Kommer sikkert til å bestille en vifte fra en eller annen nettbutikk da. Vet noen om vifter til en billigere penge en den fra Dustin? Frakten la til litt vel mye ...

  8. Hei, viften på skjermkortet mitt har i det siste oppført seg merkelig, med skranglete lyd og during, selv om at viften ikke er borti noe.

     

    I dag morgens døde det, og jeg trenger da enten et nytt skjermkort eller en ny vifte.

     

    Spørsmålet er, vet dere om noen butikker i Oslo som jeg kan skaffe ny vifte fra? Trenger en butikk med godt utvalg da lommeboken er litt tynn (Kan betale maks 200). Kortet er for øvrig et Radeon HD 4870, mer spesifikt Powercolors 1GB.

     

     

     

    Håper på raskt svar, og takk på forhånd!

    -Air

     

     

    EDIT: er for øvrig klar over at jeg kan bestille over nettet, har sett meg litt rundt og funnet ut at dette http://www.dustinhome.no/product/5010621551/arctic-cooling-accelero-l2-plus/#intcmp=searchProvider_dacsa er en muligens god match. Problemet er at nettbestilling vil gjøre at jeg ikke kan bruke pcen på flere dager ... (Komplett som faktisk har pick up point ser ikke ut til å ha noen vifter til rundt 100-150kr)

  9. Hei, hjelper en venn av meg med å bygge ny pc. Selve bygginen gikk fint, helt til vi skulle starte maskinen. Den startet fint, i ca. et halvt sekund. Da slukket den. Så går 5 sekunder, og maskinen gjør det samme igjen. Dette pågår i en endeløs loop.

     

    Har gjort følgende:

    - Koblet fra alt. Skjermkort, frontpanel, harddisk, dvdrom. Minne og prosessor er fremdelese koblet til.

    Test, samme resultat.

    - Koblet fra minne.

    Test, samme resultat.

    - Satt tilbake minnebrikkene hver for seg.

    Test, samme skiten.

    - Fjernet hovedkort fra kabinett (ligger og hviler på antistatisk pose)

    Test, Igjen, samme resultat.

     

    Noen som har ideer om hva som er galt? Er hovedkortet ødelagt? Er minnebrikkene ødelagt? (Jobber med å skaffe fungerende minnebrikker for å teste) Burde jeg koblet til gfxkort, HD, ROM, etc. Eller burde maskinen starte fint med kun minne og prosessor?

     

    HARDWARE:

    Gigabyte P55-USB3 MB

    Intel I5-750 Quad

    Corsair TX 750w PSU

    MSI R5770 HAWK

    Crucial DDR3 1066 2GB x2

    WD BLACK 500GB 7200rpm

     

    Takker på forhånd for hjelp, det trengs :)

  10. Jeg refererte til Googles studium angående HD temperaturer, og antar artikkelforfatter gjorde det samme. Igjen står dette i samme avsnitt vi refererer til ;)

     

    Googles studium (PDF)

     

    Wikilink

     

    A common misconception is that a colder hard drive will last longer than a hotter hard drive. A study by Google showed the reverse to be true. Hard drives with average temperatures below 27 °C had a failure rate worse than hard drives with the highest reported average temperature of 50 °C, and a failure rate at least twice as high as the optimum temperature range of 37 °C to 46 °C.
  11. Ærlig talt, Tiltman. Å hive inn en mengde rettelser på forumet, spesielt når mange av de bare er personlige preferanser, blir litt vel drøyt. Den slags hører til i en personlig melding til forfatter! Alternativt kan du spørre forfatter om det er OK om du skriver rettinger og setningsforslag før du legger de ut.

     

    Link for de som er for late til å klikke på navnet som blir vist i toppen av hver side av artikkelen:

    Jørgen E. Nilsen

     

     

     

    /back to lurking

     

     

     

    PS. Harddisker har ikke godt av kalde omgivelser. Er ikke sikker på hvordan du klarte å feiltolke artikkelen på det punktet.

     

    PPS. For å ikke gå helt vekk fra tråden må jeg si at jeg er litt Chieftec fanboy, da mitt første kabinett var en av disse. Synd å se at de gang på gang ikke hevder seg i toppen lengre :(

  12. EDIT: err... Ser ut som det var programfeil... På Telenor Mobilt Bredbånd :confused: Den hadde bombardert meg med "A required resource was" og et rødt kryss, men ingenting annet. Merkelig.

     

    Lukker jeg vinduet (men jeg avslutter ikke programmet), så forsvinner problemene. Åpner jeg det igjen, vel... Pling. SÅ det visst vinduet det er noe galt med. Men hva i all verden er det som gjør dette? Og har det tilknytning til det første problemet, eller er dette bar noe helt annet?

     

    Tror noe er riv ruskendes galt her...

×
×
  • Opprett ny...