Gå til innhold

traveler

Medlemmer
  • Innlegg

    76
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av traveler

  1. Kunne vært interessant å vite litt om hvordan hvert enkelt kamera presterer på video opptak.

    Ser jo det at kvaliteten på video overgår det mitt noen år gamle videokamera til flere ganger prisen klarer å prestere. I god belysning riktignok.

    Regner med det er merkbare forskjeller i forhold til fokus under filming, panoreringer, lydkvalitet, zoom, lite lys etc.

     

    Har mistanke om at både speilrefleks og videokamera blir lagt igjen hjemme, ved neste utenlandsferie, da det er mer en nok kofferter å andre såkalte familienødvendigheter å drasse med. Skal man i et badeland, på stranda eller tivoli er det uansett ganske upraktisk å drasse med både videokamera og speilrefleks. Da ender det bare med at man heller vil sitte igjen å passe utstyret, i stedet for å delta på aktiviteter, Noe som ikke alltid faller i god smak hos barna eller den bedre halvdel...

  2. Ble det noen løsning i denne saken?

    Har omtrent samme problem selv. Fikk ferdigstilt fiber for ca. 2 uker siden. Første dagene fungerte alt ok. Brukte vuze/azureus klient. Kjørte opp til 30-40mbit upload uten problemer. Men etter noen dager begynte problemene. Inteno FG-101 slutter å fungere. Virker som linja dør fulstendig. Får heller ikke logga på managementet til ruteren. Alle lampene som skal lyse lyser. Må ta hardreset (av/på) for at den skal fungere igjen. Så lenge jeg ikke starter en bittorrent klient fungerer alt som det skal. Bytta til Utorent. Problemet er like ille. Ca 2 min etter at klienten starter dør all ruterfunksjonalitet i rutere. Og den må resettes. Har reservert IP til serveren. Automatisk IP til laptop, andre pc'er, ps3, trådløs etc. Men i og med at ruteren ikke svarer fungerer ingenting (får ikke tildelt ip adresse). Men som sakt fungerer alt som normalt så lenge ikke en torent klient er startet. Har også en dlink dir655 på innsiden. dhcp er slått av på denne...

  3. Angående berøringsfølsomhet på skjerm.

     

    På Touch Diamond kan panelets berøringsfølsomhet justeres i registeret på telefonen.

    Man bruker en registereditor (f.eks Total Commander som er freeware http://www.ghisler.com/pocketpc.htm ) for å editere verdien for følsomhet.

     

    Kan ikke tenkte meg annet enn at dette også er mulig på 'Blackstone' (HTC's produksjonsnavn på Touch HD).

     

    Mulig det også er kommet info allerede på XDA developers, men har ikke satt meg inn i noe teknisk rundt telefonen enda, da jeg fortsatt venter på at den skal dukke opp på pulten min (noe jeg skal la være å sutre om i denne tråden)

    I så fall finnes det i noen av disse trådene:

    http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=451

     

    For å komme inn i registeret på telefonen må man i total commander benytte kommandoen: \\\registry

     

    For å endre følsomhet på skjermen til diamond må man endre PressureThreshold verdien.

    27 er laveste og 240 er høyeste.

    I registeret på diamond gjør man følgende:

     

    Adjust screen sensitivity: HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\TouchPanel

    Value = PressureThreshold

    Change from the default dword:00000027 or 34 to dword:000000f0 or 240 in decimal

     

    Det ryktes at det er stor sannsynlighet for at dette blir identisk på Blakstone. Men det gjennstår og se. Oppfordrer selvsagt noen til å prøve ;-)

     

     

     

    Her er også en egen tråd som omfatter programmer og spill som fungerer på touch hd:

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=442663

     

     

    Lykke til.

  4. takker for svar.

    6500kr virker som en bra pris.

    Hvor loenner det seg aa legge ut kameraet for salg?

     

    Jeg kjøpte mitt nytt fra butikk, pakken inkluderte:

     

    Nikon D40x

    Batteri, lader, alle kabler (- tv)

    Strap

    Nikkor AF-S 18-55mm 3.5-5.6 GII ED

    Nikkor AF-S VR 55-200mm 4-5.6 G ED + lens hood

    4 GB SDHC med kortleser

    Nikon kamera bag

    Hama blåser

     

    til den nette summen av 5500kr

     

    Så tror det er lettere for deg å selge om du legger deg laverer i pris.

     

     

    Interessant ... Hvor var dette?

  5. Litt synd at s300 blir såpass dyr som den blir i norge.

    Selges i bundle i USA for ca. 400$ med 10 blu-ray filmer. Ligger med skjema når man kjøper hvor man kan krysse av hvilke 10 filmer man ønsker. Var ikke bare topputgivelser da, men likevel. Her til lands må man uansett ut med et par tusen for 10 filmer.

    Får vel håpe at prisene faller ytterligere her til lands før Jul.

  6. Har lagt merke til at mange av bildene jeg tar med min N73 ME blir veldig gule. Spesielt de som blir tatt med nærbildemodus. Da gjelder det stort sett 90% av bildene. Er det mye hvite områder i bildet som tas er det garantert at bildet blir veldig gulaktig. I displayet på telefonen ser fargene helt naturlig ut. Og når bildet tas ser deg også bra ut. Men så snart den er ferdig med å lagre bildet, og viser det ferdige resultatet har nesten alt på bildet sterke nyanser av gult.

     

    Noen ganger hjelper det å velge "lyspære" som hvitbalanse, men ikke alltid.

     

    Dette er fryktelig irriterende. Spesielt hvis man har litt kort tid å ta bildet på.

     

    Bildet i displayet har også en tendens til å flimre mye i kameramodus.

     

     

    Er det fler som har oppdaget dette problemet? Eller kanskje det er isolert til min telefon...

     

    Noen som vet om det finnes noen ny firmware til N73 ME som løser dette problemet?

     

    Sitter nå og sammenligner med en ordinær N73. Der blir bildene helt fine.

     

    Legger med 2 bilder for å vise problemet.

    Ett tatt med vanlig N73 hvor fargene på objektet blir riktig, og ett tatt med N73 ME hvor objektet tydelig blir gulaktig.

     

    N73 - Music Editon

    post-14262-1166882068_thumb.jpg

     

    Ordinær N73

    post-14262-1166882055_thumb.jpg

     

     

    På forhånd takk for tilbakemeldinger.

  7. Jeg har dette kabinettet.

     

    Er litt usikker på om jeg egentlig vil anbefale noen å kjøpe.

     

    Det første kabinettet jeg fikk, var defekt ved ankomst. Dette skyldes at embalasjen på produktet er dårlig gjennom tenkt. Ytterkantene til vifta foran er av plast, og ligger kliss inntil pappen rundt. Dvs. skal ikke så mye til før kabinettet får en skade. På det første jeg fikk var viftestyrings enheten til vifta i front brekt av, og det så ut som dette har skjedd under montering av kabinettet. Eller muligens ved forsendelse.

     

    Det andre kabinettet jeg fikk var heller ikke noe særlig å skryte av. Der var vifta på sidedøra plassert så langt mot bakparten av kabinettet. At det nesten ikke var mulig å få av og på selve døra.

     

    Men for meg ble ikke dette et problem, da jeg uansett måtte plassere vifte-enheten på utsiden av kabinettet.

     

    Det er viktig å være klar over at vifta i kabinett døra, bygger noen centimeter inn i kabinettet. Dette hvis man benytter en stor luftkjøler som f.eks Noctua NH12.

     

    Har også hatt store problemer med vifta i front. Fikk ikke rundt vifta i det hele tatt når kabinettet var nytt- Dette pga. viftebladene når gitteret i front. Holdt på vel å lenge for å få dette til. Fikk fikset men for noen dager siden nå kom det et skikkelig smell, da et av viftebladene kom borti gitteret igjen, å brakk av en del av selve vifte bladet. Hvis jeg har for høy hastighet på vifta, er viftebladene såpass myk at de bøyer seg mot gitteret, og til slutt smeller det. Pr i dag benytter jeg ikke vifta i front. Men skal sette inn en 12cm rett bak i stedet (er ordnet plass til dette.)

     

    Side vifta er også en histiorie for seg selv. Denne har også begynt å bråke en del, da filteret har bynt å løsne å drar seg inn i vifta. Benytter heller ikke denne lenger...

     

    Ellers er det helt greit å jobbe med. Får du ordnet viftene skikkelig er det ganske lydløst. Noen ganger har de faktisk vært nesten umulig å høre på det laveste turtallet. Men så plutselig skjer det noe med de igjen....

     

     

    Selve finishen på kabinettet er heller ikke noe å skryte av. Ganske dårlig lakk, som nesten faller av bare du knipser på kabinettet.

     

    Skal du kjøpe bør du kanskje vurdere xclio versjonen. Denne får du også i helsort. bl.a. fra psdata Xclio Super Tower A380BK

    F129325.jpg

     

    Forøvrig billigst akkurat nå fra amentio: Prisguiden

     

     

    Det ser ganske stilig ut i dunkel belysning. Men skal du ha det på soverommet og i tillegg sove, er det bare å glemme det. Min pc står i utgangspunktet på 24t. Omtrent hele fronten over vifta i front er lys som indikerer disk aktivitet. I mørket blinker hele rommet som et diskotek.

     

    Jeg måtte koble fra disk aktivitet kabelen, og slå av viftene både foran og bak for å få sove i samme rom som maskina. Skjønner ikke hva jeg egentlig tenkte på .... :-)

     

    Har også ekstern viftestyring i mitt kabinett. Tenkte jeg også skulle få overstyrt 250mm viftene med denne, men det er ikke mulig. Viftestyringene på 250mm er passiv. Altså går kabelen til voltreguleringen etter at vifta har fått strømmen. Så vifta får ikke strøm fra selve voltstyringen. Dermed vil ikke vifta fungere i det hele tatt når den får strøm fra passiv vifte styring. Mulig det fungerer hvis man benytter en overgang fra liten plugg til molex, som viftene benytter får mating av strøm.

     

    Prøver fortsatt å finne en måte å få slukket lyset i viftene uten å stoppe selve viftene. Uten å kutte kabelen til led pærene. Noe som er vanskelig da de forsynes med strøm fra inntaket vil viftemotoren.

     

    Hadde jeg skulle kjøpt et annet kabinett i dag, hadde jeg nok gitt blanke i pimp planene, og gått for ett lian li eller noe lignende. Har enda ikke hørt noen klaget på byggekvalitet i ett lian li kabinett.

  8. Ser E-TEN annonserer en ny communicastor fra Glofiish.

     

    M700 heter modellen. Er relativt liten og tynn. Har qwerty-tastatur, wi-fi, gps navigasjon, gprs, edge, 2MP kamera, radio. Kjører med windows mobile.

     

    Står i følge pressemeldingen at telefonen skal komme i slutten av november.

     

    Noen som vet om denne kommer til norge med norsk tastatur ?

     

    Her er en link til pressemeldingen fra mobilereview: Glofiish M700 Communicator.

     

    Noen bilder:

     

    m700a.jpg

     

    m700b.jpg

     

    m700d.jpg

  9. Til informasjon.

     

    Da ser det ut til at flere nettbutikker har fått Nokia N73 Music edition på lager

     

    Prisguiden Nokia N73 ME (music edition)

     

    Bl.a. MPX reklamerer med 20+ på lager akkurat nå MPX

     

    nokia_n73_black_1_20060927.jpg

     

    15025_02.jpg

     

    N73%20Music%20Edition_large.jpg

     

     

    Medfølgende tilbehør

     

    2GB minnekort

     

    • Batteri BP-6M (1100 mAh)

     

    • Lader AC-4

     

    • Ladeadapter CA-44

     

    • Stereo-headset HS-28

     

    • Tilkoblingskabel CA-53

     

    • Håndleddsstropp og rengjøringsklut

     

    • CD-ROM: Nokia PC Suite og Adobe Photoshop Album Starter Edition

     

    • Dokumentasjon: Brukerhåndbok, oppstartsveiledning, tilkoblingsveiledning og hefte med tilleggsprogrammer

  10. Hei.

     

    Ser det ganske nylig har blitt sluppet bios 0804 til dette kortet.

     

     

    Ser fra "gamle" tråder at bios 0604 er den mest stabile. Spesielt med tanke på klokking.

     

    Er det fortsatt slik? Eller er det noen som har bedre erfaringer med nyere bios?

     

     

    Skal i nærmeste fremtid sette opp en E6400 eller E6600 på et P5B Deluxe wifi. Ser også fra noen gamle tråder at det er problemer med drivere og medfølgende instalasjons cd'er, oppsett av sata disker og og benq brennere.

     

    Er det noe spesielt jeg bør være obs på i forbindelse med installeringen av XP og i starten?

     

    Har også tenkt å sette på en Noctua NH12. Håper virkelig det er plass til den kjøler'n i forhold til chipset kjøler etc. Noen som vet sikkert?

  11. Hvis du trykker på denne linken, under presserom på samsung sin hjemmeside så står det at den har HSDPA

     

    http://www.samsung.com/no/presscenter/sams..._0000287732.asp

     

    7265236[/snapback]

     

    Er klar over det. Men den pressemeldingen er ganske gammel. Synes bare det er merkelig at de unnlater å ta det med under spesifikasjonene til modellen. Samung Z720 spesifikasjoner. Sannsynligvis har de unnlatt å ta det med da det ikke ser ut til å bli aktuelt med hdspa i norge den nærmeste fremtid....

     

    Men januar blir lenge å vente... Nærmer seg N95 tid da :cool:

  12. Hei.

     

    Kom over denne tråden på tomshardware forumet.

     

    Skal beskrive ganske bra hvordan man kan klokke opp E5300, E6400, E6600, E6700 og X6800 med følgende hovedkort:

     

    - abit AW9D series (975X)

    - ASUS P5W DH series (975X)

    - DFI Infinity or LANParty 975X/G

    - abit AB9 series

    - ASUS P5B* Deluxe/WiFi-AP (965P)

    - Gigabyte 965P-DS3 or DS4 or DQ6

     

     

    Core2Duo Overclocking Guide

     

    Dere som har god erfaring med klokking kan jo kanskje informere om denne guiden er helt grei å bruke.

     

     

    Core2Duo Overclocking Guide

     

    Disclaimer: TGForumz and the author of this guide will not be responsible for any damage caused…etc.

    Please do so at your own risk

     

    Note: The settings in this guide will assume the user has adequate cooling for their processor.

    And uses one of the following recommended motherboard:

    -abit AW9D series (975X)

    -ASUS P5W DH series (975X)

    -DFI Infinity or LANParty 975X/G

    -abit AB9 series

    -ASUS P5B* Deluxe/WiFi-AP (965P)

    -Gigabyte 965P-DS3 or DS4 or DQ6

    *P5B vanilla is not recommended

    **nForce590/570 Intel Edition based motherboard will not work with this guide nor recommended for overclocking**

     

    Recommended cooling:

    -Scythe Infinity

    -Scythe Ninja Plus

    -Scythe Mine

    -Tuniq Tower 120

    -Thermalright Ultra-120 or SI-128 or SI-120

    -Noctua NH-U12

    -Thermaltake Big Typhoon

    -Arctic Cooling Freezer 7 Pro

    -Zalman CNPS CNPS9500AT

    -Zalman CNPS 7700AlCu or 7700Cu

    (The first 7 heatsinks listed here will allow you to clock beyond 3.4Ghz stable)

     

    Please also use RAM that’s rated:

    -DDR2-667 4-4-4-xx (good for ~400Mhz*)

    -DDR2-800 5-5-5-xx (good for ~410Mhz*)

    -DDR2-800 4-4-4-xx (good for 500Mhz+*) ->Best for E6300/E6400

    -DDR2-1066 5-5-5-xx (good for 530Mhz+*)

    -Or any other RAM of the above mentioned speed that has even lower timings

    *refer to Part2 for maximum Mhz extraction under 1:1 operation

     

    The aim of this guide is to reach as close to 4Ghz (final clockspeed) as possible

     

    Part1. Tidying Up Your BIOS (not all BIOS may have those options)

    *You must update your BIOS to the latest version before proceeding*

     

    1. Disable ‘AI Tuning’ for ASUS, ‘C.I.A.2’ for Gigabyte

    2. Set PCI Express (PCIe) frequency @100Mhz (‘Auto’ for DS3/DS4/DQ6)

    3. Set PCI frequency @33Mhz

    4. Disable Hyperpath 3 (for P5W DH only)

    5. Disable any ‘spread spectrum’

    6. Disable Q-Fan (for ASUS only)

    7. Disable ‘Limit CPUID Max to 3’

    8. Disable any overvoltage protection

    9. Disable ‘C1E’

    10. Disable ‘EIST’

    11. Disable Virtualization Technology

    12. Disable No-Execute Memory Protect

    13. Disable any other thing you don’t use

    14. Do not enable any speed enhancements you see

     

    The purpose here is to lighten up duties placed on the chipset

     

    Part2. Memory Adjustments

    **Expand options for Gigabyte BIOS under ‘M.I.T.’ by pressing CTRL+F1**

    Gigabyte: Set ‘Memory Multiplier’ to 2 (1FSB:1RAM operation)

    ASUS: Set ‘DRAM Frequency’ to DDR2-533 @266Mhz FSB (1FSB:1RAM operation)

    As you increase the FSB, the RAM will follow in the pattern of 1:1 shown in BIOS.

     

    1. Set ‘DRAM Timing’ to manual or disable SPD (use SPD for P5W DH)

    2. In BIOS you will see 4 separate timing digits, change them to the ones specified on your RAM

     

    e.g. 4-4-4-12

    CAS# Latency (tCL)

    RAS# to CAS# Delay (tRCD)

    RAS# Precharge (tRP)

    RAS# Precharge Delay or Active to Precharge (tRAS)

     

    When 1FSB:1RAM is overclocked above the rated frequency of your RAM use the following values

    Timing: 5-5-5-15

    vDIMM: 2.2V

     

    e.g. DDR2-667 4-4-4-12 1.9V operating at ~400Mhz will need to be set to 5-5-5-15 2.2V

     

    3. Leave the rest of other timings either at ‘Auto’ or at their default values

     

    Part3. Voltage (again not all BIOS will have the option or uses different name)

    ***The following voltages are to be used with Part4***

     

    1. Set DRAM/DIMM Voltage (vDIMM) to 2.1V or 2.2V if specified by RAM (+0.3V or +0.4V)

    2. Set MCH Voltage (vMCH) to 1.55V

    3. Set FSB Voltage (vFSB) to 1.40V

    4. Increase SB Voltage (vICH) by +0.1V from default-lowest value

    5. Set CPU Voltage (vCore) for the following CPU

     

    E6300=1.370V E6400=1.375V E6600=1.400V E6700=1.400V X6800=1.400V

     

    Part4. Frequency Control

    First attempt:

    1. Set CPU Host Clock/Frequency (FSB) to 333Mhz (300Mhz for X6800)

    2. Set CPU Clock Ratio or Multiplier to the default value for your processor

     

    E6300-> 333x7=2331

    E6400-> 333x8=2664

    E6600-> 333x9=2997

    E6700-> 333x10=3330

    X6800-> 310x11=3410

     

    3. Save settings and reboot

     

    Further attempts:

    1. Up even more FSB by 5Mhz or 2Mhz increasement

    2. Calculate your final clockspeed

    3. Up even more vCore if needed by 0.025V increasement

     

     

    Part5. Stability Testing

    You will need the following programs:

    - CPU-Z

    - Prime95

    - Memtest86+

    - Core Temp

    - SpeedFan

     

    1. Fire up CPU-Z and keep it running in the background to monitor clock speed

    2. Fire up Core Temp to monitor temperature

    3. Fire up SpeedFan to monitor voltages

    3. Run dual instances of Prime95 in torture mode for 2 hours

    4. (Optional) Run Memtest86+ for 2hrs

    5. If stable go to Part4-Further Attempts, if not go back to last stable frequency

    6. Once you’re happy with the settings proceed to the final part

     

    Note1: The higher the final clock speed, the lower the temperature for CPU has to be to maintain stableness

     

    Note2: Delta of Idle-Load reported by Core Temp should not exceed by 26°C

     

    Note3: vCore should not fluctuate by more than +/- 0.100V. If it does, improve cooling on MOSFETs

     

    Note4: If an attempt fails and the computer doesn’t boot, hold down ‘Insert’ key when booting to restore default settings in BIOS

     

    Part6. Finalising

    -Lower vCore by one notch at a time until lowest possible while maintaining the same stableness

    -Do the same for vMCH, vFSB, vICH after the above step is completed

    -Record the BIOS settings which works (except DFI and ASUS owners)

    -(Optional) Pull off a PCMark and/or SuperPi32M score and compare to stock to gauge performance increase

     

     

    If you have any questions please post a new thread in the Overclocking-CPU forum

     

    Composed by wusy

     

    V1.0 28/08/06

    V1.1 14/09/06

     

    7261556[/snapback]

  13. Du får disse til samme pris, bedre brikker.

    http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfo...aspx?plid=29707

    7263670[/snapback]

     

     

    I know... Har allerede bestilt dem :thumbup:

     

    Var igjen en del på fjernlager hos leverandør når jeg bestilte. Sto da 2-3 dager. Men når jeg sjekker status på bestillingen min står det ubekreftet 24.11. Så det tar nok tid før jeg får dem rekner jeg med :hrm:

  14. Da har i alle fall telefonen kommet inn i produktspekteret på samsung.no sidene

     

    Samsung Z720 Ultra Edition 13.8 (Z720)

     

    sgh-z720_b_f_l.jpg

    sgh-z720_b_side_l.jpg

    sgh-z720_tilt_r_l.jpg

     

    Det som er litt merkelig at denne telefonen har blitt omtalt som en HDSPA telefon tidligere. Det står ikke noe om dette i produktspesifikasjonen til telefonen på samsung sine sider. Synes også å huske at på tidligere bilder av telefonen sto det trykt med stor hvit skrift HDSPA ved høytaleren på telefonen.

     

    Må nesten smile litt når jeg leser "features" for telefonen. Her står det:

     

    Mye minne og mye musikk

    Z720 har en musikkspiller som støtter de fleste formater, blant annet mp3. Bær med deg musikken i det 30 MB store minnet.

     

    Vil ikke akkurat kalle 30MB for et "stort minne" :nei: Får ikke bært med mye musikk akkurat med 30MB ...

     

     

    En annen ting som er skuffende med tanke på at dette blir toppmodellen i ultra serien er det medfølgende headsettet. På D830 Ultra Edition 9.9 følger det faktisk med trådløst bluetooth stereo headset. Mens på denne er det kun ordinært stereo headset. Litt synd.

     

    Men samsung er som vanlig ekstremt optimistisk angående batteritid. Oppgir standby tid til 320 timer. Altså ca. 2 uker. Er det jo noe samsung har slitt med i mange år så er det batteriteknologi. Det er ikke sikkert det er selve batteriteknologien som er dårlig, men de har i alle fall ikke vært noe fornuftig i forhold til å tilrettelegge telefonen for å drøye ut batteriet lengst mulig. I stedet popper de dem full med all mulig slags pling plong og blinking i hytt pg pine. Husker en v200 jeg hadde. Kom det først inn ei melding på telefonen, varslet den fra om dette med lyd annen hvert minutt, og blinket kontinuerlig. Veldig koselig om natta. Og på morgenen hadde jo selvsagt denne funksjonen nesten tømt batteriet. Det mest irriterende var vel egentlig at det ikke var mulig å deaktivere den funksjonen. Men man vet jo aldri. Kanskje de har blitt litt mer fornuftig...

     

    Gleder meg virkelig til å se en test av denne telefonen. Håper de har klart å forbedre kameraet i forhold til D900 og Z710.

×
×
  • Opprett ny...