Gå til innhold

runeb

Medlemmer
  • Innlegg

    502
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av runeb

  1. Hei.

    Jeg har planer om å kjøpe meg en ny stasjonær PC (det er snart 8 år siden sist!). Jeg er ikke noen hardcore gamer, men liker å ha muligheten til å kjøre et skikkelig 3d-spill en gang i blant. Har et budsjett på ca. 6000 (uten skjerm).

     

    Har satt opp følgende i PC-byggeren på komplett.no:

    Kabinett: Cooler Master Centurion 534, Sort,

    PSU: Corsair Powersupply 450W, 120mm Vifte,

    Hovedkort: Gigabyte GA-MA790X-DS4, AMD 790X, DDR2,

    CPU: AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.0GHz Socket AM2

    RAM: Kingston ValueR. DDR2 PC6400 4096MB CL5,

    Skjermkort: XFX GeForce 8800GT 600M 512MB GDDR3,

    Harddisk: Samsung SpinPoint F1 750GB SATA2

     

    Med litt ekstrautstyr (dvd, mus, tastatur etc.) kommer denne på ca. 5900,-.

     

    Noen som ser noen åpenbare svakheter? Noe jeg burde gjort annerledes?

  2. Hei.

     

    Noen som har noen gode tips til spill som kan spilles multiplayer på én PC? Det ser ut som om dette har blitt nedprioritert hos PC-spill-produsentene siden LAN ble allemannseie. På konsollene er det jo bedre utvalg av slike spill, men det er ikke aktuelt å kjøpe en konsoll.

     

    Jeg er på jakt etter spill som egner seg for spillekvelder med kamerater foran projektoren. Foreløpig har jeg Worms Armageddon og Trackmania Sunrise, men jeg skulle gjerne hatt flere...

     

    Det trenger ikke nødvendigvis være nye spill med topp grafikk (vurderer faktisk å grave fram Wacky Wheels ;) )

  3. Jeg kjøpte P2600, ikke P2900. 2900 var mye dyrere, og eneste forskjell var at den var trådløs.

     

    På Komplett er det bare 70 kr. i forskjell på de to, og jeg har en mistanke om at jeg må ha en skjøtekabel hvis jeg går for P2600, og da blir vel prisen omtrent den samme. Er det lang ledning på P2600? Trenger nok antakelig minst 3m ledning for å kunne sitte hvor som helst i sofaen uten trådløst.

     

    På den andre siden er det jo mindre potensielle problemer med kabel da, og så slipper en batterier. Vet neimen ikke jeg hva jeg vil ha... :ermm:

  4. Det enkleste er nok å kjøpe et Lego Mindstorms sett. Da får du en grei robot med motorer og diverse sensorer. Det er overraskende mye en kan gjøre med den, og du har mange forskjellige muligheter for å programmere den. Du kan bruke det grafiske verktøyet som følger med, som kan være greit å starte med hvis du ikke har erfaring med programmering fra før. Eller du kan laste ned alternativ firmware fra nettet og programmere den med C eller Java.

  5. Jeg skulle gjerne hatt muligheten til å fjernstyre mus og tastatur på min bærbare PC fra min stasjonære. Jeg snakker IKKE om VNC eller Remote Desktop eller lignende. Kun å overføre mus/tastatur signaler (ikke skjermbilde) over nettverket.

     

    Poenget er at jeg har den bærbare stående rett ved siden av skjermen på min stasjonære, så det idéelle hadde vært et program som tar over kontrollen av den bærbares mus/tastatur når jeg flytter musepekeren til venstre ut av den stasjonære skjermen. Noen som har noen tips?

  6. Jeg fant denne spilleren på komplett.no, og syns den så interessant ut i forhold til prisen (895,-), men alt de sier om den er:

     

    Medion MD81018, MP3 spiller, 1GB, MP3/WMA, Opplyst LCD, SD/MMC card reader

    Jeg har søkt på google, og alt som kommer opp er linker til norske og svenske nettbutikker. Ingen av dem har noe mer informasjon om spilleren enn komplett. Ikke et bilde av den en gang. Eksisterer den i det hele tatt?

  7. Her var det mye rare svar.

     

    For det første: HTML er ikke et programmeringsspråk av den enkle grunn at du ikke kan programmere i det. HTML er heller ikke et skriptspråk slik GeirGrusom påstår. Det er ikke noe klart skille mellom skript- og programmeringsspråk. Alle skript-språk er programmeringsspråk, men ikke alle programmeringsspråk er skript-språk.

     

    For det andre: Om koden blir kompilert eller ikke er totalt irrelevant for om noe er et programmeringsspråk. Det er ingenting i veien for å kjøre C i en interpreter som et skriptspråk, eller å kompilere javascript til maskinkode.

     

    For det tredje: Java blir faktisk kompilert. Det er en god stund siden Sun kastet interpreteren og gikk over til kompilering. Først blir koden kompilert til byte-code, av programmereren. Så, når programmet skal kjøres kompilerer JRE byte-coden til maskinkode.

  8. Det er nok teoretisk mulig (samt ulovlig) å dekompilere programvaren og bygge den på ny med mindre innhold, men i praksis kan du nok bare glemme det.

     

    Å fjerne enkelte av datafilene er nok fullt mulig, men da risikerer du feilmeldinger og crash i programmet når det ikke finner filene sine (men det kan jo hende det går bra også). Sånne problemer kan nok kanskje elimineres med litt hacking av en kyndig person, men det høres ikke ut som om du er en slik. Og å finne en person som både er i stand til, og villig til å gjøre dette for deg er nok litt usannsynlig...

  9. Hei.

     

    Er det noen som vet om det er flere i Norge som leverer SMS-gateway-tjenester lignende det som PSWinCom gjør?

     

    Jeg trenger å kunne la en web-server sende og motta SMSer på egen hånd uten å gå via en mobiltelefon. PSWinCom tilbyr riktignok alt jeg trenger, men jeg bare lurte på om det finnes noen andre som har lignende tjenester.

     

    (Litt usikker på om dette var rette forum å spørre på, men jeg fant ikke noen jeg syns passet bedre)

  10. Jeg har ikke peiling på IC/PIC-kretser, men hvis du ikke vil bruke assembly er nok antakelig C det språket det finnes flest kompilatorer til. Men du bør kanskje sjekke hva slags kompilatorer som finnes for de spesifikke kretsene det gjelder.

     

    Når det gjelder web-design, så er det ganske forskjellig fra programmering av kretser. Tror ikke du finner noe språk som egner seg til begge deler. Men har du først lært deg å programmere er det ikke noe problem å lære et nytt språk. De fleste språk har veldig mye til felles.

  11. litt OT, men en string kan mer eller mindre tolkes som et dynamisk array. hvert tegn kan adresseres ved index og lengden kan økes runtime.

     

    i java fungerer vel vector som et dynamisk array...om jeg husker riktig

    I java er teknisk sett hverken strenger eller arrays dynamiske... Størrelsen kan ikke endres i det hele tatt. StringBuffer, derimot er dynamisk.

     

    Hvis jeg ikke husker helt feil, så fungerer Vector klassen slik at den inneholder et statisk array. Når det statiske arrayet blir fullt opprettes et nytt og større array, og innholdet i det gamle kopieres over.

×
×
  • Opprett ny...