Gå til innhold

Cii

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cii

  1. Har hørt at den gamle kasserna er revet i dag, kan du bekrefte det?

     

    Jeg kan bekrefte det. Var i SanBt kont sommer 2009/2010 og på oppsettning fram til november 2010. De startet år rive den rundt september, hvis jeg ikke husker helt feil på måneden.

  2. Hvilken lov er det de bryter?

     

    Skal jeg klage på at jeg må kjøpe cd-spiller for å kunne spille av en cd?

     

    Er ikke det at du må kjøpe CD spiller for å spille av CD'en. Men du kan kjøpe hvilken som helst cd spiller i verden og få spilt av CD'n du kjøpte. Med DRM musik kan du kun bruke 1 type spiller og ikke alle de andre alternative spillerne der ute. Det er det som er forskjellen.

     

    Syns dette er veldig positivt, DRM er pain in the ass, men hva forventer de egentlig å få ut av dette? At itunes store stenger i Norge? Hva er egentlig sjansene for at Apple går over til å selge all musikken sin DRM-fri? :hmm:

     

    Noen må være først ute. Når vi i norge for ituns til å endre seg eventuelt trekke seg ut, vil andre land komme etter som enda ikke har tørt å gå opp mot apple og itunes. I tillegg vil saken i norge styrke andre saker forbrukere har mot Ituns og deres holdninger.

  3. Er opptil forbrukerne hva slags produkter de vil kjøpe. Syns forbrukerombudet drar strikken litt for langt nå. Lukket system er Apple sitt varemerke, hvorfor endre på det?

     

    Fordi de Apple gjør er ulovlig i Norge. Skal de ha en norsk Itunes stor så får de rette seg etter norske lover. DRM er jo egentlig helt ruskende galt. Jeg mener ikke at ting skal være gratis og jeg mener at folk selv skal kjøpe musikken sin, men at vi alle skal kunne ha lov til å spille av musikken vi har kjøpt på hvilket som helst media vi har om det er en creativ, ipod eller MP3 cd spilleren i bilen. DRM er så feil og hadde det blitt brukt på andre ting i hverdagen, så ville flere folk lurt på hva dumt som skjer. Det med at Ituns sier at plateselskapene og itunse store kommer til å konkurs når DRM blir fjernet så er dette helt feil. Det samme spåde plateselskapene også når taipen kom og du kunne kopiere musikken din over fra en kaset til en annen. DRM må bort og er veldig bra at forbrukerombudet gjør noe med det. Det att apple er kjent for å være luket er ikke noe positivt varemerke. Tror de heller burde satse på varemerke som "stabilt" og "kompatibelt". En siste ting hvis vi forbrukere ikke setter oss opp mot DRM nå vil det ettervært komme på alt annet som vi får kjøpt.

  4. Takk for svar fra begge. Svaret er altså at jeg må bruke php hvis jeg vil gjøre det på den måten jeg prøvde å forklare. CSS brukes jo kun til stil som jeg har forstått.

     

    Men da har jeg et nytt spm. Så igjennom kildekoden til den siden jeg la til øverst, men jeg finner ikke php-koden min der? :p pappa hjalp meg med den for over 2 år siden og husker sånn halvveis hva jeg gjorde, men finner jo ikke koden. På alle linkene står det at de linker til "index.htm?link=1", men hvor har jeg spesifisert at dette igjen henviser til en fil som heter "hovedsiden.htm" eller noe i den dur? er helt lost nå..

     

    Hei det første spørsmålet ditt kan jeg svare deg på. Når du inkluderer en fil med php include vill ikke selve php coden vises når du tar vis kildekode i browseren din. Da vil html koden vises. Dette er frodi php blir gjørt på server siden og utført før det blir sendt til browseren din.

     

    Hvis du har en server/pc som kan skjøre php(fleste kan det i dag) så ville jeg ha gjort det slik: renamet index fila til index.php og alle andre html sider du skal lage som *.php

     

    Så ville jeg brukt include i pvp

    <body>
    <?php include("menu.php"); ?>
    </body>

     

    Hvor menu.php ligger samme sted som index.php filen min og kan se noe ut som dette:

     

    <ul>
    <li><a href="http://folk.ntnu.no/christbj/index.php">Home</a></li>
    <li><a href="#">Forum</a></li>
    <li><a href="http://folk.ntnu.no/christbj/gallery.php">Gallery</a></li>
    <li><a href="#">Home</a></li>
    <li><a href="#">Members</a></li>
    </ul>

  5. Paddingen er inne i en boks mens margin er utenfor boksen. det vil si at padding vil utvide boksen mens margin ikke vil påvirke boksens bredde :)

     

    Ok takk. Sorry for lit kapring av tråden, men tror han svarte på trådstarter sitt problem også:D

     

    Så også at du hadde div id/class="menu button". Den treger du ikke hvis jeg skjønner dette riktig i stede kan du bruke i CSS fila da.

     

    #menu a {
      bacground: url
      osv
    }

  6. Hei.

     

    Har slitt mye med dette selv og jeg er ikke spesielt god. Men en ting som kan løse dette er å besteme at selv <ul></ul> skal være 812px ved å si i css fila

     

    #menu ul {

    width: 812px;

    }

     

    Håper dette skal fungere. Har mye problemer med list og størelse begrensning. Tror dette har noe med at lista blir uansett større en hva høyde og vide er definert. Må da eventuelt minke fonten. til lista.

  7. Hei.

    Driver og lager en hjemmeside nå med css, som jeg ikke har brukt så mye før.

    Det jeg lurer på, er om det går an å bruke css til å ha en fast "index" mens de andre linkene på siden dukker opp i en div ellernoe i index'en slik at man slipper å kopiere designet fra side til side, dette er jo kjempetungvint!

     

    Har brukt enkel php til dette før, sånn som her, men lurer altså nå på om jeg kan gjøre det på andre måter.. f.eks css eller html..

     

    ps. vennligst ikke kritiser den gamle siden min.. er litt mye juks der med front page osv, var mest opptatt av designet da jeg laga den, prøver å lære meg skikkelig koding nå smile.gif

     

    Hei det du spør om tror jeg ikke er mulig å gjøre utenom å lage hjemme siden din dynamisk. Ved for eksempel php jsp osv. CSS er til for å si til nettleseren hvordan hjemmesiden skal tolkes med farger og utsene. Ikke selve innholdet. Gjør du sånn som han over meg sier må du endre koden på alle undersidene skal du for eksempel legge til en ekstra meny link. Her er php includ veldig greit å bruke og du kan fortsatt bruke CSS til å definere looken på siden din.

  8. som feral druid er det greit med en addon som fikser bytte av gear fortest mulig. Hvilken addon kan anbefales her som er mest up-to-date? Hørt om itemrack, finnes det fler/bedre?

     

    Closetgnome er en veldig god til dette. Det er en ACE addon så den bruker lite minne. Du får den på http://files.wowace.com/. Har brukt den lenge og digger den. Bytter lett mellom mit PvE og PvP gear på Warlocken min.

×
×
  • Opprett ny...