Gå til innhold

NickFalk

Medlemmer
  • Innlegg

    1 068
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av NickFalk

  1. Paradoksalt nok tror jeg faktisk Star Wars på mange måter er grunnen til at LucasArt har havna i denne situasjonen. Tidligere i selskapets historie jobbet de i hovedsak med originale konsepter og var, som artikkelen nevner, ledende på pek og klikk eventyr. Alle som har vokst opp med Guybrush Threepwood & Co. kommer i godt humør bare ved å tenke på disse opplevelsene.

     

    Det var selvfølgelig bare et tidsspørsmål før firmaet kastet seg over skattekammeret LucasFilm hadde i forhold til kjente merkenavn. En stund kom det ut gode spill basert på disse: Indiana Jones pek+klikk og flere StarWars simulatorer. Samtidig fortsatte de å lage glitrende eventyrspill med orginalt innhold. Day of the Tentacle, Grim Fandango og Full Throttle skinner fremdeles skarpt på spillhimmelen.

     

    Etter som tiden gikk forandret markedet seg og eventyrspill var ikke lenger det hotteste blant spillerene. LucasArt sluttet derfor å lage disse spillene og begynte mer eller mindre å spy ut middelmådige StarWars spill på rekke og rad. Hadde de jobbet hardere med å videreutvikle sjangeren de var suverent best på tror jeg kanskje ting hadde sett annerledes ut.

     

    Skulle firmaet gå dukken er det selvfølgelig fordi de ikke har levert varene og, etter min mening, har latt økonomene styre på bekostning av de kreative kreftene. Hvis det er kroken på døra skal jeg ta en gravøl og minnes to av mine første og kjæreste spillminner: The Eidolon og Labyrinth på Commodore 64...

  2. Litt vanskelig å se at Apples merkevarebygging er kritikkverdig på noen som helst måte. Alle firmaer driver med dette og Apple er øyensynlig dyktige til det. Når det gjelder utviklerinformasjon skal jeg ikke utale meg for skråsikkert, men det har i hvert fall generelt vært slik at de som betaler for premium service får det, mens hvermansen som nøyer seg med Apples gratistjenester ikke gjør det. Apple leverer tross alt fulle utviklerverktøy til Mac-OSX gratis med hver maskin og også iPhone-utviklerverktøyene er gratis, selv om det koster den svimlende summen av 99 dollar hvis du har tenkt å gå kommersielt.

     

    Apples filosofi har siden Jobs retur vært å levere en komplett pakke og da er det ikke mye å tjene på å fortelle konkurentene hva du driver med til en hver tid. MS er jo ingenting hvis de ikke har utviklerene på sin side, noe Balmer jo også er inneforstått med. Det blir derfor ganske meningsløst å sammenligne de to firmaene på dette området...

  3. ...jeg nekter å tro at det går så fryktelig bra for selskapet, de nekter jo å fortelle hvor mye de selger, hvor mye de tjener inn. osv. Generellt er jeg skeptisk mot selskaper som nekter å fortelle hvor bra de gjør det...

    Hæ? Apple Reports Record Second Quarter Results

     

    "Apple shipped 2,289,000 Macintosh® computers during the quarter, representing 51 percent unit growth and 54 percent revenue growth over the year-ago quarter. The Company sold 10,644,000 iPods during the quarter, representing one percent unit growth and eight percent revenue growth over the year-ago quarter. Quarterly iPhone™ sales were 1,703,000."

  4. Takk, takk.

    MallRaT: Veit ikke hvor bra talesynthesizeren i Windows har blitt. Jeg har rett og slett brukt den innebygde "Alex"-stemmen i OSX. Men det kan jo se ut som om Windows har en lignende kvalitet i og med Ryuks kommentar.

     

    Ryuk: Altså ikke Microsoft, men Apple ;) Kan ellers forstå at det høres irriterende monotont ut. Men når man først har vært så smart å sovne i fylla med åpen munn i et område fullt av rotter må man jo bruke de hjelpemidlene man har...

  5. ...det er jo kjent at gode produkter selger seg selv, uten en masse overdrivelser osv.

    Dette er ganske revolusjonerende faktisk. Og at det i tillegg skal være "kjent" er slikt som sprenger hjerner.

     

    Realiteten er dessverre at mange gode produkter aldri når fram fordi de ikke har gode nok markedsførings -budsjett/-kampanjer. Riktig nok finnes det enkelte gode produkter som når fram takket være jungeltelegrafen men verden er jo strengt tatt overfyllt av middelmådige produkter som selger bra.

  6. Alt jeg forsvare det med foreløbig er at Apple lever i sin egen verden. Ergo deres verdens tynneste. Omtrent som å hevde at en person er verdens raskeste mann, underforstått at det er snakk om nordmann.

    Men hva er verdens raskeste mann?

    Er det den mannen som kan oppnå høyest makshastighet over én meter?

    Høyest makshastighet over 100 meter, 200 meter 1km?

    Høyeste snitthastighet over en mil?

     

    Er det verdens raskeste (ut fra en av ovenstående standarder) mann gjennom alle tider eller for øyeblikket?

     

    Jeg har veldig vondt for å se at det er mer relevant at den tykkeste delen av Apples maskin skal definere hvor tynn den faktisk er. Jeg er i og for seg også enig i at det er søkt å kun måle den på det tynneste, men i markedsføring sier man ikke nødvendigvis hele sannheten. Det er jo dessuten fremdeles mulig at Apples maskin er tynnest i snitt som for min del er det mest interessante i en slik sammenligning.

     

    Du har jo tydeligvis bestemt deg for at Apple ljuger fordi det for deg atlså er den tykkeste delen av en maskin som bestemmer hvor tynn den er...

     

    Litt flåser til slutt: Skal man måle verdens raskeste mann ut fra hans tregeste tempo også kanskje?

  7. Jepp litt som byens/verdens beste pølser som jeg har sett en del varianter av. Nå skal jeg selvfølgelig innrømme at jeg ikke stikker innom pølser.no så ofte så kanskje det faktisk er mange som klager til forbrukerombudet på slike ting. Apple mener altså at de har verdens tynneste bærbare og bruker det selvfølgelig for hva det er verdt. Så langt har det ikke kommet noe på bordet som definitivt tilbakeviser det og da fatter jeg ikke hva folk klager over.

     

    Nå er jo jeg opplagt positivt innstillt til Apple og det farger selvfølgelig mitt syn. Men, hvis de som klager til forbrukerombudet ut fra en tilsynelatende intuitiv forstålese av at Apple lyver påstår at det ikke har noe med antipatier å gjøre...

     

     

    ...tror ikke jeg behøver å kommentere det ytterligere.

  8. For all del, jeg har ikke aksjer i Apple og tror uansett ikke Air blir noen gigasuksess. Jeg synes bare det blir en smule komisk at folk anmelder ting til forbrukerombudet fordi det kan være feil, samtidig som de hardnakket påstår at det ikke har noe med antipatier for Apple å gjøre.

     

    For all del, hvis disse individene generelt bruker mye av sin tid på å tråle gjennom diverse produsenters reklamemateriale for å finne mulige faktafeil er jo det beundringsverdig... :p

  9. Vel som sagt, så lenge det faktisk ikke er noen som definitivt har motbevist at den er verdens tynneste (i snitt) kan det jo faktisk hende at Apple har helt rett. Det er vel faktisk slik at det er anklager som har bevisbyrden? Kanskje Apple har gjort hjemmeleksa si? (Ikke at jeg nødvendigvis tror de bryr seg mye om den biten).

  10. Fatter egentlig ikke at hverken jeg eller noen andre gidder å fortsette denne diskusjonen men det sier kanskje noe om mine mangler rent menneskelig. :p

     

    Når Apple sier de har verdens tynneste bærbare kan det faktisk godt hende dette er sant. Ja, den har områder som er tykkere enn den tynneste delen på enkelte andre maskiner. Vi snakker selvfølgelig om profilen på maskinen sammenslått. Kanskje er den verdens tynneste maskin i snitt(?)

     

    Det er dessuten ikke urimelig å anta at når en produsent kommer med en slik påstand ligger det implesitt at de snakker om den tynneste maskinen i markedet...

     

    Men mest av alt, det er et nærmest ubetydelig poeng hvorvidt den er tynnest, nest tynnest eller tredje tynnest. I den grad den selger kommer den selvfølgelig til å selge fordi den er tynn, men ikke fordi den aspirerer til en eventuell plass i Guinness rekordbok.

     

    Men at folk henger seg opp i dette er jo selvfølgelig gull verdt for Apple.

  11. Poenget er at din iPhone kategoriseres som smart phone. Ikke laptop (foruten kanskje ønsketenkning fra deg selv). Og reklamen sier verdens tynneste bærbare. Noe som ikke er sant.

    Det er andre enn Simen1 som er på jordet her.

    For all del, du kan surfe og gjøre alt det penisforlengende på din iPhone. Men ikke i nærheten med samme funksjonalitet som med en bærbar. Du kan vri og vrenge på det så mye du vil, men din iPhone vil aldri bli en bærbar.

     

    Poenget er at enkelte har hengt seg opp i at det eksisterer/har eksistert bærbare som er tynnere enn den tykkeste delen av "Air". Så langt har ikke noen linket til en maskin som er tynnere en "Air" på det tynneste og Apple har derfor sitt på det tørre hvis man velger å tolke "tynnest" på denne måten. Snittykkelsen kan også godt være tynnere uten at jeg har tid eller ressurser til å regne ut det.

     

    Jeg klør meg i hue over Apples siste selv, men å rapportere dette til forbukerombudet kommer neppe av noe annet enn at man i utgangspunktet har et eller annet i mot Apple, da de i dette tilfelle faktisk kan se ut til å ha sitt på det tørre...

  12. Klart slik rapportering til forbrukerombudet har et element av korstog i seg. Tipper de av dere som gjøre det neppe ville gjort det samme hvis dere hadde sett en kiosk med "verdens beste pølser" på skiltet utenfor.

     

    Så vidt jeg kan se er dessuten de to "tynnere" maskinene det linkes til faktisk tykkere enn det tynneste området på Macbook Air'en og da blir det fort et tilfelle av ordkløyveri og et definisjonsspørsmål hvorvidt Apple har hold i sin påstand...

  13. Ser at en del peker på at dette er et nisjeprodukt og det er jo greit nok. Samtidig er det jo grenser for hvor liten en nisje kan bli og samtidig rettferdiggjøre utviklingskostandene Apple har hatt med denne greia. Det er nemlig opplagt at det koster å få slikt til å fungere innenfor de dimensjonene det her er snakk om. Samtidig må jo maskinen tåle normal bruk uten å falle fra hverandre.

     

    Jeg er macbruker selv og noe av en Applefan, ikke minst er jeg imponert over hvordan firmaet ser ut til å fokusere på brukeropplevelsen hele veien. Og før enkelte hopper på sin sedvanlige næhei-apple-ække-no-bra påstår jeg defintivt ikke at firmaet er perfekt på dette området heller. (Jeg mener derimot personlig at de er langt foran de fleste andre teknologibedrifter på dette området).

     

    Men, digresjon smigresjon, tilbake til nisjemarkedet:

    Som andre har pekt på, det er vanskelig å se hvem som skal kjøpe denne maskinen?

    • Den jevne forbruker med god råd? Kanskje, Apple leverer jo iLife og promoterer dette ganske hardt mot forbrukermarkedet. Men "Air" er jo ubrukelig til videoredigering. Dermed er det fint lite poeng i 2 av de 6 programmene som følger med. Den jevne forbruker ender nok derfor heller opp med en rimeligere og kraftigere macbook.
       
      Journalister? Vel de kunne sikkert ha glede av en nett liten maskin, men for denne yrkesgruppen er ofte muligheten til å skifte batteri underveis alfa omega. "No go" her heller altså.
       
      Fotografer? Niks, glossy skjerm er dødsstøtet.
       
      Folk som trenger en mest mulig portable ekstramaskin? Igjen, den er jo bare tynn. Faktisk er jo Apples eldgamle Powerbook 12" bedre egnet til slikt.

    Nei, jeg er redd salgskurven til denne maskinen vil se realtivt trist ut så snart den største iveren har lagt seg...

  14. Som jeg skriver i blogen min mistenker jeg at dette ikke blir noen stor hit for Apple. Den er et vidunderlig lite datasmykke men det er vanskelig å se hvem som skal kjøpe den. Ingen firewire er på mange måter den største tabben slik jeg ser det, fordi man faktisk derfor utelukker alt videoarbeid.

     

    Jeg mistenker Apple for å ha misforstått litt av poenget med ultraportable maskiner. De fungerer som et supliment og hovedpoenget er at de er små. Dette er jo i realiteten bare en penere og tynnere Macbook med dårligere spesifikasjoner og høyere pris...

  15. For all del MS er selvfølgelig mye større enn Apple. Derimot ser det jo ut som om MS er i ferd med å stange mot et teoretisk toppunkt, i hvert fall med tanke på videre vekst i omsetning av kjerneprodukter som Windows og Office.

     

    Apple hadde altså en omsetning på USD 5,4 millarder og et overskudd på USD 818 millioner. Sammenlignet med fjoråret er dette en økning på henholdsvis 23 og 70%. Imponerende tall og av stor interesse for potensielle investorer. Kurvene viser dessuten stort sett oppad pekende kurver sammenhengende de siste to årene.

     

    MS hadde siste kvartal en omsetning på USD 13,4 Millarder og er resultat på 3,04 milliarder. Altså et overskudd som er 3,7 ganger større enn Apple sitt men en omsetning som "bare" er 2,5 ganger større (altså tar MS seg bedre betalt i forhold til kostnadene).

     

    Sammenlignet med fjorårets kvartal var MS' økning på henholdsvis 7 og 18%. Solide tall, men ikke hakeslepputløsende akkurat. MS er klar over hvor skoen trykker (da snakker vi selvfølgelig om diamantsko). De er derfor sakte men sikkert i ferd med å utvidde foretningsområdene sine for på den måten å sikre fortsatt fremtidig vekst. (Xbox, Zune etc.)

  16. Er pris nødvendigvis nok til å skremme vekk mannen i gata?

    8999125[/snapback]

    Det er nok ikke "mannen i gata" som skremmes bort, men PC-produsentene. Således har du sikkert et poeng når det gjelder den generelle kjennskapen til firewire. Produsentene gidder ikke å fordyre produktet sitt ved å inkludere en standard forbrukeren ikke en gang kjenner til. Det er jo litt trist når folk plustelig en dag får lyst til å redigere feriefilmen sin og finner ut at maskinen ikke er i stand til det...

  17. Men slik jeg ser det har firewire rett og slett vært for proprietært? Ingen bombe når i ser hvilken leir den kommer fra, men isåfall kan de takke seg selv.

    8999008[/snapback]

    Firewire er selvfølgelig en ISO-standard selv om Apple er arkitekten bak standarden. Saken er vel heller den at da firewire er noe dyrere og heller ikke hot-plugable passer den ikke til alle formål. I mange andre tilfeller blir dessuten den høyere hastigheten (spesielt for Firewire800) overkill for "folk flest"...

×
×
  • Opprett ny...