Gå til innhold

WakeMe

Medlemmer
  • Innlegg

    158
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av WakeMe

  1. Forsvaret velger ut de som de tror er best av bunken, men de tar inn et betydelig større antall enn det er ledige skoleplasser. Husker dessverre ikke tallene på antall søkere \ innkalte, men dette ligger på forsvarets sider om du er interessert.

    I fjor ca 1500 søkte, ca 800 kom på FOS, ca 200 fikk skoleplass.

  2. NYE VÅPENREGLER

    Intensjonen er å få regler som er like hensiktsmessige på skytebanen som i skarpe operasjoner.

     

    1. Behandle alltid alle våpen som om de er ladd!

    2. Pek eller sikt aldri på noe du ikke er beredt til å bekjempe. (Unntak på regel 2 gjøres på ordre, jmf. UD 2-1)

    3. Avsikre våpenet først i det øyeblikk du har våpenet rettet mot målet.

    4. Hold fingeren av avtrekkeren helt til du har siktene på målet og har til hensikt å skyte.

    5. Kjenn ditt mål - hva som er rundt, foran og bak det!

  3. Som vi ser på videoen er det en vesentlig høyere kvinneandel i San.bn enn i resten av Forsvaret, fått bekreftet det av en stormer(Pbn) som bodde på nabokasernen. San.bn har visst ganske gode(nye) kaserner og tror jeg, men mulig jeg husker feil.

     

    Utdrag fra forsvarets nettsider:

    Sanitetsbataljonen

    Base: Setermoen i Troms

    Oppgaver: Sanitetsbataljonen er Hærens eksperter på førstehjelp og medisinsk behandling i felt. Avdelingen driver med sanitetsutdanning både til vernepliktige og på høyere nivå, og den er en viktig bidragsyter til operasjoner i utlandet.

     

     

    For å være en pirkete jævel; useriøst av de i klippet over å bryte våpenregel nr. 3 og uniformsreglementet mens de er på base. Grunnleggende soldatkunnskaper, i hvert fall våpenregel nr. 3.

    For å pirke enda mer.. Det har kommet nye våpenregler, og den gamle nr.3 er nå nr. 2 og lyder slik:

    "Pek eller sikt aldri på noe du ikke er beredt til å bekjempe."

  4. Når du søker BS, søke du bataljon ( eks. panser) og eskvadron (eks. stridsvognskvadron)?

     

    Eller søker du BS og blir plassert i en tilfeldig eskvadron?

    Du søker deg til FOS, og kommer du deg gjennom feltuka, setter du opp topp 3 bataljonsønsker. Deretter er det opp til offiserene ved HBS å plassere deg. Videre plassering skjer i løpet av skoleåret i avdeling.

  5. Anbefaler deg å søke uansett hva du bestemmer deg for senere. Du kan alltids takke nei til invitasjonen om å møte opp dersom du kommer inn hvis du ombestemmer deg. MEN, da MÅ du gi beskjed til Forsvaret! Det verste jeg vet er folk som ikke møter opp og med det ta plassen fra en som fikk avslag.

  6. Har et spørsmål om heimevernet her.

     

    Fikk akkurat innkallelse til første skikkelige heimevernsøvelse nå til våren, så jeg tok en tlf. og sa at jeg ønsket å bli sjant og måtte sende meg på kurs i full fart. Motivert personell var en mangelvare og jeg ønsker å få mer ut av øvelsen!

    Hvis jeg får kursplass, får jeg med meg "Lagførerkurs Gevær" før øvelsen.

     

    Gjorde litt research på nettet nå, men blei litt i tvil. Kvalifiserer jeg til stilling som sersjant til våren etter lagførerkurset? Eller er jeg nødt til å ta "Grunnkurs lederskap" også?

     

    Litt nedtur hvis jeg ikke blir sjant til øvelsen..

    Tenkt på Utskrevet befalskurs(UB) eller Grunnleggende befalsskole(GBU)? Vet Heimevernet har både UB og GBU.

    Er nok et større springsprett hvis du ønsker deg ut i Forsvaret eller opp i gradene.

  7. Men du må være i stand til å tilegne deg relativt mye kunnskap på kort tid, og det mange sliter med er å ha et mentalt overskudd. Utover opptaket kommer du til å havne i minus flere ganger uansett, men Forsvaret har også det med å skulle stappe inn et 2-3 ukers kurs på 2-3 dager.

    Selve FJK-kurset begynner jo ikke før etter at opptaket er ferdig så skjønner ikke heeelt hva du mener med den der?

    Det heter forresten FSK/HJK, ikke FJK ;)

  8. Vinterkontgent i 2.BN gjør deg nok veldig godt rustet til FOS, så det er bare å kjøre på. Det er viktig å ha full innsats da tjenesteuttalelsen din vektlegges veldig av opptaksoffiserene. Det er absolutt ikke alle som søker fra fgtj. som blir invitert til FOS, og kravene som stilles for menige er også mye større enn for de som ikke har vært inne før. Ønsker deg lykke til, og det er bare å spørre hvis du lurer på noe.

  9. Hvis ekstrapoeng er din ytre motivasjon for befalsutdanning tror jeg befalselevåret ditt blir veldig hardt for deg. Det er ikke det du burde vektlegge, men det er ikke til å kommme bort fra at de 6-10 ekstrapoengene jeg vil ha etter Forsvaret pga befalsskolen vil være til stor hjelp.

     

    Hvis du er motivert for Forsvaret og ønsker en tjeneste og minner du vil se positivt tilbake på i lang tid, anbefaler jeg deg å søke befalsutdanning nå. Angrer ikke på at jeg tok befalsskolen og anbefaler alle vennene min om det samme. Kjenner flere som bare var inne i fgtj. et halvt år før de ble BS-elever, og tok med seg både mye kompetanse, og ikke minst motivasjon (noe som er det aller viktigste å ha som befalselev). Ikke nøl med å søke, du kan alltids trekke deg hvis du finner ut at det militære livet ikke passer for deg.

  10. Problemer hennes med meg:

    - jeg er spydig, jeg gjør skjeldent husarbeid og jeg er rotete. Mister både hennes og mine klær/smykker ganske ofte.

    - jeg er aldri hjemme, og når jeg er det så isolerer jeg meg selv på rommet.

     

    Begynn å gjør husarbeid. Ikke de aller største oppgavene som å vaske huset, men kun småting som å sette i oppvaskmaskinen, vaske dine egne klær, støvsug et rom og lag en matrett til moren din i ny og ne. Dette har hjulpet meg kraftig her hjemme for jeg var i en liknende situasjon. De sluttet å klage og mase, og de begynte å stole mer på meg. Dette vil jo også før til at du ikke isolerer deg like mye.

     

    Det kan nok være vanskelig å plutselig begynne å gjøre det, men da jeg gjorde det ble hjemmesituasjonen min mye lettere. Sett deg som mål å gjøre dette en uke. Hvis moren din da fortsett oppfører seg som hun gjør nå, syns jeg du skal ta en alvorsprat med henne.

×
×
  • Opprett ny...