Gå til innhold

LillaGubben

Medlemmer
  • Innlegg

    58
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LillaGubben

  1. Jeg finner fremdeles ikke denne her installeringsplaten, ei huske noe om den. Det er altså noe som skal følge med maskinen når man kjøper det? Har altså en helt vanlig macbook (hvit). Har brukt en annen pc litt i mellomtiden, men begynner å bli lei, vil gjerne få dette fiksa.

     

    Hvis jeg tar den med til en mac forhandler, kan de fikse det? Må jeg ha med noe papirer i såfall? Er hos foreldrene mine nå, diverse papirer har jeg ikke med, men hadde vært greit å få fiksa det mens jeg har fri.

  2. Takk!

     

    Hva om jeg ikke finner platen da? Jeg får ihvertfall ikke tak i den på noen uker hvis den er hjemme, men kan ikke huske noen cd i det hele tatt. Må jeg bruke min, eller er det noe jeg kan låne?

     

    Nei, bruker ikke time machine, men har hard disk jeg hiver alt innpå så det er ikke noe stress hvis ting forsvinner. Men håper da ikke det kommer til det. Er bare litt plagsomt at maskinen henger seg opp hver kveld når jeg jobber med oppgaven!

  3. Her kommer blondie-spørsmål, helt sikkert.

     

    Macen min oppfører seg rart, og i følge diskvertøy må disken repareres og jeg må "starte maskinen igjen fra Mac OS X- installeringsplaten" for å kunne reparere den.

     

    Jeg har ikke noe Mac OS S- installeringsplate, ihvertfall ikke her (kanskje hjemme hos foreldrene mine?) Hva gjør jeg da? Og om jeg hadde hatt en installeringsplate, hvordan starter jeg maskinen fra den?

     

    Veldig takknemlig for hjelp! Sitter å jobber med oppgave, så må nesten få fikset problemet snart!

  4. Når man skal laste ned noe, eller åpne en fil, pdf-dokument eller noe, får man opp et vindu som lar deg velge mellom å "lagre til mappe" eller "åpne" dokumenter. Så har jeg klart å trykke på noe sånn at det alltid lagrer på Firefox, uten å spørre først. Men det vil jeg jo ikke. Det var et evig rot på macen fra før, nå har jeg plutselig 700filer i nedlastnings-mappa mi.

     

    Hvordan skrur man av "lagre automatisk"-funksjonen?

     

    Var inne på Firefox sine instillinger og fant ikke noe, bare at man kunne velge om man skulle lagre automatisk i en mappe eller spørre først. Prøvde det, men det var allikevel ikke noe valg om å bare åpne filen, bare lagre. Hvor ellers kan man endre innstillinger?

  5. Jeg hadde kjøpt sveitsisk. Feks. Omega eller Tissot.

     

    Har selv en PRS200, som koster rundt 2000. (finnes i ulike utførelser) Fantastisk klokke med ripefritt glass og solid urverk! (Robust utførelse som minner noe Breitling)

     

    Er forøvrig 22 sjæl :)

    Jeg så på de og de var fine, men de lå på nærmere 4000kr :(

     

    Hva med denne (i forskjellig farge):

    http://www.urmaker-ronning.no/product.asp?p=358

    http://www.urmaker-ronning.no/product.asp?p=357

     

    Fine?

  6. Tenkte kjøpe klokke til typen, gutt på 22år =) Han ønsker seg Breitlinger klokke, men det skjer ikke på noen år, jeg er fattig student :p

     

    Jeg ANER ikke hva som er "godkjent" type/merke av klokker til gutter. Han har nå en falleferdig klokke med plastrem, sånn digital som piper i tide og utide og har sekundteller og dato og alt mulig på. Siden remmen er ødelagt må han ha ny uansett. En fancy dyr kan jeg kjøpe når jeg blir rik, men nå vil jeg bare kjøpe en ålreit klokke så han har en han kan bruke. Prisklasse rundt 1000-2000kr maks

     

    Tenkte kjøpe på stålrem ihvertfall, og en som er vanntett og støtsikker. Usikker på om jeg skal kjøpe digital eller analog. Og hvilkne merker er greie?

     

    Så hvis du var en 22år gammel gutt som trenger en klokke, hva ville du ønska deg?

  7. Jeg skulle lage tråd om det samme, men fant dette spørsmålet som ikke har fått svar, så drar den opp igjen.

     

    Jeg har altså en HP dv2130ea som trenger nytt batteri, hvor kan dettes kjøpes rimelig i Norge? Har sett litt på utenlandske sider, men orker ikke drive å måtte betale toll. På MPX ser jeg prisen er litt i underkant av 1000kr, men har hørt at det skal gå ann å få tak i mye billigere... Noen som vet hvor?

  8. Er det mulig å komme inn på Gardermoen Luftstasjon uten at man er militær? Jeg skal hente noen der som kommer fra utlandet, men han var usikker på om jeg kommer inn på selve flyplassen!

     

    Og er det vanskelig å finne? Det skal være i nærheten av oslo lufthavn forstår jeg, prøvde å finne veibeskrivelse på 1881.no, men den var ganske dårlig.

     

    Beklager hvis det er feil forum, usikker hvor jeg skulle putte denne.

  9. Nja, han råner ikke akkurat, men låner av en 22år gammel gutt fra "bygda" så vet jo aldri. Jeg får ikke sett videoen for jeg er på jobb og youtube er skrudd av. Bilen liksom rykker ubehagelig framover, det går over når jeg gasser opp og setter i andre gir. Men veldig plagsomt når jeg kjører i byen og må stoppe for fotgjengere og vikeplikt at biler hopper framover sånn.

  10. Hei!

     

    Vet ikke helt om det er riktig forum, men det er om fotografering å gjøre.

     

    Jeg er webmaster på en webside til et konsertlokale hvor vi har lagt ut bilder fra konsertene. Nå har jeg fått en litt sint mail fra noen som sier hun ikke har gitt tillatelse til å bli lagt ut bilder av og krever det fjernet straks på alle måter. Jeg ser på bildene denne personen har pekt ut og vet ikke en gang hvem av de i mengden det er snakk om; det er publikums/stemnings bilder fra en konsert, det er ikke enkeltpersonen som er motivet.

     

    Såklart kan bildene fjernes, det er ikke problemet. Det jeg lurer på er om man har noe man skal ha sagt egentlig når det gjelder bilder tatt i offentligheten sånn? Hvis noen tar et bilde fra et torg i byen og legger det ut på byens hjemmeside kan man jo ikke protestere fordi man tilfeldigvis gikk forbi torget og ble avbildet den dagen?

     

    Det er jo ganske vanlig for aviser/magaziner osv å ta stemningsbilder fra konserter, hvis man står helt foran å skriker må man regne med at man blir med på et bilde eller to?

     

    Noen som vet? Hvis det finnes noen lover/retningslinjer om dette hadde det vært veldig fint!

  11. Hei!

     

    Litt usikker på om det er rett forum, men prøver!

     

    Holder en nettside for et studenthus, som publiseres gjennom wordpress.org sin plattform. Det er veldig greit, det er flere som skal oppdatere siden med nyheter og det funker fint. Men vi trenger også et fotogalleri og der har ikke wordpress noen særlig god løsning syntes jeg. Noen som har forslag til sider man kan lage fotogalleri som kan helst integreres med siden, men ihvertfall ser fint og stilrent ut?

     

    Det er en nåværende fotograf som skal legge inn bilder og en tidligere fotograf som skal legge ut sine. Jeg vil ha mulighet til å lage mapper for år og arrangement og det må være lett å legge ut flere bilder, gjerne med kommentar. Flickr blir for begrensa og er usikker om photobucket er noen god løsning heller. Vil jo helst at galleriet ikke skal skille jeg for mye ut fra resten av siden også. Dessuten bør det være gratis.

     

    Ser jo at veldig mange nettsider har bildegalleri som jeg er ute etter, så det bør vel ikke være så vanskelig å finne noe egentlig?

     

    Den jeg har sett på så langt kalles bare Gallery (http://gallery.menalto.com/), noen som har vært borti denne?

  12. En av tingene kan jeg svare på sånn kjapt og gæli'

     

    Du trenger ikke nødvendigvis å slette alt. Bare fjern eller omdøp index.???? som ligger i "roten" på domenet. Så legger du bare opp en ny index.(html) med "Under Construction".

     

    Hvis du så vil bruke litt av det som ligger der fra tidligere, så er det vel bare å editere fil for fil på serveren via ftp. Bare et tips; tro meg, å forandre noe som noen andre har laget er og blir et evig rot og kaos..

    Tusen takk for svar! :) Jeg prøvde å laste opp en "index.txt" på FTPen, hvor det lå en "index.php". Det funka ikke, men det er vel fordi den ikke heter index.php eller index.html. Kan prøve på det etterpå, men hvis det ikke funker er det kanskje jeg som roter rundt på feil sted?

     

    Jeg finner ingen "edit" knapp på hverken ftp eller mySQL delen, muligens jeg leter helt feil plass? Er vant til helt simple "file managers" fra da jeg hadde min storhetstid innen dette, hehe. Men som du sier vil jeg egentlig ikke bruke noe av det eksisterende. Men mySQL er full av det alt det gamle, blir dette overwrita hvis jeg laster opp noe nytt eller bør jeg slette?

     

     

    Ble ymye spørsmål, men noen som har noe peiling? :)

  13. Hei! Her kommer nok noen fryktelig dumme spørsmål om web-publisering som jeg håper noen kan hjelpe meg litt med!

     

    Jeg har overtatt en webside som er hostet av itpays.no. Han som drev siden før er ikke tilgjengelig, jeg har bare fått passord til ftp og mysql database på itpays.no. Jeg er helt grønn på dette, men jeg skal altså fjerne alt det eksiterende, legge ut en enkel "siden er under arbeid" side med kontaktinfo, også etterhvert legge ut en nye webside som jeg skal lage i wordpress.

     

    Hvordan skal jeg gjøre dette enkelst mulig? Skal jeg ta utgangspunkt i ftp eller mySQL? Da i første omgang bare fjerne det eksisterende og legge ut en enkelt fil (har html'en klar i notepad). Sletter jeg det som ligger inne fra før? Finnes det forresten noen mulighet å evnt bare endre på det som er allerede er lagt ut?

     

    Jeg har tenkt å bruke wordpress.org til å lage ny nettside, fra før har jeg brukt wordpress.com, er wordpress.org vanskeligere å bruke? Jeg har roen på html og css, men publiseringsdelen er jeg altså håpløs på. Støtter itpays.no wordpress?

     

    Håper noen kan hjelpe meg, om enn aldri så lite! :)

  14. Jeg har utrolig nok klart å miste dekslene på begge linsene mine på to dager! Burde hatt sånn som satt fast i kameraet med en tråd..

     

    Hvor kan man kjøpe deksel til linser billig? Har to nikon objektiv, 52mm.

     

    Tenkte i samme slengen å kjøpe noe renseutstyr for linsene (spesielt siden de nå sikkert er blitt skitne av å ligge uten deksel noen dager...) Hva anbefales og er lett å bruke?

     

    Takk for svar! :)

  15. *grine* jeg vil ha hest og snø.

    Det er så herlig å rase barbak i snøen bortover en laang strekning, slippe tømmene og ha hendene fri, en klar vinterkveld :blush:

    Jeg har en knall balanse. :thumbup:

    Det digger jeg og ;) Og gjorde det sist forrige uke, hurra! Trenger ikke være snø da, å frese oppover skogen og føle at man flyr er deilig uansett vær!

  16. Jeg har ikke egen hest, men har lånt og hatt på for de siste 8 årene, før det gikk jeg på rideskole. Nå rir jeg en nordlandshest/kaldblods ponnijente på 15år. Hun er tøff og kjekk å hoppe med, men kan være skikkelig vrien. Rir cirka 2 ganger i uka, det er alt jeg har tid til dessverre, men har jeg tid rir jeg oftere.

×
×
  • Opprett ny...